Takže, predávam ultrabook HP Envy 6, 1030ec Midnight Black, kupovaný koncom Januára 2012 v Alze.
Stav: 100%, a keď píšem 100%, myslím naozaj 100%. Jediná estetická záležitosť sú miestami "lesklejšie" klávesy (každý to pozá), ale nie som žiadny gamer, čiže nič vážne. Inak je notebook doslova ako nový, ťažko by ste hľadali škrabanec.
Parametre:
Displej: 15,6", lesklý, HD Ready
CPU: Intel Core i5 3317u - Ivy Bridge, 1,7Ghz - 2,6Ghz Turbo Boost
RAM: 8GB DDR3 (4 pôvodné, 4 dokupované)
Grafika: AMD Radeon HD7670M, 2GB + Intel HD4000 pre šetrenie energie v nenáročných apps
HDD: 500GB + 32 GB SSD pre zrýchlenie OS
Batéria: výborný stav, nebol veľa času na beterke, po dvoch rokoch nepozorujem asi žiadnu zmenu výdrže, záleží čo robíte, výdrž 3 hodiny filmu, 7 hodín niekde vo vlaku so zníženým jasom, bez wifi, a podobne.
Konštrukcia: Výška iba 19,8mm, konštrukcia hliníková, oproti kope iných notebookov určite prémiová, váha 2,15kg
Iné srandy: bluetooth/wifi samozrejmosť, 1x USB 3.0, 2x USB.2.0, HDMI, čítačka SD, RJ45, Beats Audio reproduktory (skutočne chválim), atď.
OS: oficiálna licencia pre Windows 7, a mnou dokúpené licencie pre Windows 8 a Windows 8.1 (môžete si vybrať)
Nechcem tu nikoho klamať teplými rečičkami, takže sem napíšem svoj úprimný názor na tento notebook po dvoch rokoch:
Veľa ľudí odcudzuje HP, a robia to opodstatnene, avšak nie je HP ako HP, ide o drahší notebook, a teda kvalita je niekde úplne inde. Pred dvoma rokmi to bolo asi to najlepšie (medzi ultrabookmi), čo išlo v danej cene zohnať. S kvalitou ako takou som nadmieru spokojný, a nebol ani jeden problém. Čo sa týka technických závad - žiadne neevidujem, jediné problémy s notebookom, ktoré som riešil aj tu na fóre boli softvérové záležitosti, takže sa netreba báť. V skratke, so všetkým som spokojný, a ak by som chcel upozorniť na jediné dve nedostatky booku, je to toto: povrch, na ktorom vidno každý odtlačok, bohužiaľ, tento pekný brúsený hliník si na tomto vezme svoju daň, kto má rád pekne vyčistený notebook, bude musieť čistiť častejšie. Druhý nedostatok je CPU, ktorý je podstatne slabší vzhľadom ku výbornej grafike, vo výsledku, niektoré CPU náročné hry môžu robiť problém (Assassins Creed 3 a novší,..), avšak kopa iných, aj najnovších hier išla úplne v poriadku (posledne napríklad Alien Isolation).
TL:DR: Notebook úprimne odporúčam, keby nekončila záruka, nepredávam ho.
Cena: Nový stál 728€ + licencia na Windows 8 + 4GB RAM. Nemám vôbec predstavu, koľko by som zaň mohol dostať, ak by niekto zbehlejší vedel poradiť, budem rád.
Fotky určite pridám ak by niekto mal záujem.
Zatím.