Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...

Ste veriaci?

ano
569
52%
nie
531
48%

Celkom hlasov: 1100

strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok

Re: Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a vie

Príspevok od používateľa strapaty »

...tak ak si si vsimol aj ja zastqvqm potrat v pripade ze ohrozuje zivot matky... je normale ze clovek ma pravo branit sa ... a druhy clovek mu ma v tom pomahat ... ma pravo nie povinnost... ale to je z vykonanych potratov 0,0000000000nic .... cize ak sa bavime o interupciach ako vrazdach nevinneho tak je to preto ze je to dieta nepohodlne... nie preto ze ohrozuje zivot

cize dovod na exkomunikaciu je vrazda nevinneho... cize vrazda bez vaznej priciny... dokonca sa moze jednat aj o ziveho dospeleho jedinca... ochrana zivota je vazna pricina

//autoeditácia príspevku (28 Nov 2014, 10:04)
toto sa k nam tlaci ....

audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

strapaty: ochrana života ako argument potratov je dvojsečná zbraň pre kresťanov. Môžem sa spýtať, kto rozhoduje či je dôležitejší život matky alebo dieťaťa? Podľa kresťanskej teorie asi dieťaťa, nie? Matka má plno hriechov za život nazbieraných. To dieťa v bruchu sa nemá ani šancu brániť. A ak má matka umrieť pri pôrode, asi je to božia vôla, nie? Ak boh priviedol na svet nový život, ako sa opovažuješ ho zlikvidovať aby si zachránil ten starý? Takže takýto potrat z dôvodu záchrany života matky aký si napísal ako akceptovateľný je vlastne priečenie sa božej vôli.
Tu vidno, aký je rozdiel medzi slepou vierou a triezvym rozumom. Viera ide proti logike a zdravému zmýšlaniu, dokonca aj proti inštinktívnym zákonom prírody. Každý by povedal, že radšej potrat ako umrieť. Ale v biblii ste si to naformulovali tak nešťastne a tak prísne (nie schválne, pred 2000 rokmi sa vôbec nevedelo že raz prídu potraty, drogy a podobné veci, tak to tam nemohli zakomponovať) že teraz treba robiť výnimky a hľadať miesta, kedy "nás boh skúša", kedy "boh nám dáva voľnosť" a podobne ale zároveň musíme plniť jeho vôlu a všetko dopredu vie a naplánoval
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

mylis sa rozhodnutie je na rodicoch ... mali by sa dohodnut ale posledne slovo ma matka... o jej zivot ide ... nehovoriac ze nesie zodpovednost aj za ine deti (uz narodne) ... cize tu sa ani cirkev nevmiesava ... hodnota kazdeho zivota je rovnaka ...

ono pre matku pre ktora neveri ze je to dieta (zigota) a je nepohodlne...tak pre nu je ovela lahsie rozhodnutie... ale matka ktora sa tesi a tuzobne caka dieta a ma sa rozhodnut ci ho zabije ... nechcel by som to zazit... zit s akym kolvek z rozhodnuti musi bit nesmierne tazke... ja si pri slove potrat predsatvim vzdy svoje deti ... ze by som ich zabil ... je to nesmierna bolest len z predstavy ... a nie ze by som sa musel rozhodnut tak ci onak...
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

strapaty napísal: ... cize tu sa ani cirkev nevmiesava ...
tomu hádam ani sám neveríš. Len takto z fleku keby otvorím google tak do pár minút ti nájdem desiatky a desiatky linkov na tému cirkev a potraty.
Noobsz DJ
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Noobsz DJ »

Nehovoriac o tom, že je na internetových vydaniach rôznych denníkov veľa článkov, ako cirkev odmieta akékoľvek potraty. Nikde nie je ani len spomenuté, že by tam bola nejaka výnimka. To si len strapaty zasa vymýšľa, ako to robí po celý čas.
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

Za morálne prípustné môže byť označené len také nepriame konanie, ktoré bolo realizované z veľmi vážnych motívov a v situácii skutočného a hraničného ohrozenia života matky, pričom možno na tento prípad vzťahovať všetky špeciálne zásady konania podľa principium duplicis effectus. Čiže zlý účinok – smrť dieťaťa – môže byť skutočne predpokladaná, ale nikdy nesmie byť priamo chcená, ba čo viac, nesmie byť prostriedkom pre dosiahnutie pozitívneho cieľa, ktorým je záchrana života matky. Ukončenie života plodu je v takej situácii náhodným a vedľajším účinkom, ktorý bytostne nie je chcený a je potrebné urobiť všetky kroky k jeho záchrane pokiaľ to možnosti dovoľujú.

http://www.theologiamoralis.info/k0201c3.html
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

inak povedané: aj boh sa mýli. Občas vytvorí retardovaný plod, ktorý navyše ohrozuje matku. A my, ľudia, musíme potom naprávať jeho chyby.
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

tak to je dost pejorativne povedane povedane... ale boh zo smrtou nema problem len ludia .. cize pre neho je smrt cloveka je len precho z jednej formy do druhej....

