OBD adapter + smartphone

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
cheeseburger
Light Star
Light Star

OBD adapter + smartphone

Príspevok od používateľa cheeseburger »

Ahojte, na viacerych forach citam, ze ludia pouzivaju na autach nieco taketo http://www.dx.com/p/eml327-obd-wi-fi-au ... HItRcloCJR . Vyzera to celkom zaujimavo, co vsetko sa da z toho vycitat, a mozno by som aj nad niecim takym pouvazoval. Som ale trochu paranoidny typ cloveka a bojim sa, ci mi to nejak nemoze ublizit autu, resp. prepisat nieco v RJ atd, atd :D Mate niekto skusenosti? Myslite si, ze to je bezpecne? Diky :)
RATZINGER666
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: OBD adapter + smartphone

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

pouzivam ich tiez, a co sa da z toho vycitat, zalezi najma na aplikacii, ide ale iba o kakladne info, kopec ich najdes na tom internetovom markete... autu to neublizi, je to bezpecne :) a daju sa kupit aj za polovicu :)
cheeseburger
Light Star
Light Star

No pozeral som asi naj appka vychadza na Dass Command, ci tak nejak. Diky za info :)
Boccaccio
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Boccaccio »

Je to iba reader (nie writer), cize to nema ako ublizit.
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

hee no, prisne povedane vie to aj zapisovat. ale ano, neublizi, v spojeni s normalnou appkou
deMarkqo
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa deMarkqo »

ja mam tento: //obrazky vkladaj do priloh

tento funguje cez bluetooth, na ebayi stoji par dolarov a je to spolahliva vecicka, ktoru pouzivam snad uz 2 roky...

program pouzivam Torque Pro - plna verzia na androide....najlepsie to je na tablete :D real-time info z RJ auta, proste pecka :)

program vie precitat a pripadne vymazat chyby, ktore vyhodi palubny pc..nemusi sa chodit do servisu za kazdu kravinu a platit za "diagnostiku"

Je to skvela a velmi uzitocna vecicka pre kazdeho zrucnejsieho sofera..
cheeseburger
Light Star
Light Star

Super, dakujem vsetkym za rady, ja som objednal tu wifi variantu, nakolko som sa docital, ze iPhony maju trochu problem s tymi bluetooth adaptermi, kvoli nejakemu ombedzeniu BT zo strany Applu.
miso03
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa miso03 »

Ja to pouzivam pravidelne v mojom Priuse :-)
Pre iPhone som pisal aj navod na aplikaciu Engine Link: http://hybridclub.sk/viewtopic.php?f=37&t=7
melonSVK
King
King

Príspevok od používateľa melonSVK »

Tak ste ma inspirovali :D Kupim som si nieco taketo http://www.miniinthebox.com/elm327-wire ... 79036.html

Co som cital, najlepsia Android aplikacia na to je Torque, ked to pride napisem minirecenziu :)
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

neviem, cim to je, ale mne ten vychvaleny Torque vobec nesedi... mam OBD Car Doctor, OBDLink a OBD Auto Doctor...
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

v com Ti nesedi? Ja som ine ani neskusal Torque mi vzdy vyhovelo na 100%
Noobsz DJ
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Noobsz DJ »

Taká otázka. Dá sa cez ten OBD adaptér a aplikáciu pre Android resetovať servisný interval po výmene kvapalín a filtrov? Ušetril by som si každý rok jednu cestu do CZ kvôli výmene kvapalín a filtrov.
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

cisto teoreticky ano, ale pochybujem ze to niekto urobil
lukas9206
Addict
Addict

Príspevok od používateľa lukas9206 »

Ja som tiež s Torque spokojný. Pravdu povediac som ine app. ani neskúšal, ale neviem čo viac by mi ponúkli.
Akurát som ho dnes skúšal na ceed-ke a zistili sme chybu 0016.
Noobsz DJ
Guru
Guru

