Let lietadlom
-
chlapec10
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Re: Let lietadlom
Nizkonakladove predavaju iba A>B segmenty, takze kazdy segment kupujes samostatne, takze je to bezne
Zaujmave je, ze ked letis do USA, a v USA prestupujes, tak to funguje rovnako, na prvej zastavke v USA musis zobrat kufor, prejdes kontrolou a colnicou a batozinu odovzdas dalej....
Zaujmave je, ze ked letis do USA, a v USA prestupujes, tak to funguje rovnako, na prvej zastavke v USA musis zobrat kufor, prejdes kontrolou a colnicou a batozinu odovzdas dalej....
Axxis: myslím, že to napísal jasne. Chcel info o Ryanaire, napísal som mu o ňom. To, že iné spoločnosti to majú inak, je irelevantné 
ano. ono je to let BA - London - Gatwick, a potom vecer iny let Gatwick - Edinburgh.
kedze lietam s prirucnou, prekladanie velkej batoziny nemusi riesit. islo skor o to, ci bude musiet ostat v priestoroch pred odbavenych, alebo mozem ist na kavu s kamskou mimo letiska. odpoved bola ano, takze dakujem
kedze lietam s prirucnou, prekladanie velkej batoziny nemusi riesit. islo skor o to, ci bude musiet ostat v priestoroch pred odbavenych, alebo mozem ist na kavu s kamskou mimo letiska. odpoved bola ano, takze dakujem
z Blavy Ryanair na LGW nelieta, len na LTN a STN
ani z LGW do EDI
ani z LGW do EDI
ano, z LGW to je easyjet a moja otazka nemala ani hmlisty zmysel
-
JaQuBe
Medium Star
čaute mám question... v polke júna budem letieť prvý krát lebo idem domov z Dánska.. letím Kodaň-Luton-Poprad.. CPH-Luton Ryanairom 6:35-7:25 a z Lutonu Wizzairom 8:20..a teraz nastáva otázka, dá sa v pohode stihnuť ten prestup? budem mať so sebou len príručnú batožinu a gate sa zatvára 7:50 čiže mám 25min. čistého času sa k nemu dostať ak nebude meškať čo našťastie podľa príchodov z posledných dní nemeškáva a ešte som nikdy neletel. čo vy nato? bookoval som predtým ako som zapojil rozum, ale cena bola fakt super 
Uf, podľa mňa sa to dá stihnúť, ale budeš sa musieť poriadne ponáhľať. Ak už nemáš možnosť to zmeniť, tak by som to asi riskol, ale ak je nejaká šanca to prebookovať tak, aby si tam mal aspoň hodinu a pol, spravil by som to tak. Tipujem totiž, že v prípade, že by si lietadlo nestihol, by ti pri takýchto lacných letenkách neponúkli žiadnu náhradu, príp. neskorší let.
-
mirak2
Hardcore addict
ja som letel z Kosic do Innsbrucku cez Vieden viackrat, kde prilet do Viedne je o 6:00 a odlet do Innsbrucku o 6:40 a vzdy som let stihol, aj ked raz sme mali meskanie a dobehol som ku gateu uz ked upozornovali na uzatvaranie gateu. ale na druhu stranu viem o tom, ze sefka letela rovnako iba raz a podarilo sa jej nestihnut (dalsi let do Innsbrucku je na obed a kedze ide o Austrian airlines/Lufthansu, tak mohli letiet neskor). Lutonsky terminal nepoznam, takze neviem. len som chcel prispiet svojou skusenostou, ze da sa to stihnut
-
JaQuBe
Medium Star
neda sa to uz prebookovat veru... prave som si dokupil este priority security za 3libry lebo zevraj rano je to tam strasne busy.. z kodane si asi zadnem co najblizsie k vychodu ak bude volne a potom sa budem ponahlat.. su nejake kontroly po vystupe z lietadla alebo som hned volny? a kde mam smerovat ked menim lietadlo, naspat do odletovej haly?
Pri výstupe z lietadla nie sú žiadne kontroly a keď máš len príručnú batožinu, môžeš hneď po prílete bežať k terminálu, odkiaľ budeš odlietať.