//autoeditácia príspevku (28 Nov 2014, 11:35)
ak myslis retardovany .. ako postihnuty .. tak postihnuty maju velky zmysel pre tento svet... je tu skor myslene mimomaternicove oplodnenie a pod....
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

strapaty: Tak ešte raz. Mne je vcelku jedno, či ty potrat v prípade, že zachráni život matky, schvaľuješ. A tak isto som napísal, že čísla ma nezaujímajú, ide o princíp. Ty si vo svojom príspevku napísal toto:

"staci ked suhlasis s potratmi .. alebo neveris..."

V ďalšom príspevku si zasa poslal znenie 2272 ELS, podporil si tým akože svoje tvrdenie citované vyššie.

Neskôr si napísal toto: "na potrat sa prihliada ako na zabitie nevinneho ... cize nerozlisuje sa medzi narodenym a nenarodenym ... v cirkvi nie je hriech ked niekoho zabijes ak branis svoj zivot alebo zivot blizkych ... vtedy sa nejedna o hriech lebo sa zastava rovnaka hodnota..."

Takže zopakujem - na základe 2272 má vážny hriech aj ten, kto súhlasne kývne hlavou na potrat úplne cudzej ženy, ktorý jej bol vykonaný preto, aby jej bol zachránený život. Ten cirkevný zákon je teda poriadne neľudský a značne retardovaný, resp. ten o exkomunikácii. Teda ten kresťan, ktorý fakticky súhlasil so záchranou života ženy cez potrat, má byť vlastne exkomunikovaný. Choré. Chápeme sa už?

Citujem: "mylis sa rozhodnutie je na rodicoch ... mali by sa dohodnut ale posledne slovo ma matka... o jej zivot ide ... nehovoriac ze nesie zodpovednost aj za ine deti (uz narodne) ... cize tu sa ani cirkev nevmiesava ... hodnota kazdeho zivota je rovnaka ..." - ešteže sa do toho cirkev nemieša tak, že chce interrupcie zakázať. A mieša sa do toho aj aliancia za rodinu a aj tá šialená Tutková. Vlastne, čo sa tu budem rozpisovať:

http://www.topky.sk/cl/13/1311304/Vatik ... nach-unie-
http://www.sme.sk/c/7043915/obycajni-lu ... tkami.html
http://www.sme.sk/c/9331/poslanci-ktori ... upcii.html
Jozef Koval
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Jozef Koval »

seth82 napísal:Argumentačne si ma naozaj odrovnal. O ježišovi toho viem viac, ako si ty myslíš, ale nepociťujem žiadnu potrebu ťa o tom presviedčať. Ja nový zákon za komix nepovažujem, ja ho považujem za vedecko-fantastickú beletriu. A mojím cieľom v tejto téme nie je ho vyvracať, takže si opäť netrafil. Nesnaž sa. Samozrejme, že verím, ale nie v to, v čo veríš ty a tvoji kolegovia. No a akéže to budú tie následky? Daj. Som naozaj rád, ak si tu prišiel práve kvôli mne, skončil som s prácou, dovaril som a toto je kvalitné odreagovanie sa.
Vážne vieš o ňom tak veľa? Tak ako to že si nevedel hlavnú vec čo učí kresťanstvo? Zaujímavé.. O vede a viere sa tu už bavilo fakt veľa nechce sa mi znova všetko od začiatku písať listuj dozadu a čítaj. Ja som nepovedal že som tu práve kvôli tebe ja sa tu snažím aspoň trochu evanjelizovať. O následkoch ti hovoriť nebudem lebo nie som sudca ale ty vieš veľmi dobre čo hrozí každému kto odmietne Boha. Ak človek odmieta Boha odmieta lásku a kde nie je láska je nenávisť čiže peklo to nie je o tom že by vás tam Boh poslal lebo chce to vy sa tam dostanete dobrovoľne lebo ste sa rozhodli pre diabla. Boh len rešpektuje vašu vôľu no všetkých vôľu.

