Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera
-
Old Dirty Bastard
Guru
Re: Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a vie
fúha, dnes ti ide.. po tomto poslednom dodatku sú podľa teba na slovensku kresťania ohrozený druh. "a kazdy ma na to cely zivot" lenže u niekoho trvá život 5 sekúnd a u niekoho 100 rokov.. to budú zatratení aj tí, čo nemali možnosť nič spoznať? alebo opäť platia tie vaše smiešne vlastné pravidlá (ty a koval), že takí ľudia pôjdu automaticky do neba? ha-ha. v tom prípade si, ako si tu už aj sám v minulosti spomínal, práve vymyslel vlastnú odnož cirkvi, keďže veríš v niečo iné, čo nekáže doktrína. už to len nejako trefne pomenovať.
-
vladenko007
VIP
stále si to meníš ako ti najviac pasuje. vždy si vravel že ten čo nasleduje krista teraz už len ten čo sa snaží nasledovať.ale u mna je to clovek ktory sa uprimne snazi nasledovat krista...
-
seth82
Darca
- Kontaktovať používateľa:
strapaty: " cirkev nerozlisuje hriech spachany a nespachany... (skutkovu podskatu) ... ked si predstavujes smilstvo s niekym je to tak isto hriech ako ked smilnis fyzicky... podpora potratu formalna... cize nie iba materialna... nie iba vecna... je takisto spolupraca pri potrate..." - toto vieš niečím podložiť? Pretože v tom prípade je to totálne v prdeli so všetkými veriacimi. Neverím totiž, že nejaký muž si v lete pri toľkých ženách v minisukniach a podobne iba na sekundu o nejakej nepomyslí, že by sa s ňou, ako to napísať, rád vyspal. Takže už tým hreší, hej?
Takže ak niekto súhlasne kývne hlavou nad tým, že nejaký lekár (nech je aj ateista) spraví potrat žene, ktorý jej zachráni život, pričom dieťa nemohol na sto percent zachrániť a bolo by tak či tak mŕtve, tak má ťažký hriech a preto má byť exkomunikovaný, resp. sa exkomikuje "sám" (čo je samozrejme oxymoron, pretože sám sa exkomunikovať nedá).
Buď je ten kristus totálne neľudský bastard, alebo si to jednoducho cirkev (alebo ty) vykladáte úplne zle.
Takže ak niekto súhlasne kývne hlavou nad tým, že nejaký lekár (nech je aj ateista) spraví potrat žene, ktorý jej zachráni život, pričom dieťa nemohol na sto percent zachrániť a bolo by tak či tak mŕtve, tak má ťažký hriech a preto má byť exkomunikovaný, resp. sa exkomikuje "sám" (čo je samozrejme oxymoron, pretože sám sa exkomunikovať nedá).
Buď je ten kristus totálne neľudský bastard, alebo si to jednoducho cirkev (alebo ty) vykladáte úplne zle.
seth82
v cirkvi nie je hriech ked niekoho zabijes ak branis svoj zivot alebo zivot blizkych ... prosim ta citaj nebavi ma sameho seba citovat...
napr. MT:5,27 Počuli ste, že bolo povedané: Nescudzoložíš! 28 Ja vám však hovorím: Každý, kto sa žiadostivo pozerá na ženu, už s ňou v srdci scudzoložil.
//autoeditácia príspevku (27 Nov 2014, 7:42)
vladenko007
kto skutocne dokaze nasledovat krista ... vzdy je to len snaha .. kazdy obcas padne... keby to mali bit ludia co bezvyhradne nasleduju krista okrem panny marie by neuspel asi nik z ludi...
//autoeditácia príspevku (27 Nov 2014, 7:44)
Old Dirty Bastard
....cirkev uci ze maju osobite miesto v nebi... a exituje nieco ako krst tuzby... cize keby sa to dieta narodilo bolo by pokrstene.. take dieta ide rovno do neba...
v cirkvi nie je hriech ked niekoho zabijes ak branis svoj zivot alebo zivot blizkych ... prosim ta citaj nebavi ma sameho seba citovat...
napr. MT:5,27 Počuli ste, že bolo povedané: Nescudzoložíš! 28 Ja vám však hovorím: Každý, kto sa žiadostivo pozerá na ženu, už s ňou v srdci scudzoložil.
