Pneumatiky & Disky

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Pneumatiky & Disky

Príspevok od používateľa Fabo »

wr d3. nakoniec som bral 205/55, nasiel som si ze ten rozmer Volvo ponuka ako original zimaky na C70, takze potom pojde dodatocne dopisat do papierov snad bez problemov zo strany importera. Nokiany by ma vysli (tieto) 300-310 na aute, takto to je za 275.
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

o wr d3 som uz cosi popisal, na moje odporucenie to z mojho okolia ide obuvat min. 7 ludi... snow3 su ok, ale nie je to az taka slusna vymena... obuvanie si vies po znamosti vybavit aj zadarmo, to neriesim...
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Kto ako, ja nie. Vravim WR D3 boli objednane, ale ked uz, no. recenzie trochu horsie, ale nic katastroficke. Tych 10% dolu z ceny mozem minut inak.
kukiak
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kukiak »

Hrozi mi daco ak mam 2 rozne sady pneu ? Vpredu take a vzadu take, obidvoje su skoro nove, rozdiel v hrubke dezenu tam nie je, len iny vzor.
Noobsz DJ
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Noobsz DJ »

Nie, nehrozí ti nič. Môžeš mať rozdielne pneu, no na nápravách musia byť rovnaké. Rozumej tak, že na prednej náprave musíš mať na ľavej aj pravej strane rovnakú pneumatiku. Na zadnej tak isto. Len pozor na rozmer pneumatík. Ten musí byť rovnaký na prednej a zadnej náprave. Výnimku by si mohol spraviť, ak by si mal v TP zapísané, na ktorej náprave aký rozmer môžeš mať. Kolega mal tak na prednej náprave pneu s rozmerom 185/65 R15 a na zadnej 195/65 R15. Neprešiel kvôli tomu cez STK. A technik mu povedal, že ak by ho zastavili policajti a všimli by si to, pokuta by ho neminula.
kukiak
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kukiak »

Su obidve rozmerovo rovnake, akurat jeden par ma taky "draplavejsi" vzorovanejsi profil je lepsie ich dat dopredu ci dozadu alebo je to jedno?
Fuxxo
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Fuxxo »

Noobsz DJ napísal:Nie, nehrozí ti nič. Môžeš mať rozdielne pneu, no na nápravách musia byť rovnaké. Rozumej tak, že na prednej náprave musíš mať na ľavej aj pravej strane rovnakú pneumatiku. Na zadnej tak isto. Len pozor na rozmer pneumatík. Ten musí byť rovnaký na prednej a zadnej náprave. Výnimku by si mohol spraviť, ak by si mal v TP zapísané, na ktorej náprave aký rozmer môžeš mať. Kolega mal tak na prednej náprave pneu s rozmerom 185/65 R15 a na zadnej 195/65 R15. Neprešiel kvôli tomu cez STK. A technik mu povedal, že ak by ho zastavili policajti a všimli by si to, pokuta by ho neminula.
za nespravny rozmer pneumatik na vozidle, ktory nie je napisany vo velkom technicok sa berie technicak + pokuta a technicak vracaju s tym, ze auto ti musia obhliadnut, ci tam mas spravy rozmer pneu..

ale k veci

zhodny typ pneu (mimo rozmeru) musis mat na kazdej naprave. cize vpredu mozes mat matadory a vzadu Continetaly... rozmer musi sediet. ale v zahranici v niektorych krajinach musis mat este aj rovnaku znacu pneu a rovnaky dezen na vsetkych napravach. neviem presne o ktore krajiny ide ale je tam tusim Nemecko, Rakusko...
Noobsz DJ
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Noobsz DJ »

To je úplne jedno, ktorú sadu dáš dopredu, a ktorú dozadu. Poprípade si môžeš na internete nájsť nejaké porovnanie tých pneumatik a podľa toho sa rozhodneš, ktorú sadu dáš dopredu, a ktorú dozadu.
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

kukiak: napis typy tych pneumatik a skusim poradit, co bude lepsie dopredu... inak plati to, co pisu kolegovia nadomnou :)
stevo512
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa stevo512 »

Mam doma zimne pneu znacky kormoran, su vyrobene 20/05 ale niesu vobec zasednute, a dezen maju 7-7,5mm mozem ich s kludom obut? aspon na tuto jednu "zimu" o rok pojdu nove je to na feliciu 13" aky mate na to nazor? do rakuska a ani nikde do zahranicia nejazdim a ani nebudem ale zijem v kopcovitej oblasti. (vzdy retaze v kufri)
Fuxxo
Darca
Darca

