Fenomén 432 Hz

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
hrban
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Fenomén 432 Hz

Príspevok od používateľa hrban »

tak mi to pripadá ako by si autor-ka témy čítala len prvú vetu mojich príspevkov. máš tam v každom príspevku pekne zhrnuté prečo je to blbosť. Len ľudia nemajú nervy písať dookola to isté a ty si potom aj tak povieš ''ale komunita ľudí s IQ tresky a aj tak ja mám pravdu lebo ''vlny na kovovej doske'' a placebo....A ešte som zabudol na bandu hipíkov čo potvrdilo, že je to lešpie a ešte mimozemskú hudbu, na ktorej sa to prezentuje ... :smt081
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

Sorry za neskoru odpoved ale tak aj tak:
Makovnik napísal:Pokial viem, absolutny sluch nie je ladeny na ziadnu frekvenciu, ani 440 ani 432, takze s tym nema nic spolocne. Je to len schopnost urcit konkretny ton na zaklade pocuteho zvuku a jeho rozvoj napriec oktavou a opacne, reprodukovat ho.
Nie. Nie je to o len o tom. Precitaj si Wiki.
Makovnik napísal: Co je vsak podstatne, pokial sa vzajomna vzdielenost tonov nemeni, zvuk nebude falosny. To sa da otestovat jednoducho zmenou vysky tonu akejkolvek skladby.
Co opat plati len pre vacsinovu populaciu. Opat ta odkazujem na link ktory som sem postnul.

A este disclaimer: Netvrdim, ze 432 lieci.
Makovnik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Makovnik »

Co s tym ma vacsinova populacia?
No bohuzial plati, co som napisal a mozes sa storcovat kolko chces.
Este raz, VYSKUSAJ SI TO. Prehravacov a pluginov do nich na zmenu tempa/pitch je cela hrba.
Princip je v tom, ze frekvencia sama osebe nemoze byt falosna, ci zvucna. Az vzajomne vztahy medzi roznymi frekvenciami mozu posobit falosne.
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Makovnik napísal: Princip je v tom, ze frekvencia sama osebe nemoze byt falosna, ci zvucna.
Ale moze. A prave o tom je absolutny hudobny sluch. A na wiki sa to pise. Preto by ma zaujmal nazor cloveka ktory absolutny hudobny sluch ma. Lebo ja ho nemam tak mi ziaden plugin na nic nepomoze.

este raz link http://en.wikipedia.org/wiki/Absolute_pitch
alien04
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa alien04 »

takze co nove nic ? len sa primitivne mstit aspon cez karmu lol male deti.

ok, cim viac sa v tom vrtam tym viac mi vychadza ze je toto halo okolo 432hz prinajmensom prehnane. ja by som to porovnala k sipkovemu caju. ktory sice ma blahodarny ucinok na organizmus cloveka ale rakovinu, alebo reumu s nim nikto urcite nevylieci. mozno tychto 432hz malo svoj vyznam v mozartovej ere, ked komponoval hudbu a-432hz. resp, verdi a ini klasici. ale teraz sa hudba pusta cez media, takze to uz viacmenej pozbyva vyznamu.
akkl. jeden zaujimavy link ktory suvisi s tymto fenomenom. http://www.ceskatelevize.cz/porady/1012 ... dby/video/
resp, Frekvencia 432 Hz je spájaná s Fibonacciho postupnosťou, samotné číslo 432 sa v nej síce nenachádza, ale na základe zistení že každá harmonická* frekvencia je deliteľná číslom 3 nám vyjde číslo 144 a to sa vo Fibonacciho postupnosti nachádza.

Ak by sme mali inú čísenlú sústavu, nie desiatkovú ale osmičkovú, šestkovú, štvorkovú alebo dvojkovú, tak je veľmi zaujímavé že pri 432 vždy vychádzajú celé čísla a pri 440 nie:

432:8 = 54:3 = 18
432:6 = 72:3 = 24
432:4 = 108:3 = 36
432:2 = 216:3 = 72
440:8 = 55:3 = 18,33
440:6 = 73,33:3 = 24,44
440:4 = 110:3 = 36,66
440:2 = 220:3 = 73,33

Desiatková sústava v tabuľke nie je pretože je základná, a nie je potrebné deliť ju desiatimi. Vychádzajú z toho ešte aj iné zaujímavosti.
432 je deliteľné aj číslami 12, 9 a samozrejme 3.

skoda ze sa tohto chytili rozne ezotericke smery, teraz sa v tom uz nikto nevyzna.
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

alien04 napísal:Ak by sme mali inú čísenlú sústavu, nie desiatkovú ale osmičkovú, šestkovú, štvorkovú alebo dvojkovú, tak je veľmi zaujímavé že pri 432 vždy vychádzajú celé čísla a pri 440 nie:

.
.
.

