Ako požiadať muža o ruku???
Re: Ako požiadať muža o ruku???
Ten ''papier'' je dost podstatna vec.
Lub0$ napísal:Ten ''papier'' je dost podstatna vec.
tak tak, ked laska vyprcha, zostane predmanzelska zmluva hehehe
Lasku treba najprv 'krmit' aby nevyprchala. Niet divu, ze je tolko rozvodov, ked to ludia beru ako papier na utretie zadku, dost smutne.
Lub0$ napísal:Lasku treba najprv 'krmit' aby nevyprchala. Niet divu, ze je tolko rozvodov, ked to ludia beru ako papier na utretie zadku, dost smutne.
plytki ludia - plytke vztahy ... co chces ?
Tak to som celkom nepochopil. Mali ste svadbu pred kňazom, ale len vy. Prečo si si nezmenila priezvisko vtedy? Veď podľa toho, čo si napísala zobratí ste. Alebo som to nepochopil správne? Ak si teda chcela veľkú svadbu, prečo ste neurobili rovno veľkú svadbu? Rozhodla si sa teda nechať si pôvodné priezvisko, lebo to za svadbu nepovažuješ? Príde mi to trochu divné.
My sme mali svadbu v kostole, prišli nám tam rodina, priatelia, ale svadobný obed bol len rodičia a svedkovia. Potom žiadna oslava (hudba a tak), len u rodičov posedenie s rodinou. Aj keď pôvodne som chcel tú svadbu väčšiu, nakoniec sme sa dohodli takto a súhlasili sme s tým obaja. Keby viem vrátiť čas, tak by svadba bola opäť taká istá, nič by som na tom nemenil.
Vy ste ale zjavne neboli dohodnutí, keďže si si na protest nechala svoje priezvisko. Tiež mi príde divné, prečo by si mala žiadať o ruku ty jeho, keď nebola svadba podľa tvojich predstáv. Inak proti tomu, že by žena žiadala o ruku muža nemám nič, len vo vašom prípade mi to príde nelogické. Skôr si myslím, že ak žiadať o ruku, mal on teba, keď bude pripravený na to, že budete mať veľkú svadbu. V podstate by to mohlo byť tak, že by si ho požiadala o ruku hneď po tej prvej svadbe a bola by hneď ďalšia, keďže ste sa tak dohodli. V tom vidím tú nelogickosť.
V každom prípade, keďže ste vlastne zobratí, je to jedno. A tiež vám prajem, aby vám to spolu dlho vydržalo a aby ten rozvod, čo tu niekto spomínal, nikdy neprišiel.
My sme mali svadbu v kostole, prišli nám tam rodina, priatelia, ale svadobný obed bol len rodičia a svedkovia. Potom žiadna oslava (hudba a tak), len u rodičov posedenie s rodinou. Aj keď pôvodne som chcel tú svadbu väčšiu, nakoniec sme sa dohodli takto a súhlasili sme s tým obaja. Keby viem vrátiť čas, tak by svadba bola opäť taká istá, nič by som na tom nemenil.
Vy ste ale zjavne neboli dohodnutí, keďže si si na protest nechala svoje priezvisko. Tiež mi príde divné, prečo by si mala žiadať o ruku ty jeho, keď nebola svadba podľa tvojich predstáv. Inak proti tomu, že by žena žiadala o ruku muža nemám nič, len vo vašom prípade mi to príde nelogické. Skôr si myslím, že ak žiadať o ruku, mal on teba, keď bude pripravený na to, že budete mať veľkú svadbu. V podstate by to mohlo byť tak, že by si ho požiadala o ruku hneď po tej prvej svadbe a bola by hneď ďalšia, keďže ste sa tak dohodli. V tom vidím tú nelogickosť.
V každom prípade, keďže ste vlastne zobratí, je to jedno. A tiež vám prajem, aby vám to spolu dlho vydržalo a aby ten rozvod, čo tu niekto spomínal, nikdy neprišiel.
-
Fabo
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Suhlasim. hromada ludi tvrdi ze to je "len papier" ale na take veci ako dedenie, spoluvlastnictvo manzelov, informacie o zdravotnom stave...Lub0$ napísal:Ten ''papier'' je dost podstatna vec.