//autoeditácia príspevku (27 Nov 2014, 7:42)
vladenko007
kto skutocne dokaze nasledovat krista ... vzdy je to len snaha .. kazdy obcas padne... keby to mali bit ludia co bezvyhradne nasleduju krista okrem panny marie by neuspel asi nik z ludi...
//autoeditácia príspevku (27 Nov 2014, 7:44)
Old Dirty Bastard
....cirkev uci ze maju osobite miesto v nebi... a exituje nieco ako krst tuzby... cize keby sa to dieta narodilo bolo by pokrstene.. take dieta ide rovno do neba...
Krst túžby... Hmm... Indoktrinacia ako vysita
-
seth82
Darca
Strapaty:
Citujem: "v cirkvi nie je hriech ked niekoho zabijes ak branis svoj zivot alebo zivot blizkych" - takže ak tomu správne chápem, tak napokon je to, čo si vyhlásil vo svojom pôvodnom príspevku, na ktorý som reagoval, totálny bullshit. Pretože si na margo exkomunikácie napísal toto: "staci ked suhlasis s potratmi .. alebo neveris..." Neskôr si to obhajoval tým, že aj vyjadrenie súhlasu nad ťažkým hriechom je ťažkým hriechom a preto by mal byť aj ten, ktorý s potratmi súhlasí, exkomunikovaný. Napokon ale napíšeš, že vlastne ak niekoho zabiješ v sebaobrane alebo obrane svojej rodiny, hriechom to nie je. Takže na základe tohto uvažovania dospejem logicky k názoru, že nie všetky potraty sú hriechom a nie všetci, ktorí s nimi súhlasia, majú byť exkomunikovaní.
Buď sa zaplietaš do vlastných "pravidiel", alebo už ani nevieš, čo si písal naposledy. Mimochodom - ešte raz ťa zacitujem: "v cirkvi nie je hriech ked niekoho zabijes ak branis svoj zivot alebo zivot blizkych" - čo má toto spoločné s tým, že napríklad nejaký veriaci bude súhlasiť s potratom, ktorý zachránil život úplne cudzej žene? Aj vtedy to nebude klasifikované ako ťažký hriech? Veď ty si mi tu zacitoval niečo úplne irelevantné voči tom, čo som preberal vyššie, tak prečo sa hráš na sarkastika a podpichuješ, že mám tvoje príspevky poriadne čítať? Veď tou citáciou si nič nevyvrátil, nepotvrdil a nie je ani argumentom.
Citujem: "v cirkvi nie je hriech ked niekoho zabijes ak branis svoj zivot alebo zivot blizkych" - takže ak tomu správne chápem, tak napokon je to, čo si vyhlásil vo svojom pôvodnom príspevku, na ktorý som reagoval, totálny bullshit. Pretože si na margo exkomunikácie napísal toto: "staci ked suhlasis s potratmi .. alebo neveris..." Neskôr si to obhajoval tým, že aj vyjadrenie súhlasu nad ťažkým hriechom je ťažkým hriechom a preto by mal byť aj ten, ktorý s potratmi súhlasí, exkomunikovaný. Napokon ale napíšeš, že vlastne ak niekoho zabiješ v sebaobrane alebo obrane svojej rodiny, hriechom to nie je. Takže na základe tohto uvažovania dospejem logicky k názoru, že nie všetky potraty sú hriechom a nie všetci, ktorí s nimi súhlasia, majú byť exkomunikovaní.
