Hromadné premenovanie súborov

Informácie o software, ankety...
Lord_3D
Addict
Addict

Hromadné premenovanie súborov

Príspevok od používateľa Lord_3D »

Čaute,
mám taký menší problém s ktorým si neviem rady.

Mám veľké množstvo súborov s rôznymi názvami z ktorých by som potreboval
hromadne odstrániť prvé 4 znaky (tie prvé 4 znaky sú tiež rozdielne).

Vie mi niekto poradiť niekto ako na to? Skúšal som to cez TC ale tam som prišiel iba na to, že musím zadať podmienky pre konkrétnu kombináciu znakov ktorú chcem odstrániť.

Súbory vyzerajú nejako takto:

Kód: Vybrať všetko

01 - Interpret - Názov skladby
04 - Interpret - Názov skladby
11 - Interpret - Názov skladby
A ja potrebujem dostať hromadne preč tie prvé čísla prvú pomlčku.

Ďakujem za každú radu
brm
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Re: Hromadné premenovanie súborov

Príspevok od používateľa brm »

V TC môžeš používať znaky.. napr. "?? - " (zadávaj bez úvodzoviek) Ti zmaže prvé dve ľubovoľné znaky, potom medzeru, pomlčku a ešte medzeru za pomlčkou.

:)
Bobr
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Bobr »

Lord_3D
Addict
Addict

Super, ďakujem pekne ;)

//autoeditácia príspevku (26 Dec 2014, 17:45)
Dobrý deň,
naviažem na moju staršiu tému.
Nový dotaz nie: ako zbaviť veľký objem súborov hromadne diakritiky?

Kód: Vybrať všetko

Horkýže Slíže - Banda Tupých Hláv => Horkyze Slize - Banda Tupych hlav
Ďakujem :)
Bobr
Guru
Guru

Presne takym istym sposobom akurat das nahradit znaky napr: "š" na "s" a podobne...
Lord_3D
Addict
Addict

Jasné, to mi ani nenapadlo, hľadal som nejaký "globálny spôsob", ale takto je to tiež hotové za pár minút. Veľmi pekne ďakujem ;)

Z nejakého dôvodu si totiž moje autorádio nerozumie s playlistom pokiaľ obsahuje názov súboru diakritiku a jednoducho daný track neprehrá, tak sa s tým musím takto babrať :)
Bobr
Guru
Guru

Kedze nastastie tych znakou s diakritikou az tak vela nieje je to za chvilu hotove ;)
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Určite sú aj softy na zbavenie sa diakritiky, ale môžeš to jednoducho spraviť aj s TC..

Do Hľadať podávaj všetku diakritiku oddelenú zvislou čiarou | a do nahradiť zadať písmená bez diakritiky v rovnakom poradí, tiež oddelené tou čiarou.. neviem ako sa volá:

Hľadať: ľ|š|č|ť|ž|ý|á|í|é
Nahradiť s: l|s|c|t|z|y|a|i|e

..a máš to nahradené na jednu šupu. :)
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

"Globalne" sa to da ak ide o textovy subor, napriklad cez tento web: http://textmod.pavucina.com/odstraneni- ... .VJ56hF4AY
Co sa tyka premenovania mp3 suborov, tak na to pouzivam program mp3tag: http://www.mp3tag.de/en/
Je to jednoduchy program bez reklam a kadejakej havede a ma velke moznosti. Skladby sa daju otagovat podla nazvu suboru alebo sa subory daju premenovat podla tagov, atd. Proste so subormi sa da robit co treba a to vsetko naraz.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Dreamer »

Odporucam FreeCommander, narozdiel od TC je zadarmo, aj v Slovencine a Cestine, hromadne premenovanie je velmi jednoduche, zvlada aj ID3 tagy v mp3 suboroch a EXIF parametre v JPG suboroch - a podporuje aj profily, takze to staci nastavit raz a potom uz len vybrat prislusny profil:

Prvy pripad, MP3, staci toto:

[mp3tracks2] - [mp3artist] - [mp3title]

Priklad pre JPG s datumom:

Hojko - [exif_taken]

Datum je vo formate 2014-12-24 17-39-02 - takze vzdy budu subory usporiadane podla EXIF datumu aj abecedne, uz ziadne duplicitne Image1, Image1_2, prip. omylom premazane subory. Jednoduchsie je aj vyhladavanie podla datumu, nie je nutne vyhladavat v specialnych obrazkovych prehliadacoch ktore podporuju EXIF, staci pre vyhladanie fotky z tohtorocnych vianoc zadat 2014-12-24 - prip. pre vyhladanie vsetkych vianocnych fotiek *???-12-24*.

