II. Ficova vlada (3/2012-3/2016)

Diskusie na politické témy...
Makovnik
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: II. Ficova vlada (3/2012-2016?)

Príspevok od používateľa Makovnik »

A išče raz šušu, pekne vysvetlene ekonomickou teoriou: http://blog.sme.sk/diskusie/2364001/1/r ... fabet.html
Este som sa pobaveu, ked Hranol zahlasil, ze vlaky sa oplatili, lebo uz cez 200000ludi si vybavilo preukaz.... no a keby boli pre vsetkych zadarmo, kolko ludi by si vybavilo preukaz, debil Hranolovity? :smt081 :censored1:
Mozno aj milion,5 az dva, a vtedy by sa ukazalo, ake su vlaky zadara bezhranicne mega najskvelejsia vec pod slnkom. No argument ako hrom. Ako od Ficatella. http://service.mattel.com/us/img/logos_mattel.gif
Famine
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Famine »

a ty nechápeš že ušetrí sa na životnom prostredí kedže vlaky su ekologickejšie než autodoprava??? Všade v európe sa robia rôzne benefity pre obyvatelov aby cestovali vlakmi či inou hromadnou dopravou ale vám pravicovym mámonárom ktorých očaril svet konzumu a bohatstva to vadí lebo Ficova vláda plní svoje sluby kedže predchádzajuce vlády neplnili
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

ja som vykradnuty lavicovy fetacky pseuointelktual z kaviarne. ja mam pocit, ze studenti tak ci tak chodievali prostriedkami hormadnej prepavy osob, lebo len male percento z nich si moze kupit auto, alebo mu ho mozu kupit rodicia. dochodcovia maju problem platit najom a za lieky naraz, nie to este zivit auto. takze nic zelene sa nestalo. keby ale pracujuci dostali benefity na dochadzanie do prace prostriedkami hormadnej prepravy osob, to by bol uplne iny pribeh.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Aj pre pracujúcich čo dochádzajú sa chystajú nejaké zľavy.

K tým trápnym antificovským protestom (neboli by také trápne, pokiaľ by boli iniciované niekym iným zdola):

http://www.jangaso.sk/nenechajte-sa-ope ... radsej-oj/
Pascalwb
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Pascalwb »

Viacmenej je to jedno, kto to organizuje, hlavne aby tam Fico nebol.
hughito
Redeemer
Redeemer

Super prístup. To je vrchol intelektuálnej ponuky celkom veľkej skupiny mladých, vraj pravicovo orientovaných ľudí. Fico je zlo. :D
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

nielen Fico, aj ostatna smeracka zberba
hughito
Redeemer
Redeemer

To je už intelektuálny orgazmus, kto to dokáže rozšíriť aj na celý SMER a nielen na Fica. :D To, že tie protesty vedie rovnaká politický zberba ako je Fico a jeho kru, to je v poriadku.
Makovnik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Makovnik »

Neskutocna sracka je ten komentar od Gasa, to je hodno neslobodneho vysieraca.
Clovek trpiaci paranojou posplietal 10veci dokopy a vyfabuloval vesmirnu pravdu, v com mu urcite pomahaju aj vesmirni ludia bojujuci proti jasterakom; vsetko samozrejme hrame na tajnasa: "“antiZemanovský” profesionálny protest v ČR má s tým, čo sa deje na Slovensku viac spoločného, ako by ste si na prvý pohľad mohli myslieť…." bububu, zly zapad tu robi rozbroje a chce nam vziat spasitela Filcka.

Sulik ma kostlivca v skrini, nejak ho Kocner financne podporoval alebo vydieral, ci co? ved to su uplne bludy.
Preco paranoik Gaso nevidi ostatnych 146 poslancov, ktore s danymi prostestami v 2012 mohli nieco robit, ale ma plnu hubu 4och len preto, ze zorganizovali nove protesty?

" nenechajte sa navzájom rozhádať kvôli politikom a ich hrám, lebo to je ich primárna úloha, držať vás rozoštvaných proti sebe… " - trochu mu to kuruje

"No a vyšperkovalo sa to predstavením 4 “statočných” bojovníkov, ktorých začali ľudia nasledovať v uliciach (áno, je to neuveriteľné, ale sú to opäť politici)."
- a kto sa tam mal objavit, kto by to zorganizoval? preco to neorganizuje Gaso, aby to bolo koser, ciste ako lalia? ci to mali vymysliet upratovacky z NRSR???

Na margo ironickeho komentu, Fico je zlo., a co je Fico, laska? :lol: Gorila Fico sa po protestoch silno zasadzoval o vyriesenie kauzy, a co sme dostali? no holy k.... a cely stat ide s istotou aj istotami doprdele.
hughito
Redeemer
Redeemer

Preco paranoik Gaso nevidi ostatnych 146 poslancov, ktore s danymi prostestami v 2012 mohli nieco robit, ale ma plnu hubu 4och len preto, ze zorganizovali nove protesty?
Toto je podstatné, presne toto. Je to pokrytecké.