Buď sa zaplietaš do vlastných "pravidiel", alebo už ani nevieš, čo si písal naposledy. Mimochodom - ešte raz ťa zacitujem: "v cirkvi nie je hriech ked niekoho zabijes ak branis svoj zivot alebo zivot blizkych" - čo má toto spoločné s tým, že napríklad nejaký veriaci bude súhlasiť s potratom, ktorý zachránil život úplne cudzej žene? Aj vtedy to nebude klasifikované ako ťažký hriech? Veď ty si mi tu zacitoval niečo úplne irelevantné voči tom, čo som preberal vyššie, tak prečo sa hráš na sarkastika a podpichuješ, že mám tvoje príspevky poriadne čítať? Veď tou citáciou si nič nevyvrátil, nepotvrdil a nie je ani argumentom.
-
Jozef Koval
Medium Star
V dnešnom svete sa čudujem že až 10%...javatar napísal:Nabozensky aktivnych ludi je na SVK a tusim aj celosvetovo okolo 10%. Googlit zdroj sa mi nechce.
//autoeditácia príspevku (27 Nov 2014, 16:11)
Lebo sa k tomu nepriznali biskupovi alebo kňazovi? Nech povedia svoj názor na potrat pred nimi alebo že neveria v Boha a hneď budú s cirkvi von..seth82 napísal:Hlúposť. Poznám viacero veriacich, ktorí súhlasia s potratmi a nik ich z cirkvi neexkomunikoval. To isté platí o "neviere".
//autoeditácia príspevku (27 Nov 2014, 16:15)
Aha takže je neľudské ak nepodporuješ vraždenieseth82 napísal:strapaty: Vidím, že tvoja schopnosť argumentovať sa vôbec nezlepšila ani počas mojej neprítomnosti. Takže si najprv poďme zopakovať, čo si vyhlásil vo svojom predchádzajúcom príspevku, citujem:
"staci ked suhlasis s potratmi .. alebo neveris..."
2272 hovorí: "Formálna (vedomá a dobrovoľná, a nie iba materiálna) spolupráca pri potrate je ťažký hriech. Cirkev trestá tento zločin proti ľudskému životu kánonickým trestom exkomunikácie." (nehovoriac o tom, že dovetok o vraj škode voči rodičom a verejnosti je doslova smiešny)
Takže kto nepozná kanonické právo, ty, alebo niekto iný? Pretoža ja tam nevidím NIČ o tom, že ak súhlasíš s potratmi, tak máš byť exkomunikovaný. Tie tvoje vlastné teórie a odvodenia tam nie sú vôbec spomenuté a preto je to hlúposť, založená na tvojich dohadoch. Veľa veriacich nemá v potratoch jasno (resp. vo svojom názore na ne) a veľa z nich ich podporujú hlavne v prípadoch, kedy sú naozaj potrebné na záchranu života (poznám viacerých osobne) - preto majú byť exkomunikovaní? Tak to je potom celá tá cirkev riadne smiešna a neľudská.
//autoeditácia príspevku (27 Nov 2014, 16:24)
Keďže máš problém s pochopením istých vecí rád ti to vysvetlím. Ak zomrie mimino pri narodení alebo ešte pred alebo tesne po ide do neba je to nevinná čistá duša ktorá sa ešte nemohla pre Boha rozhodnúť. To nie je moja a strapateho myšlienka to ti povie každý kňaz aj biskup aj pápež..Old Dirty Bastard napísal:fúha, dnes ti ide.. po tomto poslednom dodatku sú podľa teba na slovensku kresťania ohrozený druh. "a kazdy ma na to cely zivot" lenže u niekoho trvá život 5 sekúnd a u niekoho 100 rokov.. to budú zatratení aj tí, čo nemali možnosť nič spoznať? alebo opäť platia tie vaše smiešne vlastné pravidlá (ty a koval), že takí ľudia pôjdu automaticky do neba? ha-ha. v tom prípade si, ako si tu už aj sám v minulosti spomínal, práve vymyslel vlastnú odnož cirkvi, keďže veríš v niečo iné, čo nekáže doktrína. už to len nejako trefne pomenovať.
//autoeditácia príspevku (27 Nov 2014, 16:25)
Boh vidí aj snahuvladenko007 napísal:
stále si to meníš ako ti najviac pasuje. vždy si vravel že ten čo nasleduje krista teraz už len ten čo sa snaží nasledovať.
