Politika
Re: Politika
Preco sa rozhodne treba zucastnit ? Co ak s tymto referendom absolutne nesuhlasim a povazujem to za vyhodene peniaze? Neucastou vyjadrim prave tento nazor.
tie "vyhodene peniaze" pojdu aspon do ekonomiky a sa tu potocia, narozdiel od kadejakych rozkradaciek, pri ktorych drviva vacsina penazi skonci niekde v danovych rajoch.
matki On-line
kazde referendum je manifest priamej demokracie... ked bude vzdy chronicky nizka ucast nik ich nebude organizovat ... a politici su budu moc robit co budu chciet... je to jediny nastroj priamej demokracie ...
ak je referendum uspesne tak vlada ho schvali ako zakon ... sila zakona je podobna ustavnemu zakonu a ziadna valada sa zakona nesmie 3 roky dotknut... takze vyhodene peniaze to nie su ...
kazde referendum je manifest priamej demokracie... ked bude vzdy chronicky nizka ucast nik ich nebude organizovat ... a politici su budu moc robit co budu chciet... je to jediny nastroj priamej demokracie ...
ak je referendum uspesne tak vlada ho schvali ako zakon ... sila zakona je podobna ustavnemu zakonu a ziadna valada sa zakona nesmie 3 roky dotknut... takze vyhodene peniaze to nie su ...
Politika
No to mi je argument
takto si mozes obhajit kazde plytvanie, kazdu zlodejinu. Aj pri 3x predtazenom CTcku islo pol mega do "ekonomiky"
Ak bude referendum uspesne, nikto nevie, co sa stane. Pokial viem, zakony mozu schvalit iba poslanci. A nikto/nic ich nemoze nutit.
Ak bude referendum uspesne, nikto nevie, co sa stane. Pokial viem, zakony mozu schvalit iba poslanci. A nikto/nic ich nemoze nutit.
tak to sa mylis ... pozri si ustavu ...matki napísal:No to mi je argumenttakto si mozes obhajit kazde plytvanie, kazdu zlodejinu. Aj pri 3x predtazenom CTcku islo pol mega do "ekonomiky"
//autoeditácia príspevku (28 Nov 2014, 10:47)
1) Výsledky referenda sú platné, ak sa na ňom zúčastnila nadpolovičná väčšina oprávnených voličov a ak bolo rozhodnutie prijaté nadpolovičnou väčšinou účastníkov referenda.
(2) Návrhy prijaté v referende vyhlási Národná rada Slovenskej republiky rovnako ako zákon."
Všimnite si odsek 2. Táto veta jednoznačne stanovuje Národnej rade Slovenskej republiky (NR SR) povinnosť vyhlásiť návrhy prijaté v referende ako zákon. Čiže ak napríklad občania v platnom referende navrhnú znížiť počet poslancov NR SR zo 150 na 100, tak NR SR musí prijať zákon, ktorý uvedie takýto návrh do praxe.
matki, zle si to pochopil, alebo si neprecital celu vetu. Pri rozkradackach idu peniaze von z republiky len nejaka omrvinka tu zostane.
dalej, je ulohou statu nakladat z nasich penazi co najefektivnejsie, davno sa o tom vedelo a mohli to napr. spojit s komunalnymi volbami. nehovoriac o tom, ze zijeme v modernom svete informacnych technologii a tam su moznosti da sa povedat neobmedzene. zial vsetko to len dokazuje v akom moralnom upadku to zijeme.
dalej, je ulohou statu nakladat z nasich penazi co najefektivnejsie, davno sa o tom vedelo a mohli to napr. spojit s komunalnymi volbami. nehovoriac o tom, ze zijeme v modernom svete informacnych technologii a tam su moznosti da sa povedat neobmedzene. zial vsetko to len dokazuje v akom moralnom upadku to zijeme.
