Gamepad
Re: Gamepad
Je to "stary" XBOX360 gamepad. Ja som taky mal, len biely kablovy, bol fajn, ale po odskusani som si pred par dnami kupil XBOX One gamepad, pokusim sa napisat jeho vyhody a nevyhody, aj v porovnani s 360 verziou, najskor nevyhody, ktore su ale minimalne:
- zadne tlacidla sa stlacaju o nieco tazsie, ale nepouzivaju sa casto
- nefunguje na PC bez kabla (to sa casom moze zmenit)
- stale nema pogumovane okraje, skoda, ale ani verzia 360 nemala
+ lepsie, citlivejsie packy
+ okraje pacok su vrubkovane, nesmykaju sa tak ako pri 360ke
+ packy a zadne triggery sa lahsie stlacaju (toto je vyhodou hlavne v zavodnych hrach kde pri 360ke trpel, resp. trpol prst)
+ udajne vylepseny d-pad, ten prilis nepouzivam, neviem posudit zatial
+ vibracie su lepsie, presnejsie
+ oficialne ovladace pre PC od MS
+ najlepsie su vibracne triggery, specialne pri zavodnych hrach*
* Toto som si vyskusal na Forze na konzole, triggery vibruju podla potreby, pri pridavani plynu pravy, pri brzdeni lavy, okrem toho ze je to efektne, pomaha to aj pri hre samotnej, pri presnej vibracii vidno ze pridavas plyn priskoro, alebo ked nespravne brzdis, je to skvela vec, na PC to musi podporovat hra, ale novsie by to uz mali podporovat, vlastne toto ma presvedcilo a kupu nelutujem a uz sa tesim na hry s plnou podporou pre tento gamepad.
V tvojom pripade ked ti ide o zavodne hry je to jasna volba, XBOX One gamepad aj s PC kablom (micro USB) sa da kupit uz od 39€, takze ten XBOX 360 a este za tu cenu urcite neodporucam.
XBOX One gamepad funguje s ovladacom bezchybne, ja mam konkretne Win7 x64, iny gamepad by som nechcel, uz XBOX 360 bol dobry, vtedy najlepsi, ale ONE je teraz jasna volba, este na zavodne hry, aj kvoli najlepsej podpore a kompatibilite, co moze byt pri inych problem.
- zadne tlacidla sa stlacaju o nieco tazsie, ale nepouzivaju sa casto
- nefunguje na PC bez kabla (to sa casom moze zmenit)
- stale nema pogumovane okraje, skoda, ale ani verzia 360 nemala
+ lepsie, citlivejsie packy
+ okraje pacok su vrubkovane, nesmykaju sa tak ako pri 360ke
+ packy a zadne triggery sa lahsie stlacaju (toto je vyhodou hlavne v zavodnych hrach kde pri 360ke trpel, resp. trpol prst)
+ udajne vylepseny d-pad, ten prilis nepouzivam, neviem posudit zatial
+ vibracie su lepsie, presnejsie
+ oficialne ovladace pre PC od MS
+ najlepsie su vibracne triggery, specialne pri zavodnych hrach*
* Toto som si vyskusal na Forze na konzole, triggery vibruju podla potreby, pri pridavani plynu pravy, pri brzdeni lavy, okrem toho ze je to efektne, pomaha to aj pri hre samotnej, pri presnej vibracii vidno ze pridavas plyn priskoro, alebo ked nespravne brzdis, je to skvela vec, na PC to musi podporovat hra, ale novsie by to uz mali podporovat, vlastne toto ma presvedcilo a kupu nelutujem a uz sa tesim na hry s plnou podporou pre tento gamepad.
V tvojom pripade ked ti ide o zavodne hry je to jasna volba, XBOX One gamepad aj s PC kablom (micro USB) sa da kupit uz od 39€, takze ten XBOX 360 a este za tu cenu urcite neodporucam.
XBOX One gamepad funguje s ovladacom bezchybne, ja mam konkretne Win7 x64, iny gamepad by som nechcel, uz XBOX 360 bol dobry, vtedy najlepsi, ale ONE je teraz jasna volba, este na zavodne hry, aj kvoli najlepsej podpore a kompatibilite, co moze byt pri inych problem.