//autoeditácia príspevku (28 Nov 2014, 12:48)
Noobsz DJ napísal: Snáď si si nemyslel, že tie výmysly budem brať vážne? Už len to by mi chýbalo, aby som stratil zdravý rozum. Tým som poukázal iba to, ako si odporuješ v tom, čo si stále vymýšľaš.

Vážne ten kto verí v Boha stratil zdravý rozum? :lol: Ty dačo hovoríš o rozume? Veď vy ste samovrahovia lebo svojím rozhodnutím sa odsudzujete na večné utrpenie. Kto normálny by chcel večne trpieť pre pár rôčkov pýchy? Zase si nepriamo uznal že vieru potláčaš. Fakt mi to nejde do hlavy tá vaša ľahostajnosť voči posmrtnému životu.. Tu keď by ste si popálili len prst tak by ste zavíjali ale to že budete horieť celí a večne vám nevadí. To je vaša logika a to nie je vyhrážka tak to je či tomu veríte alebo nie.

Ja homosexuálov nepodporujem a nikdy som ich ani nepodporoval. A že veriaci človek by to nikdy neurobil a už duplom nie kňaz? Je snáď málo prevalených škandálov, kedy katolícky kňazi znásilňovali malých chlapcov? Zasa si vymýšľaš?
Veď hovorím že aj v cirkvi sú ateisti a niektorí dokonca aj pedofili. To že je niekto kňaz alebo biskup neznamená že tomu naozaj verí. Vieš koľko dnešných biskupov neverí v diabla? Veď exorcizmus skoro zmiatli zo stola nebyť Františka. Niekto tam ide kvôli biznisu lebo biskupi majú zlaté kreditky. Je to úplne na hlavu ale to ja nie som oprávnený súdiť ani nikto iba Boh. Ja tiež vidím veľa svinstiev čo sa robí v cirkvi ale za to si každý čo to robí ponesie zodpovednosť ja som v cirkvi kvôli Ježišovi. Ale samozrejme sa treba pozerať aj na dobro čo vzišlo z cirkvi.

//autoeditácia príspevku (28 Nov 2014, 12:54)
strapaty napísal: //autoeditácia príspevku (27 Nov 2014, 23:06)
Jozef Koval

je potrebne rozlisovat homosexuala a homosexualne spravenie...

cirkev odsudzuje homosexualne spravanie(hriech ... ) ...cize spavanie chlapa s chlapom...

homosexual je clovek ktory citi pritazlivost k rovnakemu pohlaviu ....to neznamena automaticky ze aj praktizuje sex...
Veď hej tu je to krásne vysvetlené.

Ja som tým myslel že oni podporujú to že spolu môžu mať sex dvaja rovnakého pohlavia..
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

seth82
seth dva posty vysie som prave na tuto otazku odpvedal... je tam aj link na stranku teologickej bioetiky... v suhrne je tam pisane ze ak dieta zomrie pri zachrane zivota zeny nie je to hriech ale nesmie tam bit umysel zabit dieta..... cize ani cirkev neexcomunikuje ludi za to ak suhlasia s zakrokom pri ktorom moze dieta zomriet ked zachranuju matku ... cize je logicke ze pri mimo maternicovom oplodneni , ked to dieta vyberaju tak zomrie... lebo by inak matke vytrhol bok...

co sa tyka zakazu interupcii ... tak sa tyka zabitia vrazdy dietata... ked dieta zomrie pri zachrane zivota matky tak to nie je potrat ani vrazda...
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

strapaty napísal:... ked dieta zomrie pri zachrane zivota matky tak to nie je potrat ani vrazda...
a čo je to keď nie potrat ani vražda? Ono nezahynie samo, jemu ten život niekto zobral umelo. S určitým zámerom bez toho aby sa to dieťa malo možnosť obhájiť a brániť. Ja neviem teda aké definície vám vtlkajú do hlavy na náboženstve, ale presne toto je vražda. Ak sa teda bavíme v tej vašej rovine, že je to už človek, lebo podľa väčšiny to ešte nie je človek a preto to nie je zabitie, vražda ani nič iné, a preto to nie je ani trestný čin
94jakub
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa 94jakub »

