Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...

Ste veriaci?

ano
569
52%
nie
531
48%

Celkom hlasov: 1100

mLuks
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a vie

Príspevok od používateľa mLuks »

Koval:
obdivujem tvoje infantilné dedukčné schopnosti, ty v škole asi moc nevynikáš...

a už mi konečne ukážeš odkiaľ si vzal tvrdenie že "obnoví to stavu kedy na zemi vyzeral najlepšie." Kde sa o píše?
Jozef Koval
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Jozef Koval »

LuksKE napísal:Koval:
obdivujem tvoje infantilné dedukčné schopnosti, ty v škole asi moc nevynikáš...

a už mi konečne ukážeš odkiaľ si vzal tvrdenie že "obnoví to stavu kedy na zemi vyzeral najlepšie." Kde sa o píše?
z výpovedi ľudí čo boli v nebi a vrátili sa ešte koľko krát sa to opýtaš? Samozrejme ani ten človek vo videu v škole nevynikal veď múdri sú len tí čo neveria v Boha ach aký si ty primitív.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

Jozef Koval napísal:Prosím ťa darmo tu budeš písať hocičo každý normálny človek uzná že vesmír nemohol vzniknúť z ničoho pre nič ste sa rozhodli už len zo zúfalstva preto aby ste nemuseli dosadzovať za pôvod všetkej existencie Boha. Dokonca aj Dawkins nepovedal že Boh nie je na 100% a dokonca aj nepriamo uznal Boha keď povedal fajn ak existuje Boh kto stvoril Boha a to už je vysvetlené v tom videu. Niekto kto tu bol vždy od počiatku vlastne ešte pred počiatkom nemohol mať stvoriteľa. Tá Dawkinsova myšlienka je nelogická lebo sa scvrkáva do nekonečnej kruhovej úvahy. Ak aj stvoril niekto Boha kto potom stvoril toho čo stvoril Boha a tak ďalej až do nekonečna. Proste na miesto toho aby ste uznali upne logické a racionálne vysvetlenie a to že vesmír musel mať stvoriteľa tak si radšej vyberiete úplne nelogické vysvetlenie že vesmír vznikol z ničoho a to len preto že Boha nechcete.
prosim, prosim, prosim prestana pouzivat vstky tvari slova logika, len sa tym strapnujes.
To z moze vzniknut nieco z nicho je experimentalne overene.
To ze papez Bendikt XVI nemoze na 100% vyvratit existenciu Velkeho spagetoveho monstra znamena ze existuje a nepriamo ho uznal - to je tvoja argumentacia.
Prave ide o to, ze to je kruhova uvaha a preto to je nezmysel, no hovri to viac v neprospech Boha.
Old Dirty Bastard
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Old Dirty Bastard »

posledné dva príspevky Kovala, dafuq? už dlhšie v tom žijem, ale konečne mi je to úplne jasné, pán Koval je trololo :)
mLuks
Addict
Addict

Jozef Koval napísal:z výpovedi ľudí čo boli v nebi a vrátili sa ešte koľko krát sa to opýtaš? Samozrejme ani ten človek vo videu v škole nevynikal veď múdri sú len tí čo neveria v Boha ach aký si ty primitív.
aha, čiže oni zomreli,dostali sa do neba, boh ich tam hneď premenil na ten najlepší výzor a následne sa rozhodol, že si ešte zaslúžia žiť (alebo, že si ešte nezaslúžia božie kráľovstvo) tak ich poslal naspäť - úúúber logika - s týmto myslením do primitívov nadávaj tomu, kto ťa obúva.

a samozrejme, že výpovede ľudí, ktorí nič také nevideli, alebo videli svoje božstvá ignoruješ. Zaujímajú ťa len tie, čo potvrdzujú to čo si myslíš ty.
Jozef Koval
Medium Star
Medium Star

