Star Wars
-
Wishmaster
Medium Professional
Re: Star Wars
noo, ako som si precital obsadenie, tak hned ma napadlo pri mene max von sydow, ze bude hrat nejakeho mega zaporaka.. kedze on je na krutych zaporakov ako stvoreny 
Bojím, bojím, radšej od toho očakávam frašku.
EDIT
Tak máme to tu, prvý teaser je vonku, veľa nenapovie, ale myslím, že ani neurazí.
https://www.youtube.com/watch?v=OMOVFvcNfvE
EDIT
Tak máme to tu, prvý teaser je vonku, veľa nenapovie, ale myslím, že ani neurazí.
https://www.youtube.com/watch?v=OMOVFvcNfvE
este 12,5 mesiaca, sakra 
No len, aby sme nakoniec neboli sklamaní. 
-
Yos
Professional
- Kontaktovať používateľa:
Nakolko tu mame novu trilogiu, chcem si osviezit pamat a pozriet si komplet 6 filmov, ktore su zatial vonku. No stretavam sa s roznymi nazormi, ci zacat pozerat 1,2,3,4,5,6, alebo zacat od 4,5,6,1,2,3. Ako ste vy pozerali, pripadne, ako by ste pozerali tuto hexalogiu?
Nedavno som vsetky skukol a zvolil som 1,2,3,4,5,6. Ale ani ta druha moznost nieje zla. Ale kedze ty uz vies o com bol dej a podobne v novych, cize 1,2,3, tak nevidim problem zvolit prvu moznost.
Inac taka mozno blba otazka...Ako povodne nazyvali diely zo starej trilogie? Nejde mi stale do hlavy ako sa to moze volat IV, V, VI ked to natocili skor. To ich neskor premenovali alebo uz vtedy Lucas vedel co bude?
Inac taka mozno blba otazka...Ako povodne nazyvali diely zo starej trilogie? Nejde mi stale do hlavy ako sa to moze volat IV, V, VI ked to natocili skor. To ich neskor premenovali alebo uz vtedy Lucas vedel co bude?
-
Yos
Professional
4,5,6 tocili prve, lebo pre 1,2,3 este nebola vtedy este dostatocne vyvinuta filmova technologia.
Od 1,2,.. sa mi to tiez pozdavalo ako lepsie riesenie, tak pojdem zrejme touto cestou.
Od 1,2,.. sa mi to tiez pozdavalo ako lepsie riesenie, tak pojdem zrejme touto cestou.
George Lucas už od začiatku plánoval čakať s úvodnou trilógiou až do času dostačujúcej techniky, takže prvú trilógiu od začiatku číslovak od IV.wladas napísal:Nedavno som vsetky skukol a zvolil som 1,2,3,4,5,6. Ale ani ta druha moznost nieje zla. Ale kedze ty uz vies o com bol dej a podobne v novych, cize 1,2,3, tak nevidim problem zvolit prvu moznost.
-
94jakub
Guru wannabe
To nie je tak úplne pravda.
Keď vyšiel prvý film, teda dnešný SW IV: New Hope, tak jeho názov bol len Star Wars. Ďalšie diely neboli moc zamýšľané aj keď Lucas o nich už mal predstavu. Pôvodný script pre Star Wars bol príliš dlhý, takže Lucas ho rozdelil a spravil štvorku s tým, že zvyšok si nechá na ďalšie časti. Z toho vznikli neskôr Empire Strikes Back a Return of the Jedi. Až po vydaní sa pôvodný Star Wars premenoval na Star Wars IV: A New Hope. Myšlienka na prequel tiež vznikla asi niekedy v časoch medzi IV a V, kedže Empire Strikes Back už bola označovaná ako Episode V aj keď v úplných začiatkoch sa hovorilo ešte o Episode II.
Tá správa o tom čakaní na technológie vznikla pravdepodobne niekde medzi vydaním Return of the Jedi a Phantom Menace, kedže dovtedy vyšiel SW každé tri roky a na Phantom Menace sa čakalo až 16 rokov.
Ja som ich videl aj 123456 aj 456123. Ak si to už pred tým videl, tak je to v podstate jedno. Ale 123456 mi prišlo trochu lepšie, kedže si to mal aspoň chronologicky. Horšie by to bolo u niekoho, kto to ešte nevidel. Tam by som asi nevedel na isto, čo je lepšie.
Keď vyšiel prvý film, teda dnešný SW IV: New Hope, tak jeho názov bol len Star Wars. Ďalšie diely neboli moc zamýšľané aj keď Lucas o nich už mal predstavu. Pôvodný script pre Star Wars bol príliš dlhý, takže Lucas ho rozdelil a spravil štvorku s tým, že zvyšok si nechá na ďalšie časti. Z toho vznikli neskôr Empire Strikes Back a Return of the Jedi. Až po vydaní sa pôvodný Star Wars premenoval na Star Wars IV: A New Hope. Myšlienka na prequel tiež vznikla asi niekedy v časoch medzi IV a V, kedže Empire Strikes Back už bola označovaná ako Episode V aj keď v úplných začiatkoch sa hovorilo ešte o Episode II.
