Záruka na zimné topánky
Záruka na zimné topánky
Zdravím,
tento týždeň som si kúpil topánky na zimu, konkrétne ide o Timberland Earthkeeper GT, v prevedení z hnedej brúsenej kože. Čo chcem vedieť je konkrétne to, že na topánkach (aj na škatuli) je napísane 100% waterproof, teda 100% odolné voči vode. Teraz som si ale všimol (až doma žiaľ), že na papieriku ktorý je pripnutý spolu s bločkom je zaškrtnutá možnosť "vychádzková obuv" (s čím súhlasím) a hneď vedľa toho zaškrtnuté "suché prostredie". Tak potom ako WTF? Mám tam znovu ísť že prečo to tak označila?
Ak by sa náhodou rozpadli, nebude problém pri reklamácii, že som v tom chodil von do snehu a nesedel s tým doma v obývačke?!! Absurdné mi to pripadá.
tento týždeň som si kúpil topánky na zimu, konkrétne ide o Timberland Earthkeeper GT, v prevedení z hnedej brúsenej kože. Čo chcem vedieť je konkrétne to, že na topánkach (aj na škatuli) je napísane 100% waterproof, teda 100% odolné voči vode. Teraz som si ale všimol (až doma žiaľ), že na papieriku ktorý je pripnutý spolu s bločkom je zaškrtnutá možnosť "vychádzková obuv" (s čím súhlasím) a hneď vedľa toho zaškrtnuté "suché prostredie". Tak potom ako WTF? Mám tam znovu ísť že prečo to tak označila?
Ak by sa náhodou rozpadli, nebude problém pri reklamácii, že som v tom chodil von do snehu a nesedel s tým doma v obývačke?!! Absurdné mi to pripadá.
Re: Záruka na zimné topánky
Tych 100% udava vyrobca pokial dobre rozumiem, takze s tym to dostane aj predajca, to co ti napisala predavacka je somarina...no predpokladam, ze by robili problem keby si sa vratil s tym, ze zatekaju...je to iba debilizmus predajcu.
Ano samozrejme, to som zrejme nenapísal dostatočne jasne. Na topánkach je normálne napísane tak hore vyššie že 100% waterproof a na škatuli je tiež písané že garantujú 100% nepriepustnosť vody. Mne nejde ani tak o to aby boli 100% nepriepustné, ale skorej aby ma pri prípadnej reklamácii v budúcnosti nemohli odbiť tým, že som porušil podmienky reklamácie pretože som s nimi chodil v mokrom prostredí keď na papieriku spolu s bločkom mám zaškrtnuté že používať v suchom prostredí.
Zajtra tam skočím a budem si žiadať aby mi to buď prepísala že sa to môže nosiť aj do mokra alebo budem požadovať vrátenie peňazí.
Zajtra tam skočím a budem si žiadať aby mi to buď prepísala že sa to môže nosiť aj do mokra alebo budem požadovať vrátenie peňazí.
Sak ja chapem kto co uvadza a o co ti ide...a osobne si myslim, ze na Slovensku ti s tym budu robit problem...
Tak budú nebudú, budem sa oháňať zákonom a svojimi právami. Ak nezaberie, budem to riešiť ďalej.
Poriešil si ? celkom by ma zaujímalo ako to dopadlo 
To je prave ta finta, ktoru pouziva Exisport alebo Sportisimo, ci ktora velka siete, ze vacsina z ich obuvy je vychadzkova obuv do sucheho prostredia a obuv na normalne nosenie. Robia problemy pri reklamacii. Nedavno som cital na FB alebo daky clanok o tom, ako niekto daval v Exicku ci Sportisime reklamovat obuv uz druhykrat a ked sa vratila, tak vo vnutri nasiel listok od predavaca, ktory bol adresovany vyrobcovi alebo dodavatelovi obuvy s textom: Prosim o vyjadrenie k zamietnutiu reklamacie, prosim podrobne a urychlene rozspisat, velmi neprijemny zakaznik. Dakujem.
Takze si utvor nazor ako prebiehaju reklamacie. Moznosti zakaznika su, aby si to dal na svoje naklady otestovat a spravit posudok v skusobni, ktory stoji az okolo 100 eur a potom sa s tym obratil na sud. A to vela ludi, teda snad nikto neurobi ako kvoli pociatocnym nakladom, tak kvoli trvaniu nasich sudov.