Môžete mi prosím Vás napísať, ktorý adaptér používate? Zaujíma ma hlavne ten adaptér, ktorý niekto z Vás používa na auto s naftovým motorom. Chcem to ja pre svoj Rover 75 s naftovým motorom a tak isto by to chcel kúpiť aj môj kolega pre jeho dve auta Renault Megane (I. a II. generácia s naftovým motorom). Pozeral som ebay a pri podaktorých bolo jasne písané, že nie je dostupný pre naftové motory. Napríklad tento to má písané Super Mini ELM327 v1.5 OBD2 OBDII Bluetooth Adapter Auto Scanner TORQUE ANDROID
Pri tomto ELM327 Bluetooth Adapter Scanner Torque Android OBD2 OBDII Code Reader Scan Tool je zasa písané, že je použiteľný pre benzínové motory vyrobené po roku 2001 a naftové motory vyrobené po roku 2004. Pri veľa ďalších adaptéroch buď nie je písané, pre ktoré auta je použiteľný, poprípade tam nie je absolútne žiadna zmienka, či je určený pre benzínové motory, naftové motory, alebo či na tom vôbec nezáleží. Rok výroby môjho auta je 2000 a je v ňom motor od BMW. Kolegové Megany sú z roku 2002 a 2006.

Prosím poraďte, ktorý adaptér by bol najvhodnejší. Na cene mi nejako extra nezáleží. Ďakujem.
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Hegy: no zle sa mi pouziva, v hentych sa mi lepsie orientuje, ved vyskusaj a povies mi :)
Joker
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Joker »

Ja pouzivan Mini ELM327 v1.5. Ford c max 1.8 Tdci 2009r
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Noobsz DJ napísal:Môžete mi prosím Vás napísať, ktorý adaptér používate? Zaujíma ma hlavne ten adaptér, ktorý niekto z Vás používa na auto s naftovým motorom.
...
Prosím poraďte, ktorý adaptér by bol najvhodnejší. Na cene mi nejako extra nezáleží. Ďakujem.
Mas jedno, ked to ma ELM327, tak to pojde na kazdom aute ktore podporuje OBD II.
Ked to auto OBD II nepodporuje, tak ti pomoze ajtak len fabricka diagnostika.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

Noobsz DJ napísal:Môžete mi prosím Vás napísať, ktorý adaptér používate? Zaujíma ma hlavne ten adaptér, ktorý niekto z Vás používa na auto s naftovým motorom. Chcem to ja pre svoj Rover 75 s naftovým motorom a tak isto by to chcel kúpiť aj môj kolega pre jeho dve auta Renault Megane (I. a II. generácia s naftovým motorom). Pozeral som ebay a pri podaktorých bolo jasne písané, že nie je dostupný pre naftové motory. Napríklad tento to má písané Super Mini ELM327 v1.5 OBD2 OBDII Bluetooth Adapter Auto Scanner TORQUE ANDROID
Pri tomto ELM327 Bluetooth Adapter Scanner Torque Android OBD2 OBDII Code Reader Scan Tool je zasa písané, že je použiteľný pre benzínové motory vyrobené po roku 2001 a naftové motory vyrobené po roku 2004. Pri veľa ďalších adaptéroch buď nie je písané, pre ktoré auta je použiteľný, poprípade tam nie je absolútne žiadna zmienka, či je určený pre benzínové motory, naftové motory, alebo či na tom vôbec nezáleží. Rok výroby môjho auta je 2000 a je v ňom motor od BMW. Kolegové Megany sú z roku 2002 a 2006.

Ja pouzivam ten prvy, na viacero vozidlach ale primarne na mojom 2.2 tdci 2004 ford a 2.0i Focus 2000 ale mal som to "vopchate" v xyzxyz vozoch a v pohode (jedine kde mi to neslo bolo predfacelift Mondea kde bola rozdelena RJ na 2 ECU a tam ma problem viacero diagnostik ale takych pripadov moze byt viac)
@Ratzi dik, vyskusam, uz dlho sa chystam ale furt skoncim pri torque lebo to proste vyhovuje, len ma zaujimalo ci ti chyba konkretne nejaka funkcionalita alebo ti proste len nieje pribuzne to prostredie
Noobsz DJ
Guru
Guru

Fabo, Hegy ďakujem Vám za odpovede. Skúsim teda objednať cez ebay.com ten prvý adaptér a vyskúšam ho. Ak aj nebude fungovať, tak tých pár € mi nebude ľúto.
Napísať odpoveď