Odstranenie diakritiky je zlozitejsie, urcite na to existuje program, ktory funguje, len si nespomeniem na nazov, ale podarilo sa mi to dosiahnut aj vo FreeCommander-i, po nakopnuti od brm - len tie jeho znaky nestacili, je ich viac, kontroloval som to aj na wiki a mal by som mat vsetky slovenske a ceske, ak by nejake chybali, napiste, prip. ak potrebujete aj ine, je lahke ich doplnit, na ceskej wiki su pekne rozpisane podla jednotlivych jazykov, aj ked tam asi nie su vsetky jazyky, ale taka Madarcina, Nemcina, Polstina tam je:

Search for: Ľ|Š|Č|Ť|Ž|Ý|Á|Í|É|Ú|Ä|Ô|Ň|Ř|Ó|Ď|Ĺ|Ŕ|Ů|ľ|š|č|ť|ž|ý|á|í|é|ú|ä|ô|ň|ř|ó|ď|ĺ|ŕ|ů
Replace with: L|S|C|T|Z|Y|A|I|E|U|A|O|N|R|O|D|L|R|U|l|s|c|t|z|y|a|i|e|u|a|o|n|r|o|d|l|r|u
Kvoli niektorym znakom je nutne pouzit vo FreeCommander pri hromadnom premenovani moznosti "Case sensitive" a "Replace all occurrences".

Ak som na nejake znaky zabudol, hlavne slovenske a ceske, tak ich sem dopiste a doplnim ich, je to skvela pomocka, este raz dik, brm.

//autoeditácia príspevku (30 Dec 2014, 23:35)
Tak som nakoniec spravil odstranenie diakritiky pre vsetky jazyky z wiki, asi tu nebudu vsetky znaky, ale vela tu asi nechyba, samozrejme tu nie je azbuka ani cinske znaky a pod., tam zmena na abecedu bez diakritiky ani nie je mozna.

Su to nastavenia pre FreeCommander, ale mali by fungovat vo vacsine suborovych manazerov. Su tu medzery medzi znakmi kvoli tomu, aby nebol prispevok prilis siroky, mozete ich odstranit, ale nemusite.

Search for:
Ľ|Š|Č|Ť|Ž|Ý|Á|Í|É|Ú|Ä|Ô|Ň|Ó|Ď|Ĺ|Ŕ|Ř|Ů|Å|Ø|Š|Ž|Õ|Ä|Ö|Ü|À|Â|Ç|É|È|Ê|Ë|Î|Ï|Ô|Ù|Û|Ü|Ÿ|Ž| |Š|Č|Ć|Đ|Á|É|Í|Ó|Ú|Ā|Ē|Ī|Ū|Č|Š|Ž|Ļ|Ķ|Ņ|Ģ|Ö|Ü|Ő|Ű|Ä|Ö|Ü|Ë|Ï|Ą|Ć|Ę|Ł|Ń|Ó|Ś|Ź|Ż|Ă|Â|Î|Ș| |Ț|Ñ|Å|Ä|Ö|Ç|Ş|Ğ|Ă|Â|Đ|Ê|Ô|Ơ|Ư|ľ|š|č|ť|ž|ý|á|í|é|ú|ä|ô|ň|ó|ď|ĺ|ŕ|ř|ů|å|ø|š|ž|õ|ä|ö|ü|à|â| |ç|é|è|ê|ë|î|ï|ô|ù|û|ü|ÿ|ž|š|č|ć|đ|á|é|í|ó|ú|ā|ē|ī|ū|č|š|ž|ļ|ķ|ņ|ģ|ö|ü|ő|ű|ä|ö|ü|ë|ï|ą|ć|ę|ł| |ń|ó|ś|ź|ż|ă|â|î|ș|ț|ñ|å|ä|ö|ç|ş|ğ|ă|â|đ|ê|ô|ơ|ư

Replace with:
L|S|C|T|Z|Y|A|I|E|U|A|O|N|O|D|L|R|R|U|A|O|S|Z|O|A|O|U|A|A|C|E|E|E|E|I|I|O|U|U|U|Y|Z| |S|C|C|D|A|E|I|O|U|A|E|I|U|C|S|Z|L|K|N|G|O|U|O|U|A|O|U|E|I|A|C|E|L|N|O|S|Z|Z|A|A|I|S| |T|N|A|A|O|C|S|G|A|A|D|E|O|O|U|l|s|c|t|z|y|a|i|e|u|a|o|n|o|d|l|r|r|u|a|o|s|z|o|a|o|u|a|a| |c|e|e|e|e|i|i|o|u|u|u|y|z|s|c|c|d|a|e|i|o|u|a|e|i|u|c|s|z|l|k|n|g|o|u|o|u|a|o|u|e|i|a|c|e|l| |n|o|s|z|z|a|a|i|s|t|n|a|a|o|c|s|g|a|a|d|e|o|o|u

[x] Case sensitive
[x] Replace all occurrences
Napísať odpoveď