Politika

Diskusie na politické témy...

Ktorú stranu budete voliť?

1. Pirátska strana - Slovensko
0
Žiadne hlasovania
2. PRINCÍP
1
3%
3. Progresívne Slovensko
10
34%
4. Spoločne občania Slovenska
0
Žiadne hlasovania
5. OĽANO A PRIATELIA
0
Žiadne hlasovania
6. Komunistická strana Slovenska
0
Žiadne hlasovania
7. Maďarské fórum, Občianski demokrati Slovenska, Za regióny, Rómska koalícia, Demokratická strana
0
Žiadne hlasovania
8. Vlastenecký blok
0
Žiadne hlasovania
9. Modrí, Most-Híd
0
Žiadne hlasovania
10. Spravodlivosť
0
Žiadne hlasovania
11. Slovenské Hnutie Obrody
0
Žiadne hlasovania
12. Sloboda a Solidarita
11
38%
13. SME RODINA
0
Žiadne hlasovania
14. My Slovensko
0
Žiadne hlasovania
15. Slovenská národná strana
1
3%
16. Smer - Sociálna demokracia
0
Žiadne hlasovania
17. HLAS - sociálna demokracia
0
Žiadne hlasovania
18. SZÖVETSÉG - Magyarok. Nemzetiségek. Regiók. | ALIANCIA - Maďari. Národnosti. Regióny
1
3%
19. Srdce vlastenci a dôchodcovia - Slovenská národná jednota
0
Žiadne hlasovania
20. SDKÚ - DS - Slovenská demokratická a kresťanská únia - Demokratická strana
0
Žiadne hlasovania
21. Kotlebovci - Ľudová strana Naše Slovensko
0
Žiadne hlasovania
22. Demokrati
4
14%
23. Kresťanskodemokratické hnutie
0
Žiadne hlasovania
24. KARMA
1
3%
25. REPUBLIKA
0
Žiadne hlasovania

Celkom hlasov: 29

strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok

Re: Politika

Príspevok od používateľa strapaty »

Siberian

... tak z primitivmi vo vedeni na ktorych mala SNS stastie ani nemohli inak dopadnut ... minimalne buduce volby budu aj o tom ...
matki
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa matki »

Predpokladam, ze ak bude smiesna ucast (par percent) ale 99,999% ucastnikov Vas podpori(co je samozrejme) tak to tiez budete povazovat za uspech..
Siberian
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Siberian »

strapaty napísal:Siberian

... tak z primitivmi vo vedeni na ktorych mala SNS stastie ani nemohli inak dopadnut ... minimalne buduce volby budu aj o tom ...
SNS... SaS... vidno, že sa v politických stranách orientuješ :wink:
mLuks
Addict
Addict

Príspevok od používateľa mLuks »

Tak včera som sa dopočul, že toto referendum nás bude stáť okolo 6mil € - zbytočne vyhodené peniaze. Referenda sa určite nezúčastním a nepredpokladám, žeby mohlo byť úspešné. Napr. niektorí ľudia z môjho okolia známy, práca atď. ani nevedia, že sa vôbec nejaké referendum chystá. Samozrejme, že teraz začne mediálna masáž atď, čiže sa to do toho februára dostane do povedomia ľudí, no aj tak.
Pôvodne to chceli spojiť s komunálkami, tu bola možnosť, že by bolo referendum úspešné si myslím.

A prečo nepôjdem? Lebo ani jedna z tých otázok nevyrieši ekonomické problémy tejto krajiny a jej občanov. Je to absolútne nepotrebná vec v tejto dobe. A toto mierim aj na strapateho.

Ľudia v tejto krajine živoria od výplaty do výplaty, makajú a drú za minimálne mzdy (ktorá je mimochodom smiešna), ani platy tých čo za ňu nemakajú nie sú boh vie aké, ľuďom meškajú výplaty, máme vysokú nezamestnanosť a slabý trh práce, životná úroveň slovákov je biedna, dôchodky malé, dovolím si odhadnúť, že minimálne štvrtina obyvateľov slovenska žije na hranici chudoby. Ako toto referendum, ako tieto otázky v referende zmenia tieto fakty? Vďaka tomu, že si homosexuáli nebudú môcť adoptovať deti, že manželstvo bude zväzkom muža a ženy a že rodičia budú mať možnosť rozhodnúť či dieťa pôjde na sexuálnu výchovu alebo nie sa zlepšia všetky tie veci, ktoré som popísal vyššie. Zrazu bude zo slovenska raj na zemi? Životná úroveň rapídne stúpne, dôchodcovia si budú môcť dovoliť cestovať po svete atď, atď?
Aliancia tvrdí, že je to na ochranu detí. No fajn, ale čo z takejto ochrany detí, keď tie deti budú hladovať, lebo rodičia zarábajú málo, prípadne je jeden z nich nezamestnaný. Čo z takejto ochrany detí, keď sa dnes rodina musí obávať o strechu nad hlavou, lebo jej príjmy ledva stačia na pokrytie nákladov bývania.
TOTO sú problémy tejto krajiny, tieto problémy treba riešiť, za toho treba chodiť protestovať. Ale keď sú protesty proti politikom, tak príde pár tisíc ľudí, no na pochod za život sa dovalí 50tisic ľudí do KE (aj keď to číslo je umelo navyšované, deťmi ktoré ani nevedeli čo tam robia, a taktiež predpokladám, že cirkevné školy to mali ako povinný školský výlet). Toto referendum absolútne nerieši problémy tejto krajiny a v dnešnej dobe je absolútne nepotrebné pre fungovanie slovenska, preto ho budem ignorovať a dúfam, že takých bude dosť na to, aby to bolo len ďalšie neúspešné referendum, aj keď tých 6mil € sa dalo využiť lepšie.

