Nemoznost zmazania particii
Nemoznost zmazania particii
Zdravim..nejakym sposobom sa mi podarilo pridat dve particie..oznacene su hviezdickou..nemaju moznost odstranenia, rovnako ani pri preinstalovani win..mohol by mi s tym, prosim niekto pomoct? Prikladam screen..dakujem..
-
Michaelo
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Re: Nemoznost zmazania aparticii
Tamto je len ciste, nevyhradene miesto, k ktore musis spravit particiu.
Ak sa ich chces zbavit, tak mozes kliknit na C a dat Rozsirit zvazok a daj tam to nealokovane meisto. No ak mas na C windows, tak je tam sanca ze si ho odfajcis (mala, ale je).
Ak sa ich chces zbavit, tak mozes kliknit na C a dat Rozsirit zvazok a daj tam to nealokovane meisto. No ak mas na C windows, tak je tam sanca ze si ho odfajcis (mala, ale je).
Re: Nemoznost zmazania aparticii
C mi uz rozsirit nejde..a tie dve particie mi zaberaju az takmer 70 giga, ktore potrebujem na E..neviem s tym pohnut, skusal som vsetko mozne..potrebujem dat obidve particie do E, resp. gb..
Re: Nemoznost zmazania particii
Nejde mi to cez to.. 
Daj screen v tom programe.
Pridam, ked pridem domov.
-
Michaelo
Hardcore addict
Potrebujes ten disk zapojit do druheho PC, naformatovat ho odstranit particie a potom to spojit a spravit si C a E.
-
Michaelo
Hardcore addict
Ak nie si schopny rozsirit C o to nealokovane meisto (co by malo ist), tak to inak nepojde.
tak sa mi podarilo rozsirit C..lenze predtym som mal na C 50GB a na D 100 GB..teraz je to naopak..D mi rozsirit nejde a po zmenseni C sa mi zase ukaze dalsia particia..chcel som D vacsie, na C tolko miesta nepotrebujem..
-
Michaelo
Hardcore addict
Ide o to, ze ty nemozes mat na disku particiu tak ze mas D potom C a potom zasa D (lebo takto mas to volne meisto). A nemozes uvolnit miesto pri Dcku, lebo na nom mas prave data.
Takze ako to tak chces, tak jedina moznost je naformatovat disk. Zmazat particie a nainstalovat windows. Pri instalacii si vytvoris particie s velkostou ako chces.
Takze ako to tak chces, tak jedina moznost je naformatovat disk. Zmazat particie a nainstalovat windows. Pri instalacii si vytvoris particie s velkostou ako chces.
neviem, ci to spravne chapem..mam uz len C a D..a D mam uplne prazdne..a keby som napr. v programe mini tool partition najskor zmazal particie, a teda zmazem C a D, a potom nainstalujem win, bude to ok? Ked zmazem C, na ktorom je teraz windows, nepokazim tym nieco?
-
Michaelo
Hardcore addict
Samozrejme, ak zmazes C tak zmazes cely windows
Preto hovorim kompletne odstranit particie z toho disku a nanovo nainstalovat windows a pri instalacii si vytvorit particie s velkostou akou chces.
Vsimni si kde bola ta prazdna cast. Bola na zaciatku disku, pred C a D je az za C, takze to miesto nemas ako alokovat pre D.
Ber to ako 3 miestnosti vedla seba [ 1 ][ 2 ][ 3 ]. Nemas ako spojit miestnost 1 a 3, no mozes rozbit stenu medzi miestnostou 1 a 2 a spojit ich [ 1.. 2 ][ 3 ] (to si vlastne teraz spravil s tym rozsirenim Ccka).
Vsimni si kde bola ta prazdna cast. Bola na zaciatku disku, pred C a D je az za C, takze to miesto nemas ako alokovat pre D.
Ber to ako 3 miestnosti vedla seba [ 1 ][ 2 ][ 3 ]. Nemas ako spojit miestnost 1 a 3, no mozes rozbit stenu medzi miestnostou 1 a 2 a spojit ich [ 1.. 2 ][ 3 ] (to si vlastne teraz spravil s tym rozsirenim Ccka).
Jasne, len som sa chcel uistit, ze zmazanim vsetkych particii nic nepokazim..skusim teda zmazat a nainstalovat nanovo.
Skús akože chytiť myškou to C a presunúť doľava ,nech bude C ako prvá partícia alebo to prázdne miesto skús posunúť doprava za C.Neviem či to tak funguje aj v tom programe.Daj sem potom ešte aktuálny screen a čo ešte potrebuješ.Všetko sa dá ,problém že niektoré veci nie cez windows.Ak si spravíš z tototo programu boot CD ,tak upravíš aj C.
Tu prvu neoznacenu particiu tam uz nemam..len C a D..
Tak daj sem screen ako je to teraz a čo potrebuješ.Ale ak chceš meniť veľkosť C ,tak jednoznačne cez boot CD.
A ked to spravim tak, ako to napisal Michaelo? Zmazat particie, nainstalovat win a pri instalacii menit velkosti zvazkov..
Nikdy nerozdeľujem ani nevytváram partície na disku počas inštalácie windows.Každý disk aj nový ,na ktorom bude OS pripravujem cez program ma správu diskov napr.aj ten čo máš teraz, cez boot CD.Takže ,ak chceš novú inštaláciu a mať v poriadku disk aj partície,tak si sprav boot CD z toho programu.Nabotuj PC z toho CD a daj odstrániť všetky partície.Potom si vytvor C o veľkosti napr.80GB záleži čo na tom PC robíš.Táto partíciu má byť primárna aktívna a potom si vytvor druhú partíciu a tá ma byť logická.Samozrejme si naformátuj tieto partície.Potom už pri inštalácií windows ani nemusíš dať formátovať C a windows Ti už pri takto pripravenom disku nevytvorí partíciu 100MB pred C s ktorou majú niektoré programy ,ktorými sa zálohuje systém problém.