Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera
Re: Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a vie
Je vidieť, že Jozef Koval nesiaha prirodzenou inteligenciou ani na hodnotu IQ húpacieho koníka. Ale tak čo už, aj pre také indivídua musí tento svet existovať. A mimochodom, sekta sa snaží presvedčiť ľudí, že existuje/je skutočné to, čo hlása. Ateizmus nemôže byť sektou, lebo nehlása, že existuje nejaký Boh, Ježiš, CTHULHU, veľká špagetová príšera a iné vymyslené postavičky. Za to takéto hlásanie vymyslených postavičiek má kresťanstvo, islám, jehovisti a im podobná zmeska. Takže tieto vymenované "spoločenstvá" sú teda sektami. Lebo hlásajú niečo, čo si vymysleli a silou mocou sa to snažia presadiť ako jedinú pravdivú možnosť. A už som aj pochopil tým žvástom, ako sa ho dotkol bol, ako ho pocítil atď. Však mu zobral rozum.
-
Old Dirty Bastard
Guru
tieto super uzdravovacie videá mi pripomínajú jednu reálnu situáciu zo života (keďže toto je všetko fingované, aj na strane participantov, sorry jožko). Andy Kaufman sa v poslednom štádiu rakoviny chytal každej slamky a rozhodol sa ísť za tými podvodníkmi na Filipíny, ktorí predvádzajú liečenie pomocou psychických operácii. keď zistil ako to funguje, tak sa cítil ako idiot. škoda, že ty sa tak cítiť nikdy nebudeš môcť 
dobre spracovanie danej scény z biografického filmu o Kaufmanovi
a k tomu dawkinsovi.. jožko asi žije v tom, že každý ateista pozná dawkinsa a drží ho na piedestále. jožko, dawkins nie je ateistický ekvivalent pápeža.
a k tomu dawkinsovi.. jožko asi žije v tom, že každý ateista pozná dawkinsa a drží ho na piedestále. jožko, dawkins nie je ateistický ekvivalent pápeža.
-
Jozef Koval
Medium Star
Ale ale nerozplakal som ťa náhodou? Vy tiež hlásate to čo ste si vymysleli vymysleli ste si že Boh neexistuje a šírite to a presviedčate ľudí o svojej pravde a ak vám niekto uverí pripravujete ho/ju o večný život a na miesto toho ich ťaháte so sebou do záhuby. Vy ste taký osobitný a najnebezpečnejší druh sekty. A s IQ si na tom asi horšie ty keďže nedokážeš pochopiť že duchovného sveta sa fyzikálne zákony netýkajú.Noobsz DJ napísal:Je vidieť, že Jozef Koval nesiaha prirodzenou inteligenciou ani na hodnotu IQ húpacieho koníka. Ale tak čo už, aj pre také indivídua musí tento svet existovať. A mimochodom, sekta sa snaží presvedčiť ľudí, že existuje/je skutočné to, čo hlása. Ateizmus nemôže byť sektou, lebo nehlása, že existuje nejaký Boh, Ježiš, CTHULHU, veľká špagetová príšera a iné vymyslené postavičky. Za to takéto hlásanie vymyslených postavičiek má kresťanstvo, islám, jehovisti a im podobná zmeska. Takže tieto vymenované "spoločenstvá" sú teda sektami. Lebo hlásajú niečo, čo si vymysleli a silou mocou sa to snažia presadiť ako jedinú pravdivú možnosť. A už som aj pochopil tým žvástom, ako sa ho dotkol bol, ako ho pocítil atď. Však mu zobral rozum.
nie, my len vyvraciame nepodlozene bludy
-
Jozef Koval
Medium Star
Vy máte asi také nepodložené "bludy" ako my v otázke ako to všetko začalo. Nie vy máte horšie a nelogické naše vysvetlenie je oveľa logickejšie.beardie napísal:nie, my len vyvraciame nepodlozene bludy
nie, vase vysvetlenia vzdy koncia 'lebo Boh', to nema s logikou nic spolocne
-
Jozef Koval
Medium Star
Čo tu trepeš? Pridal som video s tým fanatickým magorom a dole máš reakciu na tie jeho žvásty čo potil v tom videu. Na ľavej strane máš citáciu Dawkinsa a na pravej reakciu na jeho kecy. S chápaním tu máš asi očividne problém ty. A to o tom že ste ako sekta nesúvisí s tým čo som pridal to ma len tak napadlo.94jakub napísal:Si aspoň prečítaj ten link, čo sem dávaš. Hneď pod neho napíšeš takú kravinu. Očividne máš problém s chápaním písaného textu a vedením rozumnej diskusie.
