Google Android OS

Všetko o mobiloch, PDAčkach...
Noobsz DJ
Guru
Guru
Používateľov profilový obrázok

Re: Google Android OS

Príspevok od používateľa Noobsz DJ »

By ma zaujímalo, či a kedy bude dostupný nový Android aj pre môj telefón. Zatiaľ mám verziu Androidu 4.3 a novšia verzia nie je k dispozícií. Aj po manuálnej kontrole dostanem vyhlásenie, že môj OS je aktuálny. Vie niekto poradiť, kde by som mohol nájsť, či je možné získať novšiu verziu OS pre môj telefón? Mám Asus Zenfone 5.
94jakub
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa 94jakub »

Podľa internetov by 4.4 už mala byť na ceste. Samozrejme záleží od regiónu, no v priebehu mesiaca, dvoch by si ho mohol dostať.
Potvrdený je aj Lollipop, ktorý by mal prísť v apríli 2015.

Pokiaľ nevieš vydržať ako tuto Hensym alebo ja :), tak môžeš nájsť oficiálny image na internete a flashnúť. Ak to Asus nedomrvil nejakou ochranou, stačí odomknutý bootloader, vymaže ti to ale všetky data.
Noobsz DJ
Guru
Guru

Ďakujem za odpoveď. No nie že by som nevedel vydržať, len ma to zaujíma, či je aj pre Asus zo strany Google dobrá podpora, čo sa OS týka. Android používam od verzie Froyo (2.1 alebo 2.2) ale nikdy som sa o tieto aktualizácie nezaujímal.
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

S týmito menej známymi modelmi je to vždy v dvoch extrémoch. Buď prakvapia, a tie aktualizácie prídu naraz s Nexusmi a spol. (často krát odfláknuté), alebo sa čaká dlho. Neviem ako to je s Asus-om, ale keď som mal Samsungy, tak tie sľuby, že "Jelly Bean do Februára", a podobne, neboli skoro nikdy dodržané - takže na nič by som sa nespoliehal a radšej sa netešil. O to viac poteší keď tá aktualizácia príde. :)
94jakub
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa 94jakub »

Do aktualizácií výrobcov Google nevie nijako zasiahnuť. Po vydaní finálnej verzie ju Google pošle výrobcom a tí si tam pridávajú svoje veci. To ako dlho to bude trvať záleží už len na výrobcovi. Nehovoriac ešte o brandovaných telefónoch od operátorov, ktorí často nemajú dostatok kapacít na úpravu novších verzií.

Podľa mňa sa ale situácia od čias 2.3/4.0 výrazne zlepšila a aktualizácie chodia rýchlejšie. Tiež Asus má len tie tri telefóny a ak si chce spraviť nejaké plus, tak tie aktualizácie vydá čo najrýchlejšie. Ani tá ich nadstavba nie je nejak strašná a obrovská ako TouchWiz.
Noobsz DJ
Guru
Guru

Asus ako taký ma ešte nesklamal. Tak dúfam, že spravia a poskytnú aj nejakú aktualizáciu pre môj telefón. Toto mám už druhý telefón od Asus-u a zatiaľ maximálna spokojnosť. Len dúfam, že novú aktualizáciu spravia poriadne a telefón sa nezačne sekať. Čo ho mám od konca júla, tak nebol zatiaľ žiadny problém na terajšej verzií Androidu.

rados915 skús zmeniť lokalizáciu klávesnice, ak sa to dá. Môže byť, že ak máš nastavenú slovenskú klávesnicu, tak ti tú diakritiku dáva ten program automaticky. Nehovorím, že to tak na 100% je, ale tá možnosť tu existuje.
rados915
Guru
Guru

Príspevok od používateľa rados915 »

Noobsz DJ napísal: rados915 skús zmeniť lokalizáciu klávesnice, ak sa to dá. Môže byť, že ak máš nastavenú slovenskú klávesnicu, tak ti tú diakritiku dáva ten program automaticky. Nehovorím, že to tak na 100% je, ale tá možnosť tu existuje.
Používam Switfkey a mám slovenskú klávesnicu. Skúšal som SMSku odoslať aj cez Textru a to isté, odoslalo to s diakritikou a aj to prišli s diakritikou. Ale možno to bude kvôli novému Androidu. Na Kitkate som mal Handcent a tam to fungovalo normálne. Snáď to update appky vyrieši.
dunno
Star
Star

Príspevok od používateľa dunno »