Páni pozrel som si pár vecí s Dawkinsom to je až ohavné aký je nenávistný ku všetkému čo sa Boha týka. Ten idiot počujete dobre idiot lebo aj Boh hovorí o takých "dokonalých" ako Dawkins ( Blázon si v srdci hovorí: Boha niet! Konajú skazonosne a ohavne, niet nikoho, kto by konal dobro. Ž 14,1) by sa mal nad sebou zamyslieť lebo v jeho veku mu už veľa nezostáva a bude súdený tým Bohom ktorého tak s nenávisťou odmieta.

hehe pozrite si hlavne od 4:40 ako tam odfajči Dawkinsa :lol:

Toto sa týka vás ateistov

Rimanom 1:18-23 Lebo hnev Boží sa zjavuje z neba na každú bezbožnosť a neprávosť ľudí, ktorí zadržujú pravdu neprávosťou, 19 pretože to, čo sa môže vedieť o Bohu, je im zjavné, pretože im to Bôh zjavil. 20 Lebo jeho, len smyslom duše pochopiteľné neviditeľnosti vidieť od stvorenia sveta po učinených veciach, totiž jeho večnú moc a jeho božstvo, aby boli bez výhovorky. 21 Pretože poznajúc Boha neoslavovali ho ako Boha ani mu neďakovali, ale zmárniveli vo svojich myšlienkach a zatemnilo sa ich nerozumné srdce, 22 hovoriac o sebe, že sú múdri, stali sa bláznami 23 a zamenili slávu neporušiteľného Boha za podobnosť obrazu porušiteľného človeka i vtákov i štvornohých tvorov i zemeplazov.
mLuks
Addict
Addict

Koval:
Môžeš mi vysvetliť, prečo ignoruješ výpovede ľudí, ktorí nič nevideli, alebo videli iné božstvá a spomínaš len tých, ktorí videli toho boha v ktorého veríš ty?
Jozef Koval
Medium Star
Medium Star

LuksKE napísal:Koval:
Môžeš mi vysvetliť, prečo ignoruješ výpovede ľudí, ktorí nič nevideli, alebo videli iné božstvá a spomínaš len tých, ktorí videli toho boha v ktorého veríš ty?
Každý vidí Ježiša moslimovia ho videli indovia, ateisti dokonca anti-teisti, černosi dokonca sa evanjelium dostalo aj do afrického kmeňa. Prečo ho nevidel úplne každý? To neviem.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

Jozef Koval napísal:Každý vidí Ježiša moslimovia ho videli indovia, ateisti dokonca anti-teisti, černosi dokonca sa evanjelium dostalo aj do afrického kmeňa. Prečo ho nevidel úplne každý? To neviem.
LuksKE bude chciet vidiet zdroj s ktoreho cerpas, chcem ho vidiet aj ja.

A to video predtym, ach jaj, ten clovek nema ani zakladne vzdelanie co sa tyka biologie a evolucie a odkazuje sa na youtube videa co je doverihodny zdroj ako fras. Vies aky je rozdiel medzi vedcom a fanatikom? vedec vie povedat "Ja neviem.".
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Koval:
hehe pozrite si hlavne od 4:40 ako tam odfajči Dawkinsa
Odfajčil sám seba a tú bandu jeho poslucháčov (a teba), lebo len zavádzal.
Old Dirty Bastard
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Old Dirty Bastard »

no.. to video bola riadna sprostosť.. takých ti môžem nájsť 150..

aha, pozri sa ako odfajčil celú tvoju vieru jedným elokventným minútovým monológom na 0:02:00 a to sme len na druhej minúte a debata má hodinu
Jozef Koval
Medium Star
Medium Star

harrison314 napísal: LuksKE bude chciet vidiet zdroj s ktoreho cerpas, chcem ho vidiet aj ja.

