Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...

Ste veriaci?

ano
569
52%
nie
531
48%

Celkom hlasov: 1100

beardie
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a vie

Príspevok od používateľa beardie »

na CT24 akurat davaju Hyde Park, zaujimava debata na temu Vyvoj zivota
Old Dirty Bastard
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Old Dirty Bastard »

máš to sfotené? :lol: ok teda... čo si predstavuješ pod "skoro vyvinuté"? v prvom trimestri (resp. koncom trimestra) má plod v priemere 6cm a vyzerá takto:
http://www.humpath.com/spip.php?article10381
https://www.flickr.com/photos/lunarcaustic/5229381679/
toto je u teba skoro vyvinuté "dieťa"?
tri krát hádaj, či "to" niečo vníma/cíti.
pokiaľ niekto robí potrat v druhom trimestri a prípadne neskôr, tak je to jedine z dôvodu záchrany života matky alebo v prípade, že dieťa zomrie počas tehotenstva. už sme zistili, že vy fanatici proti tomu nič nemáte. pokiaľ to niekto robí z iných dôvodov, tak je to ilegálne a nemusíš sa báť.. takí ľudia sú potrestaní, ak ich chytia. ak nie, tak sa o nich postará ten tvoj boh, nie? už budeš spať kľudne?

keď hovoríš o "niektorých potratených deťoch, ktoré vyzerali ako skoro vyvinuté", tak predpokladám, že narážaš na nejaký konkrétny prípad? ktoré? kde? ukáž nejaký zdroj. nemusí to byť ani fotka, ani video.. stačí text. alebo tým zdrojom malo byť to tvoje video? tak to ťa ubezpečujem, že ten potratený plod tam bol v prvom trimestri. možno si mal problém určite veľkosť plodu, keďže žiadny z objektov, ktoré boli znázornené v danom videu si nikdy v reálnom živote nevidel.

a keď sme si už vďaka tebe a strapatému ujasnili, že duša vzniká v momente počatia a človek bude prostredníctvom duše v nebi ukázaný vo svojom najlepšom telesnom stave, ktorý na zemi mal. tak sa chcem spýtať. a rád by som na toto dostal odpoveď. určite to vie kuffa, aj každý kňaz, aj biskup a aj pápež. v akom stave bude v nebi duša takého mesačného potratu? bude s ním možné aj komunikovať? bude sa aj z vlastnej vôle pohybovať? vyberie si, že bude vyzerať ako týždňový plod? ako 5 týždňový? alebo ako... vajíčko? bude to také vznášajúce sa oplodnené vajíčko?
teraz strapatý určite napíše, že v takom prípade sa duše rozhodne na seba vziať podobu, ktorú by mala ďalej v živote, ak by ho žila dlhšie. uhádol som?

to si fakt taký zaslepený? alebo zo seba robíš hlupáka zámerne? nejako ťa to napĺňa? divný fetiš? čerpaj info z iných zdrojov. tie tvoje stránky a videá sú na smiech.
vladenko007
VIP
VIP

Príspevok od používateľa vladenko007 »

Čítali ste niekedy detskú bibliu? Sú tam vraj pekné zvrátenosti.
Jaro Slávik rozoberá pár pasaži z detskej biblie. Začína to od 4:30

strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa strapaty »

LuksKE

lebo tvoja cirkev bojuje aj proti tomu a najradšej by všetky antikoncepčné prostriedky zakázala.

nie vsetky ...len abortne...

//autoeditácia príspevku (30 Nov 2014, 13:46)
LuksKE napísal:Koval: Len sa nerozplač pre pár potratov, len sa nerozplač pre pár homosexuálov, ktorí si chcú adoptovať deti, len sa nerozplač pre pár hodín sexuálnej výchovy v školách, len sa nerozplač pre pár ľudí, ktorí neveria vo vymyslené bytosti, len sa nerozplač keď zistíš, akým kravinám si veril.

Skús tieto tvoje výlevy "pár nadávok" povedať niekomu do očí a len sa nerozplač, keď ti potom natiahne cez ústa.

ODB: veď má 18-19, čo by sa ho mala rodina báť

"Ja bojujem za ľudský život" - zákonom je jasne stanovené, že o ľudskom živote sa bavíme po 12 týždni. :smt006
nezabudni ze raz tie deti budu rozhodovat o tvojom dochodku-eutanazii.... potom si budes moct ty zaplakat....
beardie
Redeemer
Redeemer

Len abortne? Ze mi do toho kondómy nejak nepasuju...
mLuks
Addict
Addict

Príspevok od používateľa mLuks »

Strapaty:
"nie vsetky ...len abortne.." - a preto nazi pápež vystupoval negatívne aj proti kondómom. Prosím ťa, už sa vráť z Narnie.

