Zmena identity
Re: Zmena identity
Bihary napr a skoncil si.
A aj si taky tmavsi typ, ze to meno pasovalo k vyzoru?
Som netusil, ze u nas prebieha taka diskriminacia len na zaklade mena, aj ked clovek vyzera a sprava sa uplne inak...
Ja osobne by som ti na pohovore dal sancu...ale ak by mi na pohovor dosiel nejaky obeznejsi pocernejsi retazami ovesany cloviecik s menom Rigo a podobne, tak by som bol aj ja na pozore

Ja osobne by som ti na pohovore dal sancu...ale ak by mi na pohovor dosiel nejaky obeznejsi pocernejsi retazami ovesany cloviecik s menom Rigo a podobne, tak by som bol aj ja na pozore
-
Grim
Darca
- Kontaktovať používateľa:
...keď ti na pracovné miesto príde 300+ životopisov, tak hľadáš každú zámienku, prečo kandidáta vyradiť...meno je veľmi dobrý dôvod na vyradenie kandidáta...
Však a čo ti bráni ho napísať? Aj tak sa tak už nevoláš.begbeee napísal:To je jedno, predstav si hocijaké typicky romske priezvisko.
Nie, nie som tmavší typ. Som blonďák a vôbec nič s tým nemám.ephramko napísal:A aj si taky tmavsi typ, ze to meno pasovalo k vyzoru?Som netusil, ze u nas prebieha taka diskriminacia len na zaklade mena, aj ked clovek vyzera a sprava sa uplne inak...
Ja osobne by som ti na pohovore dal sancu...ale ak by mi na pohovor dosiel nejaky obeznejsi pocernejsi retazami ovesany cloviecik s menom Rigo a podobne, tak by som bol aj ja na pozore![]()
Nespôsobovalo to len problémy s pohovorom, napr. telefonáty, vybavovačky - teraz vnímam úplne iný prístup, ale aj v bežnom živote, zoznamovanie neprichádza na 70% s nejakým úškrnom alebo blbou poznámkou.
Mne osobne to pomohlo, tá zmena bola veľmi pozitívna, ale na mňa srať, hlavne, že žena a deti nemusia zažívať to, čo ja.
Presne tak. Nečítaš každé CVčko, väčšinou sa prebehnú základné údaje, maximálne škola, až potom sa pozerá na to, čo si dokázal.Grim napísal:...keď ti na pracovné miesto príde 300+ životopisov, tak hľadáš každú zámienku, prečo kandidáta vyradiť...meno je veľmi dobrý dôvod na vyradenie kandidáta...
Aj ti vydali novy rodny list, alebo ako to prebieha v praxi? Ked niekam ides a musis okrem OP doniest aj rodny list, tak to nebude sediet...musis potom dokladovat este nejaky dalsi papier, ze si to ty?
Kolko to momentalne u nas stoji?
Viem, ze pri zmene pohlavia sa vydavaju aj nove rodne listy, lenze tam sa meni aj rodne cislo a v podstate uradne vyrobia noveho cloveka, zatial co druheho zrusia. Lenze to je iny pripad ako ten tvoj...
Kolko to momentalne u nas stoji?
Viem, ze pri zmene pohlavia sa vydavaju aj nove rodne listy, lenze tam sa meni aj rodne cislo a v podstate uradne vyrobia noveho cloveka, zatial co druheho zrusia. Lenze to je iny pripad ako ten tvoj...
ZMENA MENA ALEBO PRIEZVISKA
3,- € – zmena hanlivého alebo neosobného mena alebo hanlivého priezviska
3,- € - zmena hanlivého alebo neosobného mena alebo hanlivého priezviska
33,- € - priezviska maloletých detí
100,- € - mena alebo priezviska v ostatných prípadoch
3,- € – zmena hanlivého alebo neosobného mena alebo hanlivého priezviska
3,- € - zmena hanlivého alebo neosobného mena alebo hanlivého priezviska
33,- € - priezviska maloletých detí
100,- € - mena alebo priezviska v ostatných prípadoch
ano dava sa novy rodny list, no v takomto pripade ostava rodne cislo. teda ked som si menil ja to svoje, bolo to tak.
to moje rodne nebolo romske ani hanlive len slo o zasah do mojho sukromia. ako decku, ktore sa dostalo do pestunskej starostlivosti sa nemenilo priezvisko podla nahradnej rodiny, no ostalo mi po biologickej mame. no v skolke a skole ma vsetci oslovovali priezviskom nahradnej rodiny co bolo fajn, ale ked sa riesili oficiality (diplomy na konci skolskeho roka) riaditelka ma pred celou skolou oslovila riadnym priezvyskom. a ludia sa zacali vrtat v tom ako sa volam, preco sa volam inak a podobne. tak som si dal priezvisko zmenit podla nahradnej rodiny. potom uz bol problem len ked som na intrak riesil viac bodov za to ze som polovicna sirota a priezvisko mojej mamy na umrtnom liste je ine ako moje. tak som dolozil aj rodny list, kde mame vsetci traja (bio rodicia a ja) rozdielne priezviska
sekretarke zabehla kava ked to videla, ale od vtedy si ma uz pamatali.
aj ked teda, rodne priezvisko sa ku mojej povahe hodi viac a bolo to doslova "nomen omen"
to moje rodne nebolo romske ani hanlive len slo o zasah do mojho sukromia. ako decku, ktore sa dostalo do pestunskej starostlivosti sa nemenilo priezvisko podla nahradnej rodiny, no ostalo mi po biologickej mame. no v skolke a skole ma vsetci oslovovali priezviskom nahradnej rodiny co bolo fajn, ale ked sa riesili oficiality (diplomy na konci skolskeho roka) riaditelka ma pred celou skolou oslovila riadnym priezvyskom. a ludia sa zacali vrtat v tom ako sa volam, preco sa volam inak a podobne. tak som si dal priezvisko zmenit podla nahradnej rodiny. potom uz bol problem len ked som na intrak riesil viac bodov za to ze som polovicna sirota a priezvisko mojej mamy na umrtnom liste je ine ako moje. tak som dolozil aj rodny list, kde mame vsetci traja (bio rodicia a ja) rozdielne priezviska
aj ked teda, rodne priezvisko sa ku mojej povahe hodi viac a bolo to doslova "nomen omen"
Áno, vydajú ti nový rodný list na základe papiera z obvodného úradu a potom si ideš vybaviť občiansky a potom všetko ostatné. Nie je to úplne lacná záležitosť, ale kto sa na to dá, tak si myslím, že mu to za to stojí.
-
Andi_Cibula
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Tvoj otec s tym nema(l) problemy ?
To je v riti spoločnosť, keď si niekto musí meniť priezvisko..
-
javatar
Hardcore addict
Meno je sucastou identity. Jackb mal teda dobry dovod si ho menit.
Blby je dovod preco si ho musel menit begbeee....
Blby je dovod preco si ho musel menit begbeee....
Však samozrejme som narážal na neho.
Podla mna mali obaja dost opodstatneny dovod na zmenu priezviska.
Pri zmene mena ma vzdy napadne toto...
Pri zmene mena ma vzdy napadne toto...