A to video predtym, ach jaj, ten clovek nema ani zakladne vzdelanie co sa tyka biologie a evolucie a odkazuje sa na youtube videa co je doverihodny zdroj ako fras. Vies aky je rozdiel medzi vedcom a fanatikom? vedec vie povedat "Ja neviem.".
Fakt? Tak prečo tvrdíte že viete že Boh neexistuje?
Zdroje

Samozrejme nikto nemá vzdelanie len vy ktorí si protirečíte . Jedna výstižná veta z toho videa. Čo keď prídete na koniec a zistíte že Boh existuje?
Polo-X
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Polo-X »

pri tomto dokazovani ma napada prezunkcia neviny...

nedokazuje sa nevina, dokazuje sa vina!!!

veriaci, nedokazuje sa neexistencia, dokazuje sa existencia boha!!!

zatial som nevidel, nepocul, necitil, nedotkol a neochutnal jediny dokaz existencie...

mozno som materialista, alebo neviem ako ma veriaci oznacia, ale aspon jeden malicky jadnoduchy dokaz, nieco co ma presvedci... a prosim vas nie ze sem hodite odkaz na turinske platno lebo by ste sa len zosmiesnili...
Jozef Koval
Medium Star
Medium Star

Old Dirty Bastard napísal:no.. to video bola riadna sprostosť.. takých ti môžem nájsť 150..

aha, pozri sa ako odfajčil celú tvoju vieru jedným elokventným minútovým monológom na 0:02:00 a to sme len na druhej minúte a debata má hodinu
Vieš kedy Dawkins zistí že sa sám odfajčil? Keď zomrie o ocitne sa pred Bohom a potom do pekla kde bude mať večnosť na rozmýšľanie aký bol sprostý. Vieš prečo on neuzná Boha? Lebo ak by ho uznal už by nebol za takého chytráka ale uznal by vyššiu autoritu a o tom on samozrejme nechce ani počuť lebo sa mu páči že ho obdivuje pár hlupákov ktorých oklamal. Ak by vynaložil toľko námahy do Boha mohol dosiahnuť možno takú svetosť ako František z Assissi ale nie on námahu radšej vynaloží do svojej záhuby do svojho zatratenia.
94jakub
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa 94jakub »

Jozef Koval napísal:V tom druhom videu je všetko hovorené vedecky nie dogmaticky. Ak nechceš nepozeraj ho je tam to čo by som ti povedal a určite tu nebudem písať 1000 riadkov keď to máš zhrnuté vo videu.
Nie, v tom videu nie s odpovede na moje otázky. Nebudem pozerať hodinové video, keď to zhrnieš do 10 riadkov.(to len prirovnanie k tvojej vete vyššie)

Zatiaľ to teda chápem tak, že nemáš žiadne argumenty a svoje tvrdenia nevieš nijako podložiť a teda si klamal.
Jozef Koval napísal:Ten idiot počujete dobre idiot lebo aj Boh hovorí o takých "dokonalých" ako Dawkins
Blázon a idiot sú dve rozdielne slová. Pozri si stupne mentálnej retardácie. Prečo máš stále potrebu nadávať? To fakt nevieš nič iné? Je to smutné, že ten, kto by tu mal zastupovať tú morálnu a dobrú stranu tu vkuse nadáva a vysmieva sa.
Jozef Koval napísal:Každý vidí Ježiša moslimovia ho videli indovia, ateisti dokonca anti-teisti, černosi dokonca sa evanjelium dostalo aj do afrického kmeňa.
Ešte, že ich videli aj černosi inak by bol Boh rasista. :roll: Alebo ním si ty a preto si ich spomenul samostatne?
Podobné zážitky je možné dosiahnuť aj cez LSD. Znamená to teda, že s LSD sa dá nahliadnuť do neba? Alebo je to len halucinácia vznikajúca v mozgu?
Jozef Koval napísal:Čo keď prídete na koniec a zistíte že Boh existuje?
Čo keď tam prídeš ty a zistíš, že neexistuje Boh ale Odin, Zeus, Jupiter, Ra alebo Viracocha? My sme len neverili, ty si sa rúhal a veril v iného boha, takže si na tom horšie.
Jozef Koval napísal: Ak by vynaložil toľko námahy do Boha mohol dosiahnuť možno takú svetosť ako František z Assissi ale nie on námahu radšej vynaloží do svojej záhuby do svojho zatratenia.
Ak by vyhodený čas venovaný Bohu venoval na nejakú užitočnú činnosť mohol zlepšiť svet pre mnohých ľudí. Kde by sme boli keby sa do izby zavreli a nič nerobili ľudia ako Archimedes, Newton, Galilei, Einstein či Fleming?
Jozef Koval
Medium Star
Medium Star

