Terepin, nemas pravdu, ja na rozdiel od Vas mam dlhorocny vztah pod jednou strechou, a viem ako to funguje
Dá sa veriť dnešnym mladým babám pokiaľ ste starší?
Re: Dá sa veriť dnešnym mladým babám pokiaľ ste starší?
Lukas mal si vztah 2 roky, a podla toho co pises si pocas vztahu nezil v psolocnej domacnosti, lebo by si chapal, ze sa da k spolocnemu dielu prisipet aj inac ako finacne. A nehnevaj sa na mna, ale ty si proste velmi zakomplexovany chlap, podla ktoreho je kazda zena svina, zlatokopka ktora ta chce zneuzit a osklbat, ty vlastne od nej nic nechces, vsetko si spravis sam, penaize mas tak isto, vyhonit si vies rukou, takze vztah nechces a ani nebudes mat. Ty tu stale pises o extreme zlatokopky ktora ta vidi ako africke deti zapadneho turistu, ktore iba natrcaju ruku.
Terepin, nemas pravdu, ja na rozdiel od Vas mam dlhorocny vztah pod jednou strechou, a viem ako to funguje
To isté môžem povedať ja o tebe. Podľa teba je žena slúžka ktorá bude doma robiť všetke práce a ty budeš pozerať celé dni televíziu. Zato iba dáš peniaze do "spoločnej" kasy. A navždy budeš v tomto otrockom vzťahu a ani to nechceš meniť.Lub0$ napísal: A nehnevaj sa na mna, ale ty si proste velmi zakomplexovany chlap, podla ktoreho je kazda zena svina, zlatokopka ktora ta chce zneuzit a osklbat, ty vlastne od nej nic nechces, vsetko si spravis sam, penaize mas tak isto, vyhonit si vies rukou, takze vztah nechces a ani nebudes mat.
Keď to ale tebe a tvojej žene takto vyhovuje, budiš. Úprimne ti to prajem. Ale ja takto žiť nechcem.
Pozri momentalne 3 roky zijem s partnerkou v spolocnej domacnosti, po nejakej dobe pri tkomto vztahu prestane fungovat: moje auto, moje peniaze, moj obed, moje ranajky, moje vino, moje jedlo v mojej chladnicke a podobne. To pochopis ked raz budes zit spolu s nejakou zenou. Vsetko je zrazu ''nase'' lebo inac vztah nemoze fungovat.
Boli sme uz v situacii kedy som ja zarabal a parnerka nie, ale aj naopak, nerobilo to ani mne ani jej problem aby zme z jedneho platu tahali aj toho druheho, aby sme si jeden druhemu navarili, alebo nieco kupili, aby jeden tankoval do auta aj ked sa jazdilo kvoli druhemu a podobne. A ver mi, ja osobne aj varim, aj upratujem aj sa staram o taketo veci, ked je priatelka v praci
Ale ked ma cas ona tak to robi ona...je to vzajomne.
Boli sme uz v situacii kedy som ja zarabal a parnerka nie, ale aj naopak, nerobilo to ani mne ani jej problem aby zme z jedneho platu tahali aj toho druheho, aby sme si jeden druhemu navarili, alebo nieco kupili, aby jeden tankoval do auta aj ked sa jazdilo kvoli druhemu a podobne. A ver mi, ja osobne aj varim, aj upratujem aj sa staram o taketo veci, ked je priatelka v praci
Myslim ze je to uplne normalne ze chlap plati drvivu vecsinu vydavkov spolocnej domacnosti. Muz ma vediet byt velkorysy k svojej partnerke a svojej rodine. Zeny nehladaju skrblikov ktory nie su ochotni pustit pre ne nejaky ten groš. Kto nie je ochotni sa delit ten nakoniec zostane sam s erotickym casakom v ruke-niekomu to moze kludne vyhovovat.
Bohovské delenie: ja cvakám a ona si užíva.