//autoeditácia príspevku (27 Nov 2014, 16:31)
Ďalší anti-teista ty kokso vy ste fakt sekta stále ma v tom len utvrdzujete.. Názov už máte už vám chýba len niekto taký ako pre nás pápež dajte si takého Dawkinsa alebo Hawkingaseth82 napísal:Buď je ten kristus totálne neľudský bastard, alebo si to jednoducho cirkev (alebo ty) vykladáte úplne zle.
//autoeditácia príspevku (27 Nov 2014, 16:36)
To že považujete krst za zlý je niečo také ako by vás niekto mučil a niekto by vás zachránil a vy by ste toho zachráncu za to že vás zachránil zabili. To je vaša logika aj keď si to možno neuvedomujete.beardie napísal:Krst túžby... Hmm... Indoktrinacia ako vysita
Tak toto je riadny blud. Myslím, že to bolo už aj tu niekde písané, že človek sa už s hriechom narodí. A ty teraz napíšeš, že mimino, ktoré zomrie tesne pred alebo po narodení je nevinná čistá duša a preto ide do neba. Hlavná vec, že katolíci vykrikujú ako sa každý už s hriechom narodí, ale Jozef Koval to zrazu nevedomky poprie. Je mi úplne najviac na smiech z toho, že Vy, ako jedna komunita sa neviete zhodnúť a stále si musíte vymýšľaťJozef Koval napísal:Keďže máš problém s pochopením istých vecí rád ti to vysvetlím. Ak zomrie mimino pri narodení alebo ešte pred alebo tesne po ide do neba je to nevinná čistá duša ktorá sa ešte nemohla pre Boha rozhodnúť. To nie je moja a strapateho myšlienka to ti povie každý kňaz aj biskup aj pápež..
Počkať, ty nevieš o tom, že toto predsa ježiško myslel čisto obrazne?strapaty napísal:napr. MT:5,27 Počuli ste, že bolo povedané: Nescudzoložíš! 28 Ja vám však hovorím: Každý, kto sa žiadostivo pozerá na ženu, už s ňou v srdci scudzoložil.
-
harrison314
Hardcore addict
O chlapoch tam rec nebolaSteju napísal:napr. MT:5,27 Počuli ste, že bolo povedané: Nescudzoložíš! 28 Ja vám však hovorím: Každý, kto sa žiadostivo pozerá na ženu, už s ňou v srdci scudzoložil.
-
seth82
Darca
Určite. Už som to písal vyššie - je to hlúposť a dokonca už len znenie toho kanonického práva to, čo tvrdíš, nepotvrdzuje.Jozef Koval napísal:Lebo sa k tomu nepriznali biskupovi alebo kňazovi? Nech povedia svoj názor na potrat pred nimi alebo že neveria v Boha a hneď budú s cirkvi von..
Aké vraždenie a čo to má s Hitlerom? Neviem, kto ťa tu priviedol, ale pokiaľ som to bol naozaj ja, tak som na seba nesmierne hrdý.Jozef Koval napísal:Aha takže je neľudské ak nepodporuješ vraždenie Hitler by s tebou asi súhlasil.. Ozaj nie si to ty čo ma sem priviedol?
- On zomrel za nejakých ľudí? A vieš to aj dokázať? Neodkazuj ma prosím na sci-fi novely s názvom nový zákon, tie majú asi takú výpovednú hodnotu ako komix o Spidermanovi. Mne je zle z ľudí ako ty, takže sme na tom jedna-jedna. A akože si prišiel na to, že som anti-teista? Vieš, čo to vôbec znamená, alebo si ten výraz použil po prvýkrát v živote? Čo ak verím v niečo iné ako ty?Jozef Koval napísal:Ďalší anti-teista ty kokso vy ste fakt sekta stále ma v tom len utvrdzujete.. Názov už máte už vám chýba len niekto taký ako pre nás pápež dajte si takého Dawkinsa alebo Hawkinga Keď je taký neľudský bastard zomri ty za nejakých ľudí tak ako to urobil za nás Kristus. Zomri za svojich nepriateľov aby si im pomohol. Ty by si umrel už len pri tom ako ho zajali a zmlátili v záhrade.. S takých ľudí čo tak hovoria na Ježiša ako ty je mi maximálne zle fuj vraciam
Podtrženo a sečteno, nijako si mi nevyvrátil to, čo som tu strapatemu písal, tvoj príspevok je úplne zbytočný a plný prázdneho balastu bez myšlienky.