94jakub napísal:Nie, v tom videu nie s odpovede na moje otázky. Nebudem pozerať hodinové video, keď to zhrnieš do 10 riadkov.(to len prirovnanie k tvojej vete vyššie)

Zatiaľ to teda chápem tak, že nemáš žiadne argumenty a svoje tvrdenia nevieš nijako podložiť a teda si klamal.

určite ti nezhrniem do 10. riadkov to čo sa tam hovorí v hodine buď to pozri alebo nechaj tak a beriem to tak že to nechceš pozrieť lebo nechceš počuť pravdu ja študujem všetky kraviny ktoré zapotil Dawkins a nesťažujem sa.

Blázon a idiot sú dve rozdielne slová. Pozri si stupne mentálnej retardácie. Prečo máš stále potrebu nadávať? To fakt nevieš nič iné? Je to smutné, že ten, kto by tu mal zastupovať tú morálnu a dobrú stranu tu vkuse nadáva a vysmieva sa.

A aké slovo vystihuje podľa teba človeka čo sa každý deň viac a viac usiluje o sebazničenie?

Ešte, že ich videli aj černosi inak by bol Boh rasista. :roll: Alebo ním si ty a preto si ich spomenul samostatne?
Podobné zážitky je možné dosiahnuť aj cez LSD. Znamená to teda, že s LSD sa dá nahliadnuť do neba? Alebo je to len halucinácia vznikajúca v mozgu?

A že tu vôbec nespomínate drogy hm. Ukáž mi jeden prípad kto pod vplyvom LSD videl Ježiša a nebo akože toto už je až drzosť potom že nenadávaj. Mám ja začať urážať vás? Fakt nechápem jak si tu priplietol rasizmus ale dobre neriešim.

Čo keď tam prídeš ty a zistíš, že neexistuje Boh ale Odin, Zeus, Jupiter, Ra alebo Viracocha? My sme len neverili, ty si sa rúhal a veril v iného boha, takže si na tom horšie.

Aj keď ja viem že Boh existuje ale ok nech je podľa teba. Ak zomriem a nebude nič len ničota ako tvrdíte tak mi to už bude jedno lebo nič nebudem vnímať no ak zomrieš ty a ocitneš sa pred Bohom čo urobíš? A prosím ťa neprehováraj.

Ak by vyhodený čas venovaný Bohu venoval na nejakú užitočnú činnosť mohol zlepšiť svet pre mnohých ľudí. Kde by sme boli keby sa do izby zavreli a nič nerobili ľudia ako Archimedes, Newton, Galilei, Einstein či Fleming?
Aha takže tebe sa zdá že to že sa rozhodol celý život spochybňovať stvoriteľa je dobré? Uvedomuješ si aká je to hlúposť z duchovného života? Máš pravdu ak by čas vynaložil do pomoci ľuďom mohol by možno aj niečo vo svete zmeniť v lepšie a aj by sa dostal do neba ale čo robí on? Celý život si kope vlastný hrob.
mLuks
Addict
Addict

