mam Asus N56jr win8.1 bol tam klasicky disk WD (sata3) kupil som kingstom hyperX 240gb a vymenil som ich. WD som dal miesto DVDcka cez prilozeny program som preklonoval len system na SSD a povodny zmazal.
a tu zacali problemy po uplnom vypnuti alebo restarte mi to vzdy skoci do BIOSU a a SSD nenam ani moznost vybrat v zalozke BOOT, musim vypnut "Launch CSM" aj "Launch PXE OpROM policy" nasledne to znova pozapinat a ked mam stastie tak sa v sekcii "Hard Drive BBS priorities" zobrazi aj SSD a az ked ho tu oznacim na 1. miesto tak potom ho mam moznost konecne vybrat v "Boot Option #1" a Windows nabehne.
Ok asi sa daco poondialo pri klonovani tak som cez Easeus sformatoval cely stary disk a nanovo som instaloval win 8.1 len na ssd ale uz tu som mal problem pri instalacii zase nechcelo disk najst nebol ani v biose nakoniec sa mi to podarilo nainstalovat ale ani po stiahnuti vsetkych najnovsich driverov sa nic nezmenilo akonahle dam restart musim sa 5minut hrabat v biose aby sa tam vobec disk zobrazil.
//foto patrí do prílohy,a nabudúce poprosíme zaraďovať témy do správnej sekcie
napada niekoho co sa tomu disku nepaci??