Ako chlap mas byt schopny slusne uzivit svoju zenu a deti. V minulosti sa muz vobec ozenit nemohol pokial toho nebol schopny-ziaden otec by mu svoju dceru za zenu nedal. Dnes je samozrejme ina doba,necaka sa ze budes musiet platit stale a vsetko, v urcitych obdobiach ale sa to ocakava /napr ked bude zena na materskej/. Zivot proste nie je jednoduchy, su to neustale vyzvy a posuvanie sa niekam dopredu. Ak chces mat jednoduchy zivot tak ziadne trvale partnerstvo nenadvezuj- na platonicke citove porozumenie si najdi kamošku alevo kolegynu z prace a na sex mozes chodit na privaty.-oj, ale ani to nie je zadarmo-tie privaty, tak vidis
Ja som napriklad zatial nenasiel odvahu na zalozenie rodiny
a to som uz na to dost stary,zijem s dlhorocnou priatelkou a zatial nam to ako tak vyhovuje, raz to ale asi pride tak ci tak.
a to som uz na to dost stary,zijem s dlhorocnou priatelkou a zatial nam to ako tak vyhovuje, raz to ale asi pride tak ci tak.
A ja nehľadám zlatokopku....gogo956 napísal:Zeny nehladaju skrblikov ktory nie su ochotni pustit pre ne nejaky ten groš.
-
Soviet
Darca
- Kontaktovať používateľa:
No neviem neviem. Zena si zvykne a zacne to zneuzivat a budes akurat tak za debila co jej plati vsickogogo956 napísal:Myslim ze je to uplne normalne ze chlap plati drvivu vecsinu vydavkov spolocnej domacnosti. Muz ma vediet byt velkorysy k svojej partnerke a svojej rodine. Zeny nehladaju skrblikov ktory nie su ochotni pustit pre ne nejaky ten groš. Kto nie je ochotni sa delit ten nakoniec zostane sam s erotickym casakom v ruke-niekomu to moze kludne vyhovovat.
Minulost by som sem neplietol, lebo v minulosti tiez zeny boli vydavane v prvom rade za muzov s dobrym venom. Trosku sa zamyslite ake je zatazenie rodinneho rozpoctu, kde matka je na materskej u nas a v zahranici. Aj to ma svoj vplyv, lebo priemerny slovak ma dnes problem uzivit seba a zenu + nejaka hypoteka a nieto este nejake dieta a zase nemoze byt kazdy podnikatel a zarabat majland. Keby nas stat chlapovi aspon okresal odvody za to, ako mizerne prispieva zenam na materskej, lebo ak ja sa mam vediet postarat sam o seba a svoju rodinu, tak nech sa stat tiez stara sam o seba bez mojich odvodov z vysledkov mojej prace...
Ohladne zodpovednosti, kazdy nesie tu svoju, chlap sa ma vediet postarat, no kazdy musi pri dietati okresat svoje fin. naroky, miesto toho, aby zena cakala, ze ak sa zdvihnu naklady v rodine o dalsi hladny krk, tak sa musi zdvihnut chlapovi aj plat, alebo podobne. Vacsinou je problem prave v tom, ze ludia su pohodlni a nechcu uberat zo svojho na ukor ineho. Proste egoizmus je pomenovanie najvacsieho problemu dnesnej spoloscnosti.
Ohladne zodpovednosti, kazdy nesie tu svoju, chlap sa ma vediet postarat, no kazdy musi pri dietati okresat svoje fin. naroky, miesto toho, aby zena cakala, ze ak sa zdvihnu naklady v rodine o dalsi hladny krk, tak sa musi zdvihnut chlapovi aj plat, alebo podobne. Vacsinou je problem prave v tom, ze ludia su pohodlni a nechcu uberat zo svojho na ukor ineho. Proste egoizmus je pomenovanie najvacsieho problemu dnesnej spoloscnosti.
Soviet
ja som to myslel uz vo vaznejsej faze, ked spolu ziju a planuju si aj spolocnu buducnost a pod.
ja som to myslel uz vo vaznejsej faze, ked spolu ziju a planuju si aj spolocnu buducnost a pod.
Čiže vtedy to už žena nemôže spraviť?
Takže ak by som nemal peniaze. Neuspejem vo vážnom vzťahu, áno?
Ale ak ich nemá žena, nevadí, muž to predsa musí potiahnuť.
Ale ak ich nemá žena, nevadí, muž to predsa musí potiahnuť.