sry, kus dlhšie, ale potreboval som sa už z toho vypísať, lebo mi je zle z toho aspoň nech sa aj tí, ktorí chcú ísť zamyslia nad tým, čo ich skutočne trápi
94jakub
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa 94jakub »

Určovať, čo je dôležité a čo nie je trochu ošemetný argument aj keď chápem, čo tým chceš povedať a aj sa s tvojim príspevkom stotožňujem. Keď si 400+ tisíc občanov myslí, že je to neodkladná otázka pre ďalšiu existenciu Slovenska, nech ho majú. Aj keď je minimálna šanca, že bude vôbec platné.

Nepoznám konkrétne skupiny obyvateľstva, no tiež mi príde trochu čudné, ako sa tu všetci búria proti 13 mega na vlaky zadarmo ale je im jedno vyhodiť len tak 6 miliónov na nič.
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Podla mna nemaju paru ze to aj nieco stoji.
Solo_Kamen
King
King

Príspevok od používateľa Solo_Kamen »

Celkom zaujimavá prednáška aj ked pre mna nič nového.
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

LuksKE
kde niet moralky niet ani hodnot ani sucitu ... tam neni problem zneuzivat ludi za minimalnu mzdu...
butthead
Darca
Darca

Príspevok od používateľa butthead »

strapaty, nuz, samotni ludia su zodpovedni za tento stav moralneho upadku a vacsina si mysli, ze politika sa ich netyka
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

Morálka je vec veľmi širokého výkladu. Hlavne sa ňou v takejto súvislosti oháňajú štáty zaostalé či ekonomicky alebo úrovňou občanov. Stačí sa pozreť na mapu európy, kde umožňujú manželstvá osôb rovnakého pohlavia a kde nie...krajiny s najvyššou životnou úrovňou a priemerným platom dosahujúcim 10 násobok toho nášho ... http://en.wikipedia.org/wiki/File:Same_ ... tailed.svg

Takže bazírovanie na pokryvenej kresťanskej morálke je skôr príznakom celkového úpadku, nie cestou z neho von.

Ergo, fuck you and fuck your bullshit.
94jakub
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa 94jakub »

strapaty napísal:kde niet moralky niet ani hodnot ani sucitu ... tam neni problem zneuzivat ludi za minimalnu mzdu...
Dúfal som, že z inej témy si už pochopil, že žiadna absolútna morálka ani hodnoty neexistujú.

wladas: Asi tam bude ten pes zakopaný. Jediné čo mi z toho vychádza je len povrchný/emočný záujem na danom probléme a nie jeho reálne riešenie a aplikáciu.
mLuks
Addict
Addict

strapaty: reaguješ absolútne odveci, zrejme preto lebo inak ani nevieš. Ako súvisí morálka (predpokladám, že mal si namysli tú svoju kresťanskú morálku) s ekonomickou a politickou situáciou na slovensku? Teda vlastne týmto si odpovedal kladne na moju otázku, či sa presadením tohto referenda zlepší životná úroveň slovenska. Tak tomu rozumiem.