Desiatková sústava v tabuľke nie je pretože je základná, a nie je potrebné deliť ju desiatimi. Vychádzajú z toho ešte aj iné zaujímavosti.
432 je deliteľné aj číslami 12, 9 a samozrejme 3.
w0t?

Teraz ked ti najdem nejake hodnoty ktore delia 440? btw, co sem pleties ciselne sustavy, ako s tym suvisia?

btw. co potom ked upravim arbitrarne urcenu casovu jednotku "sekunda" napriklad na metricku sekundu, a prislusne upravim Hertz ako jednotku? Vyjde mi 500(metric sec ^-1) = 500 "metrickych Hz". Bude to potom zasa lepsie, lebo je to okruhle, ale uz nie preto, ze je pekne delitelne? A teda inherentne lepsie ako 509.25 met.Hz bezneho tonu?

Cele toto hranie sa s cislami sice na prvy pohlad vyzera pekne, ale "misses the point" (pls pomozte s prekladom, neviem najst spravny ekvivalent v slovencine) - a to ze tieto jednotky su arbitrarne urcene clovekom, a ako take nemaju ziaden suvis s objektivitou reality.

Pre prirodu je ulpne jedno ci je meter meter, alebo je pol metra. Pre ludi to je tiez jedno, len budu pouzivat dvakrat vacsie cisla. Svedi pouzivaju v autach na najazd mile, a okrem toho, ze ked sa pozriete na bytbil, vidite vacsinou auta s najazdom 10-20 tisic miesto 100-200 tisic, tak nie je ziaden rozdiel v tom, ako tie auta funguju.

Hudbe je jedno ake cislo definujete ako nejaky ton - frekvenciu. Ju zaujimaju nasobky.
Makovnik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Zaujimay obrat; najprv bol 432Hz totalny fenomen, nieco prevratne a zrazu je to prehnane hyrenie :D
Nie je dovod operovat iba s parnymi ciselnymi sustavami, mame aj neparne, napr: 432:7=61.71....ups, nejak to uz nevychadza. A co tak 432:5? =86.4; Houston mame problem. http://i.qkme.me/3odp9c.jpg

Fibonacciho postupnost je o tom, ze cisla maju jednu spolocnu vlastnost = cim vyssie je cislo smerom k nekonecnu, tym presnejsie definuju jedno cislo = zlaty podiel (rez), teda 1.618. Medzitym existuju ine pomery, ktore su definovane podielmi dalsich cisel medzi sebou, napr. 2.68; 6.85 atd..
Tym nam postupnost dokaze generovat nejake rozdiely tonov, ktore sa vsak nedaju exaktne tvrdit ako jedine spravne.

Podstatne je ladenie, napr. najrozsirenejsie temperovane, ktore funguje tak, ze mame stupnicu rozdelenu na 12 dielov,bud presne rovnakych alebo naopak posunutych, aby vsetky tony uchometricky napriec oktavami ladili, niektore vsak na ukor vedlajsich.To znamena, ze pouzitie presnych podielov 432Hz je uplny nonsens, pretoze sa neda pouzit ako vseobecne platna teoria.
Pozri si ako funguje pytagorejske, ci ciste ladenie. Pytagorejske ladenie su krasne zlomky a tam teoria delenia ciselnych sustav nefunguje ani nahodou.

Proste fenomen 432 je cisty bullshit.
alien04
Amateur
Amateur

fabo, ved to tam mas napisane. aj ked tiez neviem naco ty pleties metricke sustavy. kedze rec je -
http://cs.wikipedia.org/wiki/Sekunda_%28hudba%29
a dalej napr, ako funguje ladenie
http://disorder.sk/weblog:2013-09-23:ak ... je_ladenie
aj ked ciastocne mas pravdu, co sa tyka tych "arbitrarnych jednotiek. napr, aj einstein bol nazoru, cas je iba relativna velicina. ale to sa tyka vseobecneho meritka. okrem toho zlaty rez sa nachadza, je zakomponovany priamo v prirode. http://www.mojevideo.sk/video/13626/pri ... slach.html

//autoeditácia príspevku (18 Nov 2014, 22:06)
a makovnik, pre info, clanok bol nahodny vyber.
a pozrela
http://en.wikipedia.org/wiki/Pythagorean_tuning
https://www.princeton.edu/~achaney/tmve ... uning.html

