Pesimizmus u partnera
-
milanicq123
Amateur
Pesimizmus u partnera
Ahoj,
neviete mi poradit ako ist na partnerku, ktoru takmer vsetko vytoci (napr. ked je u seba doma so svojou rodinou, stale sa hadaju), ma permanentne negativnu naladu, malokedy dokaze veci brat s nadhladom, riesi veci ktore sa jej vobec netykaju (napr. financna situacia u nich doma, ktora sa jej sice dotyka, ale chce ju "vyriesit", aj ked sama nijak nezaraba).
Ja mam uplne opacny pohlad na zivot, beriem veci take ake su, prijimam aj to, ze zivot je aj o prekazkach a prave tie mi dodavaju silu ist dalej.
Partnerka taka nebola stale, v tom je to cele.
neviete mi poradit ako ist na partnerku, ktoru takmer vsetko vytoci (napr. ked je u seba doma so svojou rodinou, stale sa hadaju), ma permanentne negativnu naladu, malokedy dokaze veci brat s nadhladom, riesi veci ktore sa jej vobec netykaju (napr. financna situacia u nich doma, ktora sa jej sice dotyka, ale chce ju "vyriesit", aj ked sama nijak nezaraba).
Ja mam uplne opacny pohlad na zivot, beriem veci take ake su, prijimam aj to, ze zivot je aj o prekazkach a prave tie mi dodavaju silu ist dalej.
Partnerka taka nebola stale, v tom je to cele.
Re: Pesimizmus u partnera
Mozes jej ukazat zivot z inej strany, skusit v nej zbudit predstavu o zivote z tej tvojej strany, ked vravis, ze ty s tym nemas problem. Zneje to tak, ze je tvoje dievca ubite zivotom, rodinnym problemom, nedostatkom penazi a mozno aj niecim inym. Je to tazke, poznam to tiez, ked clovek pochadza napriklad zo zlej rodinny, necakaj od neho, ze sa bude tesit besne v zivote, ked vie, ze sa vecer musi opat vratit do tej pakarne, do hadok, a do problemov. Takze, ber ju niekam, snaz sa vytvarat pekne chvile, prekvapenia, mozno nejaky vyletik a podobne, aby si ju aspon trosku od toho odputal a odreagoval. A hlavne trpezlivost...ta nesmie chybat, lebo ked sa casom aj ty zacnes hnevat na to, tak to nebude vobec dobre. A aj pred olatrom, sa slubuje vernost aj v dobrom aj v zlom, tak sa to snaz vydrzat, pridu aj lepsie chvile 
mozem ti povedat tolko ze ona to pochopi, a zmeni sa aspon trocha.. ale az po tom co sa rozidete 
Moja je tiež pesimistka v oblasti života na Slovensku. Čo ju zabijem za to? Ponadáva si a vie sa tešiť z tých ostatných malých vecí 
Podla mna je realistka,vidí veci tak ako sú a bud bude o nich premýšlať pesimisticky (ze to tak bude stále zle) alebo optimisticky (ze sa to bude uberat lepším smerom a všetko sa vyrieši)
Nasledovné body, prečo taká je:
1. problémy v rodine- rodinné vztahy, finančná situácia v ich rodine
2. negatívna nálada sa týka dovodov z bodu č.1 nakolko ju to trápi.
3. sama nemá prácu, isto ju chce len nemá ako ju zohnať takze tým pádom vzniká aj frustrácia
4. ktoré veci myslíš aby brala s nadhladom? bud konkretnejší
Tak ti poviem, ja sa jej vobec nečudujem prečo taká je, nakolko má reálne dovody..týka sa to najmä bodu č. 1 a 3.
A co ti mozem nato povedat je to, ze bud jej oporou, nieje rovnaká ako ty,aj ked máte isto dost vecí spoločných.
V týchto veciach ju nepochopíš pokial nezažiješ to co ona teraz prežíva.
PS pre Begbeeta: život na SVK by mohol byt aj ovela horší ale aj lepší...isto tvoju frajerku se*ie to ze su tu vysoké ceny podobné tým na Západe, nižšie platy,problemy s hladaním práce nakolko clovek moze mat aj vS aj titul a prácu aj tak nemá, a aj dost zlé medziludské vztahy či sa mýlim?
Nasledovné body, prečo taká je:
1. problémy v rodine- rodinné vztahy, finančná situácia v ich rodine
2. negatívna nálada sa týka dovodov z bodu č.1 nakolko ju to trápi.