Existuje nejaky sposob ako odinstalovat aplikacie, ktore su v telefone od vyrobcu a nedaju sa odinstalovat eznym sposobom, teda v nastaveniach - aplikacie. Telefon je LG G2
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Možno ak rootneš mobil alebo potom nainštalovaním alternatívnej romky..
Yogi120
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Yogi120 »

Existuje... Musíš ale telefón rootnut a nainštalovať program titanium backup.. V ňom môžeš odinštalovať, zalohovať všetko čo chceš.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Yogi120: Mam HTC Desire 500, ktore mi presli z reklamacky. Pre mna bezchybny telefon s vybornym GPS signalom, ktory vyuzivam pocas bicyklovania a behania. Avsak problemom je to, ze hoci ma k dispozicii 4GB interneho miesta, tak len cca 1GB na aplikacie. A kedze je tam nanuteny Facebook, Twitter, Google+, hluposti ako Filmy, Hudba, Keep a Talk od Googlu, tak to zabera strasne vela miesta. Preto po instalacii par aplikacii ako je navigacia, Strava, Sports-Tracker, ebanking atd... zrazu dojde miesto. Nepomaha ani cistenie cache, nepomoho ani hard reset, pretoze je tam skutocne malo miesta. Nepomoze ani presunut aplikacie na SD kartu, kedze Google tie svoje aplikacie tlaci primarne do internet pamate. Vyriesi tento problem teda root a cez Titanium Backup odstranenie par aplikacii???
Yogi120
Light Professional
Light Professional

Áno... Cez TB môžeš odstrániť ktorýkoľvek program a tým uvoľniť miesto na internej pamäti.. Treba ale myslieť na to, že niektoré aplikácie sú potrebne na správny chod systému, alebo iných aplikácií.. Napr. na samsungu odstránením vstavanej galérie (prehliadač fotiek a videi) prestane fungovať aj fotoaparát.. ..Tiež treba myslieť aj na to, že odstránením (odinštalovaním) aplikacie potrebnej na správny chod systému bez zalohy, môžeš spôsobiť pád systému a to tak, že jediná možnosť ako fon dať do kopy bude už len flashnutim origo firmawaru cez kabel a pc ..
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Určitým spôsobom by mala pomôcť aj alternatívna romka.. nie? Zatiaľ som nič nerootoval a ani neflashoval, nemám osobnú skúsenosť, ale čo som pre svoju G2ku stiahol originálne romky, tie majú od 1,6GB do 2GB.. a potom alternatívnu romku CyanogenMod, ktorá má po rozbalení 400MB.

:)
Yogi120
Light Professional
Light Professional

Aj to je riešenie.. Root ale potrebujes tak ci tak... CyanogenMod je tiež dobra voľba, ale nemusi každému vyhovovať..
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hrban »

hojo, a čo takto root a potom len malou úpravou jedného súboru povoliť aplikáciám inštaláciu na SD-kartu ?
Btw nemá HTC Desire 500 dual-sim? Lebo ak hej, tak nepoznám custom romku, ktorá by podporovala dual-sim, plus na HTC veľa custom romiek ani nie je.
dunno
Star
Star

Príspevok od používateľa dunno »

No tak ja to radsej necham tak, telefon som len teraz kupil, tak nejdem radsej rootovat ani flashovat. Nechcem prist o zaruku tak skoro.
Yogi120
Light Professional
Light Professional

dunno.. na väčšine fonov záruku rootnutim nestratis, keďže vieš nahrať cez kábel späť pôvodný fw a tým ho dať do pôvodného stavu... Samozrejmé môže nastať situácia, kedy sa vďaka poruche nemusí dať nahrať soft (pokazené tlačidlo na spustenie download modu a podobne) a vtedy by už mohol nastať problém s reklamáciou, keďže mobil nevieš dať do pôvodného stavu... Pravdepodobnosť je ale podľa mňa malá na taký scenár.. Ja som svoju G3 rootol po asi hodine od rozbalenia :)
UN2552
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa UN2552 »

Zaruku rootom nestracas aspon ja som tak vyreklamoval mobil paru krat.
Yogi120
Light Professional
Light Professional

Ako pri ktorom mobile, resp. výrobcovi...
mulatt
Darca
Darca

Príspevok od používateľa mulatt »

ci je bootloader odomknuty a mt rootnuty pozera kazdy vyrobca ak reklamujes sw chybu. ak reklamujes hw alebo konstrukcne chyby, tak nato nepozeraju. osobna skusenost s xy telefonmi
Napísať odpoveď