-
Jozef Koval
Medium Star
K tej prvej vete sa ani nevyjadrujem lebo mi pripadáš ako keby si bol z amazonského kmeňa kde prvý krát počuju o Ježišovi.. Ale k tomu všetkému ti napíšem len jedno ak by si považoval nový zákon za komix nebol by si tu lebo normálny človek nemá potrebu vyvracať komixy lebo je mu jasné že je to blud. V tom je váš problém vy aj niekde vo svojom hlbokom vnútri veríte ale potláčate to lebo to nechcete prijať. Príde mi to také hlúpe alebo neviem ako keby ste sa báli pravdy. No uvedomujete si aké bude mať pre vás následky to vaše trucovanie?seth82 napísal: Určite. Už som to písal vyššie - je to hlúposť a dokonca už len znenie toho kanonického práva to, čo tvrdíš, nepotvrdzuje.
Aké vraždenie a čo to má s Hitlerom? Neviem, kto ťa tu priviedol, ale pokiaľ som to bol naozaj ja, tak som na seba nesmierne hrdý.
- On zomrel za nejakých ľudí? A vieš to aj dokázať? Neodkazuj ma prosím na sci-fi novely s názvom nový zákon, tie majú asi takú výpovednú hodnotu ako komix o Spidermanovi. Mne je zle z ľudí ako ty, takže sme na tom jedna-jedna. A akože si prišiel na to, že som anti-teista? Vieš, čo to vôbec znamená, alebo si ten výraz použil po prvýkrát v živote? Čo ak verím v niečo iné ako ty?
Podtrženo a sečteno, nijako si mi nevyvrátil to, čo som tu strapatemu písal, tvoj príspevok je úplne zbytočný a plný prázdneho balastu bez myšlienky.
//autoeditácia príspevku (27 Nov 2014, 21:36)
Choď za kňazom a opýtaj sa ho ak neveríš. Také malé dieťa sa ešte nemohlo rozhodnúť pre Boha nemohlo ho spoznať také deti idú do neba aj napriek dedičnému hriechu. Iné je ak už tomu začínaš chápať a ignoruješ to..Noobsz DJ napísal: Tak toto je riadny blud. Myslím, že to bolo už aj tu niekde písané, že človek sa už s hriechom narodí. A ty teraz napíšeš, že mimino, ktoré zomrie tesne pred alebo po narodení je nevinná čistá duša a preto ide do neba. Hlavná vec, že katolíci vykrikujú ako sa každý už s hriechom narodí, ale Jozef Koval to zrazu nevedomky poprie. Je mi úplne najviac na smiech z toho, že Vy, ako jedna komunita sa neviete zhodnúť a stále si musíte vymýšľať
//autoeditácia príspevku (27 Nov 2014, 21:41)
O chlapcoch by som pomlčal na vašom mieste lebo to vy podporujete homosexuálov.. Cirkev to považuje za hriech. To že sú v cirkvi aj pedofilní ateisti za to už cirkev nemôže. Ateisti lebo to čo robia by veriaci človek nikdy neurobil a už duplom nie kňaz lebo vie že má v pekle najhoršie miesto.harrison314 napísal: O chlapoch tam rec nebola
-
seth82
Darca
Argumentačne si ma naozaj odrovnal. O ježišovi toho viem viac, ako si ty myslíš, ale nepociťujem žiadnu potrebu ťa o tom presviedčať. Ja nový zákon za komix nepovažujem, ja ho považujem za vedecko-fantastickú beletriu. A mojím cieľom v tejto téme nie je ho vyvracať, takže si opäť netrafil. Nesnaž sa. Samozrejme, že verím, ale nie v to, v čo veríš ty a tvoji kolegovia. No a akéže to budú tie následky? Daj. Som naozaj rád, ak si tu prišiel práve kvôli mne, skončil som s prácou, dovaril som a toto je kvalitné odreagovanie sa.