Takze si utvor nazor ako prebiehaju reklamacie. Moznosti zakaznika su, aby si to dal na svoje naklady otestovat a spravit posudok v skusobni, ktory stoji az okolo 100 eur a potom sa s tym obratil na sud. A to vela ludi, teda snad nikto neurobi ako kvoli pociatocnym nakladom, tak kvoli trvaniu nasich sudov.
-
K-u-b-i-a-k
Addict
To isté platí pre Deichmann. Stačí im tam spraviť dusno a s reklamáciou nebude problém 
Takže, topánky som tam doniesol a stanovisko predavačky bolo také, že týmto spôsobom sa oni ako predajňa chránia pred tým, aby nedochádzalo k zneužívaniu zo strany zákazníkov, čo mi odôvodnila tým, že ak by tam zaškrtla "mokré prostredie" niekto by sa mohol postaviť na pol dňa do stojatej vody a potom by mohol prísť že mu to topánok zateká. Mokré prostredie zaškrtávajú iba pri gumákoch alebo celopogumovaných topánkach, kde je jasné že ak ich dáš aj na týždeň do vody, tak ju neprepustia. Aj keď výrobca garantuje 100% waterproof, tak to riešia takto.
Potom mi ale povedala, že sú to topánky na zimu (čo bolo tiež zaškrtnuté v tom záručnom papieriku) takže v nich v pohode môžem chodiť po snehu bez toho aby mi nejak padla záruka. Môj názor je, že ak to výrobca garantuje, oni si to nemajú čo vrámci vnútorných stanov meniť. Boty sa mi však páčili a záruka tam stále je tak som si ich nechal. Odteraz už ale budem sledovať každý papierik čo mi pripnú k topánkam pozorne.
Inak ak by to niekoho zaujímalo, ide o Humanic v Avione.
Potom mi ale povedala, že sú to topánky na zimu (čo bolo tiež zaškrtnuté v tom záručnom papieriku) takže v nich v pohode môžem chodiť po snehu bez toho aby mi nejak padla záruka. Môj názor je, že ak to výrobca garantuje, oni si to nemajú čo vrámci vnútorných stanov meniť. Boty sa mi však páčili a záruka tam stále je tak som si ich nechal. Odteraz už ale budem sledovať každý papierik čo mi pripnú k topánkam pozorne.
Inak ak by to niekoho zaujímalo, ide o Humanic v Avione.
pi*ov***...ked to je raz 100% proof tak by si mohol stat v tej vode aj mesiac nie?
A tiez mam nazor, ze obchod nema co zasahovat do zaruky...lebo aj ked nieco nefunguje, alebo je od vyroby nieco vadne...obchod to posuva vyrobcovi, a ziada si nahradu tam...oni dostanu naspat peniaze ktore do toho dali...
A tiez mam nazor, ze obchod nema co zasahovat do zaruky...lebo aj ked nieco nefunguje, alebo je od vyroby nieco vadne...obchod to posuva vyrobcovi, a ziada si nahradu tam...oni dostanu naspat peniaze ktore do toho dali...
Pozri sa, je to fičovina, ale oni sa ako obchod týmto kryjú a ja zase nepoznám celý obchodný zákonník aby som vedel zistiť či porušujú zákon alebo nie. Neviem ani ako to funguje na úrovni výrobca - predávajúci a hlavne, boty sa mi páčili a stále sú v záruke, takže to neriešim.
Tak naco tu pises ked neriesis?
Funguje to nejak tak, ze zaruku musi dat vyrobca...on sa zaruci za svoj produkt ktory on sam nepredava...to robi obchod/predajca. Ked predajca zaznamena reklamaciu...musi to poslat spat vyrobcovi, ktory mu musi uhradit nahradu...ci uz finacne, alebo hmotne, novym tovarom. To, ze to predajca nieje ochotny riesit, je netaktne...kedze, oni do straty nepridu...len ti pripadne budu musiet vratit ich zisk z predaja...ale nestoji ich to napriklad 100eur ako par topanok...oni si to vyziadaju od vyrobcu...tym len chcem povedat, ze na Slovensku zakonnik nefunguje a predajcovia oje*** co to da...