Vo vzťahu sa treba vždy posúvať; chodenie, spoločné bývanie, zásnuby, manželstvo, dieťa, druhé dieťa... Pokiaľ to všetko stihnete za 2 roky tak myslím, že sa viac menej začnete nudiť, resp. upadnete do stereotypu. Pokiaľ je ale vždy vytýčený cieľ, vždy je čo riešiť, na čo sa tešiť a aj načo spomínať. Aspoň mne to tak funguje.Lub0$ napísal:Lasku treba najprv 'krmit' aby nevyprchala. Niet divu, ze je tolko rozvodov, ked to ludia beru ako papier na utretie zadku, dost smutne.
-
jin
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Bitch please!
My sme to stihli za dva roky a dva mesiace, ťaháme to už 6 rokov a stále si vieme nájsť spoločné ciele
My sme to stihli za dva roky a dva mesiace, ťaháme to už 6 rokov a stále si vieme nájsť spoločné ciele
Tak je to individuálne a keď tomu dokážete dať cieľ, tak super. Ale v okolí to vidím inak.
Existuje aj druhý extrém, tzv. večné chodenie, páry sú spolu už 7-8-9 rokov a stále nič, ani svadba, ani spoločné bývanie...
Existuje aj druhý extrém, tzv. večné chodenie, páry sú spolu už 7-8-9 rokov a stále nič, ani svadba, ani spoločné bývanie...
To vecne chodenie sa vacsinou po tej dobe aj rozchadza a vlastne ani nevie preco...vidis ich spolu jeden den za ruky po meste, vsetko je ok, a o tyzden uz ich stretavas samostatne, s tym ze sa rozisli po 7 rokoch, poznam takych ludi, vacsinou si prave taky, hovorili, ze sobas je len papier. A co sa tyka toho stereotypu ked 'vsetko' zbuchas za 2 roky, je to drist. Za 2 roky to nedas.
Mozes sa napriklad zoznamit> chodit> zasnubit> zosobasit> mat jedno dieta> mat druhe dieta (mozes aj viac trebars)> deti vychovat (spolocny ciel na 18-20 rokov)> potom sa snazit podrzat deti kym studuju a nezalozia si svoje rodiny > a potom sa napriklad tesit na vnucata...a vlastne uz mas vystarane na 30 rokov dopredu...takze zbuchat za 2 roky sa neda nic.
Este k sobasu Fabo mas pravdu o tie dolezite veci, ako majetky, meno atd...ale myslim to aj zo stranky duchovnej...mne to pride akokeby is ludia nechavali zadne vratka, ked sa nechcu vziat. Clovek moze mat v zivote viac vztahov, no nie s kazdym by sa zosobasil. No s hockym by vlastne zil v jednej domacnosti spolocny nezosobaseny zivot. Ide o jedinecnost, ze to s niekym beriem tak vazne, ze som ochotny si ho vziat a teda dam tym najavao, ze to myslim fakt vazne, a zadne dvierka mi netreba, naco?
Mozes sa napriklad zoznamit> chodit> zasnubit> zosobasit> mat jedno dieta> mat druhe dieta (mozes aj viac trebars)> deti vychovat (spolocny ciel na 18-20 rokov)> potom sa snazit podrzat deti kym studuju a nezalozia si svoje rodiny > a potom sa napriklad tesit na vnucata...a vlastne uz mas vystarane na 30 rokov dopredu...takze zbuchat za 2 roky sa neda nic.
Este k sobasu Fabo mas pravdu o tie dolezite veci, ako majetky, meno atd...ale myslim to aj zo stranky duchovnej...mne to pride akokeby is ludia nechavali zadne vratka, ked sa nechcu vziat. Clovek moze mat v zivote viac vztahov, no nie s kazdym by sa zosobasil. No s hockym by vlastne zil v jednej domacnosti spolocny nezosobaseny zivot. Ide o jedinecnost, ze to s niekym beriem tak vazne, ze som ochotny si ho vziat a teda dam tym najavao, ze to myslim fakt vazne, a zadne dvierka mi netreba, naco?
Zadne dvierka su aj v pripade manzelstva - rozvod.
Tazsie sa rozist rozvodom ako 'iba tak'
Obijdes sudy, papierovacky, delenia majetkov, riesenia vychovy deti skrz sudy atd atd. Taha sa to dlho, stoji to peniaze, a vacsinou to ani nikde nevedie.