-
Fabo
Hardcore addict
Samozrejme tomu, ze su obdobia kedy proste musi tahat muz (spominana materska) rozumiem, ale zeby muz zarabal a zena minala... s tym teda rozhodne nesuhlasim.
Uz len preto, ze by som nechcel nejaku fiflenku ktora sa uspokoji s tym, ze robi v butiku alebo v kaviarni na pol uvazku zeby sa doma nenudila...
Uz len preto, ze by som nechcel nejaku fiflenku ktora sa uspokoji s tym, ze robi v butiku alebo v kaviarni na pol uvazku zeby sa doma nenudila...
-
Soviet
Darca
To je kusok iny pribeh, tam sa bohuzial s tym uz rata, ze ak planujes vaznejsie a planujes deti, a celkovo svatbu a spol, tak budes ty viac domacnost zasobit peniazmi. Ked to tak nieje, tak zvyknu vznikat kvoli tomu aj problemy, ze zena zaraba viac ako ty a pod.gogo956 napísal:Soviet
Preto taketo veci niesu pre kazdeho chlapa a radsej ostane tkz stary mladenec a je mu dobre.
treba to brat v kontexte konkretnej situacie. Ked su obaja este len studenti zijuci z brigad alebo nejakeho chabeho ciastocneho poluvazku tak je jasne ze si ani jeden z nich nemoze dovolit vyhadzovat peniaze. Ale casom sa niekam pri troche snahy vypracuju a muzi to maju v tomto smere vecsinou karierne lahsie,takze je podla mna smiesne aby dobre zarabajuci chlap sa handrkoval za veci suvisiace s chodom domacnosti a pod. Zeny vzrusuju chlapi ktori maju peniaze,je to take animalne a archetypalne.
Ako sa hovori- zivot je o peniazoch a ******.
Ako sa hovori- zivot je o peniazoch a ******.
Ja tomu nejak stále neviem prísť na "chuť". Prečo by mal muž, stále ťahať domácnosť, aj keď zarábajú obidvaja rovnako? Áno, keď je na materskej, tak to chápem. Ale koľko trvá materská? Po nej môže zase pracovať a platiť na domácnosť "rovnakým dielom".
lukas9206
nepochopili sme sa, chyba je v tomto:"zarabat rovnako ako ona". Ale nikto ta nenuti prijat taketo pravidla hry, mozes si nastavit vlastne.
nepochopili sme sa, chyba je v tomto:"zarabat rovnako ako ona". Ale nikto ta nenuti prijat taketo pravidla hry, mozes si nastavit vlastne.
A? Kde je problém?
Či narážaš na to že keď zarába menej, tak to automatický musím ťahať ja? Nech si kúpi o jedne šaty menej a bude mať aj na príspevok na domácnosť.
Či narážaš na to že keď zarába menej, tak to automatický musím ťahať ja? Nech si kúpi o jedne šaty menej a bude mať aj na príspevok na domácnosť.
pozri, je to vec iba tych dvoch na com sa dohodnu. Mam pocit ze ty hladas nejaku financnu "spravodlivost" vo vztahu, ale nic take v skutocnosti neexistuje. Zeny na urovni sa vobec nebudu zaoberat niekym kto skrblikuje a nedoka ze partnerku slusne zaopatrit. Netvrdim ze nemozes si najst zenu podla svojich predstav, len asi budes musiet potom zlavit z inych poziadaviek..
Okolo Teba je totiz haaafo chlapov co zarabat peniaze vedia a radi sa s nimi podelia s atraktivnymi a zaujimavymi zenami a ony to velmi dobre vedia.
Okolo Teba je totiz haaafo chlapov co zarabat peniaze vedia a radi sa s nimi podelia s atraktivnymi a zaujimavymi zenami a ony to velmi dobre vedia.
Ale tu je stále reč o nejakom skrblikovanim a starani sa o ženu. Prečo by sa napríklad nemohla žena postarať o mňa?
Takto, ja nehovorím že by som sa vo vzťahu nestaral a nezabezpecil ženu, no čakám niečo aj od nej. Ja si nezasluzim aby bolo o mňa postarané?
Takto, ja nehovorím že by som sa vo vzťahu nestaral a nezabezpecil ženu, no čakám niečo aj od nej. Ja si nezasluzim aby bolo o mňa postarané?