A ty si myslíš, že ten predchodca bol jeden alebo čo? Vieš ty vôbec čo znamená predchodca človeka, ako vyzerajú jeho pozostatky (podotýkam, že bola objavená kompletná kostra) a celkovo ako vyzeral? To ti tá tvoja zbierka poviedok nikdy nepovie. A ako, že nie je nikde písané, že Adam a Eva boli jeden a jeden? V tej tvojej čarovnej zbierke rozprávok je jasne písané, že Adam bol prvým človekom na Zemi. A aby mu nebolo smutno, tak mu Boh vybral jedno rebro, aby z neho spravil Evu. Zasa klameš? Nevieš ako obhájiť tvrdenie, že Adam a Eva boli naozaj prvými ľuďmi na Zemi, tak si zasa vymýšľaš, že Adam a Eva mohli byť kľudne tisíce ľudí?clovek bol stvoreny na bozi obraz ... cize ak bol stvoreny z nejakeho predchodcu cloveka tak vdety ked sa zacal podobat bohu ... cize ked to uz nebolo zvieratko ale clovek... a to ti ziaden paleontolog nezodpovie... nikde nie je pisane ze adam a eva boli jeden a jeden ... mohli to bit kludne tisice ... ako aj jeden a jeden
Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera
Re: Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a vie
94jakub, na tie otázky sa odpovedí nedočkáš. Maximálne tak ti pošle link na nejaké video alebo na nejakú kresťanskú stránku, kde budú len samé omáčky a to je tak všetko.
-
vladenko007
VIP
No vidíš aké sa ti zdá smiešne z baktérie vila. Že? Ale tvoriť len vyslovením slova už logické podľa teba je. Že áno? Veď ty nás vlastne presviedčaš že nemožnejšie je pravdepodobnejšie.Ako som tak kráčal v prírode z ničoho nič obrovská vila s bazénom sa predo mnou objavila a z baktérii v ovzduší dik ľudia začali padať.
-
Old Dirty Bastard
Guru
čiže podľa teba vo vesmíre.. nič nie je? absolútne nič? a kde sa podľa teba nachádzaš ty? si z nás fakt robíš srandu? žiadne látky? žiadna hmota? a žiadne zákony, áno.. preto sa bežne každý druhý človek dožíva 900 rokov. tak ako tomu je v biblii, kde platia všetky zákony.Jozef Koval napísal:No áno z ničoho pojem ničota je nič žiadne zákony žiadne podmienky žiadne látky a zlúčeniny a žiadna hmota.
od sameho zaciatku tvrdim ze existencia boha sa dokazat neda ... aspon nie vedecky... je to to iste ako by chcel virus dokazat svojimi prostriedkami exiastenciu mliecnej drahy.... ale kedze boh je nasou sucastou (alebo lepsie my mozeme bit jeho sucastou) tak v nasom zivote kooreluje ... a to dokazat vieme ... staci zmena zivotov ludi ktory uverili a ziju s bohom ...zeky napísal:
Platí to čo som tu už písal. Teda viera nestojí na racionálnom základe. Prečítaj si príspevky, čo som si vymenil s Javatarom. Píšeš totálne logické nezmysly. Vidno, že ani nerozumieš tomu čím argumentuješ. Napíšeš, že sa nedá definovať s v ďalšej vete sa o to snažíš. Aby som odpovedal. Nie neverím v nejakého inteligentného stvoriteľa, ktorý všetko stvoril. A keď už si ho definoval ako nejakú silu vo vesmíre, ktorá ma vedomie a je všemocná tak na to žiadny dôkaz neexistuje. Je jedno čo vyjadruje alebo nevyjadruje, lebo ho nedokážeš. Buď to sa zhodneš na tom, že sa dokázať nedá a týmpádom to bude stále len viera na iracionálnom základe, alebo budeš tvrdiť, že sa dokázať dá, ale potom nesieš dôkazné bremeno. Už ma unavujú hry na slovíčka a náboženské omáčky okolo.
