Toshiba Satellite C660-28V - "HDD/SSD IS FAILED"
Toshiba Satellite C660-28V - "HDD/SSD IS FAILED"
Zdravím, pred časom známemu na notebooku Toshiba Satellite C660-28V vypisovalo po spustení systému upozornenie, že disk nie je v dobrom stave a má sa zvážiť výmena, takže som objednal nový HDD, nainštaloval systém a notebook išiel bez problémov. Po čase sa však začala pri bootovaní ukazovať hláška "HDD/SSD IS FAILED", dá sa pokračovať, ale niekedy je potrebné skúsiť to viackrát aby systém nabehol, niekedy aj 10-20x. Vedeli by ste mi povedať v čom je problém?
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Re: Toshiba Satellite C660-28V - "HDD/SSD IS FAILED"
Najskor by som otvoril kryt notebooku a zatlacil poriadne disk. A potom spravit error scan cez HD Tune Pro, ze ci nema disk chyby.
Re: Toshiba Satellite C660-28V - "HDD/SSD IS FAILED"
A presne to pomohlo, stabilizoval/upevnil som ten disk, dal som tam takú striebornú vaničku, ktorá bola primontovaná k predošlému disku a tých pár mm to tam stabilizuje, bez nej sa disk trochu hýbal. Na zahraničných stránkach tvrdili, že "to je toshiba", ale tuto stačilo ten disk stabilizovať a zatiaľ to ide. Ale pravda je taká, že konkrétne tento model mal totálne zle riešené miesto na harddisk, pretože tá vanička bola s originál diskom tam, ale k novému disku som ju nedostal a iný spôsob uchytenia tam nie je.