Tá správa o tom čakaní na technológie vznikla pravdepodobne niekde medzi vydaním Return of the Jedi a Phantom Menace, kedže dovtedy vyšiel SW každé tri roky a na Phantom Menace sa čakalo až 16 rokov.
Ja som ich videl aj 123456 aj 456123. Ak si to už pred tým videl, tak je to v podstate jedno. Ale 123456 mi prišlo trochu lepšie, kedže si to mal aspoň chronologicky. Horšie by to bolo u niekoho, kto to ešte nevidel. Tam by som asi nevedel na isto, čo je lepšie.
Okej, tak beriem späť, zdá sa, že máš viac vedomostí ako ja, aspoň som sa niečo naučil. Ja som počul už len tú verziu o čakaní a mohlo to byť skutočne niekde v interview keď prichádzala do kín phantom menace.
-
94jakub
Guru wannabe
Ja som bol tiež dlho v tom, že to tak bolo, no je to hoax. Ak niečo také ale Lucas povedal, tak mi vychádza, že to mohlo byť jedine v tej dlhej pauze ale nemám to odnikiaľ potvrdené.
-
zelovoc
Darca
- Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
chronologicky 123456, ale podla mna sa oplati jedine 456, nova trilogia je slaba. 1 nepotrebuje komentar, 2 lovestory omg, 3 zrod dartha vadera, hmmmmmmm, no dobre tak 3 je ok, ale nic viac.
Mne sa zase trojka az tak nepacila...preafektovany mladik v puberte co sa hneva 2 hodiny na cely svet, az kym nezacne vrazdit ludi naokolo...nice. Ale ako spravny fanusik Star Wars sa to snazim akceptovat
Jednotka ma bavila ovela viac...a tie 4,5,6 su super...kazdopadne si treba pozriet po poradi ako su ocislovane.
Jednotka ma bavila ovela viac...a tie 4,5,6 su super...kazdopadne si treba pozriet po poradi ako su ocislovane.
-
94jakub
Guru wannabe
Vidíte to moc pesimisticky. Musíte si z tých filmov zobrať to pozitívne.
I keď, v jednotke asi naozaj nič nie je.
Ale aspoň rozširuje lore, prvý krát sa hovorí o midichlorianoch. Škoda Darth Maula, no aspoň trochu to vynahrádza Clone Wars.
Za mňa, určite pozrieť všetky. Pokiaľ už však niekto pozná príbeh, tak je jedno čím začne, asi vybrať len podľa nálady.
Ten, čo to nepozná tak by som asi volil 456123. 123 sú podľa mňa oveľa silnejšie zasadené do univerza, naopak 456 na to idú trochu voľnejšie a poskytujú dobrý rozbeh do SW.
A keď už sa do toho niekto pustí netreba zabudnúť pozrieť Clone Wars medzi 2 a 3. Ten seriál(oba seriály, ten animovaný je tiež dosť kvalitný) strašne trpí tým, že vyšiel až po trojke a chýba tomu ten moment prekvapenia lebo už dopredu viete, kto nezomrie.
I keď, v jednotke asi naozaj nič nie je.
Za mňa, určite pozrieť všetky. Pokiaľ už však niekto pozná príbeh, tak je jedno čím začne, asi vybrať len podľa nálady.
Ten, čo to nepozná tak by som asi volil 456123. 123 sú podľa mňa oveľa silnejšie zasadené do univerza, naopak 456 na to idú trochu voľnejšie a poskytujú dobrý rozbeh do SW.
A keď už sa do toho niekto pustí netreba zabudnúť pozrieť Clone Wars medzi 2 a 3. Ten seriál(oba seriály, ten animovaný je tiež dosť kvalitný) strašne trpí tým, že vyšiel až po trojke a chýba tomu ten moment prekvapenia lebo už dopredu viete, kto nezomrie.
Toto je podla mna zly pristup. Vzdy si budem stat za tym, ze filmove serie sa maju pozerat podla poradia v akom vznikli. Vtedy si divak vsimne vsetky tie male odkazy na predchadzajuce filmy a moze nove filmy vnimat tak ako divaci v dobe ked vysli.Lub0$ napísal:kazdopadne si treba pozriet po poradi ako su ocislovane.
-
94jakub
Guru wannabe
Podľa mňa to dosť záleží nakoľko poznáš príbeh tých filmov. Ten, kto to nevidel alebo o tom skoro nič nevie, tak je lepšie ísť 456123. Ten, kto vie o čo ide, tak je to v podstate jedno.
Pokiaľ už poznáš príbeh a máš nebodaj aj znalosti univerza mimo filmov, tak ti je úplne jedno ako to pozeráš.
Pokiaľ už poznáš príbeh a máš nebodaj aj znalosti univerza mimo filmov, tak ti je úplne jedno ako to pozeráš.
Tak čo vravíte? Mňa teda navnadilo
SW som videl iba raz a moc ma to nebavilo, určite si to pozriem znova, dám tomu ešte šancu, ale teaser sa mi páči. Je z toho cítiť atmosféru pôvodných filmov, a strašne sa mi páč, že film vyzerá moderne a klasicky zároveň.
Official trailer dnes releasnuty :O