//autoeditácia príspevku (12 Nov 2014, 10:37)
Old Dirty Bastard
aa........ kedy že tak spravil naposledy?
komunikujem s nim dennodenne
-
Old Dirty Bastard
Guru
ešte raz..
pokiaľ by k tebe niekto naozaj prehováral, ako vieš, že sa nejedná o diabla? počul som, že je riadny potmehút. ale každopádne, ak k tebe niekto prehovára a ty nikoho nevidíš, odporúčal by som psychiatrické vyšetrenie.
prehovára k tebe niekto? odpovedá ti? jednostranná komunikácia ma nezaujíma. tak s ním komunikuje každýstrapaty napísal:...moze knam boh prehovarat praimo a priamo nam odhalovat svoje pravdy...
skusim znova:
+ aj:beardie napísal:zda sa ti takyto postup logicky?Kód: Vybrať všetko
Boh to zakázal ak už bolo na zemi dosť veľa ľudí
dakujem za odpovedtakze nasa aktualna moralka je vlastne zla a mame klatit vlastne matky a sestry? tak ako to nariadil Boh?
strom poznas po ovoci ... dobry strom prinasa dobre ovocie a zly strom zle ovocie .... cize tak rozpoznas boha od diabla ... diabol vycita nedava vychodisko ... boh vycita ale dava aj riesenie... dobre ovocie cloveka posilni a zle otravy alebo zabije...Old Dirty Bastard napísal:ešte raz..
prehovára k tebe niekto? odpovedá ti? jednostranná komunikácia ma nezaujíma. tak s ním komunikuje každýpokiaľ by k tebe niekto naozaj prehováral, ako vieš, že sa nejedná o diabla? počul som, že je riadny potmehút. ale každopádne, ak k tebe niekto prehovára a ty nikoho nevidíš, odporúčal by som psychiatrické vyšetrenie.
Keby si sa ty trochu zamyslel nad tým čo som napísal došlo by ti to.94jakub napísal:Samozrejme nesúvisí. Ale úplne si to protirečí linkom, ktorý si dal k tomu. Možno keby si nepísal prvé, čo ťa napadne ale nad tým trochu aj porozmýšľal alebo si prečítal to, čo tu linkuješ, boli by tvoje odpovede konzistentnejšie.
Napísal.94jakub napísal:Nepísal.
Ok keď to tak veľmi chceš na blbú otázku blbá odpoveď bol by som v riti.94jakub napísal:Moja nebola kompletná? Veď ty ju ani nedokážeš zodpovedať a vymýšľaš si ako sa vyhnúť odpovedi, tak si meníš otázky. Takže otázka je stále položená. Ja som sa tiež nevykrúcal, že posmrtný život predsa neexistuje a preto pred Bohom nikdy nebudem. Tak sa nevykrúcaj ani ty.
Ak by s tým neprišiel Ježiš tak by možno stále platilo pravidlo oko za oko zub za zub. Niekto ti to tlačí? Boh je niekto? Boh má nad nami úplnú moc a ty že sa nehanbíš. Stále omieľate svoju "morálku" ale vy na morálku nemáte žiaden poriadny dôvod.94jakub napísal:Vidíš. Pre teba je dôležité, že ju povedal on a preto sa tým riadiš. Ja som na to prišiel sám a riadim sa tým tiež. Prečo? Nemáš snáď dostatočne vyvinuté rozumové schopnosti. Aj napriek všetkému si dovolím povedať, že máš. Preto potom nechápem, prečo je nutné morálku(čo nie je rozhodne absolútna vec) nanucovať podľa názorov iných.
Ja nevravím že som lepší o spoločnosti sa už radšej ani nevyjadrujem lebo to s vami nemá zmysel.94jakub napísal:Každý boh ti dáva na výber. Ty si si vybral jedného podľa spoločnosti v ktorej žiješ, čím si odmietol svoju šancu. Nie si o nič lepší ako ktokoľvek iný.
//autoeditácia príspevku (12 Nov 2014, 15:24)
Vtedy sa to tak ešte nebralo už to pochop.beardie napísal:skusim znova:Ja tu nie som od toho aby som spochybňoval Boží zámer neviem prečo to tak bolo.