"nezabudni ze raz tie deti budu rozhodovat o tvojom dochodku-eutanazii.... potom si budes moct ty zaplakat...." - akosi nerozumiem čo si tým chcel povedať, alebo k čomu to bolo. O mojej eutanázii budú rozhodovať tak maximálne moje deti. A aké deti budú rozhodovať o mojom dôchodku?
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

tak v cirkvi je antikoncepcia zakazana davno ...myslel som ze sa bavime o spolocnosti... a je to logicke ... kazdy pri sobasi slubuje ze prijme kazde dieta ako dar bozi a bude ho vychovavat... nechcet deti v manzelsteve je pre krestana nieco nemyslitelne... pripusta sa len obmedzenie porodnosti zo zdravotnych dovodov... a len prirodzenym sposobom...
Noobsz DJ
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Noobsz DJ »

Tak si tú svoju cirkev vezmi niekam a neotravujte s tými stupidnými prikázaniami spoločnosť, ktorá o to nemá záujem a ignoruje ich. Cirkev a kadejaký pošuci mi nikdy nebudú prikazovať, že nebudem používať kondóm, že moja frajerka nemôže používať HAK, že ak náhodou otehotnie a vie, že dieťa ešte nechce, tak nebude môcť ísť na potrat. Celá cirkev, náboženstvo a Bohovia sú iba výplodom nejakého narušeného jedinca (alebo viacerých jedincov), ktorý sa v minulosti veľmi nudil a mal potrebu si vymyslieť niečo, vďaka čomu by bol stredobodom pozornosti.

A od tej doby sa každá jedná cirkev snaží iba o to, aby mohla ovládať masu ľudí. No našťastie v tejto už celkom vyspelej dobe začínajú ľudia používať rozum a vedia, že celá cirkev na čele s nejakým vymysleným Bohom je totálna zbytočnosť, ktorú k svojmu spokojnému a šťastnému životu vôbec nepotrebujú.
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

Noobsz DJ
aaale co ta tak rozcertilo ... ze sa veriaci opovazili vystrcit nos z kostolov??? mame rovnake prava hlasovat a nasi politici uzakonovat zakony ako aj ti co zastupuju ateistou... nemusis sa bat bohuzial je masove vyvrazdovanie cez HAK a potraty velmi pohodlne pre celu spolocnost a ludia nie su ochotni prevziat zodpovednost za svoje ciny...
Siberian
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Siberian »

strapaty napísal:masove vyvrazdovanie cez HAK
Čože? HAK väčšinou zastavuje ovuláciu, takže k žiadnemu vyvražďovaniu ani dôjsť nemôže... vidno, že katolibanci ani nevedia proti čomu bojujú.
Noobsz DJ
Guru
Guru

Ľudí, čo sa hlásia k nejakej bande pokrytcov (rozumej cirkev ako celok) ubúda a to sa im ani trocha nepáči. Ale všetko to majú len vďaka tomu, že si vymýšľajú rozprávky o nejakom Bohovi, Ježišovi (netvrdím, že nežil, ale silno pochybujem o akýchkoľvek zázrakoch, keďže jediná zmienka o nich je v knihe, ktorá je plná bájok), kadejakých svätých a ešte sa chcú silou mocou starať do životov všetkých ľudí. Kresťanskej cirkvi nikdy nešlo o blaho ľudí, chceli ich len ovládať a hrabať si majetky pre seba. Lenže tá doba je už preč a celá kresťanská cirkev konečne upadá a prestáva mať vplyv na životy ľudí. Aj u nás na Slovensku je momentálne taký trend, že cirkev sa nejakej popularite tešiť nemôže (na nejaké štatistiky pri sčítaní sa neodvolávaj. Keď to tu bolo naposledy, tak matka všetkým zaškrtla katolíci, a to nikto z rodiny nie je veriaci!). A to mi robí veľkú radosť, že s cirkvou je to takto krásne bledé. Čakám iba na to, kedy konečne vláda nebude brať žiadnu cirkev absolútne do úvahy, kedy žiadna cirkev nebude môcť zasahovať do života ľuďom, ktorí o nejakú cirkev absolútne nestoja. Hlavne táto katolícka cirkev je prehnitá až na kosť. Stačí sa pozrieť napríklad do KDH na Fígeľa a to, ako šikovne sa dostal za pár € k bytu v BA, konkrétne v lokalite Staré Mesto. Ani za nič ten byt nechcel vrátiť mestu. Radšej ho "akože daroval". Taktiež poskokovia z radov cirkvi vodu káže, ale víno pijú! Ľuďom tlačia do hlavy, ako nie je dôležitá materiálna stránka pre život, ale peniaze do kasičky by chceli vyberať. Aj majetky by pre seba chceli hrabať a k štátu len ruky naťahujú, aby sa im niečo ušlo.

