Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...

Ste veriaci?

ano
569
52%
nie
531
48%

Celkom hlasov: 1100

mLuks
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a vie

Príspevok od používateľa mLuks »

strapaty:

"ale to neznamena ze som mal vzdy vieru ... (ako v to ze boh existuje som veril vzdy)"
tzn. že si bol vždy veriaci

"co sa take strasne stane ... prezijeme zivot v klamstve a stastny ... nic horsie ...myslis ze je to az taka zla vyhliadka???"
nemáš argumenty, tak sa snažíš zľahčovať situáciu, aké dojemné :) ...šak čo je také strašné na tom, že nám politici klamú? čo je také strašné na tom, že ti tvoje deti budú klamať, napr. v nejakých "zakázanych veciach". deti ťa oklamú a ty budeš žiť v klamlivej domnienke a šťastný, čo je na tom zlé? A vlastne čo je také strašné na celkovom klamstve, keď už si sa rozhodol zľahčovať klamstvo.
Ďalej to nie je o tom, že len ty prežiješ život v klamstve, ale ak to s bohom nie je pravda, tak klameš aj vlastným deťom, klameš každému komu o bohu hovoríš, šíriš to klamstvo ďalej a podporuješ ľudí a organizácie v klamaní.
No čo sa také strašné môže stať? ...Na zlú vyhliadku ti odpovedám v úplne poslednej odpovedi.

"ale z mojich skusenosti je to s bohom krajsie"
to že si si bez boha nevedel nájsť zmysel života, neznamená že rozprávka o bohovi a jeho synovi je pravdivá - ako sme už niekoľko krát spomenuli, viera ako psychická barlička

"mozno mas pocit ze ti boh nema co ponukut ale myslis sa"
našťastie ty nie si kompetentný rozhodovať či sa mýlim alebo nie...čiže nie boh mi nemá čo ponúknuť, lebo všetko to podstatné čo máš ty mám aj ja, ostatné sú zbytočnosti, ktoré ku svojmu životu nepotrebujem. To som zistil na základe svojej osobnej skúsenosti.

"viera je uplne odovzdanie sa bohu splinutie s nim"
Preštudoval som niekoľko stránok s definíciou slova viera, no nikde nebolo to slovo definované takto. Môžeš uviesť zdroj, kde je to slovo definované takto, ako píšeš ty?

"umyselne si ziadne definicie nevymyslam ... aj ked sa casto mylim "
práve preto, skôr ako niečo vypustíš, tak si to aspoň naštuduj a nestrieľaj tu od brucha to čo si ty myslíš, že je pravda

"ten stav oslaveneho tel bude este lepsi ako najlepsi na zemi"
no super, dvaja veriaci a hneď dve rozdielne názory na tú istú vec, ktorú obaja obhajovali citátmi z tej istej knižky ...this is a reason why i don't believe

"ale viera nieje ani postavena na vedomostiach ... clovek nemusi vediet skoro nic, alebo len velmi malo aby mohol verit a zit s bohom....studium nabozenstva je len pre tych ktorym nestaci byť šťastny bez vedomosti ..vacsina veriacich dokonca ani raz neprecitala pismo... vedia z neho len tolko co pocuju v kostole"
teraz neviem či sa mám smiať alebo plakať ...toto čo si teraz zo seba vypustil je veľmi smutné a odzrkadľuje to aj vašu argumentáciu ale hlavne aj vašu vieru.

"v podsatate cloveku stacia dve najvacsie prikazania"
ty už si vytvoril nejakú sektu, či už máš vlastné náboženstvo? A to ako znamená, že sa už môže kradnúť? ty si už načisto mešuge?