+ aj:
dakujem za odpoved
//autoeditácia príspevku (12 Nov 2014, 15:27)
Hej? A ešte čo si nedomyslíš už som povedal že Boh je jediný kto tu bol vždy bol tu lebo v ňom bol stále život nad niečim čo bolo pred Bohom už nemá zmysel sa zamýšľať lebo to nikde nevedie lebo pred ním nič nebolo tak nám to vraví on ak mu neveríte váš problém.vladenko007 napísal:
No vidíš aké sa ti zdá smiešne z baktérie vila. Že? Ale tvoriť len vyslovením slova už logické podľa teba je. Že áno? Veď ty nás vlastne presviedčaš že nemožnejšie je pravdepodobnejšie.
//autoeditácia príspevku (12 Nov 2014, 15:29)
Vy mi zase posielate len stránky a videa čo sú proti Bohu...Noobsz DJ napísal:94jakub, na tie otázky sa odpovedí nedočkáš. Maximálne tak ti pošle link na nejaké video alebo na nejakú kresťanskú stránku, kde budú len samé omáčky a to je tak všetko.
//autoeditácia príspevku (12 Nov 2014, 15:31)
Ty si fakt tak mimo? Povedal som že toto bolo na počiatku podľa vás a z toho ničoho zrazu je všetkoOld Dirty Bastard napísal:čiže podľa teba vo vesmíre.. nič nie je? absolútne nič? a kde sa podľa teba nachádzaš ty? si z nás fakt robíš srandu? žiadne látky? žiadna hmota? a žiadne zákony, áno.. preto sa bežne každý druhý človek dožíva 900 rokov. tak ako tomu je v biblii, kde platia všetky zákony.
Píšem tak improvizovane lebo na Jozef Koval mám ban
-
harrison314
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Vytvaranie viacerich uctov na hojkovy je zakazane.
strapaty:
počuvaj sem, ak ty sa mňa niečo pýtaš, alebo na niečo reaguješ a ja si dám tú námahu ti na to odpovedať, tak tvojou slušnosťou (vrámci tejto diskusie) by malo byť, že na moju reakciu odpovieš, lebo inak môžem, slušne povedané, okašľať diskusiu s tebou
Absolútne si odignoroval môj posledný post a pritom si ty položil otázky, na ktoré som ti odpovedal, no ďalšia interakcia už nedošla a taktiež aj na tento post, v ktorom je aj položená jedná otázka, teda ako moja odpoveď na tvoj bod jedna.
čakám strapaty
Vidíš, prečítal si is to a aj tak tomu nerozumieš a splietaš koniny. Skús nabudúce čítať s porozumením. A čo že je tam Dawkins? On je nejaká ateistická modla alebo čo? - Možno jedine tak pre teba - rovnako ako k životu nepotrebujem boha, tak isto som nepotreboval Dawkinsa aby som sa stal ateistom. Evidentne len ty sa potrebuješ na tom človeku odbavovať.
A taká malá logická chyba, architekt budovu nestavia.
//edit:
A mimohodom,
Evidentne ty si práve ten, ktorý nemá čo robiť a jeho život nemá iný význam. (aj keď sa tváriš ako naplnený bohom)
počuvaj sem, ak ty sa mňa niečo pýtaš, alebo na niečo reaguješ a ja si dám tú námahu ti na to odpovedať, tak tvojou slušnosťou (vrámci tejto diskusie) by malo byť, že na moju reakciu odpovieš, lebo inak môžem, slušne povedané, okašľať diskusiu s tebou
Absolútne si odignoroval môj posledný post a pritom si ty položil otázky, na ktoré som ti odpovedal, no ďalšia interakcia už nedošla a taktiež aj na tento post, v ktorom je aj položená jedná otázka, teda ako moja odpoveď na tvoj bod jedna.