Každopádne najviac by som sa obával toho, že ťa zdrží kontrola príručnej batožiny, keby tam bolo veľa ľudí. Osobne sa mi stalo aj to, že keď som prestupoval v Paríži na CHarles de Gaulle letisku, tak som nestihol prestup, na ktorý som mal hodinu a pol, keďže len na presun medzi terminálmi mi zabral 45 minút letiskovým busom. Údajne je Luton 4. najväčšie letisko v Európe, takže by som ti odporúčal zistiť, ako vzdialené sú terminály, ktorými priletíš a budeš zase odlietať, lebo ak sú na opačných stranách letiska, tak to na tutáč nestihneš
Každopádne najviac by som sa obával toho, že ťa zdrží kontrola príručnej batožiny, keby tam bolo veľa ľudí. Osobne sa mi stalo aj to, že keď som prestupoval v Paríži na CHarles de Gaulle letisku, tak som nestihol prestup, na ktorý som mal hodinu a pol, keďže len na presun medzi terminálmi mi zabral 45 minút letiskovým busom. Údajne je Luton 4. najväčšie letisko v Európe, takže by som ti odporúčal zistiť, ako vzdialené sú terminály, ktorými priletíš a budeš zase odlietať, lebo ak sú na opačných stranách letiska, tak to na tutáč nestihneš
-
JaQuBe
Medium Star
Luton je len jeden terminal cize je dost malicke..ten link co si dal to je len pre privatne lety alebo nieco take...to je fajn ze niesu ziadne kontrly tak snad to s tym priority security stihnem,potom dam vediet:)
Jop, máš pravdu, sorry za dezinformáciu
Ak je tam fakt len jeden terminál, tak by to nemal byť až taký problém
Ako som písal, bude ale záležať hlavne od počtu ľudí v rade pri kontrole príručnej batožiny...
Ak je tam fakt len jeden terminál, tak by to nemal byť až taký problém
-
JaQuBe
Medium Star
ok diky moc za rady, este mam jednu otazku k prirucnej batozine: Laptops/electrical items
You're allowed to take electrical items (like laptops and hairdryers) in your hand baggage, but they have to be removed and screened separately. Remember, if you are carrying a laptop in a case, this will count as your one item of hand baggage.
cize ak budem mat v kufri ten notebook v taske nan tak sa to uz rata ako dalsi kus? to si robia srandu?
cize mozem mat len ten ntb v kufri ale nemoze byt zabaleny?
You're allowed to take electrical items (like laptops and hairdryers) in your hand baggage, but they have to be removed and screened separately. Remember, if you are carrying a laptop in a case, this will count as your one item of hand baggage.
cize ak budem mat v kufri ten notebook v taske nan tak sa to uz rata ako dalsi kus? to si robia srandu?
Ak by si mal len notebookovu brasnu, tak nemôžeš mat inú prirucnu batožinu. Keďže letis wizzairom, skontroluj si rozmery ruksaku, zdarma je povolený iný rozmer ako u iných aeroliniek, samozrejme sú tie rozmery menšie...
Okrem toho, musis prejsť aj cez pasovu kontrolu, co ti zabere ďalšie minúty navyše.
Okrem toho, musis prejsť aj cez pasovu kontrolu, co ti zabere ďalšie minúty navyše.
-
JaQuBe
Medium Star
ja mam dokupenu velku prirucnu cize to bude normalny kufrik a tu brasnu s ntb chcem mat v nom dnu a neviem ci sa to rata ako 1 alebo ked to budem musiet otvorit a uvidia tam tu brasnu ci to zarataju ako dalsiu batozinu,,
Ak budeš mať notebook v príručnej, tak je to samozrejme ratane ako 1 kus. Otvoriť to budes musieť, lebo elektronika sa cez röntgen posiela samostatne.
-
Fabo
Hardcore addict
Ja to poviem rovno, bez omacky - kupil si si to na hovno. Stihat budes len so stastim - kup si dalsi let neskor cez den niekam do relativne blizkeho okolia - KSC, KRK - kym su este cenovo rozumne.
Co sa tyka batoziny, ano, mas len jeden kus, samozrejme.
Co sa tyka batoziny, ano, mas len jeden kus, samozrejme.
-
chlapec10
Addict
no, kedze luton nema tranzitnu zonu (ak sa to nezmenilo) , tak to vyzera ze este budes musiet absolvovat immigration control, na to ti ten priority security nepomoze... na dobre slovo ta mozno uprednostia.... kazdopadne good luck, lebo je velmi velmi tesneJaQuBe napísal:neda sa to uz prebookovat veru... prave som si dokupil este priority security za 3libry lebo zevraj rano je to tam strasne busy.. z kodane si asi zadnem co najblizsie k vychodu ak bude volne a potom sa budem ponahlat.. su nejake kontroly po vystupe z lietadla alebo som hned volny? a kde mam smerovat ked menim lietadlo, naspat do odletovej haly?
Ja som na Lutne stravil cakanim na "immigration control" vzdy nejaku tu polhodinku. Takze urcite ich tam pytaj ze ti hned leti dalsie ci ta nevezmu dopredu.
TIez nechcem strasit, ale co som letel pred par tyzdnami ja, tak vsade bolo dost busy, aj PRG aj Bristol...vela ludi zmeskalo, bolo strasne davy ludi, neviem co sa deje. Pustal som pred seba snad 4och, ktory mali let o 20minut, a este nepresli ani security check. Kopec ich tam potom aj ostalo...