"Milovať budeš Pána, svojho Boha, celým svojím srdcom, celou svojou dušou a celou svojou mysľou!"
A všetci vieme kam takáto viera, "prikázanie" smeruje... -> "Ježiš nás miluje" -> booooom -> hlavé správy: "dnes krátko po 14tej hodine sa v nákupnom centre odpálil...." ..ešte že si dávate načas

"a hovoril som ze to je to najhorsie co sa mi moze stat"
nie, najhoršie čo sa ti môže stať je to, že sa postavíš pred jedného z 3999 bohov v ktorých existenciu neveríš a ten ťa odsúdi na večné utrpenie, lebo si mal iného boha ako jeho.
Rozdiel medzi tebou a mnou je len jeden boh zo 4000, to je veľmi malý rozdiel na to, aby si tu mohol vyskakovať ako sa tebe nič nestane, keď nemáš pravdu a nám hej, keď my nemáme pravdu.

//edit: ešte otázka na teba z jedného postu.
"ako môžeš hľadať odpovede v niečom čo nie je ani len historická kniha, vedecká publikácia, či učebnica, či literatúra faktu?"
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa strapaty »

LuksKE napísal:strapaty:

"ale to neznamena ze som mal vzdy vieru ... (ako v to ze boh existuje som veril vzdy)"
tzn. že si bol vždy veriacitu je prave ten jemny rozdiel verit ze boh existuje neznamena byt veriaci... neviem ci chapes co chcem povedat..

"co sa take strasne stane ... prezijeme zivot v klamstve a stastny ... nic horsie ...myslis ze je to az taka zla vyhliadka???"
nemáš argumenty, tak sa snažíš zľahčovať situáciu, aké dojemné :) ...šak čo je také strašné na tom, že nám politici klamú? čo je také strašné na tom, že ti tvoje deti budú klamať, napr. v nejakých "zakázanych veciach". deti ťa oklamú a ty budeš žiť v klamlivej domnienke a šťastný, čo je na tom zlé? A vlastne čo je také strašné na celkovom klamstve, keď už si sa rozhodol zľahčovať klamstvo.
Ďalej to nie je o tom, že len ty prežiješ život v klamstve, ale ak to s bohom nie je pravda, tak klameš aj vlastným deťom, klameš každému komu o bohu hovoríš, šíriš to klamstvo ďalej a podporuješ ľudí a organizácie v klamaní.
No čo sa také strašné môže stať? ...Na zlú vyhliadku ti odpovedám v úplne poslednej odpovedi.tak keby som bol presvedceny ze je to klamstvo tak tak nezijem , nie?? len o tom neviem objektivne presvedcit teba... ja som len pripustil ze ak by som sa mylil ake by to malo pre mna nasledky - prezijem stastny zivot a po smrti sa rozplyniem v prazdne... no ti si ani nepripustis ze sa mozes mylit ... a dosledky tvojho omylu ti nemusim popisovat urcite si natolko vzdelany...

"ale z mojich skusenosti je to s bohom krajsie"
to že si si bez boha nevedel nájsť zmysel života, neznamená že rozprávka o bohovi a jeho synovi je pravdivá - ako sme už niekoľko krát spomenuli, viera ako psychická barličkaodsudzujes nieco co ani nepoznas...

"mozno mas pocit ze ti boh nema co ponukut ale myslis sa"
našťastie ty nie si kompetentný rozhodovať či sa mýlim alebo nie...čiže nie boh mi nemá čo ponúknuť, lebo všetko to podstatné čo máš ty mám aj ja, ostatné sú zbytočnosti, ktoré ku svojmu životu nepotrebujem. To som zistil na základe svojej osobnej skúsenosti.

"viera je uplne odovzdanie sa bohu splinutie s nim"
Preštudoval som niekoľko stránok s definíciou slova viera, no nikde nebolo to slovo definované takto. Môžeš uviesť zdroj, kde je to slovo definované takto, ako píšeš ty? skus katechizmus

"umyselne si ziadne definicie nevymyslam ... aj ked sa casto mylim "
práve preto, skôr ako niečo vypustíš, tak si to aspoň naštuduj a nestrieľaj tu od brucha to čo si ty myslíš, že je pravda

"ten stav oslaveneho tel bude este lepsi ako najlepsi na zemi"
no super, dvaja veriaci a hneď dve rozdielne názory na tú istú vec, ktorú obaja obhajovali citátmi z tej istej knižky ...this is a reason why i don't believejozko dal nejaky citat???