Doteraz takmer všetky referendá išli v duchu "nepoďme, bude neplatné". Pritom je to najsilnejší názor na vyjadrenie vôle ľudu. Sami sa oň okrádame.
butthead On-line
aj by som bol kludne aj za "volebny rok" cize na raz by sa zvolilo vsetko .. plus top 5 otazok referenda ... ktore by sa vyzbierali .. bude sa teraz menit zakon o volbach ... takze sa moze fico blisnut..
aj by som bol kludne aj za "volebny rok" cize na raz by sa zvolilo vsetko .. plus top 5 otazok referenda ... ktore by sa vyzbierali .. bude sa teraz menit zakon o volbach ... takze sa moze fico blisnut..
Strapaty
Nie som pravnik, tak sa k tomu moc nechcem vyjadrovat. Ale cl. 73 - "(2) Poslanci sú zástupcovia občanov. Mandát vykonávajú osobne podľa svojho svedomia a presvedčenia a nie sú viazaní príkazmi. "
potom napriklad - http://www.webnoviny.sk/slovensko/clano ... e-pravnik/
Nemyslim si, ze je vysledok referenda az tak jednoznacny. V nasej bananovej republike nie je nikdy nic jednoznacne.
Butthead
Rozkradacky maju dve urovne. Jedna je ta klasicka, ked sa nieco predrazi. A potom je ta druha, ak sa nakupuje tovar/sluzba, ktora vobec nie je potrebna. A kludne aj za trhovu cenu. Napr. necham vypracovat 100 stranovu studiu nejakej firmicke, ktoru nikto nikdy nebude potrebovat. To je tiez rozkradanie a zbytocne plytvanie. Ale aspon to ostane doma, v ekonomike.
Nie som pravnik, tak sa k tomu moc nechcem vyjadrovat. Ale cl. 73 - "(2) Poslanci sú zástupcovia občanov. Mandát vykonávajú osobne podľa svojho svedomia a presvedčenia a nie sú viazaní príkazmi. "
potom napriklad - http://www.webnoviny.sk/slovensko/clano ... e-pravnik/
Nemyslim si, ze je vysledok referenda az tak jednoznacny. V nasej bananovej republike nie je nikdy nic jednoznacne.
Butthead
Rozkradacky maju dve urovne. Jedna je ta klasicka, ked sa nieco predrazi. A potom je ta druha, ak sa nakupuje tovar/sluzba, ktora vobec nie je potrebna. A kludne aj za trhovu cenu. Napr. necham vypracovat 100 stranovu studiu nejakej firmicke, ktoru nikto nikdy nebude potrebovat. To je tiez rozkradanie a zbytocne plytvanie. Ale aspon to ostane doma, v ekonomike.
-
seth82
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Referendum budem veselo ignorovať, aby bolo neplatné. Tak vyjadrím svoj nesúhlas. Logicky - na referendum pôjdu hlavne tí, ktorí budú chcieť hlasovať ZA, čím viac ľudí ale bude hlasovať PROTI, tým vyššia je šanca, že platné bude.
Predtým, ako ma niekto z niečoho obviní - nie som proti priamej demokracii, referendum stále považujem za jednu z jej inštancií, no aj neúčasťou vyjadrujem svoj postoj. Prijal som to, že referendum bolo vyhlásené na základe petície, akceptoval som rozhodnutia 400K ľudí a to je všetko z mojej strany. V tomto prípade môj prepadnutý hlas neputuje po prepočte nikomu inému, iba by som ním matematicky zvýšil šancu, že by katoliban uspel.
Predtým, ako ma niekto z niečoho obviní - nie som proti priamej demokracii, referendum stále považujem za jednu z jej inštancií, no aj neúčasťou vyjadrujem svoj postoj. Prijal som to, že referendum bolo vyhlásené na základe petície, akceptoval som rozhodnutia 400K ľudí a to je všetko z mojej strany. V tomto prípade môj prepadnutý hlas neputuje po prepočte nikomu inému, iba by som ním matematicky zvýšil šancu, že by katoliban uspel.
? nechapem matki k comu toto rozpitvavanie, napisal som, ze drviva vacsina z toho co sa rozkradlo islo von cez danove raje, to je cele.
strapaty, ano rieseni by bolo kvantum, ale vies aka je najcastejsia vyhovorka, nie je "politicka vola"...
strapaty, ano rieseni by bolo kvantum, ale vies aka je najcastejsia vyhovorka, nie je "politicka vola"...