Funguje to nejak tak, ze zaruku musi dat vyrobca...on sa zaruci za svoj produkt ktory on sam nepredava...to robi obchod/predajca. Ked predajca zaznamena reklamaciu...musi to poslat spat vyrobcovi, ktory mu musi uhradit nahradu...ci uz finacne, alebo hmotne, novym tovarom. To, ze to predajca nieje ochotny riesit, je netaktne...kedze, oni do straty nepridu...len ti pripadne budu musiet vratit ich zisk z predaja...ale nestoji ich to napriklad 100eur ako par topanok...oni si to vyziadaju od vyrobcu...tym len chcem povedat, ze na Slovensku zakonnik nefunguje a predajcovia oje*** co to da...
-
RATZINGER666
Darca
- Kontaktovať používateľa:
...no v prvom rade je hlupost mysliet si, ze akekolvek topanky budu 100% nepriepustne...este k tomu z nejakeho Humanicu ci odkial... papier znesie vela, a cakat, ze nejaka vychadzkova obuv bude nepremokava a bude dlhodobo znasat mokre prostredie a nerozpadne sa je skratka mimo...
Lub0$: Bože myslel som že už to teraz neriešim, keď som sa bol na to spýtať a viem ako to je. Ďakujem ti za výklad o dodávateľsko - odberateľských vzťahoch, ale nemám naštudovaný podrobne zákon aby si si dovolil sa s nimi dokrvi hádať. Naviac ako píše ratzinger, tá 100% waterproof nemusí byť tak úplne 100%. Áno neni to možno celkom košér, ale z môjho pohľadu to na veci nič nemení takže to týmto uzatváram.
Ako zákazník som videl pár reklamácií u nás v Deichmanne, keď som tam nakupoval a vždy to prebehlo v pohode.K-u-b-i-a-k napísal:To isté platí pre Deichmann. Stačí im tam spraviť dusno a s reklamáciou nebude problém
Ale v Jysku to bola iný mega zážitok
-
Stoporko
VIP
- Kontaktovať používateľa:
iba na margo vzťahu dodávateľ-obchodník:
keď prinesieš tovar na reklamáciu, obchodník ho posiela výrobcovi. Náklady na poštovné mu nikto nepreplatí. A pri poštovnom do zahraničia (USA, Thaiwan...) sú to pri ťažších veciach aj celkom pálky. Navyše vďaka našej skvelej Slovenskej pošte a ich cenovej politike je aj obyčajné poslanie topánok dodávateľovi do ČR tak za 7-10 € a viac.
O tom, že keď je na topánke napísané waterproof, neznamená to že je úplne nepremokavá, už tu bolo povedané. Ešte by som doplnil: keď je na topánke napísané waterproof, zvyčajne to zanamená, že povrch bol ošetrený vodeODPUDIVOU vrstvou (nejaká impregnácia). Vo väčšine prípadov, čo som mal tú "česť" také topánky predávať, to o voľakej membráne (tá jediná je okrem gumy schopná zadržať mechanicky vodu!!!) ani nechyrovalo. Takže si pri kúpe waterproof topánok treba overiť, na základe čoho sú waterproof.
Do snehu ale topánku s membránou nebrať, lepšia je čistá koža/guma.
keď prinesieš tovar na reklamáciu, obchodník ho posiela výrobcovi. Náklady na poštovné mu nikto nepreplatí. A pri poštovnom do zahraničia (USA, Thaiwan...) sú to pri ťažších veciach aj celkom pálky. Navyše vďaka našej skvelej Slovenskej pošte a ich cenovej politike je aj obyčajné poslanie topánok dodávateľovi do ČR tak za 7-10 € a viac.
O tom, že keď je na topánke napísané waterproof, neznamená to že je úplne nepremokavá, už tu bolo povedané. Ešte by som doplnil: keď je na topánke napísané waterproof, zvyčajne to zanamená, že povrch bol ošetrený vodeODPUDIVOU vrstvou (nejaká impregnácia). Vo väčšine prípadov, čo som mal tú "česť" také topánky predávať, to o voľakej membráne (tá jediná je okrem gumy schopná zadržať mechanicky vodu!!!) ani nechyrovalo. Takže si pri kúpe waterproof topánok treba overiť, na základe čoho sú waterproof.
Do snehu ale topánku s membránou nebrať, lepšia je čistá koža/guma.