Snáď si si nemyslel, že tie výmysly budem brať vážne? Už len to by mi chýbalo, aby som stratil zdravý rozum. Tým som poukázal iba to, ako si odporuješ v tom, čo si stále vymýšľaš.Jozef Koval napísal:Choď za kňazom a opýtaj sa ho ak neveríš. Také malé dieťa sa ešte nemohlo rozhodnúť pre Boha nemohlo ho spoznať také deti idú do neba aj napriek dedičnému hriechu. Iné je ak už tomu začínaš chápať a ignoruješ to..
Ja homosexuálov nepodporujem a nikdy som ich ani nepodporoval. A že veriaci človek by to nikdy neurobil a už duplom nie kňaz? Je snáď málo prevalených škandálov, kedy katolícky kňazi znásilňovali malých chlapcov? Zasa si vymýšľaš?Jozef Koval napísal:O chlapcoch by som pomlčal na vašom mieste lebo to vy podporujete homosexuálov.. Cirkev to považuje za hriech. To že sú v cirkvi aj pedofilní ateisti za to už cirkev nemôže. Ateisti lebo to čo robia by veriaci človek nikdy neurobil a už duplom nie kňaz lebo vie že má v pekle najhoršie miesto.
-
94jakub
Guru wannabe
Musíš to dookola opakovať? Myslíš, že to neviem, tak máš potrebu to stále pripomínať? Nehovoriac o tom, že ja píšem niečo úplne iné a toto tvoje opakovanie na veci nič nemení.strapaty napísal:nie pre ucely rozdelenia penazi pre cirkvi ...to sa robi zo scitania ludu...
Ani pre účel zákona. Nebaví ma to tu opakovať tretí krát. Zisti si ako sú financované cirkvi štátom lebo asi nevieš ako to je. Len napoviem, že to nie je podľa sčítania.strapaty napísal:pre ucel zakona ano ... a kedze je scitanie anonymne takze sa pocitaju len kusy....
A ešte raz to tu napíšem. Bol som pokrstený a keď do sčítania napíšem ateista, nič to nezmení na fakte, že som stále registrovaný ako člen cirkvi. A naopak, pokiaľ tam niekto napíše katolík, neznamená to automaticky, že je aj členom cirkvi. V sčítaní sa píše náboženské vyznanie, teda ku ktorému náboženstvu sa hlásiš, čo nemusí odzrkadľovať tvoje členstvo v cirkvi. Chápeš ten rozdiel?
Lenže ty vychádzaš z predpokladu, že tvoj Boh je ten správny. Lenže je šanca(taká istá ako u ktoréhokoľvek náboženstva), že práva tá mnou založená cirkev bude poznať toho správneho boha a teba ty budeš zatratený. Tiež sa nauč rozlišovať slovo boh a Boh.strapaty napísal:o tom kde kto skonci rozhodne len boh...
Najprv si tú exkomunikáciu naštuduj ty a potom tým argumentuj. V skratke, z pohľadu cirkevných zákonov sa z nej nedá žiadnym spôsobom vystúpiť. Z pohľadu práva SR to možné je, ak by nebolo bol by to zásah do ľudských práv a slobôd.strapaty napísal:nastuduj si co je exkomunikacia http://sk.wikipedia.org/wiki/Exkomunikácia dalej vystupenie z cirkvi ...
Potom ale nie je problém krst vykonávať, až keď je človek schopný sa pre Boha rozhodnúť.Jozef Koval napísal:Ak zomrie mimino pri narodení alebo ešte pred alebo tesne po ide do neba je to nevinná čistá duša ktorá sa ešte nemohla pre Boha rozhodnúť.
