OT auto-moto
OT auto-moto
začínajúcemu vodičovy odporucam lekcie gramatiky
Re: Chcem kúpiť auto
hm poviem asi takto u mňa šetrenie peňazi je problematicke keďže som študent a prave robim vodičak ako ja peniaze našetrim do buduceho leta + cez leto brigada cca1300€ nechcem dať všetky peniaze dať do auta = robim si prieskum
-
Fabo
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Ked ti je problem dat dokopy tisic eur, tak by som si rozmyslel, ci ma cenu kupovat si vlastne auto.
niesom zárobkovo činný zatiaľ..
-
Fabo
Hardcore addict
Ano, a preto by som si rozmyslel, ci ma cenu kupovat si vlastne auto.
ano a 2roky než skončim strednu budem doma kusať vodičak
-
94jakub
Guru wannabe
Tak načo si ho robíš, keď nemáš na čom jazdiť a nemáš si začo kúpiť auto?
Si kúp prvú kraksňu za 100€, ktorú uvidíš a jazdi si kým sa ti nerozpadne.
Alebo počkaj do toho leta, keď budeš mať peniaze. To snáď nie sú dva roky.
Si kúp prvú kraksňu za 100€, ktorú uvidíš a jazdi si kým sa ti nerozpadne.
Alebo počkaj do toho leta, keď budeš mať peniaze. To snáď nie sú dva roky.
18r mam v marci vtedy som ochotný isť brigádovať do skladov na nočné/ranne piatok-sobota-sobota-nedeľa to je cca 45€ a keď sú 4víkendy za mesiac je to cca 160€ za tie peniaze by som bol schopný zohnať niečo tomu podobne:
http://auto.bazos.sk/inzerat/43162409/P ... -civic.php
http://auto.bazos.sk/inzerat/43400168/h ... 15-16v.php
http://auto.bazos.sk/inzerat/43162409/P ... -civic.php
http://auto.bazos.sk/inzerat/43400168/h ... 15-16v.php
-
Fabo
Hardcore addict
Nemate doma auto, vobec? Potom sa skus skor dohodnut s rodicmi nech prispeju, predsalen aspon ist na nakup, na navstevu k rodine a tak...
-
Runes
Addict
Japaja ked budes dret jak kon ver tomu ze to auto nekupis
ja ked som drel ako kon a vedel som co ma to stalo tak som 6x kazde evro prehodnotil. Skor si najdi daku stabilnu brigadu kazdy den a za mesiac das v pohode sumu. Idu vianoce takze budu hladat aj v obchodoch ja som svojho casu takto pocas strednej robil pomoc v sportovom obchode a za ten mesiac som toho zarobil dost v tom case 2004 rok za kazdy den 600sk (20e) a to som tam byval od 3 pobedia do 10 v noci.
Japaja, a kúpiš auto a po mesiaci sa ti niečo pokazí a nebudeš mať ani na opravu, keďže všetky peniaze minieš na auto. Akonáhle kúpiš auto, tak už len do neho investuješ. Jednak niečo žerie, občas sa niečo pokazí, platiť poistku, chodiť na STK, sem-tam nové gumy, no vždy sa čosi vyskytne. Nie je to jednoduché, že kúpiť auto a už sa len vozím. Ja ako zamestnaný s celkom dobrým platom mám niekedy problém utiahnuť mesiac, keď sa vyskytne problém s autom. Nie to ešte ty ako študent na občasných brigádach. Kúp si niečo lacné za 300 € a časť peňazí si nechaj ako rezervu.
Už ti to tu radili. Čo z toho, že budeš mať auto, keď ti bude nepojazdné stáť pred barákom. A ty si budeš búchať hlavu o stenu, že si si mohol kúpiť niečo užitočnejšie, niečo z čoho budeš mať radosť a nie starosť. Si mladý a keď ti nebolo auto treba doteraz, tak to ešte vydrží nejaký ten rok, dva.
Už ti to tu radili. Čo z toho, že budeš mať auto, keď ti bude nepojazdné stáť pred barákom. A ty si budeš búchať hlavu o stenu, že si si mohol kúpiť niečo užitočnejšie, niečo z čoho budeš mať radosť a nie starosť. Si mladý a keď ti nebolo auto treba doteraz, tak to ešte vydrží nejaký ten rok, dva.
pinco to super vystihol. ak silou mocou chces auto, tak si kup Feliciu. Do 500€ zozenies nejaku v relativne dobrom stave aj so zimnym prezutim. Na feliciu mas bezkonkurencne najlacnejsie nahradne diely, ak by nahodou nieco odislo. Ale tam sa veru velmi nema co pokazit. Lacna poistka, celkom dobra spotreba. Idealna volba pre Teba, nieco ine by som fakt neriesil.
