Nová batéria v NTB - nenabíja sa
Nová batéria v NTB - nenabíja sa
Dobrý deň,
neviete v čom môže byť chyba, keď som vymenil batériu za ďalší originálny kus a tú proste nenabíja? V počítači ju detekuje, aj v HWinfo ukazuje kapacitu batérie. Ešte aj keď sa prihlásim do windowsu, tak chvílu ukazuje animačku nabíjania a potom, keď sa refreshnú ikony zostane statickou a ukazuje 0%, zapojená, nenabíja sa.
Notebook: Acer TimelineX 4830TG
neviete v čom môže byť chyba, keď som vymenil batériu za ďalší originálny kus a tú proste nenabíja? V počítači ju detekuje, aj v HWinfo ukazuje kapacitu batérie. Ešte aj keď sa prihlásim do windowsu, tak chvílu ukazuje animačku nabíjania a potom, keď sa refreshnú ikony zostane statickou a ukazuje 0%, zapojená, nenabíja sa.
Notebook: Acer TimelineX 4830TG
Re: Nová batéria v NTB - nenabíja sa
Odfajcene napajacie obvody.
Čože? Môžeš mi to nejak konkretizovať? Je to z hľadiska baterky alebo adaptéru alebo čo?
Nie, mysli napajaci obvod v notebooku, teda konektor, spoje na doske a cip riadiaci nabijanie
Ako sa to mohlo odpáliť keď ešte 20 minút predtým to išlo. A v notebooku sa len vymenila batéria (áno bol celý rozobraný ale bol som pri tom a zaobchádzalo sa zo všetkým ako v bavlnke). Nejde mi to do hlavy.
To je taka otazka ze preco vcera prsalo a dnes nie. Proste sa to pokazilo, bodka. Nemusi byt k tomu ani dovod.
Tak to pekne ďakujem. No nič dá sa s tým niečo robiť alebo si môžem tú baterku založiť do vitrínky? Keď ho zoberiem do servisu, je to opraviteľné?
Každopádne ďakujem za odpovede
Každopádne ďakujem za odpovede
-
hrban
Addict
- Kontaktovať používateľa:
nechaj vypnutý nb len na nabíjačke či sa nenabije.
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Cize staru bateriu nabijalo a ked si dal novu, tak zrazu novu nenabija??? Nebude problematicka bateria potom??? Skusal si vlozit spat staru bateriu???
Vypnutý ntb sa nenabije ani o percento za celú noc.
Áno hojko, presne tak. Stará sa v pohode nabíjala ale bola už zničená a vydržala 10 minút. Preto som, pochopiteľne, kupoval novú.
Budem ich meniť hore-dole keď budem mať čas. Aby som sa k nej dostal musím rozobrať celý nb takže asi až cez víkend. Ešte som našiel jeden návod, skúsim aj to.
Áno hojko, presne tak. Stará sa v pohode nabíjala ale bola už zničená a vydržala 10 minút. Preto som, pochopiteľne, kupoval novú.
Budem ich meniť hore-dole keď budem mať čas. Aby som sa k nej dostal musím rozobrať celý nb takže asi až cez víkend. Ešte som našiel jeden návod, skúsim aj to.
>Shutdown
>Disconnect AC
>Remove battery
>Connect AC
>Startup
>In Device Manager, Under the Batteries category, right-click all of the Microsoft ACPI Compliant Control Method Battery listings, and select Uninstall (it’s ok if you only have 1).
>Shutdown
>Disconnect AC
>Insert battery
>Connect AC
>Startup