-
harrison314
Hardcore addict
Ja narazam na to, ze krestnia si selektivne vebyraju co je z biblie metafora a co sa ma brat dolovne, ako sa im to hodi. Nepodporujem homosexualitu.Jozef Koval napísal:O chlapcoch by som pomlčal na vašom mieste lebo to vy podporujete homosexuálov.. Cirkev to považuje za hriech. To že sú v cirkvi aj pedofilní ateisti za to už cirkev nemôže. Ateisti lebo to čo robia by veriaci človek nikdy neurobil a už duplom nie kňaz lebo vie že má v pekle najhoršie miesto.
seth82
tak ked sa bavim o potratoch ako o niecm zlom tak mam na mysli potraty ako sposob antikoncepcie... mysliz ze rocne z tych 50 000 000 potratov/rocne je kolko na zachranu matky...???? to cislo sa neda vyjadrit ani v promile ... lebo by malo tolko null
//autoeditácia príspevku (27 Nov 2014, 23:02)
94jakub
ano znak krstu je nezmazatelny znak ... ale musis tomu verit... inac to re teba nic neznamena...
takto staci ze precitas predpisanu cast z koranu pred dvoma svedkami a je z teba moslim...
boh je len jeden ... takze je urcite spravny... (uceni o nom je viac... )
//autoeditácia príspevku (27 Nov 2014, 23:06)
Jozef Koval
je potrebne rozlisovat homosexuala a homosexualne spravenie...
cirkev odsudzuje homosexualne spravanie(hriech ... ) ...cize spavanie chlapa s chlapom...
homosexual je clovek ktory citi pritazlivost k rovnakemu pohlaviu ....to neznamena automaticky ze aj praktizuje sex...
//autoeditácia príspevku (27 Nov 2014, 23:10)
Steju
dobre vies ze je to len jeden z citatov o hriechu a kde hriech vznika... preco ten sarkazmus... ako ked nemas co povedat aspon si kopnem??
tak ked sa bavim o potratoch ako o niecm zlom tak mam na mysli potraty ako sposob antikoncepcie... mysliz ze rocne z tych 50 000 000 potratov/rocne je kolko na zachranu matky...???? to cislo sa neda vyjadrit ani v promile ... lebo by malo tolko null
//autoeditácia príspevku (27 Nov 2014, 23:02)
94jakub
ano znak krstu je nezmazatelny znak ... ale musis tomu verit... inac to re teba nic neznamena...
takto staci ze precitas predpisanu cast z koranu pred dvoma svedkami a je z teba moslim...
boh je len jeden ... takze je urcite spravny... (uceni o nom je viac... )
//autoeditácia príspevku (27 Nov 2014, 23:06)
Jozef Koval
je potrebne rozlisovat homosexuala a homosexualne spravenie...
cirkev odsudzuje homosexualne spravanie(hriech ... ) ...cize spavanie chlapa s chlapom...
homosexual je clovek ktory citi pritazlivost k rovnakemu pohlaviu ....to neznamena automaticky ze aj praktizuje sex...
//autoeditácia príspevku (27 Nov 2014, 23:10)
Steju
dobre vies ze je to len jeden z citatov o hriechu a kde hriech vznika... preco ten sarkazmus... ako ked nemas co povedat aspon si kopnem??
-
Old Dirty Bastard
Guru
eh... nepokrstené mŕtve deti idú do pekla.. a keď sa s tým nestotožňuješ, tak očividne nie si kresťan. keď veríš v niečo iné, platí pre teba to isté čo pre strapatého.. založ si vlastnú cirkev, ktorá sa bude s týmito dodatkami navyše stotožňovať. ale ako tak pozerám, tak od roku 2007 je to už ok, lebo nejaký šašo so smiešnou čiapkou podpísal nejaký zdrap papieraJozef Koval napísal:Keďže máš problém s pochopením istých vecí rád ti to vysvetlím. Ak zomrie mimino pri narodení alebo ešte pred alebo tesne po ide do neba je to nevinná čistá duša ktorá sa ešte nemohla pre Boha rozhodnúť. To nie je moja a strapateho myšlienka to ti povie každý kňaz aj biskup aj pápež..
