Mám kasický net od Tcomu s dynamickou ip, po resete routeru načíta novú IPčku.
Moja otázka je, že či existuje nejaký spôsob (soft, príkaz..) ktorým by som rozkázal routeru aby si vyžiadal novú IP bez toho aby som ho (router) musel vypínať a zapínať.
Anonymizery ani nič také nechcem....
Ako rozkázať Routeru aby zmenil IP?
-
tacosi
Moderátor
- Kontaktovať používateľa:
Re: Ako rozkázať Routeru aby zmenil IP?
Router predsa nemusis vypinat a znovu zapinat. Je to zbytocne zdlhave.
Staci sa ikonku vpravo dole odpojit a pripojit,,, je to otazka par sekund.
kup si staticku
tou ikonkou myslíš ktorú? indikator signalu wifi? ja chcem zmeniť IPčku internetu, vonkajšiu iptacosi napísal:Router predsa nemusis vypinat a znovu zapinat. Je to zbytocne zdlhave.
Ahaaaa. Už som si to precital znova. Tu voľnú IP prideľuje z nejakého rozsahu. Tu istú ti dáva preto, pretože je stále voľná. Takže nechaj router odpojený dlhšie, je väčšia šanca, že dostaneš inú.
e_eee neee, mne nedáva tú istú, mne to mení vždy IP! ale keď potrebujem niekedy rýchlo zmeniť IP tak reset routeru trvá cca 30sec až 1min a to je strašne pomaly, zato hladám rýchlejší spôsob na natiahnutie novej IP ... a nechcem náhodou pokaziť router tým odpájaním a zapájaním.beardie napísal:Ahaaaa. Už som si to precital znova. Tu voľnú IP prideľuje z nejakého rozsahu. Tu istú ti dáva preto, pretože je stále voľná. Takže nechaj router odpojený dlhšie, je väčšia šanca, že dostaneš inú.
Ide mi hlavne o to že keď potrebujem zmenu IP tak by som dal nejako routeru pokyn nech vypľuje starú IP a nech si od telekomu vypýta novú. ...a to bez toho aby som resetoval Router
-
Michaelo
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Nemas v administracii routru moznost Release niekde pri WAN moznostiach?
Ja si mozem kliknut na Release, tym pusti danu IP a potom kliknem na Renew a nacita to vsetko znova.
Ja si mozem kliknut na Release, tym pusti danu IP a potom kliknem na Renew a nacita to vsetko znova.
no niečo také by som potreboval popíš mi cestu ako to nájdem, uvidím či to pôjdeMichaelo napísal:Nemas v administracii routru moznost Release niekde pri WAN moznostiach?