3. sama nemá prácu, isto ju chce len nemá ako ju zohnať takze tým pádom vzniká aj frustrácia
4. ktoré veci myslíš aby brala s nadhladom? bud konkretnejší
Tak ti poviem, ja sa jej vobec nečudujem prečo taká je, nakolko má reálne dovody..týka sa to najmä bodu č. 1 a 3.
A co ti mozem nato povedat je to, ze bud jej oporou, nieje rovnaká ako ty,aj ked máte isto dost vecí spoločných.
V týchto veciach ju nepochopíš pokial nezažiješ to co ona teraz prežíva.
PS pre Begbeeta: život na SVK by mohol byt aj ovela horší ale aj lepší...isto tvoju frajerku se*ie to ze su tu vysoké ceny podobné tým na Západe, nižšie platy,problemy s hladaním práce nakolko clovek moze mat aj vS aj titul a prácu aj tak nemá, a aj dost zlé medziludské vztahy či sa mýlim?
Nie každý ma ustlané na ružiach...viem čo hovorím
-
milanicq123
Amateur
Ja ocakavam od partnera, ze ma aspon chut nieco na sebe zmenit v buducnosti. Ked sa jej vsak toto spytam, tak dostavam stale odpoved, ze ona sa uz nezmeni, ze ju mam prijat taku aka je. Ale je to normalne aby toto povedal 2x rocny clovek co ma zivot pred sebou? Ze bude neustale negativna, stale ju budu stvat malickosti atd. Ja nemam chut zit s clovekom o ktorom viem, ze uz dopredu vzdal akekolvek zmeny (ktore stvu aj jeho samotneho, a vie o tom).
Snazim sa ju bravat kade tade, ukazat jej ze zivot moze byt aj krajsi ako ten co zila doposial. Mam pracu, nikdy od nej nepytam nic za to co pre nu robim (kulturne akcie, dovolenky), ale akonahle sa vrati domov (stale studujeme obaja a teda nebyvame zatial spolu, vidime sa cez vikendy, a kedy to ide) tak to na nu zas pride.
Jej obvykla veta je typu ze ja to nemozem pochopit co oni doma prezivaju, kedze to nepoznam. Ale je na tom nieco zle ze jednoducho chcem aby sa postavila na vlastne nohy a predsa ked sa jej doma nepaci, frustruje ju to tam, tak preco je aj ku mne taka? Ja sa jej snazim ponuknut alternativu ale ona ju odmieta prijat.
Snazim sa ju bravat kade tade, ukazat jej ze zivot moze byt aj krajsi ako ten co zila doposial. Mam pracu, nikdy od nej nepytam nic za to co pre nu robim (kulturne akcie, dovolenky), ale akonahle sa vrati domov (stale studujeme obaja a teda nebyvame zatial spolu, vidime sa cez vikendy, a kedy to ide) tak to na nu zas pride.
Jej obvykla veta je typu ze ja to nemozem pochopit co oni doma prezivaju, kedze to nepoznam. Ale je na tom nieco zle ze jednoducho chcem aby sa postavila na vlastne nohy a predsa ked sa jej doma nepaci, frustruje ju to tam, tak preco je aj ku mne taka? Ja sa jej snazim ponuknut alternativu ale ona ju odmieta prijat.
Tak sa s nou odstahuj, preco to neriesis takto?
Ja som to tiez musel podobne riesit, ked bola moznost. Zazil som to podobne (no teraz som ja negativny
)
Ja som to tiez musel podobne riesit, ked bola moznost. Zazil som to podobne (no teraz som ja negativny
-
milanicq123
Amateur
bohuzial teraz studujeme este najblizsi min. rok kazdy v inom meste... takze byvat spolu este nejaky cas nepripada do uvahy.
a prave to co pises, ako druhe, nechcem -> aby ona stiahla mna k sebe tym svojim postojom... nepredpokladam ze sa to stane, mam jasno v zivote a vidim ho ako nieco s vela prilezitostami a ze kazdy problem sa da riesit... ale bojim sa ze ona sa uz nezmeni..
a prave to co pises, ako druhe, nechcem -> aby ona stiahla mna k sebe tym svojim postojom... nepredpokladam ze sa to stane, mam jasno v zivote a vidim ho ako nieco s vela prilezitostami a ze kazdy problem sa da riesit... ale bojim sa ze ona sa uz nezmeni..