Old Dirty Bastard
ziaden clovek na zemi nevie povedat ci bude niekto iny spaseny alebo nie ...
je sice prada (o nenarodenych detoch ) ze to bola dlhe roky tradicia... ze pojdu do limbu... hovorilo sa tomu aj predpeklie.. ale je to tradicia... a pismo je viac ako tradicia... niekedy sa ani samovrahovia nepochovavali ... a dnes uz s tym nie je problem ... su veci ktore sa aj v cirkvi menia ...
spoznat boha maju moznost vsetci .... to ze pre krestana je jedina prava viera krestanska ...neznamena ze to plati aj pre nekrestanou... ze inou cestou nemozno spoznat boha ... dokazom je aj Balám v starom zakone... cize monopol na spasenie v krestanskej cirkvi sa vstahuje len na krestanov...
a samoexkom... z ktorou ze to doktrinou sa nezhoduju .... ???
ziaden clovek na zemi nevie povedat ci bude niekto iny spaseny alebo nie ...
je sice prada (o nenarodenych detoch ) ze to bola dlhe roky tradicia... ze pojdu do limbu... hovorilo sa tomu aj predpeklie.. ale je to tradicia... a pismo je viac ako tradicia... niekedy sa ani samovrahovia nepochovavali ... a dnes uz s tym nie je problem ... su veci ktore sa aj v cirkvi menia ...
spoznat boha maju moznost vsetci .... to ze pre krestana je jedina prava viera krestanska ...neznamena ze to plati aj pre nekrestanou... ze inou cestou nemozno spoznat boha ... dokazom je aj Balám v starom zakone... cize monopol na spasenie v krestanskej cirkvi sa vstahuje len na krestanov...
a samoexkom... z ktorou ze to doktrinou sa nezhoduju .... ???
-
seth82
Darca
Potrat ako spôsob antikoncepcie? Ty vieš vôbec, s akými výrazmi tu operuješ? Je úplne irelevantné to, koľko potratov je vykonávaných na záchranu matky. Faktom zostáva, že tu vypisuješ a sám sa ponáraš do svojich pravidiel a interpretácií, v ktorých sa už doslova topíš. Viď tvoje tvrdenie, že stačí, ak niekto súhlasí s potratom a má byť exkomunikovaný, potom zasa zmena tvrdenia, že vlastne v prípade sebaobrany, resp. obrany svojej rodiny to za "vraždu" považované nie je a s tým spojené vyloženie práva, ktoré nemalo nič spoločné s tým, čo som písal. Takže ešte stále sme zaseknutí na jednej veci - aj niekto sympatizuje s potratom, ktorý lekár vykonal na úplne cudzej žene preto, aby jej zachránil život, tak má ísť podľa kresťanského práva vraj do pekla, pretože má ťažký hriech a má byť exkomunikovaný. Tak je?
Vo svojom poslednom príspevku iba potvrdzuješ to, čo som tu v tejto téme písal už roky - cirkev je svetská, práve ona si vytvára pravidlá a mení ich, nie nejaký boh. Stavím sa o moju budúcu zbierku skalpov, že im tieto zmeny pravidiel boh nediktuje, či je to už to týkajúce sa novorodencov, samovrahov, alebo akceptovania Darwinovej teórie.
Čiže podľa tvojich slov ja ako rytier rádu Jedi môžem "spoznať boha" touto cestou, hej? A to sa týka aj hinduistov, šintoistov, šamanov woo-doo, satanistov a podobne...Zaujímavé.
Vo svojom poslednom príspevku iba potvrdzuješ to, čo som tu v tejto téme písal už roky - cirkev je svetská, práve ona si vytvára pravidlá a mení ich, nie nejaký boh. Stavím sa o moju budúcu zbierku skalpov, že im tieto zmeny pravidiel boh nediktuje, či je to už to týkajúce sa novorodencov, samovrahov, alebo akceptovania Darwinovej teórie.
Čiže podľa tvojich slov ja ako rytier rádu Jedi môžem "spoznať boha" touto cestou, hej? A to sa týka aj hinduistov, šintoistov, šamanov woo-doo, satanistov a podobne...Zaujímavé.