"ale viera nieje ani postavena na vedomostiach ... clovek nemusi vediet skoro nic, alebo len velmi malo aby mohol verit a zit s bohom....studium nabozenstva je len pre tych ktorym nestaci byť šťastny bez vedomosti ..vacsina veriacich dokonca ani raz neprecitala pismo... vedia z neho len tolko co pocuju v kostole"
teraz neviem či sa mám smiať alebo plakať ...toto čo si teraz zo seba vypustil je veľmi smutné a odzrkadľuje to aj vašu argumentáciu ale hlavne aj vašu vieru.tvrdis to len preto lebo nevies co je viera...

"v podsatate cloveku stacia dve najvacsie prikazania"
ty už si vytvoril nejakú sektu, či už máš vlastné náboženstvo? A to ako znamená, že sa už môže kradnúť? ty si už načisto mešuge?vsetky ostatne vychadzaju z tychto dvoch .. akomozes milovat blizneho ked ho okradas ... ako mozes milovat boha ked nemiluje s blizneho ...

"Milovať budeš Pána, svojho Boha, celým svojím srdcom, celou svojou dušou a celou svojou mysľou!"
A všetci vieme kam takáto viera, "prikázanie" smeruje... -> "Ježiš nás miluje" -> booooom -> hlavé správy: "dnes krátko po 14tej hodine sa v nákupnom centre odpálil...." ..ešte že si dávate načas

"a hovoril som ze to je to najhorsie co sa mi moze stat"
nie, najhoršie čo sa ti môže stať je to, že sa postavíš pred jedného z 3999 bohov v ktorých existenciu neveríš a ten ťa odsúdi na večné utrpenie, lebo si mal iného boha ako jeho.
Rozdiel medzi tebou a mnou je len jeden boh zo 4000, to je veľmi malý rozdiel na to, aby si tu mohol vyskakovať ako sa tebe nič nestane, keď nemáš pravdu a nám hej, keď my nemáme pravdu.boh je len jeden ... ak niekto veri v bBoha tak v toho isteho ako ja ... aj keby bol ineho nabozenstva...

//edit: ešte otázka na teba z jedného postu.
"ako môžeš hľadať odpovede v niečom čo nie je ani len historická kniha, vedecká publikácia, či učebnica, či literatúra faktu?"
jednoducho je to nabozenska kniha zaoberajuca sa duchovnym zivotom ... duchovny zivot je rovnako dolezity ako ten fyzicky... cize ak potrebujem vedecke otapovede hladam v odbornej literature ak duchovne, moralne, otazky svedomia, zivotnych hodnot, viery, boha, vstahou , lasky(nie teoreticke ale osobne...) .. hladam v pismach

//autoeditácia príspevku (14 Nov 2014, 10:18)
vladenko007 napísal:strapaty
Pri vzniku náboženstva si peklo vymysleli preto lebo to má lepší efekt povedať ovcám že keď nebudú veriť pôjdu do pekla. Možno to ten tvoj boh myslel tak že všetci čo v neho verili pôjdu do neba a tí čo neverili proste nepôjdu nikam. :)
definuj peklo .......
nabozenstva ktore neveria v posmrtny zivot ...
su nabozenstva ktore neveria v peklo...

ked zomrieme uvidime... ja sa snazim zit s bohom uz teraz ... lebo verim ze posmrtny zivot bude len kontinualny prechod.... s tym ze clovek bude vnimat vsetko dobre a zle co urobil zo vsetkymi dosledkami(to je len moja predstava ....) ... a to zle dokaze zmiernit len boh ... clovek ktory neveri v boha a nebude s nim zit nebude mu boh ako zmiernit tu bolest... cize bude vo vecnej bolesti (peklo)
sami sa odsudime vlastnymi skutkami...