Ľutujem ľudí, ktorí sa nechajú opantať nejakými gašparmi v kostoloch a žijú podľa nejakých na hlavu postavených cirkevných nariadení. Raz by za mnou nejaký taký gašpar prišiel a začal mi dirigovať život. Ten by si vypočul a niečo by aj zažil. Nikdy som veriaci nebol, nikdy ním nebudem.
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

suhlasim ... ale aby sa dosiahol ucinok cez 90% pridavaju sa zlozky ktore zabranuju uhliezdeniu oplodneneho vajicka - plodu... nehovoriac o vplyve na zdravie zeny...
tak HAK nie je moralne splocensky tak zavazny problem ako potraty a eutanazia... aj ked tiez nie je moralne v poriadku...

//autoeditácia príspevku (30 Nov 2014, 20:49)
Noobsz DJ
vidis a mi lutujeme teba... odsudzujes nieco co nepoznas... vacsina z nas ale tvoju stranu zivota pozna.....
mLuks
Addict
Addict

Príspevok od používateľa mLuks »

strapaty: to "odsudzuješ niečo čo nepoznáš" si už napísal aj mne a reagoval som na to takto, no ty si už nereagoval.
LuksKE napísal:"Poznám to asi tak isto ako ty poznáš život bez boha a ty taký život tiež odsudzuješ. Tak v čom je problém? Načo chceš poukázať týmto pseudoargumentom?"
...a nie, ty určite našu stranu života nepoznáš, pretože si sám napísal, že nikdy si nebol ateista a vždy si veril, že boh existuje. A tá "väčšina" je na tom podobne. Opäť si vymýšľaš.
Siberian
Expert
Expert

strapaty napísal:suhlasim ... ale aby sa dosiahol ucinok cez 90% pridavaju sa zlozky ktore zabranuju uhliezdeniu oplodneneho vajicka - plodu...
Ohľadom tohto sa radšej posťažuj u uja v nebíčku, väčšinou sa oplodnené vajíčka neuhniezdia PRIRODZENE. Príroda (či boh alebo ako si to nazveš) vykonáva najviac "potratov".
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

on zivot dava aj berie ... je to normalne ... u cloveka je to vrazda...
beardie
Redeemer
Redeemer

hej hej, je uplne normalne, ze ako vsevediaca bytost stvori ludi, ktorym da "slobodnu volu" a kedze sa spravali presne tak, ako ich naprogramoval, tak ich vsetkych zabije
uplna normalka...
Siberian
Expert
Expert

strapaty - "človeka"

dole vidno "portrét", taká hlísta je väčšou "individualitou" v porovnaní s tvojou blastocystou
Prílohy
hatched-blastocyst.jpg
hatched-blastocyst.jpg (14.93 KiB) 1386 zobrazení
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

beardie
tak boh vie ze zivot smrtou nekonci ... takze ho nejaka smrt ani nejak nevzrusuje... ale clovek odobera zabitim bozi dar ...
Noobsz DJ
Guru
Guru

strapaty napísal: Noobsz DJ
vidis a mi lutujeme teba... odsudzujes nieco co nepoznas... vacsina z nas ale tvoju stranu zivota pozna.....
Tak už si si začal sám sebe Vykať, keď píšeš MY? Alebo nebodaj si hovorca nejakej skupiny ľudí? A v čom ma akože ľutuješ? Že žijem spokojný a kľudný život v skutočnom svete? Že všetko čo sa okolo mňa deje a čo robím ja, nedávam za zásluhu nejakej vymyslenej bytosti? Že nežijem v klamstve, ako budem môcť po smrti žiť v nejakom vymyslenom nebíčku? Ale že si život užívam naplno so všetkým čo príde? Tak to si na tom horšie ako som si myslel. Lebo ja sa nemusím obmedzovať nejakými nezmyselnými pravidlami, ktoré si nejaký gašpar určil.

A na margo toho, ako Boh dáva nový život. Mal by si si naštudovať základy biológie, aby si vedel ako vzniká život. Čo je k tomu treba a že nejaký Boh s tým vôbec nič nemá.
beardie
Redeemer
Redeemer

aha, takze vsetko to, co som napisal + ich potom zobral do nebicka?
nemohol ich rovno stvorit do nebicka, pricom by sa nemuseli trapit na tomto svete?

ved to je tak strasne nelogicke, ze je to az absurdne...
Napísať odpoveď