strapaty napísal:ano znak krstu je nezmazatelny znak ... ale musis tomu verit... inac to re teba nic neznamena...
To ale nič nemení na fakte, že budeš v cirkvi doživotne vedený ako jej člen. Každé pokrstené dieťa sa bez vlastného rozhodnutia stáva členom a toto členstvo z pohľadu cirkvi nie je možné žiadnym spôsobom zrušiť. Samozrejme právne ti to môže byť jedno, pretože našťastie existujú ľudské práva a slobody a cirkevné právo nie je vymožiteľné.
strapaty napísal:takto staci ze precitas predpisanu cast z koranu pred dvoma svedkami a je z teba moslim...
Neviem, čo všetko je potrebné dodržať pri prestupe na islam a ani ma to nezaujíma, kedže sa to nikdy nechystám urobiť. Tiež akosi nechápem ako toto zapadá do debaty.
strapaty napísal:boh je len jeden ... takze je urcite spravny... (uceni o nom je viac... )
To je len alibistické tvrdenie veriacich, ktorí si tým potrebujú dokázať nejakú úplnú pravdu alebo čo. Existuje množstvo náboženstiev z mnohými podobami boha/bohov, ktoré si navzájom odporujú, že je jasné, že nemôže ísť o toho istého. Je s úplne takou istou pravdepodobnosťou možné, že existuje panteón a teda bohov je viac. Ale chápem pokiaľ poznáš len svoje náboženstvo a všetky jeho modifikácie, formy a odnože(judaizmus, kresťanstvo, islam), tak sa ti môže zdať, že to je stále ten istý boh, no len do doby kým prestaneš ignorovať stovky iných náboženstiev, ktoré nie sú založené na judaizme.
strapaty napísal: v suhrne je tam pisane ze ak dieta zomrie pri zachrane zivota zeny nie je to hriech ale nesmie tam bit umysel zabit dieta
strapaty napísal:cize je logicke ze pri mimo maternicovom oplodneni , ked to dieta vyberaju tak zomrie
Čiže taký potrat je vykonávaný s vedomím a úmyslom zabitia dieťaťa, čo si ale odporuje s tvojimi zvyšnými tvrdeniami. Tak dokonale si sa zamotal do vlastných lží, že už ani nevieš, čo tvrdí cirkev a čo si si vymyslel ty.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Jozef Koval napísal:Vážne vieš o ňom tak veľa?
Koľko je to "tak veľa"? Napísal som, že o ňom viem viac, ako si myslíš. To je všetko.
Jozef Koval napísal:Ja som nepovedal že som tu práve kvôli tebe ja sa tu snažím aspoň trochu evanjelizovať.
A ja som nikdy nenapísal, že si tu kvôli mne. Napísal som JASNE, citujem: "Neviem, kto ťa tu priviedol, ale pokiaľ som to bol naozaj ja, tak som na seba nesmierne hrdý." - Potrebuješ túto vetu bližšie vysvetliť? Teda - zacitoval som dve prvé vety tvojho príspevku, obe sú založené na tvojich chybných dedukciách. No dá sa takto diskutovať?
Jozef Koval napísal: ty vieš veľmi dobre čo hrozí každému kto odmietne Boha.
Nie, neviem, ktorého boha z tých 5000 bohov tam vonku? Môžeš špecifikovať? Šanca na to, že odmietnem toho "pravého", je teda asi 1:5000, to sme na tom všetci celkom zle, vrátane teba...
Jozef Koval napísal:Ak človek odmieta Boha odmieta lásku a kde nie je láska je nenávisť
Sprostosť. Láska existuje aj bez tvojho boha a existuje X dôkazov o tom, že to tak je. Tvoj boh nerešpektuje žiadnu vôľu, pretože je všemocný a vševediaci a preto vie všetko, aj to, ako skončím a ako sa rozhodnem. AK nie, tak nie je vševediaci a tým pádom je učenie cirkvi hlúposťou. Vyber si.
strapaty napísal:v suhrne je tam pisane ze ak dieta zomrie pri zachrane zivota zeny nie je to hriech ale nesmie tam bit umysel zabit dieta
Super. Takže ak nejaký lekár vykoná potrat, ktorý podľa jeho slov zachráni matku a ak mu na to nejaký iný veriaci skočí aj napriek tomu, že lekár s matkou klamali, tak ten veriaci, ktorý s potratom kvôli záchrane života sympatizoval, bude mať aj tak ťažký hriech, bude exkomunikovaný a pôjde do pekla, pretože on o tom síce nevedel, no potrat bol vykonaný s "úmyslom zabiť dieťa". Toto je iba ďalší z dôkazov, aké sú tieto cirkevné "zákony" smiešne a deravé ako sito.
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

seth82
hriech je vedome umyselne dobrovolne porusenie Bozieho prikazania.... cize ked ho ti dvaja oklamu nemoze mat hriech ...lebo to nespravyl umyselne