ak mas pravdu tak nemam co stratit .... pri modleni si odychnem, porozmyslam ,,, v kostole stretnem znamych a porozpravame sa .. s katolickou moralkou suhlasim ...
ked sa moje vedomie rozplynie s telom co take strasne sa mi moze stat....??

v tvojom zaujme dufam ze sa mylim ja a tie miliardy veriacich .......
94jakub
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa 94jakub »

strapaty napísal:ja som len pripustil ze ak by som sa mylil ake by to malo pre mna nasledky - prezijem stastny zivot a po smrti sa rozplyniem v prazdne... no ti si ani nepripustis ze sa mozes mylit ... a dosledky tvojho omylu ti nemusim popisovat urcite si natolko vzdelany...
Nepripustil si si nič. Stále tu píšeš len nejaký umelý prípade kresťanstvo vs. ateizmus. Lenže v reálnom svete je mnoho ďalších náboženstiev, na ktoré tu veľmi radi zabúdate a ignorujete ich. Ich "pravda" však nie je o nič horšia ako tá kresťanská. A teda prežiješ šťastný život dúfajúc, že stretneš Boha, no nakoniec budeš trpieť v nejakom "pekle" iného náboženstva.
strapaty napísal:boh je len jeden ... ak niekto veri v bBoha tak v toho isteho ako ja ... aj keby bol ineho nabozenstva...
Toto je tak absurdné tvrdenie až to bolí. Je to len pseudo-argument ako si veriaci ospravedlňujú to množstvo náboženstiev, no pokiaľ máš aspoň trochu naštudované rozdiely, vieš, že to jeden a ten istý boh nebude. Polyteizmus ani nespomínam. Iba ak by si ten jeden boh spravil z ľudí srandu a každej civilizácii sa zjavil v inej podobe a s inými pravidlami.
strapaty napísal:v tvojom zaujme dufam ze sa mylim ja a tie miliardy veriacich .......
V tvojom záujme dúfam, že sa mýlia tie zvyšné 4 miliardy, keď už tu znova vyťahuješ počet ako keby to malo nejaké váhu.
mLuks
Addict
Addict

strapaty napísal:tu je prave ten jemny rozdiel verit ze boh existuje neznamena byt veriaci... neviem ci chapes co chcem povedat..
Ja veľmi dobre chápem čo ty hovoríš, len si nejako stále protirečíš pri toľkých výmysloch a klamstvách, ktoré si tu už vyprodukoval. Škoda, že túto hypotézu si neaplikoval aj v časoch keď si argumentoval 70% veriacich na slovensku :) Chceš mi snáď povedať, že 70% Slovákov chápe slovo viera a veriaci rovnako ako ty?
"ja a tie miliardy veriacich"
Teraz si napísal, že veriť že boh existuje neznamená byť veriacim. Zrazu argumentuješ miliardou veriacich. Opäť, chceš mi snáď povedať, že tá miliarda ľudí chápe slovo viera a veriaci rovnako ako ty?
A ak áno, tak odkiaľ to vieš, že to miliarda ľudí chápe rovnako ako ty, rozprával si sa s každým?