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Ked ide o zavodne hry, preco nie uz volant??? Trebars Genius SpeedWheel 5 PRO kupis za 30 eur a ma aj driver pre Win8. Viem, ze to sice nie je nejaky Momo alebo Formula Fore od Logitechu, ale za tu cenu na zavodne hry podla mna lepsie ako gamepad. Gamepad mozes vyuzit aj vo Fife, NHL, akcnych hrach..., tam by sa ti s volantom tazko hralo 
Tak chcel gamepad, jasne, na niektore hry je lepsi volant, ale zapajat ho a odpajat, na take ETS2 a simulatory je to fajn, ale na rychle zavodne hry - aj tak sa nevyuzije dokonale a ja hram dost zavodne hry, aj simulatory aj akrady a s gamepadom je to fajn, neporovnatelne s klavesnicou, hral som davnejsie aj LFS a bol som rychlejsi aj ini s volantom. No a poznam ludi ktori si kupili volant a nevytiahnu ho ako je rok dlhy, prave pre to zapajanie a odpajanie. Taktiez pri dlhsom hrani z neho bolia ruky a uz to nie je taka zabava.
Ked uz sme pri tom, ja pouzivam gamepad vsade kde sa da, v sportovych, akcnych ako TR, GTA, ale aj vo FPS hrach - pri pohybe, len pri strielani a miereni pouzivam v lavej ruke gamepad na pomale chodenie, beh, skoky a v pravej ruke mys na presne strielanie, zmenu zbrani a pod., takto citim aj vibracie ak to hra podporuje a tiez nepridem o presnost pri strielani, toto je idealna kombinacia, pouzival som ju uz pri GTA.
Nenavidim ovladanie WASD, kedze musim drzat ruku na rovnakom mieste v neprirodzenej polohe a popritom prehmatavat kvoli dalsim akciam, uz len ked chcem ist pomaly alebo bezat, preto ma tak FPS nebavili, este ked mali komplikovane ovladanie, no mozno je to aj tym ze som si na gamepad zvykol uz davno, aj ked som zacinal na joysticku.
Ked uz sme pri tom, ja pouzivam gamepad vsade kde sa da, v sportovych, akcnych ako TR, GTA, ale aj vo FPS hrach - pri pohybe, len pri strielani a miereni pouzivam v lavej ruke gamepad na pomale chodenie, beh, skoky a v pravej ruke mys na presne strielanie, zmenu zbrani a pod., takto citim aj vibracie ak to hra podporuje a tiez nepridem o presnost pri strielani, toto je idealna kombinacia, pouzival som ju uz pri GTA.
Nenavidim ovladanie WASD, kedze musim drzat ruku na rovnakom mieste v neprirodzenej polohe a popritom prehmatavat kvoli dalsim akciam, uz len ked chcem ist pomaly alebo bezat, preto ma tak FPS nebavili, este ked mali komplikovane ovladanie, no mozno je to aj tym ze som si na gamepad zvykol uz davno, aj ked som zacinal na joysticku.
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Dreamer: To je uhol pohladu. Ja zase nedokazem hrat FPS na gamepade a to prave kvoli mierenie zbranou, myska sa mi zda daleko prirodzenejsia na to.
Tiez som to tvrdil, ked som bol vyhradne PC hrac...nedokazal som si predstavit hrat akcnu hru na gamepade...odkedy hram na xboxe CoD a podobne, tak som sa natrenoval dost az, minule som sadol za PC, ze si dam este klasiku CoD2, tak som mal s myskou problemhojko napísal:Dreamer: To je uhol pohladu. Ja zase nedokazem hrat FPS na gamepade a to prave kvoli mierenie zbranou, myska sa mi zda daleko prirodzenejsia na to.
Ano, oplati.Snajper2 napísal:oplatí sa to napríklad na závodné hry?
Vzhladom na cenu a na to ze za rovnaku sa da kupit nastupca s viac ako 40-timi vylepseniami - XBOX One, ktory ma okrem ineho skvele vibracne triggery, tak moja odpoved je nie, neoplati sa.wladas napísal: Ano, oplati.
//autoeditácia príspevku (05 Dec 2014, 23:54)
hojko - neprecital si moj prispevok pozorne...
LAVOU rukou ovladam gamepad, pre pohyb
PRAVOU rukou ovladam mys, pre strelbu
Len jednym palcom na gamepade mozem chodit pomaly, bezat, krcit sa - na kl. na to treba 6 klaves a to na 4 prstoch, takze stale treba prehmatavat. Navyse na gamepade bez prehmatavania su dalsie 2 tl. vzadu a s minimalnym prehlatom je dpad a 4 dalsie akcie, pritom palec vratim v zlomku sekundy na packu, nie ako na klavesnici na WASD...
Dreamer - chapem to spravne ze gamepad drzis LEN lavou rukou? To sa mi nezda moc pohodlne.
Ten novy gamepad na One by som nekupil, ale iba z jedneho dovodu - je kablovy. To je fakt hrozne. Mam doma 2x XBox 360 ovladace k PC, oba bezdrotove. Predtym som mal kablove verzie a fakt je to velky rozdiel, ten kabel je proste otravny.