O zneužívaní za min. mzdu by som až tak nehovoril. Samozrejme sú aj takí, no v prípade živnostníkov či malých podnikateľov - na výber veľmi ani nemajú ako dať ľudom min. mzdu, keďže štát im hádže polená pod nohy a oni chcú aspoň niečo vyťažiť z toho do čoho investovali svoj kapitál. Toto by sa pravdepodobne vyriešilo zákazom potratov a antikoncepcie, že?
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

LuksKE napísal:strapaty: reaguješ absolútne odveci, zrejme preto lebo inak ani nevieš. Ako súvisí morálka (predpokladám, že mal si namysli tú svoju kresťanskú morálku) s ekonomickou a politickou situáciou na slovensku? Teda vlastne týmto si odpovedal kladne na moju otázku, či sa presadením tohto referenda zlepší životná úroveň slovenska. Tak tomu rozumiem.
Referendum samozrejme nic nezmeni (maximalne tak zakony a tie ludi nemenia) ale ako suvisi moralka a ekonomika (velmi v skratke a vseobecne - teda na ukor presnosti):

V praci:
Moralny jedinec produkuje najlepsie ako vie, zaroven vsak dba aby podla moznosti bolo pristupovane moralne k nemu. Vysledkom je asertivita, produktivita, dohoda namiesto hadok a v neposlednom rade disciplina. Moralny sef dba na potreby svojho zamestnanca.

V rodine:
Moralne zalozeny jedinec sa ekonomicky sprava akoby bola rodina ekonomicka jednotka a nie jedinec. Uci zodpovednemu a produktivnemu spravaniu aj dalsiu generaciu.

V politike:
Kde by bolo asi slovensko keby ho viedli neskorumpovany politici?

V skratke: Aj ked dane referendum v pripade akehokolvek vysledku priamy ekonomicky dopad mat nebude (mimo nakladov), moralka ma s ekonomikou uzky suvis.
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

Nevravel niečo o vzťahu medzi morálkou a hospodárstvom aj Baťa? Niečo v zmysle, že hospodárska kríza je predovšetkým krízou mravnosti?

Inak povedané: prečo by mal niekto platiť viac, ako je minimálna mzda, resp. optimálne náklady na zamestnanca (z pohľadu dosahovaných nákladov a zisku)? Však si chce nahrabať. Že z toho ten zamestnanec častokrát ledva prežije, prečo by to malo niekoho zaujímať? A kam sme sa dostali počas bačovania politikov bez chrbtovej kosti a mravnosti?
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Tiez si myslim ze vykoristovanie je skor chyba samotnych zamestnancov ze si nehaju srat na hlavu a robia aj tak za almuznu. Zamestnavatel tak kona lebo moze. Welcome to kapitalism.
Waagbistritz69
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Waagbistritz69 »

otázku koho je to chyba nemá moc zmysel rozoberať
Stoporko napísal:Nevravel niečo o vzťahu medzi morálkou a hospodárstvom aj Baťa?
pre mňa má Baťa od nejakého morálneho vzoru ďaleko, stačí mi, že zažaloval autora románu Botostroj (1933) za urážku na cti, aj keď tam priamo spomenutý nebol, skrz to bola kniha aj súdne zakázaná.. a viacero ľudí zo Zlína, ktorí u Baťu robili, dávajú knihe za pravdu, že to bol "bič na lidi"
butthead
Darca
Darca

Príspevok od používateľa butthead »

Solo_Kamen napísal:

Celkom zaujimavá prednáška aj ked pre mna nič nového.
pozrel som si to, samozrejme ma pravdu,
a v suvislosti o moralke co sa tu diskutuje, myslim, ze je malokto kto by sa chcel nechat zavriet vezenia.
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

javatar
palec hore...

LuksKE
ja viem ty by si si radsej zamestnal recidivistu ako bezuhoneho krestana ... vsak je jedno ci je zamestnanec moralny alebo nie ...
a urcite by si isiel aj pracovat k zamestnavatelovi o oktorom je zname ze odrbava ludi ... vsak je jedno ci su zamestnvatelia moralny...
tak isto pojdes aj volit nemoralnych politikov ... vsak je jedno ze to tu rozkradnu ...

(ked uz sa navazas do krestanskej moralky ... ta nepotrebuje referendum ta je dana 2000 rokov ... a tak rychlo sa menit nebude)

ale meni sa moralka neveriacich ... niekedy uz tazko hovotrit o moralke
ale kde do kelu sa ta moralka berie... ??? no predsa v rodinach a pri vychove deti .... a o tomto je toto referendum ,,,, o statnych zakonoch nie o cirkevnych ... pretlaca sa tu nieco o com ty zjavne nemas ani paru ... a zneuzivaju na to mensini ako su LGBTI ludia atd... mne osobne je jedno ci homsexuali budu mat nejaku statnu formu partnerstva... ale nie je mi jedno ze sme viazany medzinarodnymi zmluvami kde ked vytvorime takuto formu vstahu vypliva nam z toho kvantum inach povinnosti.... jednoducho im napr. musime automaticky priznat vsetky prava ako rodine... (lebo EU sud tak rozhodol ... vid rakusko z pred dvoch rokov.. necheli priznat homo parom adopcie ...museli .. lebo pred tym tak rozhodol EU sud a jeho rozhodnutia su zavazne... ) a to je len jedna z mnohych ..povinna sexualna vychova od 5 rokov ... ani proti sexualnej vychove niesom ... ale nesmie sa to zamienat za vychovu k promiskuite a prostitucii ... a hlavne v primeranom veku primeranym sposobom ... a to ako sa dieta vyvija vie najlepsie rodic... dalsia otazka hovori o tom aby rodina mala osobitne postavečnie v spolocnosti ...co v praxi znamena ze ked sa bude primat nejaky zakon bude sa musiet skumat aj dopad na rodinu ... ako sa dnes skuma napriklad dopad na zivotne prostredie...
mLuks
Addict
Addict

