Zdravím,
opäť som nútený si preinštalovať Windows. Zo zásady do PC skoro nič neinštalujem kvôli registrom, spomalovaní počítaču, nerobím aktualizácie, keď to nie je nevyhnutné.
Poradte čo mám spraviť. Nie som hráč hier a využívam PC na kancelárske účely, ktoré moj HW musí zvládať a ustavične zamŕza kvôli flashu, Mozille/Chromu a neviem čo spraviť pre to, aby ten počítač fungoval normálnejšie. Ak môžete, poradte čo robím zle, prípadne som uvažoval že si opäť dám Linux.
Ďakujem
optimalizacia výkonu PC
Re: optimalizacia výkonu PC
Ignorovať aktualizácie určite nie je dobré.. ešte je otázne, aký hw máš v kompe. Pokiaľ máš pomalý disk, nepomôže Ti nič.
Ja som mal problém v práci so spomaleným PC, hlavne disk už dával najavo svoj pomalý odchod, takže swapovanie trvalo strašne dlho a tým pádom aj celý beh systému, Firefox mi naťahovalo asi minútu. Mal som iba 2GB ramky, čiže swap som si nemohol dovoliť vypnúť (Windows 7 64bit), ale keď som si nechal rozšíriť ramku na 4GB, mohol som vypnúť swap a odvtedy mi ide PC svižne. Podotýkam, že Windows nebol preinštalovaný už asi 3-4 roky.
Doma som zase svižnosť dosiahol kúpou SSD disku.
Ja som mal problém v práci so spomaleným PC, hlavne disk už dával najavo svoj pomalý odchod, takže swapovanie trvalo strašne dlho a tým pádom aj celý beh systému, Firefox mi naťahovalo asi minútu. Mal som iba 2GB ramky, čiže swap som si nemohol dovoliť vypnúť (Windows 7 64bit), ale keď som si nechal rozšíriť ramku na 4GB, mohol som vypnúť swap a odvtedy mi ide PC svižne. Podotýkam, že Windows nebol preinštalovaný už asi 3-4 roky.
Doma som zase svižnosť dosiahol kúpou SSD disku.
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Aky mas procesor a aku mas RAM??? Aky Windows pouzivas??? Zial, problem Flashu+Firefoxu a zamrzanie prevlada dlhodobo, najma ked sa zmensi video z celej obrazovky.
mám Windows 7 a čo je pravda, mojich 2,5GB RAM na spomalení PC má tiež svoj podiel. Ale myslím že to s flashom to Linux nerobí, že?
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Aj na 2,5GB RAM pri Win7 sa da fungovat, len treba vypnut nepotrebne veci, ktore zvyknu bezat na pozadi. A co procesor, aky mas???