//autoeditácia príspevku (18 Nov 2014, 22:09)
a len pre zaujimavost, zlaty rez v hudbe
http://www.p-mat.sk/pytagoras/zbornik20 ... ibPost.pdf
(str, 6 z 6)
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Zlatý rez je otázka pomerov, ten sem neťahaj. Ani Einsteina, chudák keby ťa počul sa zastrelí. Do debaty o jednotkách že relatívny čas.
alien04
Amateur
Amateur

zlaty rez priamo suvisi s finonacciho postupnostou, takze budem tahat. a ty nebudes urcovat co kto moze kam tahat.
a za dva, zrejme nepochopil. na merani casu sa najlepsie demonstruje meranie tych tvojich arbitrarne urcenych jednotiek.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

a co chces vlastne dokazat?
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

asi nanho treba polopate:
zlaty rez v prirode je, metoda zlateho rezu sa pomerne casto vyuziva, fibonaciho postupnost je v prirode tiez zastupena atd.
ale
frekvencia je pocet kmitov/sekunda
no a co je sekunda je cisto ludska zalezitost... to ako mame km a mile, metre a jardy, cm a palce tak pokojne mozme mat aj sekundy a "imperialne sekundy" pri ktorych by uz frekvencia bola ine cislo a zrazu by ti ziaden vypocet nesedel

ale ak sa chces hrat s matematikou a patrat tak mozes tie frekvencie premenit na vlnove dlzky a zistit ci vlnove dlzky 432Hz lepsie sedia na bunky (napr. podla velkosti) ako 440Hz... pomery ti totiz budu sediet pri oboch...
Makovnik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Och jeeesus, to je zase hladanie radosti medzi cislami....
Fibonacciho postupnost generuje jeden typ stupnice, pytagorova dalsi, chromaticka je znova dalsi typ...Kazda vyludzuje vo vysledku iny zvuk, ak budeme hrat s takto naladenym nastrojom bez ohladu na to, ci nas zakladny ton je 440 alebo 432 alebo 436...a ktory je ten spravny???
Dam tiez nahodne video http://refresher.sk/22996-Fascinujuce-v ... ase-zivoty
Mozes si nechat padat sanku, ake uzasne veci robi zvuk.
alien04
Amateur
Amateur

javatar to bolo mne ? ak ano, kde sa v prirode nachadza zlaty rez tam sa nachadza aj fibonacciho postupnost, bodka.
a viem co je pitch. tu sa v podstate jedna v skratke, ak by sa udajne zmenil sposob konvecneho ladenia o jeden ton -komorne A. ma vzniknut frekvencia ktora harmonizuje s frekvenciou planety. (na margo ma teraz napadla sumanova rezonancia- idem si to pozriet) resp, frekvencia ktora aktivuje opacnu hemisferu mozgu a atd blaa blaa

a co sa tyka konkretne tej sekundy (arbitrarne - ludmi urcenej) jednotky casu. tym so len chcela nemusime ani prepocitivat na stare metricke sustavy. pretoze sa uz davno vie, napr v nadmorskych vyskach bezi cas rychlejsie. tie odchylky su tam tak ci tak.

//autoeditácia príspevku (20 Nov 2014, 3:23)
makovnik,
ty si event. pozri
(bez obav, nekoreluje s 432hz; cisto pre zaujimavost aky ma hudba vplyv na charakter cloveka- ludi bzw)

ps, beaaaaardie, v predchadzajucej reakcii hore, som naznacila ze je to cele pravdepodobne vytrhnute z kontextu. cize nesledujem nic, iba diskutujem. som zvedava kam to povedie.

ps2, aj tak tu nikto nedal 100% argument preco je to kravina. ten som si nasla sama pff babraci
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

alien04 napísal:ps2, aj tak tu nikto nedal 100% argument preco je to kravina. ten som si nasla sama pff babraci
Je dost tazke dat 100% argument cloveku ktory je 100% presvedceny o svojej pravde a 100% neochotny akykolvek argument prijat. :psssst:
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

alien - ano to bolo tebe
a k tvojej reakcii - zavana to trolovanim, aka frekvencia planety? aktivuje opacnu hemisferu mozgu? to ako mam pol mozgu vypnuteho? mozgove vlnenia sice existuju ale nie su konstantne a ani homogenne vramci mozgu (a ak nam vybruje aj planeta tak pri tej to plati o to viac)
alien04
Amateur
Amateur

javatar ja neviem. vsimol si si tam to slovo "udajne" ? prosim citaj s porozumenim nez zacnes reagovat.

dalsi, fabo, ty cos sedis na kabliku ? resp sleduj vlakno.
Makovnik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Kód: Vybrať všetko

uz davno vie, napr v nadmorskych vyskach bezi cas rychlejsie. 
:lol: :D :smt043 :smt044
Steju
King
King

Príspevok od používateľa Steju »

jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

alien04 napísal:a co sa tyka konkretne tej sekundy (arbitrarne - ludmi urcenej) jednotky casu. tym so len chcela nemusime ani prepocitivat na stare metricke sustavy. pretoze sa uz davno vie, napr v nadmorskych vyskach bezi cas rychlejsie. tie odchylky su tam tak ci tak.
do teraz ma najviac bavili obhajcovia konspiracnych hoaxov. tvoja diagnoza je ale o niekolko tried zabavnejsia :)
takze minuta na evereste prebehne rychlejsie ako na brehu mrtveho mora? a ako je zostaveny letovy program, ked v 10km bezi cas inak ako na povrchu? a operacie na ISS, Mesiaci ci Marse?
Napísať odpoveď