Takze s tym tu nechod, nieje to ekvivalentne.
Obijdes sudy, papierovacky, delenia majetkov, riesenia vychovy deti skrz sudy atd atd. Taha sa to dlho, stoji to peniaze, a vacsinou to ani nikde nevedie.
Takze s tym tu nechod, nieje to ekvivalentne.
-
DarkNation
Expert
Kto sa s tebou rozviest chce, ten sa s tebou rozvedie aj keby ma 300 papierov podpisat a 3x tolko sudov pobehat.
-
javatar
Hardcore addict
To zalezi skor od majetku. Ak chlap nema velke zavazky tak skor len jednoducho opusti (ak teda zena robi problem pri rozvode).
Pokial sa ale obe strany vedia dohodnut tak rozvod vobec nie je zlozita zalezitost.
Pokial sa ale obe strany vedia dohodnut tak rozvod vobec nie je zlozita zalezitost.
Ked sa strany vedia rozumne dohodnut, tak potom nevidim dovod na rozvod. Nedava to logiku 
-
javatar
Hardcore addict
Vedia sa dohodnut o tom, ze uz nechcu spolu byt a nebudu si navzajom skodit. Niekedy sa stava aj take.
Ja s tebou suhlasim, ze brat sa zmysel ma a rozvody nie su zelana vec. Zvlast suhlasim co si pisal o zadnych vratkach. Realita je taka,ze sa to deje. Sad but true.
Ja s tebou suhlasim, ze brat sa zmysel ma a rozvody nie su zelana vec. Zvlast suhlasim co si pisal o zadnych vratkach. Realita je taka,ze sa to deje. Sad but true.
Moj osobny nazor je taky, ze sa to stava lebo ludia maju bud vysoke ego, a neustupia, alebo proste nechcu spravit kompromis, alebo nieco pre ten vztah, aj ked skripe. Je jednoduchsie sa vzdat...aspon si to tak ludia myslia, no ked sledujem zivoty rozvedenych ludi, tak nikto z nich nieje po rozvode spokojny...preto si myslim, ze to nikde nevedie, teda pokial pricina nieje fakt vazna, a to ze jeden z partnerov spadne do zavyslosti (alkohol, drogy, gambling atd.), a odmieta akukolvek pomoc, a taha celu rodinu dole finacne a podobne, pripadne, ze je jeden z parnerov agresivny, a byt s nim je nebezpecne pre druheho, a pre deti. To su dovody...no nie kazdy je alkoholik a podobne. Preto si myslim ,ze vacsina ludi to proste vzda s vidinou, ze sa to poriesi, opak je pravdou.
Nezabudaj na manzelstva, ktoré si myslia, že sobášom sa ich problémy vyriešia. Naopak, bude to ešte horšie, ale s tým treba rátať.
Všetky zlozvyky sa buď zhoršia alebo začnú ešte viac liezť na nervy
Poznám jednu takú napr., že muž je typický mestký frajírek - dement - hlavohruď, bývajú v prenajatom s jej dcérou. Ona platí celý nájom, on predrbe celú výplatu,kt. zarobí tým, že roznáša pizzu ako 35 ročný. Okrem toho max. posilka, cez víkend ožratý a samozrejme trtká aj inú. Mesiac po svadbe a už bývajú oddelene
Ako vážne, čo čakali? 
Všetky zlozvyky sa buď zhoršia alebo začnú ešte viac liezť na nervy
Poznám jednu takú napr., že muž je typický mestký frajírek - dement - hlavohruď, bývajú v prenajatom s jej dcérou. Ona platí celý nájom, on predrbe celú výplatu,kt. zarobí tým, že roznáša pizzu ako 35 ročný. Okrem toho max. posilka, cez víkend ožratý a samozrejme trtká aj inú. Mesiac po svadbe a už bývajú oddelene
-
javatar
Hardcore addict
Detto plati pre ludi ktori si myslia,ze ich vztahove problemy vyriesia dietatom. Casto dopadnu este horsie.begbeee napísal:Nezabudaj na manzelstva, ktoré si myslia, že sobášom sa ich problémy vyriešia. Naopak, bude to ešte horšie, ale s tým treba rátať.
Mate pravdu, este som si spomenul na skupinu ludi, ktory sa beru, lebo ich rodicia donutia, kvoli tehotenstvu.