Ale v prvom rade zvaz, ci Ti naozaj auto treba a ci si ho mozes dovolit. V dnesnych pomeroch je mat auto luxus.
Ale v prvom rade zvaz, ci Ti naozaj auto treba a ci si ho mozes dovolit. V dnesnych pomeroch je mat auto luxus.
auto mame felicia combi 1998 1,3motor
mne auto treba primarne nato aby som mohol chodiť vkľude na treningy rano večer a tak a ne srať sa s mhd kedy ide kedy meška, na to mi treba auto a určite mi nebude auto davať otec každy trening šak choď daj pozor na seba.. u vas to možno tak funguje, u mňa nie
ine využitie prečo si zaobstarať auto zatiaľ nevidim
Runes nemam 18r už skôr som to spomínal..
mne auto treba primarne nato aby som mohol chodiť vkľude na treningy rano večer a tak a ne srať sa s mhd kedy ide kedy meška, na to mi treba auto a určite mi nebude auto davať otec každy trening šak choď daj pozor na seba.. u vas to možno tak funguje, u mňa nie
ine využitie prečo si zaobstarať auto zatiaľ nevidim
Runes nemam 18r už skôr som to spomínal..
Len ti píšem o čom to je. Ja mám svoje auto 3 roky a aj keď som žiadnu veľkú opravu nemusel podstúpiť, tak stále tam je kopec spotrebného materiálu, ktorý musíš obmieňať. Raz to boli brzdy, potom tlmiče, stredový tlmič výfuku, prasknutá pružina, ložiská, náplň do klimatizácie, atď. Niektoré výmeny sa dajú očakávať, ale niektoré, a tých je podľa mňa viac, sú neočakávané. Minulý rok napríklad som šiel prezuť s tým, že pohoda a 3 gumy boli totálne zničené, nedali sa ani vyvážiť, pritom dezén bol ok, a tak som musel kúpiť nové. Jedna guma 60 €. V tom čase mi prišlo zaplatiť poistku, bum 115 €. Prišiel prvý mráz a auto nenaštartovalo, tak som kupoval batériu, ďalších 90 €. Bolo to pred Vianocami, takže bolo treba peniaze aj na darčeky. Nedávno som bol na STK, mechanik mi zistil pár chýb, ktoré bolo treba odstrániť. Servis + STK 180 €. Teraz mi bude treba meniť rozvody a to je ďalších 250 €. Stále sa niečo objaví. Musíš mať peniaze aj na opravy a s tým treba rátať. Už len to, že musíš občas natankovať, ťa núti, aby si mal aspoň minimálny mesačný príjem a nie že v lete zarobím 1300 €, kúpim auto a prevádzkovať ho nebudem mať z čoho.
viem ze mesačne mam +40€
tých 1300€ je buduce leto
mam projekty za ktore mam cca 100€ - 200€ ale to je tak raz za dva mesiace preto sa pytam na plechovku myslim si že po 18 keď niečo odrobim zvladol by som tu plechovku finančne a keď bude +1300€ nevidim v tom problem
tých 1300€ je buduce leto
mam projekty za ktore mam cca 100€ - 200€ ale to je tak raz za dva mesiace preto sa pytam na plechovku myslim si že po 18 keď niečo odrobim zvladol by som tu plechovku finančne a keď bude +1300€ nevidim v tom problem
-
Runes
Addict
synku asi naopak daj dokopi penge dojdi ze tolko mam a potom ti tu daco budeme vyberat 
-
tacosi
Moderátor
Odrobis brigady aj pred 18 tak ako Ti tu aj pisali.japaja napísal:Runes nemam 18r už skôr som to spomínal..
hej a povieš mi čo kde mam hľadať keď na brigadnickom mate 18r ? nie ale musite mať hmotnu zodpovednosť potom sa to neda
za brigadu nepovažujem roznašanie letačikov.. niekto ano ja nie
za brigadu nepovažujem roznašanie letačikov.. niekto ano ja nie
-
Fabo
Hardcore addict
Tak potom zabudni na to, ze kupovat si auto. Proste polievku zo sutrov nenavaris.
ano lebo 30€ na mesiac mi pomože, keď za projekty, za 2mesiace mam 200€ tak určite..
sthap OT
sthap OT