Toto sú len opäť tvoje/vaše argumentačné kľučky.
strapaty napísal:tak keby som bol presvedceny ze je to klamstvo tak tak nezijem , nie?? len o tom neviem objektivne presvedcit teba... ja som len pripustil ze ak by som sa mylil ake by to malo pre mna nasledky - prezijem stastny zivot a po smrti sa rozplyniem v prazdne... no ti si ani nepripustis ze sa mozes mylit ... a dosledky tvojho omylu ti nemusim popisovat urcite si natolko vzdelany...
Ja píšem o tom, že ty si presvedčený že je to pravda, lenže čo ak je to klamstvo? Nad tým sa máš zamyslieť, čo všetko zlé nevedomky robíš. Ty si pripustil len to, z čoho vyjdeš ako pomyselný "víťaz", no to že celý život možno nevedomky žiješ v klamstve ti nijako neprekáža, ani to že klameš blížnych svojich atď. Dôsledky môjho omylu sú rovnaké ako dôsledky tvojho omylu. Ty budeš rovnako trpieť ak ťa tam bude čakať iný boh. A toto:
"boh je len jeden ... ak niekto veri v bBoha tak v toho isteho ako ja ... aj keby bol ineho nabozenstva..."
je opäť len tvoja/vaša argumentačná kľučka a maximálna blbosť. Ako ty? A čo ak ty veríš vlastne v Alaha? Vieš čo ťa čaká? Utrpenie, lebo si nežil tak ako korán káže.
strapaty napísal:odsudzujes nieco co ani nepoznas...
Poznám to asi tak isto ako ty poznáš život bez boha a ty taký život tiež odsudzuješ. Tak v čom je problém? Načo chceš poukázať týmto pseudoargumentom?
strapaty napísal:tvrdis to len preto lebo nevies co je viera...
Keby sa malo posudzovať či je človek veriaci podľa tvojej definície viery, tak tou miliardou a 70% by si sa mohol oháňať tak maximálne v snoch. Tak buď prestaň používať jedno alebo druhé, lebo si opäť len protirečíš a využívaš to na argumentačné kľučky, kedy raz je dobrý počet a potom už ide o vieru.
strapaty napísal:vsetky ostatne vychadzaju z tychto dvoch .. akomozes milovat blizneho ked ho okradas ... ako mozes milovat boha ked nemiluje s blizneho ...
Kto hovorí o okrádaní blížneho? Nejaký náhodný okoloidúci určite nie je môj blížny, ani nejaký predavač atď. Tam sa spomínajú len blížny ľudia, cudzích je dovolené okrádať podľa týchto prikázaní.

"jozko dal nejaky citat??? " - dal, listuj :wink:
"skus katechizmus" - ani tam som to nenašiel takto napísané ako si to napísal ty, ak to tam je takto napísané, tak cituj a uveď link, či paragraf, článok
"jednoducho je to nabozenska kniha zaoberajuca sa duchovnym zivotom " - a preto je úplne scestné touto knihou vyvracať vedu a vedecké poznatky alebo z nej citovať pri vyvracaní vedy alebo vedeckých poznatkov, tak tiež je scestné touto knihou vysvetľovať vznik vesmíru, sveta, ľudí a života samotného
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

Jozef sa moze uz len pozerat, ale mam pre neho dalsi vyrok od Einstana, kedze ho maju veriaci tak radi
Prílohy
einstain.jpg
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

celkom by ma zaujimalo, ci tuto temu citali aj ludia, ktori do nej neprispievaju a ci sa ich viera potvrdila alebo vyvratila

mozete kludne aj cez SS
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Odkedy som tu, tak som si akurát všimol, že sa vylepšila štatistika v náš prospech.
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

LuksKE
co sa tyka moralneho zivota je krestan ten cozeje svojj zivot vo viere ... taze tu sa v percentach neda hovorit ... ale za 2000 rokov ich boli miliardy ... + svaty musi stareho zakona(dalsich 3000 rokov )
co sa tyka statu je cirkev registrovana organizacia so svojimi clenmi ktori vyuzivaju jej sluzby ... 70% zo scitania...

