Da sa nejako zmenit font, a velkost pisma textu vo free pascale? pocul som ze vraj hej, aj som googlil ako na to, ale nenasiel som nikde ziadny priklad, z ktoreho by som sa naucil potrebne prikazy. Ak by niekto vedel pomoct, vopred diky
zmena fontu a velkosti pisma vo free pascale
zmena fontu a velkosti pisma vo free pascale
serus...
Da sa nejako zmenit font, a velkost pisma textu vo free pascale? pocul som ze vraj hej, aj som googlil ako na to, ale nenasiel som nikde ziadny priklad, z ktoreho by som sa naucil potrebne prikazy. Ak by niekto vedel pomoct, vopred diky
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Re: zmena fontu a velkosti pisma vo free pascale
zmenu veľkosťi písma môžeš spraviť iba v grafickom režime, nie v textovom. Pre zapnutie grafického režimu musíš najprv inicializovať GRAPH.TPU
prípadne som našiel ešte niečo takéto:
prípadne som našiel ešte niečo takéto:
Kód: Vybrať všetko
uses crt;begin textmode(co80+font8x8);end.Re: zmena fontu a velkosti pisma vo free pascale
cez graph som to skusal, lenze sa nic nedialo, to iste aj cez textmode... moze to byt tym, ze na kompe mam 64-bitovy windows?
-
audiotrack
VIP
neviem, to je asi ako riešiť klinové písmo do akého kameňa sa najlepšie tepe 
Ťažko niečo také vygoogliť. Nie je jednoduchšie si zmeniť písmo v konzole aby bolo väčšie a nerobiť to globálne v pascale? Alebo prejsť na GUI z konzoly a na archaický pascal sa vykašlať?
Ťažko niečo také vygoogliť. Nie je jednoduchšie si zmeniť písmo v konzole aby bolo väčšie a nerobiť to globálne v pascale? Alebo prejsť na GUI z konzoly a na archaický pascal sa vykašlať?
takze sa musim proste zmierit s tym, ze pascal je mega stary a ma obmedzene moznosti 
-
Fabo
Hardcore addict
to neni o pascale, to je o konzole. V konzolovom programe proste vzdy bude nastavenie podla konzoly, nech to napises v pascale, cecku, jave, brainfucku... najlepsie co mozes urobit je max. zmenit farbu.
som o nieco mudrejsi, dik za vysvetlenie