Copy that.seth82 napísal:Referendum budem veselo ignorovať, aby bolo neplatné. Tak vyjadrím svoj nesúhlas. Logicky - na referendum pôjdu hlavne tí, ktorí budú chcieť hlasovať ZA, čím viac ľudí ale bude hlasovať PROTI, tým vyššia je šanca, že platné bude.
Vzhľadom na situáciu, kedy jediné platné referndum bolo o EÚ, kde sme sa dostali ledva na nejakých 53% po celej mediálnej masáži, ktorá do toho času nemala obdobu je účasť na tejto konzervatívnej zvrhlosti, ktorú si vydobila banda latentných degenerovaných pedofilov, len vodou na mlyn jeho platnosti. Ono je totiž jasné, že všetci zakomplexovaní kozervatívci na referendum pôjdu, ale táto istota proste u opačného spektra nie je a tak v prípade platnosti nemám pochybnosť o výsledku - s ktorým nesúhlasim. Môj hlas teda ostane tam kde má najväčšiu váhu - doma.
Čo ma trápi, ale je, že sa tu vôbec našlo 400k natoľko zaostalých a svojou obmedzenosťou zaslepených ľudí, ktorí si myslia, že práve TOTO je téma, ktorou sa treba teraz, v období pomerne zlej celkovej situácie zaoberať a ešte ktomu sa na to poskladám aj ja z mojich daní.
Toto aj ja potrebujem vedieť. Či je lepšie neísť a ignorovať, alebo ísť a hlasovať PROTI. Čo má väčšiu silu.seth82 napísal:Referendum budem veselo ignorovať, aby bolo neplatné. Tak vyjadrím svoj nesúhlas. Logicky - na referendum pôjdu hlavne tí, ktorí budú chcieť hlasovať ZA, čím viac ľudí ale bude hlasovať PROTI, tým vyššia je šanca, že platné bude.
imho to uvidime den pred referendom, este nemame tusenia aka bude propaganda v kostoloch na dedinach, media ako sa k tomu postavia a pod. vyzbierat 400k urcite nebola sranda.
ked chces hlasovat proti ostan doma ... referendom to nekonci ... a to ze bude platne je miziva sanca...hughito napísal: Toto aj ja potrebujem vedieť. Či je lepšie neísť a ignorovať, alebo ísť a hlasovať PROTI. Čo má väčšiu silu.
Tak ešte takto sa spýtam. Ak by referendum bolo platné v tom zmysle, že by bola potrebná účasť, tak stačí aby bolo proste viac hlasov ZA ako PROTI? alebo je tam potrebná nejaká percentuálna prevaha ZA.
ak presiahne kvorum, tak je potrebna percentualna prevaha ZA, cize: priklad, ucast bude 51%, z toho hlasovalo "ZA" 51%, je zahlasovane ZA... ak som to dobre pochopil
Musí byť nadpolovičná účasť oprávnených osôb (=osoby s voličským oprávnením) aby bolo referendum platné. Keď je platné tak sa berie výsledok ten, ktorý má nadpolovičnú väčšinu odovzdaných hlasov.
hughito
cize mozes nas podporit nech urobis cokolvek.... ak pojdes moze sa stat ze bude platne... ak nepojdes budeme mat lepsie percenta co do buducna znamena podpora vsetkych populistickych stran... cize krestanstvo a rodina sa pred volabami stane in... a vsetci politicy budu vzorni birmovanci...
cize mozes nas podporit nech urobis cokolvek.... ak pojdes moze sa stat ze bude platne... ak nepojdes budeme mat lepsie percenta co do buducna znamena podpora vsetkych populistickych stran... cize krestanstvo a rodina sa pred volabami stane in... a vsetci politicy budu vzorni birmovanci...
Referendum v roku 2010 skončilo s masívnou prevahou súhlasu pri každej otázke a napriek tomu sa organizátorská strana SaS pohybuje na jednociferných percentách, nefandi si. Okrem toho "vzorného birmovanca" tu vyskúšala terajšia najsilnejšia strana a zostali kvôli tomu len na smiech a ani sa im nepodarilo uspieť.strapaty napísal:hughito