microSim
microSim
Zdravim mam otazku planujem kupu noveho telefonu a docital som sa, ze ma microSim namiesto klasickej. Na nete som pozeral aj how to tutorialy na orezanie sim na micro ale do toho by som radsej nesiel. Viem, ze Telecom by mal simky vymienat, len neviem ci je to s poplatkom alebo bez. Je mozne pouzit microSim do klasikeho sim slotu? A ci je mozne mat zaroven microSim a aj sim v pripade ze sa mi novy telefom napr pokazi tak mat klasiku sim ako zalohu momentalne sa mi neda ist do predajne preto sa pytam.
Dakujem
Dakujem
-
tm_a.s.
Light Professional
- Kontaktovať používateľa:
Re: microSim
Dá sa kúpiť microSIM - SIM adaptér. Je to praktický taký plastový rámik, do ktorého vložíš orezanú SIMku (microSIM). Sám to určite nerež, existujú na to také kliešte, ktorými sa to dá pekne orezať (cvaknúť) a aj operátor by ti to mal vymeniť (ale myslím, že tam je poplatok, závisí u koho si). Každý schopnejší servis s mobilmi atd.. Má takéto kliešte, tak si to daj cvaknúť a máš to hneď 
-
rufus59
Light Professional
Kliesšte kupiš z E-baya za 5 eur aj s poštou doma ocvakas na micro sim. Robil som tak kartu do I-phonu. V pripade potreby naspat velkej karty kupiš iba adapter na klasicku sim.
Mali by to menit zadarmo. Ja som v T-Mobile za vymenu sim platil 3 eura, ale to bola klasicka sim.
ten zvysok zo standardnej SIM sa da pouzit aj ako adapter
Ak máš fest starú sim tak si kúp radšej novú. Adaptér zoženieš hocikde za nejaké drobné.
-
DeFeAt
Medium Professional
nemate niekto microsim strihac pripadne aj adapter?
-
uplink
VIP
Trochu ku praxi. Skúšal som orezať 10 simiek, všetkých desať som zabil, nie preto že by som to robil zle, ale preto, že fungujú len nové modely, teda 2010+, tých klasických plnoformátových.
Druhý fakt. Keď si kúpiš microsim, dostaneš ju rovno v takom umelohmotnom obale. Ak si aspoň minimálne šikovný, vyrežeš ju orezávatkom, alebo tenkým nožom z toho obalu, drží na troch kýptikoch, z toho je jedne dlhší a máš adaptér. Ja takto používam môj microsim "adaptér". Toľko ku praxi, have fun!
Druhý fakt. Keď si kúpiš microsim, dostaneš ju rovno v takom umelohmotnom obale. Ak si aspoň minimálne šikovný, vyrežeš ju orezávatkom, alebo tenkým nožom z toho obalu, drží na troch kýptikoch, z toho je jedne dlhší a máš adaptér. Ja takto používam môj microsim "adaptér". Toľko ku praxi, have fun!
-
tm_a.s.
Light Professional
To nie je pravda. Fungujú všetky. My vo firme to orezávame a ešte som sa nestretol so SIM kartou, ktorá by po orezaní nešla. Navyše ja mám svoju orezanú (kúpená v roku 2000 +- rok) a funguje bezchybne
.
-
awtt
Medium Professional
ja som tie svoju orezal normalne nozikom, este mi tam aj ostala taka medzera mala lebo som zarezal privelmi ale funguje ajtak 
da sa orezat klasicka sim karta na nano sim?
ano
Jasne ze da. Do i5ky som takto orezaval a funguje. Normalne nozik na koberce, podlozku a template, nech vidis ako to orezat. PS: prebrus potom hrany mierne a vycisti liehom, aby ti nezostali take mikro odrezky, ktore ti mozu vyskratovat kartu.
vymena stoji u operatora tusim cca. 3eura a mas to bez problemov.... 
vsak vyrez je zadarmo
To je mozne, ale ked uz som tam radsej to vymenim za novu 
v telekome vraj neorezavaju a na orezanie musi byt majitel karty co ja niesom (nechapem naco im majitela aj k orezaniu) a v orangei mi pvoedali ze z tej klasickej sa neda vyrezat nano iba micro lebo sa vraj zasiahne do čipu a karta sa nemusi nacitat
Ved preto vravim nech si to vymeni, stoji to par euro a nemusi tu riesit ci bude/nebude fungovat... 
omg orange...
-
Mek
Addict
A v O2 neorezavaju tiez? Ci to len pre ich zakaznikov?