čakám strapaty
Keď sem ešte prídeš a nedostaneš trvalý ban.Jozef Koval napísal:Neboj sa to už som čítal ale dobre že je tam obrázok Dawkinsalebo aj on povedal vo svojej knihe Boží blud že Boh takmer určite neexistuje. Viete dobre že nikdy nedokážete že Boh neexistuje lebo sa to nedá je to len vaše prianie. Samozrejme že Boha už nepotrebujete ak všetko stvoril ani architekt už nie je potrebný ak už postaví budovu.
Vidíš, prečítal si is to a aj tak tomu nerozumieš a splietaš koniny. Skús nabudúce čítať s porozumením. A čo že je tam Dawkins? On je nejaká ateistická modla alebo čo? - Možno jedine tak pre teba - rovnako ako k životu nepotrebujem boha, tak isto som nepotreboval Dawkinsa aby som sa stal ateistom. Evidentne len ty sa potrebuješ na tom človeku odbavovať.
A taká malá logická chyba, architekt budovu nestavia.
//edit:
A mimohodom,
Ty stráviš svoj čas nejak inak ako pri pc, a preto si si po dostaní banu vytvoril druhý účet aby si tu s nami mohol kecať ďalej. A nebol si to náhodou ty, kto nám vyčítal, že ako sa hráme, že naše životy majú zmysel aj bez bohe a pritom len celý čas sedíme tu a čakáme keď ty niečo napíšeš aby sme sa na teba mohli vrhnúť? Bol si to ty. Pekne si kadíš do úst.Jozef Koval napísal:Ok ja nemám problém uznať svoju vinu že si oddýchnem od hojka?fajn aspoň strávim čas nejak inak ako pri pc.
Evidentne ty si práve ten, ktorý nemá čo robiť a jeho život nemá iný význam. (aj keď sa tváriš ako naplnený bohom)
zda sa ti takyto postup od vsemocnej bytosti logicky?Jozooo napísal:Ja tu nie som od toho aby som spochybňoval Boží zámer neviem prečo to tak bolo.
zda sa ti dnes mrdanie vlastnej matky v poriadku?Jozef Koval napísal:Vtedy sa to tak ešte nebralo už to pochop.
LuksKE napísal: nič z toho však stále nepotvrdzuje to, že boh človeka v nebi premení do tej najlepšej podoby akú na zemi mal. Toto si proste Koval len vymyslel, nič viac nič menej, rovnako ako si vymýšľa čo je ateizmus, a rovnako ako si vymýšľaš definície aj ty. Inak stále is mi neodpovedal na ten post, kde som ťa opravil s pojmami.
nikdy som nebol ateista ... ale to neznamena ze som mal vzdy vieru ... (ako v to ze boh existuje som veril vzdy)skus pouzivat otazniky mozes aj 3 mne to nevadi (skor vyhovuje nerpiehladnem to ... )
A nerozmýšľal si nad tým, že ak boh skutočne neexistuje a po smrti nič nie je, že svoj život napĺňate klamstvom? Klamstvom žijete, klamstvo šírite? Teraz sa cítite šťastní, naplnení, so zmyslom atď a to všetko len preto lebo veríte v niečo čo môže no nemusí byť pravda. Rovnako ako vy často vravíte, nech sa pripravíme na posledný súd atď, tak ja by som veľmi chcel aby po smrti bola len chvíľka keď ešte mozog vníma, aby ste si uvedomili, "uups, nič tu nie je".co sa take strasne stane ... prezijeme zivot v klamstve a stastny ... nic horsie ...myslis ze je to az taka zla vyhliadka???
sa mi zdá, že už som to tu raz písal. Ala v prvom rade rodinou, priateľmi, zážitkami, prácou, koníčkami, postupným plnením si svojich snov, či cieľov, prípadne malých mílnikov, ktoré smeruj k veľkému cieľu, neposlednom rade aj materiálnymi vecami a vlastne všetkým čo mi prináša úsmev, radosť a chuť do života. Vôbec k tomu nepotrebujem boha aby môj život dával zmysel. Nie je o také ťažké, že?nie ... ale z mojich skusenosti je to s bohom krajsie ..mozno mas pocit ze ti boh nema co ponukut ale myslis sa ... ale tak na to je nevyhnutna osobna skusenost...