tiez nepovazujes za ministra toho kto sluzi ale toho koho menuje vlada... ??? (minister=sluzobnik)
94jakub
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

strapaty napísal: ale za 2000 rokov ich boli miliardy
Zdroj? Čo ak to boli práve tí tvoji členovia organizácie? Myslíš, že počas stredoveku bolo naozaj 100% populácie kresťanských kráľovstiev kresťanskej? Veď aj za socializmu získala strana vo voľbách 99.7% hlasov a zvyšok boli neplatné. To však neznamená, že ju 99,7% ľudí volilo dobrovoľne.
strapaty napísal:+ svaty musi stareho zakona(dalsich 3000 rokov )
Pokiaľ viem, tak v starom zákone sa rozpráva o židoch. To, že si ich potom privlastnili kresťania z nich kresťanov nerobí. Tak isto ich môžeme považovať za moslimov.
strapaty napísal:co sa tyka statu je cirkev registrovana organizacia so svojimi clenmi ktori vyuzivaju jej sluzby ... 70% zo scitania...
Nie všetci jej služby využívajú. Tiež, to, že niekto v sčítaní zaškrtne kresťan neznamená, že je členom cirkvi. Trochu sa ti tu pletie viac vecí.
strapaty napísal:tiez nepovazujes za ministra toho kto sluzi ale toho koho menuje vlada... ??? (minister=sluzobnik)
Minister je ten, kto je menovaný do štátnej funkcie ministra. To, že si niekto o sebe bude hovoriť, že je minister alebo, že sa bude správať ako minister z neho toho ministra ešte nerobí. Takže je celkom jednoznačné, koho ministrom nazývať. Zato ty si tu vytváraš viac definícií a používaš si ich ako sa ti zachce.
Jozef Koval
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Jozef Koval »

:lol: akurát sledujem seriál how the universe works konkrétne veľký tresk a čo sa tam nedozviem? Steven Hawking uznal Boha keď povedal ak by sme našli odpovede na otázky prečo sme tu odkiaľ sme prišli. Povedal ak by sme prišli na tieto otázky bol by to triumf ľudského rozumu poznali by sme zámer Boha.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

vitaj naspäť,
akurat vcera som na teba myslel pri tomto
Jozef Koval
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Jozef Koval »

harrison314 napísal:vitaj naspäť,
akurat vcera som na teba myslel pri tomto
Nemyslíš vážne vy ste ma tu kameňovali za to že som vám tu dal 50 min. video a ty mi tu pošleš video čo má 1,25 hodiny.. Mne stači toto http://sk.wikipedia.org/wiki/V%C3%A1kuum jasne tu píše že tam stále prebiehajú nejaké procesy (kvantovo-mechanickej fluktuácie, tvorba párov častíc a antičastíc a ich opätovný zánik a pod.). Takže to nie je ničota. :roll: lebo aj tie procesy sa museli od niekiaľ vziať. :?
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Ja nechcem aby si ho pozeral.
Ale je v nom dost dobre a celkom lajicky vysvetlene, co sa vlastne v tom vakuu deje a ako o tom vieme.
Siberian
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Siberian »

Jozef Koval napísal::lol: akurát sledujem seriál how the universe works konkrétne veľký tresk a čo sa tam nedozviem? Steven Hawking uznal Boha keď povedal ak by sme našli odpovede na otázky prečo sme tu odkiaľ sme prišli. Povedal ak by sme prišli na tieto otázky bol by to triumf ľudského rozumu poznali by sme zámer Boha.
Keby zvolal "panebože", tak by ho podľa teba aj uznal za svojho pána :slap:
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

Siberian napísal: Keby zvolal "panebože", tak by ho podľa teba aj uznal za svojho pána :slap:
zujimave ze nik nekrici budha, alah alebo spagetove monstrum.... ..