skusil si sa o jej negativizme bavit s nou ?
myslim si, ze partner ta ma podporit, a teda nieco do vztahu davat, a na tebe je zhodnotit ci viac dava ako bere.
mozno to pre teba nema s nou vyznam a je to strata casu, skus sa s nou porozpravat na tuto temu.
myslim, ze pokial budes na nu tlacit a TY budes chciet aby sa zmenila, tak sa mozno zmeni na chvilu a po case sa to vrati naspat, chciet musi v prvom rade sama.
myslim si, ze partner ta ma podporit, a teda nieco do vztahu davat, a na tebe je zhodnotit ci viac dava ako bere.
mozno to pre teba nema s nou vyznam a je to strata casu, skus sa s nou porozpravat na tuto temu.
myslim, ze pokial budes na nu tlacit a TY budes chciet aby sa zmenila, tak sa mozno zmeni na chvilu a po case sa to vrati naspat, chciet musi v prvom rade sama.
-
javatar
Hardcore addict
ja myslim, ze najvhodnejsie je zmenit temu na nieco pozitivne hned ako je to mozne... a robit to vzdy...
negativne veci su sucast zivota ale ak ich treba rozoberat tak je lepsie zaujat neosobny pristup... inak to robi len kopu zloby...
negativne veci su sucast zivota ale ak ich treba rozoberat tak je lepsie zaujat neosobny pristup... inak to robi len kopu zloby...
-
milanicq123
Amateur
presne toto jej vravim, ze ja jej to mozem maximalne poradit, povedat, porozpravat sa.. ale zmenit sa musi sama.
Rozpravame sa obcas o tom, ale podla nej to moc preberam, troska jej to aj vadi, pretoze jej to podla mna znie, ze riesime nejaku jej "poruchu", a hram sa akoby na pscyhologa... mne to ale problem nerobi, aj ked jej jedina odpoved je, ze "ona je taka aka je, a ina nebude..." . Je to ale zvlastne, kedze nie som jediny kto jej vravi ze malokedy mysli pozitivne, a aj tak s tym nic neplanuje robit.
Myslite si ze dokazem ja sam s tymto nieco urobit, ale je sanca ze sa zmeni, napriklad po odstahovani sa z toho prostredia kde je negativizmus na dennom poriadku?:D alebo je to len moja naivna predstava?
Rozpravame sa obcas o tom, ale podla nej to moc preberam, troska jej to aj vadi, pretoze jej to podla mna znie, ze riesime nejaku jej "poruchu", a hram sa akoby na pscyhologa... mne to ale problem nerobi, aj ked jej jedina odpoved je, ze "ona je taka aka je, a ina nebude..." . Je to ale zvlastne, kedze nie som jediny kto jej vravi ze malokedy mysli pozitivne, a aj tak s tym nic neplanuje robit.
Myslite si ze dokazem ja sam s tymto nieco urobit, ale je sanca ze sa zmeni, napriklad po odstahovani sa z toho prostredia kde je negativizmus na dennom poriadku?:D alebo je to len moja naivna predstava?
-
javatar
Hardcore addict
Ako partner mas svoj vplyv. Ale ak ho uplatnis priamo dostanes len obrannu odpoved aku si spomenul vyssie. Ponukni jej pozitivne myslienky ako moznost a bud trpezlivy. Nechaj ju snivat o spolocnej dovolenke alebo vylete, rozober s nou romanticky film. Ona sama sa musi naucit mysliet aj na pozitivne veci a to sa inak ako myslenim na pozitivne veci nenauci.milanicq123 napísal:Myslite si ze dokazem ja sam s tymto nieco urobit, ale je sanca ze sa zmeni, napriklad po odstahovani sa z toho prostredia kde je negativizmus na dennom poriadku?:D alebo je to len moja naivna predstava?