//autoeditácia príspevku (28 Nov 2014, 16:49)
audiotrack
principium duplicis effectus ..cital si to vobec???
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Takže v konečnom dôsledku súhlas s interupciou automaticky neznamená ťažký hriech a exkomunikáciu, že? Nie je to náhodou presný opak toho, čo si napísal v úplne prvom príspevku, na ktorý som reagoval? A prečo chce teda cirkev zakázať plošne všetky interrupcie, to ani jej boh nevie...

// Tak tu máme rozhovor s Kováčikom http://www.sme.sk/c/7519842/hovorca-poc ... ml?ref=trz Hoďte naňho sieť.

Len zopár vecí, ktoré ma napadli:

Národný pochod za život je aj o ochrane rodiny. - no to som zvedavý, ako nejaký pochod ochráni rodinu. Na Slovensku je zhruba 75 percent veriacich, na 100 manželstiev bolo v roku 2010 47 rozvodov. Kto sa asi na tej rozvodovosti podieľa? Toľko k "ochrane rodiny".

Doplnenie ústavy bolo dôležité, no ak chceme ochrániť rodinu pred tým, čo je v zahraničí, musíme ísť ďalej. - Bu bu bu, zahraničie. Treba sa pred tým brániť, ešte by sa k nám dostalo niečo viac progresívne. Síce neviem, na čo vlastne narážal, ale ak si spomeniem na tie štatistiky rozvodovosti, tak bojuje s veternými mlynmi a vytvára si nepriateľa, tak ako to už fanatici zvyknú robievať vždy.

Ale pozrime sa napríklad do Francúzska, Anglicka alebo USA, čo sa tam deje s rodinou, manželstvom, čo sú deti nútené čítať a počúvať v školách a ak s tým rodičia nesúhlasia, sú napríklad poslaní do väzenia. - Čo sa tam deje? Lebo ak si prezriem štatistiky USA, tak mi to vyjde ako lepšie ako Slovensko, na ktorom dominujú veriaci. O tom dríste o školách a posielaní do väzenia - presne takto sa manipulujú ľudia, vyslovil nejakú kardinálnu blbosť, nik mu ju ale nevyvracia a preto mu jeho ovečky uveria. To, že nikoho za niečo také do väzenia neposielajú, to je jasné každému rozumnému človeku. Kebyže som novinárom, v tom momente sa ho spýtam, nech uvedie príklady a legislatívu, na základe ktorej sa podľa neho toto niekde deje.

Na Slovensku je hrozivá rozvodovosť, rodiny často živoria, boja sa mať viac detí. Musíme pomáhať rodine. Referendum je prvým krokom. - isteže, referendum o týchto otázkach razom zlepší príjem rodín a pomôže im tým, že bude neplatné a zbytočne sa minú milióny eur. Do smiechu, ten pán hádam ani sám neverí tomu, čo hlása.

Štát sa nemá čo starať ľuďom do súkromia ani im vôbec liezť do spálne. - a cirkev a nejaká banda bigótnych fanatikov tiež nie. Presne tak, ako nemá právo liezť do súkromia v rozhodovaní o tom, ktorý deň pôjdem na nákupy, či nemá strkať nos do toho, ako sa rodičia/matka rozhodne napríklad o svojej interrupcii.

Štát však potrebuje rodenie sa nových obyvateľov, ideálne čo najvýkonnejších daňových poplatníkov. - zrušiť celibát, dementi. Koľko je na Slovensku kňazov, ktorí kazia "štatistiky" a nespadajú do tohto "robenia nových obyvateľov" (zámena je schválna)? A koľko je na Slovensku homosex párov, ktoré "nerodia"? Koľko je na Slovensku neplodných ľudí v zväzkoch? Ale v tých daňových poplatníkoch to trafil, veď kto by financoval cirkev s.r.o.