//autoeditácia príspevku (24 Nov 2014, 8:26)
harrison314 napísal:Ja nechcem aby si ho pozeral.
Ale je v nom dost dobre a celkom lajicky vysvetlene, co sa vlastne v tom vakuu deje a ako o tom vieme.
video bolo celkom fajn ... aj ked som ho nedopozeral ... ale este sa chystam...
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

strapaty napísal:zujimave ze nik nekrici budha, alah alebo spagetove monstrum.... ..
Pretoze zijeme v strednej europe (rep. hawking v Britanii). Ako vies ze ludia v Tibete nekricia Budha? Je to vychovou, ked to vsetci okolo teba kricia v istych situaciach, tak sa to nalepi aj na teba.
mLuks
Addict
Addict

strapaty ty radšej odpovedz na zvyšok môjho postu lebo si si z neho vybral tak desatinu a na ňu si odpovedal. Ja sa stotožňujem s tým čo ti na to napísal 94jakub, no ani na neho si už nereagoval.
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

94jakub napísal:Zdroj? Čo ak to boli práve tí tvoji členovia organizácie? Myslíš, že počas stredoveku bolo naozaj 100% populácie kresťanských kráľovstiev kresťanskej? Veď aj za socializmu získala strana vo voľbách 99.7% hlasov a zvyšok boli neplatné. To však neznamená, že ju 99,7% ľudí volilo dobrovoľne. k tomuto sa ti neviem vyjadrit... kedze nevedeli citat a verili len tomu co im povedala vrchnost...

Pokiaľ viem, tak v starom zákone sa rozpráva o židoch. To, že si ich potom privlastnili kresťania z nich kresťanov nerobí. Tak isto ich môžeme považovať za moslimov.

Nie všetci jej služby využívajú. Tiež, to, že niekto v sčítaní zaškrtne kresťan neznamená, že je členom cirkvi. Trochu sa ti tu pletie viac vecí.tak to sa myslis ...na zaklade toho policka sa urcuje v state pocet prislusnikov v cirkvi a podla toho sa rozdeluju aj peniaze... netreba odluku cirkvi od statu .. pri dalsom scitani staci ked vsetci budu ateisti...

Minister je ten, kto je menovaný do štátnej funkcie ministraja hovorim o preklade slova . To, že si niekto o sebe bude hovoriť, že je minister alebo, že sa bude správať ako minister z neho toho ministra ešte nerobí. ale robi z neho sluzobnika ale neplati ze kazdy minister je sluzobnik a presne o tom som hovoril... Takže je celkom jednoznačné, koho ministrom nazývať. Zato ty si tu vytváraš viac definícií a používaš si ich ako sa ti zachce.dokonca aj ministrant v kostole je minister .. bohuzial slovencina ma vela homonim niekedy rozlisovanych le praxou kde sa pouzivaju ... (pravna prax, statna , duchovna.... tak isto je to aj s pojmom veriaci, cirkev, boh, ... )
94jakub
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

strapaty napísal: k tomuto sa ti neviem vyjadrit... kedze nevedeli citat a verili len tomu co im povedala vrchnost...
Tak prečo to používaš ako argument? Očividne si si to vymyslel.
strapaty napísal:tak to sa myslis ...na zaklade toho policka sa urcuje v state pocet prislusnikov v cirkvi a podla toho sa rozdeluju aj peniaze... netreba odluku cirkvi od statu .. pri dalsom scitani staci ked vsetci budu ateisti...
Keď tak napíšem Jedi, nič to nemení na tom, že som stále členom cirkvi, kedže som bol pokrstený. Narážal som na toto. Takže znova, sprav si poriadok v tvojich pojmoch a definíciách.
strapaty napísal:ja hovorim o preklade slova
Doslovný preklad slova je zbytočný preklad. Očividne význam toho slova pre štátneho úradníka je iný ako pre miništranta. Vieš koľko latinských slov(hlavne rôznych titulov, hodností a podobne) sa používa, pritom ich doslovný význam je na míle vzdialený? Preto je tvoje prirovnanie trochu scestné.

OT: Nauč sa citovať.
Siberian
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Siberian »

strapaty napísal: zujimave ze nik nekrici budha, alah alebo spagetove monstrum.... ..
A čo má byť? Akože nik? Ty si ešte nevidel záznam ľudí, ktorí kričali allahu akbar?
Napísať odpoveď