Citácia z tej stránky: "Inými slovami, skutočne záleží na tom, či Hitler bol ateista alebo kresťan či nejaký iný veriaci? Len preto, že niekto možno zastával konkrétny svetonázor(spolu s ďalšími názormi) to z neho nerobí hovorcu tohto náhľadu alebo dokonca vzdialeného predstaviteľa iných, ktorí zastávajú tento názor. "
Stále čakám na otázky.
//autoeditácia príspevku (09 Nov 2014, 18:00)
Nie my to máme vysvetlené tak ako to píše v Božom slove (a ešte sa to aj zhoduje s vedou) to že vy jeho slovo neprijímate je váš problém Boh nám to krásne stručne vysvetlil ale vy by ste samozrejme chceli aby nám napísal podrobný rozbor všetkého čo a ako stvoril.beardie napísal:nie, vase vysvetlenia vzdy koncia 'lebo Boh', to nema s logikou nic spolocne
//autoeditácia príspevku (09 Nov 2014, 18:01)
To je dosť mimo ten človek lieči skrze Ježiša Krista a robí to zadarmo zadarmo dostal zadarmo rozdáva.Old Dirty Bastard napísal:tieto super uzdravovacie videá mi pripomínajú jednu reálnu situáciu zo života (keďže toto je všetko fingované, aj na strane participantov, sorry jožko). Andy Kaufman sa v poslednom štádiu rakoviny chytal každej slamky a rozhodol sa ísť za tými podvodníkmi na Filipíny, ktorí predvádzajú liečenie pomocou psychických operácii. keď zistil ako to funguje, tak sa cítil ako idiot. škoda, že ty sa tak cítiť nikdy nebudeš môcť
Ej a zasa kopíruješ myšlienky druhých? A ty ma nerozplačeš, najprv by si musel mať niečo v hlave, aby si to dokázal. Čo sa týka logiky, tak tá u teba úplne absentuje. Logické je to, čo sa dá dokázať, vidieť, ohmatať alebo aspoň matematicky vysvetliť. Lenže toho tvojho pomyselného Boha nikto nevidel, nikto nepočul, nikto sa ho nedotkol. Neexistuje jediný dôkaz o ňom, tak preto nemám absolútne žiadny dôvod na to, aby som veril, že nejaký existuje. Keď ho chceš dokázať, tak daj priamy, nikým nevyvrátiteľný dôkaz o jeho existencií. A verše z nejakej zbierky príbehov (rozumej Biblia) si nechaj pre seba. Na príbehy o ničom nebude zvedavý nikto.
velmi vela veci, ktore sa pisali v Biblii, bolo vyvratenychJozef Koval napísal:Nie my to máme vysvetlené tak ako to píše v Božom slove (a ešte sa to aj zhoduje s vedou)
preco by som mal niektorym castiam verit, ked viem, ze niektore ine su chybne?to že vy jeho slovo neprijímate je váš problém Boh
co mi zabezpeci, ze nie su chybne vsetky? napriklad, ze je to len zbierka pribehov bez realneho zakladu?
nie, nam to vysvetli veda, Boha na fungovanie vesmiru nepotrebujemenám to krásne stručne vysvetlil ale vy by ste samozrejme chceli aby nám napísal podrobný rozbor všetkého čo a ako stvoril.
-
Jozef Koval
Medium Star
Samozrejme že nie ak ho už stvoril.beardie napísal:velmi vela veci, ktore sa pisali v Biblii, bolo vyvratenych
Fakt? No daj dajaké a ak boli tie "vyvrátené veci" vyvrátené niekym takým ako Dawkins tak je to absolútne neobjektívne.
preco by som mal niektorym castiam verit, ked viem, ze niektore ine su chybne?
co mi zabezpeci, ze nie su chybne vsetky? napriklad, ze je to len zbierka pribehov bez realneho zakladu?