Nie a nie a nie. Ateizmus je presvedčenie, že boh neexistuje, to nie je viera v neexistenciu, a už dupľom nie viera v niečo hmatateľné, pretože ak sa dá niečo fyzicky a hmatateľne dokázať, tak som presvedčený, že to existuje. suhlasim aj ked ateizmus ma crty nabozenstva:D, ale viera to urcite nie je .. viera je uplne odovzdanie sa bohu splinutie s nim .. (ked mozno povazovat za nabozenstvo seintology)
Čiže Jozífku, mýliš sa a nemáš pravdu, tak si nevymýšľaj aby ti to sedelo do tvojej argumentácie.
wiki - tu máš wiki a urob si poriadok v pojmoch, lebo v nich máš bordel ako strapaty.
prezit zivot v klamstve sa ti zda ako dobra vyhliadka?!?strapaty napísal:co sa take strasne stane ... prezijeme zivot v klamstve a stastny ... nic horsie ...myslis ze je to az taka zla vyhliadka???
ja osobne ho radsej prezijem (podla moznosti) stastny a v pravde, ale proti gustu...
nehovoriac o tom stratenom case
nič z toho však stále nepotvrdzuje to, že boh človeka v nebi premení do tej najlepšej podoby akú na zemi mal. Toto si proste Koval len vymyslel, nič viac nič menej, rovnako ako si vymýšľa čo je ateizmus, a rovnako ako si vymýšľaš definície aj tyumyselne si ziadne definicie nevymyslam ... aj ked sa casto mylim ... ten stav oslaveneho tel bude este lepsi ako najlepsi na zemi a ak budeme ako anieli tak nebude musiet byt to telo ani stale hmotne .. jedine co vieme ze bude nesmrtelne, bez akychkolvek chorob a bolesti...tak so sa tyka vedomosti tak jozko si musi nejake veci este dostudovat(ale je na najlepsej ceste ) ako aj ja ... nie som odbornik na nabozenstva ... aspon nie viac ako vy vsetci ... ale viera nieje ani postavena na vedomostiach ... clovek nemusi vediet skoro nic, alebo len velmi malo aby mohol verit a zit s bohom....studium nabozenstva je len pre tych ktorym nestaci byť šťastny bez vedomosti... vacsina veriacich dokonca ani raz neprecitala pismo... vedia z neho len tolko co pocuju v kostole.. potom by sa vsak mohla natiskatotazka v co veria? ....ale to nie je spravna otazka ... spravna je ako veria ... a odpoved je vdaka duchu svatemu ktoreho nam tu nechal kristus... a svedomiu ktore je zrkadlom duse ... a hlavne laskou k bohu ... kto uprimne miluje boha ten veri ... nie ten co je odbornik na pisma ... v podsatate cloveku stacia dve najvacsie prikazania ... nic viac ani nic menej... „Milovať budeš Pána, svojho Boha, celým svojím srdcom, celou svojou dušou a celou svojou mysľou! To je najväčšie a prvé prikázanie. Druhé je mu podobné: Milovať budeš svojho blížneho ako seba samého!“ (Mt 22,37-39).
//autoeditácia príspevku (13 Nov 2014, 10:33)
//autoeditácia príspevku (13 Nov 2014, 10:33)
o ziadnom stratenom case neviem ... a hovoril som ze to je to najhorsie co sa mi moze stat ... uvazoval si nad tym co sa moze stat tebe ak mam pravdu ja??? tiez potom zijes v klamstve ale dosledky budu pre teba nedozierne... vecne urtpenie ... vecne stradanie.. ale ako pises podla gustu ...beardie napísal:prezit zivot v klamstve sa ti zda ako dobra vyhliadka?!?
ja osobne ho radsej prezijem (podla moznosti) stastny a v pravde, ale proti gustu...
nehovoriac o tom stratenom case
-
Old Dirty Bastard
Guru
stratený čas? pod tým rozumieme každú sekundu premárnenú v kostole a modlením. dokonca často kladú aj vlastné zdravie do úzadia, aby mohli byť s bohom. vlastne sorry, aby mohli byť v kostole, lebo ten ich boh je všade. len pár dní dozadu ma zastavila babka, aby som ju odprevadil do kostola, lebo že ju bolí noha už. zhodou okolností mám kostol blízko domu, ale tak.. kto dnes nemá. a pýtal som sa jej kedy začína omša, tak že "za dve hodiny".