Vsetci sa menia, neustale v zivote...jeden rok mas nejaky nazor, ktory ti pride o par rokov absurdny. Takze je to tazko odhadnut...clovek je formovany zivotom, a okolnostami ktore ho postretnu v zivote. Myslim si Ano, je mozne, ze sa to zmeni, no zrejme to nieje z dna na den...ale je to otazka mesiacov, mozno rokov...zmeny v zivote k lepsiemu (z jej hladiska teda asi poriesit rodinu, pripadne odstahovat sa). Ale neda sa na isto povedat ci ano alebo nie, vsetko chce cas.
hlavne na nu nechod s pozitivnym myslenim. jedna to na mna skusala a nedopadlo to dobre. myslim, ze vela pesimistov to dokaze nahnevat.
preto preferujem baby, ktore su ochotne rozumiet mi a mojim postojom pred tymi, ktore ma chcu silou-mocou menit.
moja rada, preto je: snaz sa rozumiet. ked to neide, rozid sa.
preto preferujem baby, ktore su ochotne rozumiet mi a mojim postojom pred tymi, ktore ma chcu silou-mocou menit.
moja rada, preto je: snaz sa rozumiet. ked to neide, rozid sa.
-
milanicq123
Amateur
a to taki chcete zostat? myslel som si ze pesimizmus aky taky trapi kazdeho kto nim "trpi", a nikto s takym stavom spokojny nie je.. ci?
to je asi u kazdeho pesimistu individualne. a hlavne to zalezi na dovode pesimizmu. sitacia v rodine sa moze vyriesit. no napriklad mrtvi nevylezu z hrobov, alebo si clovek neprekoduje DNA. a tak 
ja som tiez dobre naladeny pesimista. tak co uz, kazdy sme nejak stavany. si kvoli tomu nehodim maslu..
ale problem tvojej priatelky je asi v tom, zije v prostredi kde je vystavena negativnym vplyvom, samozrejme to sa na cloveka nalepi. a odrazi na jeho psychike. ked sa niekto trapi kvoli situacii v jeho rodine, od takeho cloveka nemozes cakat predsa ze bude stastny a pozitivne naladeny. ono to az vyzera na lahsiu depresiu. na druhej strane ak si je toho vedoma, a radsej riskuje vas vztah ako by sa s tym aspon pokusila nieco spravit, je to obycajny egoizmus a lenivost. akl ja by som navrhovala chapaveho pana psychologa, ktory by ju vypocul, jemne nasmeroval, motivoval. pretoze po case su takyto ludia ako balvan, neustaly negativizmus dokaze otravit aj ten najkrajsi vztah. hlavne ak je si toho ten clovek vedomy a napriek tomu sa ani nechce pokusit o nejaku event. zmenu, radsej riskuje stratu partnera.
ale problem tvojej priatelky je asi v tom, zije v prostredi kde je vystavena negativnym vplyvom, samozrejme to sa na cloveka nalepi. a odrazi na jeho psychike. ked sa niekto trapi kvoli situacii v jeho rodine, od takeho cloveka nemozes cakat predsa ze bude stastny a pozitivne naladeny. ono to az vyzera na lahsiu depresiu. na druhej strane ak si je toho vedoma, a radsej riskuje vas vztah ako by sa s tym aspon pokusila nieco spravit, je to obycajny egoizmus a lenivost. akl ja by som navrhovala chapaveho pana psychologa, ktory by ju vypocul, jemne nasmeroval, motivoval. pretoze po case su takyto ludia ako balvan, neustaly negativizmus dokaze otravit aj ten najkrajsi vztah. hlavne ak je si toho ten clovek vedomy a napriek tomu sa ani nechce pokusit o nejaku event. zmenu, radsej riskuje stratu partnera.
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
sorry, nechce sa mi čítať všetky reakcie, prečítal som len prvý príspevok tak hádam nebudem moc odveci.
V prvom rade sa ti divím, že s takou kôpkou nešťastia vôbec si. To ťa naplňa počúvať to jej nariekanie? Čo ťa s ňou robí šťastným, keď furt lamentuje?
A v druhom rade, ty, ako jej partner si povinný (resp. malo by byť v tvojom záujme) jej pesimizmus eliminovať. Pripravuj jej prekvapenia, spríjemňuj deň. Neviem ako môže riešiť finančnú situáciu rodičov a podobné veci. Keby sa jej venuješ, tak na to nemá čas
V prvom rade sa ti divím, že s takou kôpkou nešťastia vôbec si. To ťa naplňa počúvať to jej nariekanie? Čo ťa s ňou robí šťastným, keď furt lamentuje?
A v druhom rade, ty, ako jej partner si povinný (resp. malo by byť v tvojom záujme) jej pesimizmus eliminovať. Pripravuj jej prekvapenia, spríjemňuj deň. Neviem ako môže riešiť finančnú situáciu rodičov a podobné veci. Keby sa jej venuješ, tak na to nemá čas