Znova v biblii nie je nič chybné maximálne tam je niečo obrazne napísané a vy to hneď označíte za chybné
nie, nam to vysvetli veda, Boha na fungovanie vesmiru nepotrebujeme
Biblia označuje ako prvých ľudí na Zemi Adama a Evu. Toto klamstvo bolo totálne vyvrátené vďaka ľuďom, ktorý hľadajú skutočnú pravdu o celom vzniku a živote. Takéto nehorázne klamstvo vyvrátili roky výskumov, archeologické nálezy, vykopávky, nájdené skamenelé fosílie, porovnávanie jednotlivých nájdených pozostatkov s inými druhmi príbuznými s človekom atď.
A vraj Biblia je Božie slovo. V tom prípade je celá Biblia jedno veľké klamstvo.
A vraj Biblia je Božie slovo. V tom prípade je celá Biblia jedno veľké klamstvo.
-
Jozef Koval
Medium Star
To už radšej nechajme tak.94jakub napísal:Ešte raz sa opýtam. Vidíš v mojom príspevku niečo o vesmíre? Prečo potom reaguješ nejakým videom, ktoré vraj dáva odpovede, keď som sa o žiadnom vesmíre nebavil?
Skrátka písal si že vkuse sedíme v kostoloch a modlíme sa lenže to nerobia ani kňazi. Aj keby som chodil každý deň do kostola omša trvá tak 30-max. 45 min. a ranná a večerná modlitba trvá dokopy max. tak 15 min. takže dokopy to je denne hodina nezdá sa mi to ako v kuse.94jakub napísal:Myslím, ľudí, ktorí tu boli spomenutí, ich mená si dohľadaj. Mne sa nechce písať v každom príspevku písať 1000 riadkov len preto, že ty si nepamätáš príspevky o stranu dozadu.
Na to ti skrátka neodpoviem lebo je to úplný blud ja som ti skrátka odpovedal na posmrtný život z hľadiska vedy a ty mne na posmrtný život z hľadiska kresťanstva aj keď tvoja odpoveď nebola kompletná už to neriešim. Ježiš je skrátka známi po celom svete všade robí dobro uzdravuje všade sú rôzne zjavenia a zázraky veľa vecí o ktorých sa ani nevie. Už ho prijali aj moslimovia, indovia, afričania, vietnamci proste všetci. Tí bôžikovia čo si mi vymenoval sú modli a pochádzajú od diabla nato aby zmietli ľudí ako teba a aby ste sa vyhli pravému Bohu. Tak napríklad Ra sa dnes spája so satanom.94jakub napísal:Vieš viesť normálnu diskusiu? Otázka je položená. Ja som ti na tvoju odpovedal a tiež som mohol povedať, že ja predsa viem, že Boh neexistuje a preto nemusím rozmýšľať, čo sa stane keď sa po smrti pred ním objavím. Napísal som ti normálni odpoveď, tak aj ty odpovedaj normálne na moju otázku. Takže znova: "Čo keď tam prídeš ty a zistíš, že neexistuje Boh ale Odin, Zeus, Jupiter, Ra alebo Viracocha? My sme len neverili, ty si sa rúhal a veril v iného boha, takže si na tom horšie."Dôkazy nie sú všade, už prestaň omieľať tieto trápne kecy.
Ak on kope do nás tak sa budeme brániť.94jakub napísal:A tiež nechápem ako si k tomuto dokázal zakomponovať Dawkinsa ale hlavne, že si si doňho mohol kopnúť a uraziť ho, že. To je tá morálka kresťanov.
Áno presne tú vetu ktorou sa riadiš povedal Ježiš je to tak či sa s tým zmieriš alebo nie.94jakub napísal:Sám si si odpovedal. "Ak by." Lenže to tak nie je. Ak by, každý žil podľa vety "rob iným len to, čo chceš aby oni robili tebe," tiež by bol svet krajší a ani nie je potrebné nejaké náboženstvo. Teraz určite vytiahneš nejaký bullshit o tom, ako niečo také povedal Ježiš. Ja sa tým riadim aj bez toho aby som sa to dozvedel od neho. Stačí mi schopnosť abstraktného myslenia.
