Ako je to z tvorbou webu?
Ako je to z tvorbou webu?
Ahojte, chcel by som si zalozit web ale vobec neviem ako na to. Ale to nevadi pretoze moje odhodlanie je stopercentne a ten web bude aj keby som mal prejst cely svet. Proste to hrozne chcem, co na to treba? Viem ze nejaku domenu a hosting a ako to dalej funguje? Ako sa pise web alebo v com sa pise? Prosim niekoho zasveteneho nech mi napise, budem vdacny za kazdu radu.
Re: Ako je to z tvorbou webu?
Použi nejaký už hotový CMS systém. Súbory tohto CMS nahráš cez FTP na hosting, nainštaluješ a už si iba pridávaš obsah na stránku.
Pokiaľ si chceš naprogramovať sam webovú stránku, začni sa učiť najskôr html, css, php, javascript a tak ďalej.
Na písanie zdrojového kódu stránky je skvelý program PsPad, alebo Nvu.
Osobne, mám oba programy nainštalovane, ale preferujem PSPad.
Pokiaľ si chceš naprogramovať sam webovú stránku, začni sa učiť najskôr html, css, php, javascript a tak ďalej.
Na písanie zdrojového kódu stránky je skvelý program PsPad, alebo Nvu.
Osobne, mám oba programy nainštalovane, ale preferujem PSPad.
mam iba dve otazky - co je to CMS system? Je nutne sa ucit programovacie jazyky, ked chcem vlastnit web?
Ako si chces spravir web, ked nevies ani otvorit Google a zistit si co je CMS?
V google som uz hladal, nasiel som okrem ineho aj toto: http://cs.wikipedia.org/wiki/Systém_pro_správu_obsahu no priznam sa ze moc tomu nerozumiem, uvital by som nejake take laicke vysvetlenie.
System, kde len klikas a robis web. Mas tam spravu clankov, fotogaleriu, pripadne diskusiu a komentare. Mozes si zmenit vzhlad v administracii a tak dalej.
aha takze je to nejaky program cez ktory sa to dava na hosting? kde by som si ho mohol stiahnut?
Nie je to program, je to redakcny system uz v programovacich skriptoch alebo ako by som to napisal. Kedze nepises o predstave webu, funkciach, poziadavkach, tak pocitam o osobnej stranke alebo na urcitu temu. Z cms preto WordPress alebo Drupal.
aha myslim ze uz rozumiem, takze ked chcem dat na hosting obsah a neviem HTML tak potrebujem CMS? dobre som to pochopil? lebo ono v podstate to ulahcuje pracu?
Tak nejak.
Je to tak, zlahcuje to vyrazne pracu, pretoze nemusis si ten system naprogramovat sam, ale niekto to uz spravil za teba a ty to len pouzijes. Ale odporucal by som ti ajtak pozriet si aspon nejake zaklady html, css, php aby si mal aspon tusenie o com to je. Zide sa ti to, ak to myslis vazne s vytvorenim stranky a jej naslednym spravovanim.
HTML zhruba aj poznam ale ocom je css a php, je to tazke?
tazke ako kilo muky 
nic nie je tazke ked sa tomu venujes
nic nie je tazke ked sa tomu venujes
Ty si chcel robiť web, no zatiaľ mám pocit, že všetko za teba robia iní. Tak teda chceš robiť web, alebo si chceš dať urobiť web? Za prvé sa platí časom samoštúdia a za druhé peniazmi. Vyber si.
Na zaciatku si nam objasnil, ze chces web ale chce ho aj niekto iny, kto ho bude pripadne vyuzivat?
BTW: "Ako je to z tvorbou webu?" skus si pozriet aj gramatiku potom k tomu webu...
BTW: "Ako je to z tvorbou webu?" skus si pozriet aj gramatiku potom k tomu webu...