... inštitucionalizoval manželstvo. Nie pre city dvoch zaľúbených, ale pre svoju záchovnosť. - sprostosť. "záchovnosť", ako to on nazýva, je predsa vykonateľná aj bez inštitúcie manželstva.

Referendum je prostriedkom na posilňovanie základných hodnôt rodiny, manželstva a detí. - samozrejme, tak ako som to napísal vyššie...Toto je iba prázdna floskula, nič nehovoriaci blábol.

Zaujíma malé deti sex? Alebo to, či sa mamka a ocko majú radi? Mladých ľudí zaujímajú hlavne vzťahy a odpoveď na otázku, ako vydržať spolu po celý život. - Áno, zaujíma. Ontogenetický vývoj nepustí a dieťa si svoju sexualitu uvedomuje v 6-8 roku života. Ak by sa tento pán niekedy v živote stretol s vývinovou psychológiou, vedel by o tom. Je to charakteristické pre každú ľudskú bytosť, sexualita je jej súčasťou, či sa mu to páči alebo nie. A čo sa týka tej jeho otázky o mamke a ockovi - jeho nezaujímalo, či sa jeho mamka a ocko majú radi? Tak to ho potom ľutujem, ak nie. Odpoveď na otázku, ako vydržať spolu po celý život, nevie dať žiadna inštitúcia, žiaden jednotlivec, žiaden spolok, žiadna poučka, dá ju život.

Nikto nemá právo nútiť deti počúvať o kondómoch a antikoncepcii. - Samozrejme. Tak ako ich nik nemá právo nútiť počúvať niečo o základoch ekonomiky, veď "finančných poradcov" máme na Slovensku dosť. Pekná analógia, nie? Vystupuje takto aj proti iným predmetom a veciam vyučovaným na školách? AK nejakým rodičom vadí, že ich syn/dcéra sa počas štúdia angličtiny musí drviť tak nezmyselné predmety, akými sú fonetika a fonológia, či syntax, alebo morfológia, tak majú kvôli tomu vypísať referendum? Nie, nech deti nevedia o kondómoch a antikoncepcii, veď tu máme ideálny vzor spoločnosti, v ktorej je povedomie o týchto veciach skoro na nule.

TOTO sú myšlienky tejto slávnej aliancie pre rodinu. Míľové kroky späť do stredoveku. Tfuj.
Jozef Koval
Medium Star
Medium Star

Vy úchylácki vrahovia pozrite sa čo podporujete. Páčilo by sa vám keby tak rozštvrtili za živa vás? Tfuj na vás.

A tu je na to odpoveď od Kuffu.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Nebudem sa znižovať na tvoju úroveň, iba ukazuješ, aký si "kresťan", pôjdeš rovno do pekla za tú svoju falošnú "lásku k blížnemu", ťahaj sa vyspovedať čo najskôr tfuj tfuj na teba. To sa tu ešte odvažuješ poslať Kuffu? Na takúto šokovú terapiu ti tu nik neskočí.

A máš aj niečo k veci / k téme?
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

podme slovickarit:
Jozef Koval napísal:Páčilo by sa vám keby tak rozštvrtili za živa vás?
ako moze byt niekto rozstvrteny zaziva, ked sa este nenarodil?

:)
Jozef Koval
Medium Star
Medium Star

seth82 napísal:Nebudem sa znižovať na tvoju úroveň, iba ukazuješ, aký si "kresťan", pôjdeš rovno do pekla za tú svoju falošnú "lásku k blížnemu", ťahaj sa vyspovedať čo najskôr tfuj tfuj na teba. To sa tu ešte odvažuješ poslať Kuffu? Na takúto šokovú terapiu ti tu nik neskočí.

A máš aj niečo k veci / k téme?
Aaaaaaale čože ti prišlo zle z toho čo podporuješ? Ja tu poukazujem na vás chorých bastardov pozatvárať vás do klietky kto podporuje také brutálne vraždy na nevinných deťoch je chorý odporný a zvrátený. Môže ti byť tak zle samému zo seba. Podporuješ potrat ale ani sa nepozrieš čo sa tam v skutočnosti robí zbabelec. A to tu ani nehovorím o svinstve čo sa týka plodov v skúmavkách obchodovanie s ľuďmi o chvíľu to budú predávať aj v obchodoch ale to je dobré podľa vás idiotov. :smt078 Ale vlastne čo sa čudujem keď pre vás retardov nemá ľudský život väčšiu hodnotu ako mravca.
Napísať odpoveď