Náš Boh je prísny? Každému dáva možnosť na spásu ale čo vy robíte s tou možnosťou? Odmietate ju. A môžeš si byť istý že Boh je len jeden.94jakub napísal:Maximálne tak budem stáť pred nejakým bohom. Pokiaľ je však tak prísny ako ten kresťanský, tak sme obidvaja na rovnakej lodi. Vlastne, ty si na tom horšie, pretože si uctieval iného boha.
//autoeditácia príspevku (09 Nov 2014, 20:12)
Už som ti písal že sú tam niektoré veci vysvetlené aj obrazne. Môže sa to brať aj tak že aj keby bola evolúcia tak Adam a Eva mohli byť prví ľudia ak niečomu nechápeme neznamená to že je to klamstvo.Noobsz DJ napísal:Biblia označuje ako prvých ľudí na Zemi Adama a Evu. Toto klamstvo bolo totálne vyvrátené vďaka ľuďom, ktorý hľadajú skutočnú pravdu o celom vzniku a živote. Takéto nehorázne klamstvo vyvrátili roky výskumov, archeologické nálezy, vykopávky, nájdené skamenelé fosílie, porovnávanie jednotlivých nájdených pozostatkov s inými druhmi príbuznými s človekom atď.
Kto ti povedal, že niečomu "nechápeme"? Či nebodaj sa snažíš týmto povedať, že to nie je klamstvo, lebo XYZ vedcov, ktorí sa tomuto výskumu venovali XYZ rokov tomu nechápu? To môže byť maximálne len tvoje prianie. Lebo týmito priamymi dôkazmi vyvrátili tvrdenie, že Adam a Eva boli podľa Biblie prvými ľuďmi na tejto planéte. A tento fakt nedokáže vyvrátiť absolútne nikto, lebo je dokázaný dlhoročnými štúdiami, pozorovaním, porovnávaním a skúmaním nájdených pozostatkov.
-
Jozef Koval
Medium Star
Stále si nepochopil? Adam a Eva mohli byť prvými vyvinutými ľuďmi na svete.Noobsz DJ napísal:Kto ti povedal, že niečomu "nechápeme"? Či nebodaj sa snažíš týmto povedať, že to nie je klamstvo, lebo XYZ vedcov, ktorí sa tomuto výskumu venovali XYZ rokov tomu nechápu? To môže byť maximálne len tvoje prianie. Lebo týmito priamymi dôkazmi vyvrátili tvrdenie, že Adam a Eva boli podľa Biblie prvými ľuďmi na tejto planéte. A tento fakt nedokáže vyvrátiť absolútne nikto, lebo je dokázaný dlhoročnými štúdiami, pozorovaním, porovnávaním a skúmaním nájdených pozostatkov.
-
vladenko007
VIP
Kto čo hlása? Čo si pomätený ale už ozaj? Čo mi šírime? A ešte keď poviem že si psychicky slabší tak sa nahneváš. A že sekta.Ale ale nerozplakal som ťa náhodou? Vy tiež hlásate to čo ste si vymysleli vymysleli ste si že Boh neexistuje a šírite to a presviedčate ľudí o svojej pravde a ak vám niekto uverí pripravujete ho/ju o večný život a na miesto toho ich ťaháte so sebou do záhuby. Vy ste taký osobitný a najnebezpečnejší druh sekty. A s IQ si na tom asi horšie ty keďže nedokážeš pochopiť že duchovného sveta sa fyzikálne zákony netýkajú.
Aaaa, tak už zrazu iba "mohli byť" prvými ľuďmi na Zemi. Je to zaujímavé, ako si dokážete veľmi rýchlo a ochotne meniť význam poviedok z Biblie, keď sú vedecky vyvrátené a označené ako nepravdivé. Takže to, že boli prvými ľuďmi už nie je pravda a holý fakt. Už je to zrazu iba domnienka, že to tak mohlo byť. Čím ďalej, tým viac som rád za to, že som sa nikdy nenechal opantať takými omáčkami o stvoriteľovi, o prvých ľuďoch atď.
