Zdravim,
na PC s grafickou kartou Nvidia Quadro 4000 mam pripojene 2 Monitory. Jeden cez DP vystup, druhy cez DVI. Vo Windowse je vsetko OK, ale kym sa Windows nabootuje (a taktiez aj pri live CD distrubuciach) sa mi vzdy ako primarna obrazovka nastavi monitor ktory je pripojeny cez DVI bez ohladu na nastavenia vo Windowse. Je teda najaka moznost ako nastavit primarny vystup na grafickej karte, ktory bude platit aj mimo windowsu? Googlil som a vidim ze tento problem ma viacero ludi no nikde nie je spomenute riadne riesenie, vsetko sa tyka len windowsu, cize ak sa to tu nahodou niekomu uz podarilo vyriesit budem velmi rad:)
Primarny monitor v BIOSe a POST screen
-
Flashrobot
Medium Expert
-
Michaelo
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Re: Primarny monitor v BIOSe a POST screen
Pozeral si si BIOS? Ja mam tiez dva monitory, jeden cez HDMI a jeden cez DP a ked zapinam PC tak mi na oboch ukazuje to iste, cize mi ich bios naklonoval. No nidke som tam take nastavenie nevidel.
-
Flashrobot
Medium Expert
Ale ja nemam integrovanu grafiku, tak v biose nic take nenastavim. No ak myslis Bios (firmware) samotnej grafickej karty, tak tam neviem ako sa dostanem:)
-
Michaelo
Hardcore addict
Hmm, tak s tym ti potom neporadim. Sice mam na PC internu, ale tu nevyuzivam a prepajat sa mi to teda nechce. Pardon.
-
Flashrobot
Medium Expert
ved ani ja nepouzivam internu grafiku, tento problem sa tyka externej grafiky GF Quadro 4000
-
Michaelo
Hardcore addict
Ouch, zle som si precital tvoj prispevok
myslel som si ze pises ze mas integrovanu gpu.
Mozes skusit jeden zapojit cez HDMI a druhy cez DP? Viem ze ak mas 120hz monitor, tak ti tolko HDMI nepotiahne, ale treba skusit, ci to nie je prave v DVI.
Ja ked som mal monitory napojene cez DVI a nie HDMI, tak tiez mi siel len jeden a ked som jeden vypol, tak sa vo windowse nic nestalo. Pri HDMI ked jeden vypnem, okamzite mi vsetky veci z neho skocia na aktivnu plochu. Vies co myslim... Snad.
Mozes skusit jeden zapojit cez HDMI a druhy cez DP? Viem ze ak mas 120hz monitor, tak ti tolko HDMI nepotiahne, ale treba skusit, ci to nie je prave v DVI.
Ja ked som mal monitory napojene cez DVI a nie HDMI, tak tiez mi siel len jeden a ked som jeden vypol, tak sa vo windowse nic nestalo. Pri HDMI ked jeden vypnem, okamzite mi vsetky veci z neho skocia na aktivnu plochu. Vies co myslim... Snad.
-
Flashrobot
Medium Expert
Neviem co myslis, lebo tym co si napisal by som vobec nic nevyriesil. Mne idu na grafickej karte vo windowse vsetky vystupy OK. V ziadnom OS nemam problem si nastavit primarny monitor na ktorykolvek vystup. Jedine co chcem je nastavit primarny monitor (vystup) v BIOSe este predtym ako sa nacita OS. BTW, HDMI vystup na grafickej karte ani nemam, mam 2x DP a 1x DVI-D.