Zasednute nemusia byt, ale 9 rocna zimna guma uz bude mat tvrdu zmes.. Nebudu tak drzat na lade a snehu a bude ta klzat... Niekto by to neriskoval, ale ak to budes mat len okolo komina, tak si ich kludne obuj.. Je to tvoja filcka :) na tych gumach si uzijes srandy :D
stevo512
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

No ja jazdim minimalne tak som myslel ze to bude stacit. 1x do tyzdna tak 50km.A ake by si mi odporucil alebo niekto iny 165/70 13"? kus do 40€

(tieto kormorany budu vzdy lepsie ako tie co mam mam teraz :D)

Co tak
Fulda krystal montero 3
Barum polaris 3
Semperit MasterGrip 2
Hankook w442
Kormoran SnowPro B2

Ktore z nich by ste mi odporucili
Fuxxo
Darca
Darca

Ja osobne viem matadory po 30 euro/kus ale ked jazdis takto, tak ani protektory nie su pre teba zle...
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

kukiak: vo vseobecnosti sa odporuca davat gumy s lepsim dezenom dozadu, aby ta v zakrute neprekvapil pretacavy smyk. Ak budes mat vpredu horsie gumy, tak zas mozes mat problemy s nedotacavym smykom, ale tomu sa da predist znizenim najazdovej rychlosti. Ja by som to volil tiez tak. Raz mi uz zadok v premavke uletel a sice som to zvladol bez skrabancov, ale nechcem to zazit znova. Pretacavy smyk je zabavny iba ked ho vyvolas sam :)
stevo512: obuj ich, ale pocitaj s tym co pisal Fuxxo a teda ze hlavne na vode a lade budu horsie. V snehu by to ten dezen mohol zachranit. Ked ich obujes tak si vyskusaj aspon krizove brzdenie aby si vedel, kde maju limity a ci sa s nimi brzdi horsie alebo lepsie ako s tymi co mas teraz.
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Tak vcera aspon trochu clapkanica preverila vredesteiny, no, zatial moze byt. Uvidime ked bude suvisly sneh, lad.
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Gothar: uz sme to tu preberali niekolkokrat, ano, par samozvanych "odbornikov" na internete tvrdi, ze je lepsie davat lepsie gumy dozadu, ale nie je to absolutne bezpecnejsie, lepsie gumy vpredu zabezpecuju lepsie drzanie stopy a omnoho lepsi brzdny ucinok... pripadny nedotacavy smyk sa zvlada omnoho tazsie ako pretacavy, v pretacavom je mozne vozidlo aspon udrzat v stope, v nedotacavom len velmi zlozito a nahodne... ano, znizenim najazdovej rychlosti znizis riziko nedotacaveho, ale tak isto aj pretacaveho... nehovoriac o uhybnych manevroch, mysickach apod., ci uz na cestach alebo v meste kvoli chodcom, pred prechodmi atd...
melonSVK
King
King

Príspevok od používateľa melonSVK »

Stevo - ja som s hrozou zistil, ze som este minulu zimu jazdil na 2006 gumach a to jazdim 15tis. km rocne. Proste som si to nejak nevsimol, dezen bol v pohode a nezazil som ziadnu krizovu situaciu kvoli gumam (ano, sice minuly rok bola prd zima). Na hompalanie po meste ti stacia aj tie, ale na okresky a dialnice by som radsej kupil nove.

Teraz som kupoval 14tky rovnakeho rozmeru a kupil som Polarisy 3. Dobra kvalita za rozumny peniaz. A vlastne, co viac potrebujem na Fabiu... :)
stevo512
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

No ved jasne co viac chciet, rozhodol som sa kupit nove a ake su na zimu lepsie
165/70R13 79 T Polaris 3

alebo
165/70R13 83 T Polaris 3
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

stevo512: Dal si sem rovnake gumy, ibaze s dvomi rozdielnymi indexami, tj 79T a 83T. Ten 79T je na hmotnost auta 1457 kg, 83T je na hmotnost 1624 kg. Pozri co mas v technicaku napisane, ze ktory index, pripadne vezmi rovno 83T a mas po starostiach.
stevo512
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Napisal som prave to co som chcel, idem zobrat tie barumy ale nevedel som ktore obute mam letne aj zimne 79t a nevedel som co to znamena q rozdiel v cene 6€ ale dik poradil si mi
Napísať odpoveď