-
vladenko007
VIP
Ozaj Jožko kde trvá omša 30-45min? Pokiaľ vien je to 50-60min. Kedy si bol naposledy v kostole?
-
94jakub
Guru wannabe
- Kontaktovať používateľa:
Samozrejme nesúvisí. Ale úplne si to protirečí linkom, ktorý si dal k tomu. Možno keby si nepísal prvé, čo ťa napadne ale nad tým trochu aj porozmýšľal alebo si prečítal to, čo tu linkuješ, boli by tvoje odpovede konzistentnejšie.Jozef Koval napísal:Čo tu trepeš? Pridal som video s tým fanatickým magorom a dole máš reakciu na tie jeho žvásty čo potil v tom videu. Na ľavej strane máš citáciu Dawkinsa a na pravej reakciu na jeho kecy. S chápaním tu máš asi očividne problém ty. A to o tom že ste ako sekta nesúvisí s tým čo som pridal to ma len tak napadlo.
Nepísal.Jozef Koval napísal:Skrátka písal si že vkuse sedíme v kostoloch a modlíme sa lenže to nerobia ani kňazi. Aj keby som chodil každý deň do kostola omša trvá tak 30-max. 45 min. a ranná a večerná modlitba trvá dokopy max. tak 15 min. takže dokopy to je denne hodina nezdá sa mi to ako v kuse.
Moja nebola kompletná? Veď ty ju ani nedokážeš zodpovedať a vymýšľaš si ako sa vyhnúť odpovedi, tak si meníš otázky. Takže otázka je stále položená. Ja som sa tiež nevykrúcal, že posmrtný život predsa neexistuje a preto pred Bohom nikdy nebudem. Tak sa nevykrúcaj ani ty.Jozef Koval napísal:Na to ti skrátka neodpoviem lebo je to úplný blud ja som ti skrátka odpovedal na posmrtný život z hľadiska vedy a ty mne na posmrtný život z hľadiska kresťanstva aj keď tvoja odpoveď nebola kompletná už to neriešim. Ježiš je skrátka známi po celom svete všade robí dobro uzdravuje všade sú rôzne zjavenia a zázraky veľa vecí o ktorých sa ani nevie. Už ho prijali aj moslimovia, indovia, afričania, vietnamci proste všetci. Tí bôžikovia čo si mi vymenoval sú modli a pochádzajú od diabla nato aby zmietli ľudí ako teba a aby ste sa vyhli pravému Bohu. Tak napríklad Ra sa dnes spája so satanom.
Vidíš. Pre teba je dôležité, že ju povedal on a preto sa tým riadiš. Ja som na to prišiel sám a riadim sa tým tiež. Prečo? Nemáš snáď dostatočne vyvinuté rozumové schopnosti. Aj napriek všetkému si dovolím povedať, že máš. Preto potom nechápem, prečo je nutné morálku(čo nie je rozhodne absolútna vec) nanucovať podľa názorov iných.Jozef Koval napísal:Áno presne tú vetu ktorou sa riadiš povedal Ježiš je to tak či sa s tým zmieriš alebo nie.
Každý boh ti dáva na výber. Ty si si vybral jedného podľa spoločnosti v ktorej žiješ, čím si odmietol svoju šancu. Nie si o nič lepší ako ktokoľvek iný.Jozef Koval napísal:Náš Boh je prísny? Každému dáva možnosť na spásu ale čo vy robíte s tou možnosťou? Odmietate ju. A môžeš si byť istý že Boh je len jeden.
BTW. Na pôvodné otázky nezabudni.
Nemohli. Vznik druhov tak neprebieha, v iný druh sa menia populácie, nie jeden pár.Jozef Koval napísal:Stále si nepochopil? Adam a Eva mohli byť prvými vyvinutými ľuďmi na svete.
btw: príbeh o Noemovej arche bol obrazným vyjadrením čoho? K zachraňovaniu druhov na lodi nikdy nedošlo.
-
Old Dirty Bastard
Guru
biblia je veľmi obrazná, nevieš? všetko v nej je obrazné, až na 10 božích prikázaní a 7 smrteľných hriechov, tie treba brať doslova. inak je všetko obrazné.