Jozef Koval napísal:Aj keď ja viem že Boh existuje ale ok nech je podľa teba. Ak zomriem a nebude nič len ničota ako tvrdíte tak mi to už bude jedno lebo nič nebudem vnímať
Akurát, že celý svoj terajší život prežiješ v klamstve. Klameš sám sebe o bohu, klamú ti ostatní o bohu a ešte aj týmto klamstvom kŕmiš ďalších. Ale evidentne ti život v klamstve nevadí. Nevadí ti, že strácaš slobodné myslenie, že si ovplyvňovaný, že žiješ dogmami z pred 2000 rokov. Ak nič po smrti nie je, tak ty v tomto živote strácaš jedinú možnosť ako naplniť svoj život. Strácaš jediný život, ktorý máš.
94jakub
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Jozef Koval napísal:určite ti nezhrniem do 10. riadkov to čo sa tam hovorí v hodine buď to pozri alebo nechaj tak a beriem to tak že to nechceš pozrieť lebo nechceš počuť pravdu ja študujem všetky kraviny ktoré zapotil Dawkins a nesťažujem sa.
Whatever. Moje otázky ale nemajú s tým videom nič spoločné, takže neviem, prečo ma vlastne odkazuješ na to video.
Jozef Koval napísal:A aké slovo vystihuje podľa teba človeka čo sa každý deň viac a viac usiluje o sebazničenie?
A aké slovo vystihuje človeka, ktorý nie je schopný normálne odcitovať príspevok? Aké sebazničenie? Ja môžem povedať, že chodiť vkuse do kostola, modliť sa a nerobiť nič iné je sebazničenie. Človek môže prežiť život a niekto ho zbytočne premrhá a nič mu to nepomôže.
Jozef Koval napísal:A že tu vôbec nespomínate drogy hm. Ukáž mi jeden prípad kto pod vplyvom LSD videl Ježiša a nebo akože toto už je až drzosť potom že nenadávaj. Mám ja začať urážať vás? Fakt nechápem jak si tu priplietol rasizmus ale dobre neriešim.
Ja za idiotov považujem ľudí, ktorí nevedia pochopiť kontext príspevkov. Nemusíš začať, už si dávno začal.
Jozef Koval napísal:Aj keď ja viem že Boh existuje ale ok nech je podľa teba. Ak zomriem a nebude nič len ničota ako tvrdíte tak mi to už bude jedno lebo nič nebudem vnímať no ak zomrieš ty a ocitneš sa pred Bohom čo urobíš? A prosím ťa neprehováraj.
Nemeň otázku. Zodpovedaj na ňu tak ako bola položená.
Jozef Koval napísal:Aha takže tebe sa zdá že to že sa rozhodol celý život spochybňovať stvoriteľa je dobré? Uvedomuješ si aká je to hlúposť z duchovného života? Máš pravdu ak by čas vynaložil do pomoci ľuďom mohol by možno aj niečo vo svete zmeniť v lepšie a aj by sa dostal do neba ale čo robí on? Celý život si kope vlastný hrob.
Skús mu napísať, čo podnietilo jeho aktivitu. Ten kto nemá ružové okuliare ale musí vidieť, že cirkev a náboženstvo nie je zasa tak úžasné, dobré a morálne ako by sa mohlo zdať.
Jozef Koval
Medium Star
Medium Star

LuksKE napísal: Akurát, že celý svoj terajší život prežiješ v klamstve. Klameš sám sebe o bohu, klamú ti ostatní o bohu a ešte aj týmto klamstvom kŕmiš ďalších. Ale evidentne ti život v klamstve nevadí. Nevadí ti, že strácaš slobodné myslenie, že si ovplyvňovaný, že žiješ dogmami z pred 2000 rokov. Ak nič po smrti nie je, tak ty v tomto živote strácaš jedinú možnosť ako naplniť svoj život. Strácaš jediný život, ktorý máš.
Ja som tým nepovedal že neverím ak by som neveril nestrácal by som tu čas ja som Boha zažil a preto mi ho nevyvráti ani 100000 Dawkinsov. Prečo si si zase vybral len to čo ti pasuje? Ide o to že ak po smrti nič nie je ja tým nič nestratím ale ak Boh existuje vy stratíte celú večnosť a celú večnosť sa budete len trápiť predstav si to. Ja som z vašého hľadiska odpovedal ale vy sa môjmu stále vyhýbate a kľučkujete.
94jakub
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Neviem, kto tu kľučkuje. Úplne si si zmenil moju otázku a odpovedal si tak aby ti to najviac sedelo.
Napísať odpoveď