"a prečo ste tu tak skoro?"
"tak čo už, domov sa vraciať nebudem"
ledva na nohách stála. a to ani nebola nedeľa. ale tak starí ľudia to tam majú ako školu/prácu, niektorí aj každý deň. tomu sa hovorí naplnený život, áno. evanjelia už musia poznať naspamäť.
inak k tomu modleniu.. vtipné pokrytectvo zo strany viacerých ľudí, s ktorými som sa bavil. poznáte tie veštice z TV? na tom sa často smejú, že aké je to hlúpe. posielanie energie cez TV a pod. sračky. a potom sa večer pred spaním idú pomodliť za pevné zdravie a pomoc blízkym. to mi vždy dáva taký ten "sensible chuckle", keď to počúvam.
k tomu večnému utrpeniu, naozaj tomu veríš? že by nekonečne milosrdný boh na večné utrpenie zatratil dobrého človeka len preto, že niekto za života neuznal ježiša krista? že používal vlastný rozum (boží dar) a rozmýšľal sám za seba? tak tá vaša viera je fakt vtipná. ale možno nejaký pedofilný kňaz, ktorý dostal spoveď od arcibiskupa ti tam bude robiť partičku a bude vám spolu hej.
"a prečo ste tu tak skoro?"
"tak čo už, domov sa vraciať nebudem"
ledva na nohách stála. a to ani nebola nedeľa. ale tak starí ľudia to tam majú ako školu/prácu, niektorí aj každý deň. tomu sa hovorí naplnený život, áno. evanjelia už musia poznať naspamäť.
inak k tomu modleniu.. vtipné pokrytectvo zo strany viacerých ľudí, s ktorými som sa bavil. poznáte tie veštice z TV? na tom sa často smejú, že aké je to hlúpe. posielanie energie cez TV a pod. sračky. a potom sa večer pred spaním idú pomodliť za pevné zdravie a pomoc blízkym. to mi vždy dáva taký ten "sensible chuckle", keď to počúvam.
k tomu večnému utrpeniu, naozaj tomu veríš? že by nekonečne milosrdný boh na večné utrpenie zatratil dobrého človeka len preto, že niekto za života neuznal ježiša krista? že používal vlastný rozum (boží dar) a rozmýšľal sám za seba? tak tá vaša viera je fakt vtipná. ale možno nejaký pedofilný kňaz, ktorý dostal spoveď od arcibiskupa ti tam bude robiť partičku a bude vám spolu hej.
ked v nieco veris, tak by si mal byt schopny pochopit precostrapaty napísal:ale viera nieje ani postavena na vedomostiach
bohuzial, vacsina veriacich to pripisuje nejakej neprenositelnej 'skusenosti', ktoru zvacsa ani nevedia popisat
k tomu je prilozeny obrazok...strapaty napísal:clovek nemusi vediet skoro nic, alebo len velmi malo aby mohol verit a zit s bohom....studium nabozenstva je len pre tych ktorym nestaci byť šťastny bez vedomosti
ano, uvazoval, ked uvazim, ze by som mal to stastie a veril akurat v toho spravneho boha a nie tych inych 3999, zhodou okolnosti prave preto, ze som sa narodil v Europestrapaty napísal:uvazoval si nad tym co sa moze stat tebe ak mam pravdu ja?
vyslo mi:
a) ak je Boh taky dokonaly, urcite by nechcel, aby v neho ludia verili bez dokazu ako ovce
b) spravam sa v zivote ako najlepsie viem, mozno lepsie ako viaceri krestania, odlisuje ma od nich snad len, ze sa nevyspovedam, nepride mi to ako nejaka prekazka, kvoli ktorej by ma Najvyssi Najdobrotivejsi mal odstavit od jeho nekonecnej lasky naveky
inak, zamyslali sa niekedy krestania, preco sa po objaveni Ameriky (ci uz Severnej alebo Juznej) ci Australie na tychto uzemiach ziadni ini krestania nenachadzali, napriek tomu, ze tvrdia, ze svet stvoril prave ten ich krestansky Boh? ci to ich diabol zviedol z tej spravnej cesty a verili vo vymyslene bozstva?
logika...