javatar:
možno som sa nie príliš šťastne vyjadril, no v zátvorke som to konkretizoval - mal som namysli konkrétne tú jeho kresťanskú morálku, keďže na ňu sa odvoláva, a to referendu je o presadzovaní kresťanských hodnôt, resp. o potlačení vecí, ktoré sa predovšetkým kresťanom nepáčia

strapaty:
ja viem ty by si si radsej zamestnal recidivistu ako bezuhoneho krestana ... vsak je jedno ci je zamestnanec moralny alebo nie ...
a urcite by si isiel aj pracovat k zamestnavatelovi o oktorom je zname ze odrbava ludi ... vsak je jedno ci su zamestnvatelia moralny...

neviem síce odkiaľ si si to vycucal, ale tvoje dedukčné schopnosti poznám čiže sa nečudujem

tak isto pojdes aj volit nemoralnych politikov ... vsak je jedno ze to tu rozkradnu ...
a ty nevolíš nemorálnych politikov, keď volíš KDH? či ty sa volieb nezúčastňuješ? alebo koho volíš?

(ked uz sa navazas do krestanskej moralky ... ta nepotrebuje referendum ta je dana 2000 rokov ... a tak rychlo sa menit nebude)
Povedz mi viac o tom, čo bolo morálne a nemorálne za čias feudalizmu :) To bola taktiež kresťanská morálka...celibát, či sex až po svadbe sú tak isto len vymyslené a doplnené veci atď.

ale kde do kelu sa ta moralka berie... ??? no predsa v rodinach a pri vychove deti .... a o tomto je toto referendum
a prečo chceš diktovať že moslimská, židovská, ateistická, budhistická, jehovistická, japonská, rumunská, africká rodina, atď má vychovávať deti podľa kresťanskej morálky?

o statnych zakonoch nie o cirkevnych ... pretlaca sa tu nieco o com ty zjavne nemas ani paru
je to o pretláčaní ideologických názorov istej skupiny ľudí do zákonov, ktoré platia celoplošne na pre každého občana tejto krajiny

ale nie je mi jedno ze sme viazany medzinarodnymi zmluvami kde ked vytvorime takuto formu vstahu vypliva nam z toho kvantum inach povinnosti
ale čo :D ...a vaša proti ústavná vatikánska zmluva ti nevadí? tá je v poriadku, tá môže diktovať povinnosti, tá môže zasahovať do ľudských práv.

ani proti sexualnej vychove niesom ... ale nesmie sa to zamienat za vychovu k promiskuite a prostitucii ... a hlavne v primeranom veku primeranym sposobom
a čo takto začať vykonávať cirkevné sviatosti na deťoch v primeranom veku? Vtedy, keď chápu a rozumejú čo vykonávajú tou sviatosťou, aké povinnosti a zodpovednosť im dáva tá sviatosť, keď sú plne stotožnený s tou sviatosťou, s vyznaním a s názormi?

A kde je prosím pekne napísané, že sexuálna výchova má za úlohu vychovávať deti k promiskuite a prostitúcii? Práve naopak, má za úlohu oboznamovať deti s touto témou, vyvarovať ich pred takým správaním, naučiť ich zodpovednosti pri tejto téme, aby sme tu nemali slovenskú verziu programu "tehotné v 16tich" - aj keď cigánsku verziu už máme.

dalsia otazka hovori o tom aby rodina mala osobitne postavečnie v spolocnosti
Ty žiješ v inej krajine? Lebo ako pozerám, tak pozerám na tie tri otázky, nikde tam nevidím, nič o osobitnom postavení rodiny. Môže citovať tú otázku?

A inak si jeden veľký pokrytec.
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

LuksKE

hodnoty nie su krestanske a nekrestanske ale ludske..

..si jednoducho predpojaty voci katolikom a nech by som napisal cokolvek tak je to zle lebo som sa v jednej teme presadzujem krestanske nazory a hodnoty... si obycajny pokrytec... toto je aj sucasne posledna reakcia na teba...
Napísať odpoveď