Všimla si to aj cynická..;)
Prílohy
lipsic.jpg
hoci
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa hoci »

Bohvie čo teraz bude, aj tak tomu ešte doteraz nemôžem veriť, že Pavol Paška - predseda parlamentu odišiel, myslíte, že sa niečo zmení k lepšie, k horšiemu alebo to bude stále rovnako?? :?
Waagbistritz69
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Waagbistritz69 »

do roka a do dňa nemáme čo jesc :roll:
hoci
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa hoci »

podstata je si tvoriť nejakým spôsobom zisky, aby sme neboli odkázaný na vládu (ne)schopnú, jednoducho byť závislý na sociálnom systéme tohto už čoraz viac neschopného štátu
hughito
Redeemer
Redeemer

Čo si myslíte o týchto opatreniach?:

http://www.ta3.com/clanok/1051136/tb-pr ... vlady.html
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Dreamer »

Famine napísal:a ty nechápeš že ušetrí sa na životnom prostredí kedže vlaky su ekologickejšie než autodoprava??? Všade v európe sa robia rôzne benefity pre obyvatelov aby cestovali vlakmi či inou hromadnou dopravou ale vám pravicovym mámonárom ktorých očaril svet konzumu a bohatstva to vadí lebo Ficova vláda plní svoje sluby kedže predchádzajuce vlády neplnili
Kvoli tomu aby mohli vyvoleni mat vlaky "zadarmo", zdrazeju busy, tym ostatni, ktori si nemozu zvolit vlaky musia platit este viac, studenti co prave dostudovali a platili si za dopravu teraz zo svojich dani budu platit vlaky inym a mohol by som pokracovat, ale to hlavne co som chcel...

...vies o kolko nasobne viac by sa usetrilo zivotne prostredie, ak by sa tie peniaze dali radsej na bezplatnu MHD v mestach? Znamenalo by to:

- menej aut = menej emisii
- menej aut = menej znicene cesty
- menej aut = menej penazi na opravy ciest
- menej aut = rychlejsia premavka
- usetrenie penazi za drahu distribuciu liskov, casto nefunkcne automaty, revizorov
- moznost financovania ekobusov, elektriciek, trolejbusov z eurofondov
- moznost znizit davky o par Eur pre obcanov ktori teraz casto peniaze urcene aj na dopravu minu na alkohol/cigarety a cestuju aj tak zadarmo
- spravodlivejsie pre vsetkych
- prinos aj pre tych ktori budu pouzivat auta nadalej (vyssie)

Treba rozlisovat skutocne kroky ktore by pomohli zivotnemu prostrediu a dokonca aj ekonomike zaroven, napr. MHD zdarma - a populistickym krokom ktory nic neriesi a okrem minimalneho prinosu pre zivotne prostredie sposoby ekonomicke problemy inym dopravcom, ktori to premietnu opat na cestujucich, aj studontov ktori nemozu cestovat vlakom.

Ak by len cast z tych vodicov ktori cestuju sami v 1 aute denne do prace, zvolilo MHD, len na cestu do prave, myslim ze by to rapidne ovplyvnilo emisie, premavku, zivotnost ciest, rozpocet na opravy, rychlost dobravy a to pre cestujucich MHD aj autom.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Dreamer: Menej aut = nizsi vyber spotrebnej dane a kopals systemu. Na spotrebnej dani za tabak, alkohol, mineralne oleje (pohonne hmoty) a plyn, uhlie a elektrina sa vyberie rocne 2 miliardy eur. Pritom statny rozpocet statu je prijmoch okolo 14 miliard eur, vydavky okolo 17 miliard eur. Nieco viac ako 3 miliardy eur si musis stat niekde pozicat. Vezmi si, ake uroky z takejto sumy bezia, ved ked si Grecko pozicalo miliardu eur na jar tohto roku, tak dostali urok 1,7 percenta. To pri sume 3 miliardy eur a uroku 1,7 percenta znamena urok 51 milionov eur za rok. Nechce sa mi hladat statistiky o tom, kolko z tej sumy 2 miliardy zo spotrebnej dane tvori prave benzin a nafta, ale teoreticky vezmem jednu tretinu. Cize teoreticky ak by vypadlo 666 milionov eur zo statneho rozpoctu, teda ak by nebola vybrana ziadna dan za mineralne oleje, tak z rozpoctu zdravotnictva by to bola presne polovica, nakolko zdravotnictvo ma rozpocet 1,3 miliardy eur. Este dodam, ze Ministerstvo zivotneho prostredia ma rozpocet 400 milionov eur.
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Dreamer - MHD "zadarmo" by mala za nasledok priliv bezdomovcov, sociek a inej smradlavej chamrade do vozidiel MHD, co by ma este viac utvrdilo ze radsej budem cestovat autom a aj ked dlhsie a aj ked drahsie, tak predsa len spokojnejsie a komfortnejsie.

//autoeditácia príspevku (21 Nov 2014, 16:08)
A inak este - mozem si prist vlakmi "zadarmo" vyvazat rit aj ked som studakom univerzity inej krajiny EU ? :smt047
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Dreamer »

hojko - neviem ako by vyzerali realne cisla, urcite by nezacalo vyuzivat MHD tak vela vodicov ze by to sposobilo kolaps, mnoho by sa aj usetrilo ako som pisal, chcelo by to dobre premysliet a potom rozhodnut...

Andi_Cibula - aj dnes by bezdomovci a ini cestujuci mohli cestovat zadarmo, ved im nemaju co vziat - a deje sa to? Myslim ze az tak velky problem by to nebol, mozno na zaciatku posilnit hliadky, zapojit mestsku policiu aby sa urcili jasne pravidla a myslim ze by taketo problemy boli minimalne.
Siberian
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Siberian »

hughito
Redeemer
Redeemer

Kto kedy povedal, že to bude zadarmo? To vás baví opakovať furt nejakú trápnu mantru?
Napísať odpoveď