//autoeditácia príspevku (13 Nov 2014, 14:02)
nie, ze by ho obhajovala len cirkev, ale pre istotu aj miestni veriaci
http://nitra.sme.sk/c/7491206/psycholog ... ml?ref=trz
beardie
ale on ta neodstavuje od svojej lasky ale ty ho odmietas... a ked zomries sa nic nezmeni ... on nesprvi nic proti tvojej voli ... a ako bez neho znesie to co si vsetko zle urobil ... jedino jeho pritomnost dokaze prenies cez utrpenie ktore sme za zivota sposobili ...
Old Dirty Bastard
k tomu večnému utrpeniu, naozaj tomu veríš? že by nekonečne milosrdný boh na večné utrpenie zatratil dobrého človeka len preto, že niekto za života neuznal ježiša krista? že používal vlastný rozum (boží dar) a rozmýšľal sám za seba? tak tá vaša viera je fakt vtipná.
ale ako chces prijat milost od milosrdneho boha ktoreho nepoznas ... ktoreho odmietas... nik nebude trpiet za svoje dobre skutky ... ale za tie zle ... aj knaz ako aj ty ... kazdy ma svoje ... svoju nachylnost k zlemu a snou musi bojovat ....nejde o nejake uznanie krista ... ide o to ze on ti bude pomahat od tych vecnych muk lebo on je boh ... chces dokazy -hladaj ich ... ale nezaujate ... chces pouzivat vlastn rozum pouzivaj .... ale spravne ... bud spravodlivi aj voci sebe aj inym ... nik nema patent na rozum...
ale on ta neodstavuje od svojej lasky ale ty ho odmietas... a ked zomries sa nic nezmeni ... on nesprvi nic proti tvojej voli ... a ako bez neho znesie to co si vsetko zle urobil ... jedino jeho pritomnost dokaze prenies cez utrpenie ktore sme za zivota sposobili ...
Old Dirty Bastard
k tomu večnému utrpeniu, naozaj tomu veríš? že by nekonečne milosrdný boh na večné utrpenie zatratil dobrého človeka len preto, že niekto za života neuznal ježiša krista? že používal vlastný rozum (boží dar) a rozmýšľal sám za seba? tak tá vaša viera je fakt vtipná.
ale ako chces prijat milost od milosrdneho boha ktoreho nepoznas ... ktoreho odmietas... nik nebude trpiet za svoje dobre skutky ... ale za tie zle ... aj knaz ako aj ty ... kazdy ma svoje ... svoju nachylnost k zlemu a snou musi bojovat ....nejde o nejake uznanie krista ... ide o to ze on ti bude pomahat od tych vecnych muk lebo on je boh ... chces dokazy -hladaj ich ... ale nezaujate ... chces pouzivat vlastn rozum pouzivaj .... ale spravne ... bud spravodlivi aj voci sebe aj inym ... nik nema patent na rozum...
beardie
Old Dirty Bastard
Old Dirty Bastard
snazil som sa v tom najst aj odpoved pre mna, ale nepodarilo sa...
-
vladenko007
VIP
strapaty
Pri vzniku náboženstva si peklo vymysleli preto lebo to má lepší efekt povedať ovcám že keď nebudú veriť pôjdu do pekla. Možno to ten tvoj boh myslel tak že všetci čo v neho verili pôjdu do neba a tí čo neverili proste nepôjdu nikam.
Pri vzniku náboženstva si peklo vymysleli preto lebo to má lepší efekt povedať ovcám že keď nebudú veriť pôjdu do pekla. Možno to ten tvoj boh myslel tak že všetci čo v neho verili pôjdu do neba a tí čo neverili proste nepôjdu nikam.