Pouzivam aj aj a nejak vyrazne mi ten kabel neprekaza. Staci ak je dostatocne dlhy.
Ano, chapes ma spravne, je to pohodlnejsie ako sa zda, mozem sa opriet, lavu ruku si tam ako chcem, mozem si ju opriet o seba, nie krcovito nastavene prsty na WASD a este prehmatavat. Pri vacsine hier drzim gamapad aj pravou rukou, pri presune, skakani a pod., mys pouzivam len ked je to potrebne, pri strelbe.wladas napísal:Dreamer - chapem to spravne ze gamepad drzis LEN lavou rukou? To sa mi nezda moc pohodlne.
Je to neskutocne pohodlne, prisiel som na to, ked som hral GTA na gamepade a potreboval som presne mierit, tak som pouzil mys a fungovalo to - no a pri FPS ked som zacal hrat (na klavesnici), tak mi zacal vibrovat gamapad, tak som ho chytil a ono to fungovalo, odvtedy uz inak nehram.
//autoeditácia príspevku (06 Dec 2014, 15:53)
Ku kablu, nikdy mi nevadil, skor ked mi nieco nefunguje, vynechava tlacidlo a pod. a to by sa pri bezdratovom stavalo casto, ale hlavne...
...po prve, je mozne ze ten gamepad casom pojde pouzit aj ako bezdratovy aj na PC
...po druhe, kupili by ste si dnes XBOX 360, keby bol XBOX One za rovnaku cenu?
niečo takéto by sa mi zišlo na PC
vyzerá to byť celkom praktické
http://www.progamingshop.sk/microsoft-x ... 01882.html
http://www.progamingshop.sk/microsoft-x ... 01882.html
Mne sa to nepaci, kde su triggery na plyn a brzdu? Nebude to asi presne, nedaju sa opriet ruky ako na volante, neda sa pustit volant pre vyrovnanie smeru...
ten gamepad máš na PC?Dreamer napísal:po odskusani som si pred par dnami kupil XBOX One gamepad
Ano, zapojene kablom, inak prave som niekde cital, myslim ze je to ofic. sprava, ze prislusenstvo k Xbox One, aj gamepad bude mozne pripojit k PC a tiez k tabletu. Samozrejme to ide uz teraz, ale mozno to pojde aj bezdrotovo casom, to som cital aj niekde inde.
Ak mas nejake otazky, pytaj sa, ja som napisal dlhsi prispevok s reakciami, ale niekto prave spajal temy a tak sa vsetko stratilo, znova sa mi to pisat nechcelo, ale na konkretne otazky odpoviem...
Ak mas nejake otazky, pytaj sa, ja som napisal dlhsi prispevok s reakciami, ale niekto prave spajal temy a tak sa vsetko stratilo, znova sa mi to pisat nechcelo, ale na konkretne otazky odpoviem...
tak neviem, káblový Xbox One, alebo radšej bezkáblový Xbox360?
Ak to ma byt na zavodne hry, tak uz len tie vibracne triggery stoja za kupu One, aj okraje analogu, tiez hlavne pri zavodnych hrach, su protismykove, nemusim prehmatavat ako pri 360, kde mi palec casto sklzal, hybe sa nimi tiez plynulejsie a lahsie. Tiez triggery, pri 360 pri dlhsom hrani a drzani praveho uz boli/trpne prst, pri One je to ovela lepsie.
Ani One nie je dokonaly, v niektorych miestach spojenia hornej a spodnej casti su ostre hrany, ale nie je to tak vazne, da sa chytit tak, aby to nevadilo, ostatne veci som pisal uz vyssie.
Kazdopadne, osobne by som uz 360 nechcel, One mozno casom pojde aj bezdrotovo. Ak mas moznost, odporucam si vyskusat One gamepad v NAY, Forzu, ja som sa tam definitivne rozhodol a neviem sa dockat podpory vibracnych triggerov v novych hrach.
Ani One nie je dokonaly, v niektorych miestach spojenia hornej a spodnej casti su ostre hrany, ale nie je to tak vazne, da sa chytit tak, aby to nevadilo, ostatne veci som pisal uz vyssie.
Kazdopadne, osobne by som uz 360 nechcel, One mozno casom pojde aj bezdrotovo. Ak mas moznost, odporucam si vyskusat One gamepad v NAY, Forzu, ja som sa tam definitivne rozhodol a neviem sa dockat podpory vibracnych triggerov v novych hrach.
caute momentalne aj ja zvazujem kupu xbox gamepadu.mam ponuku na bezdratovy chcem ho pripojit k pc ,mozem sa spytat ako je to s tou bateriou ?ako dlho vydrzi?
ciliar - pozri si co som pisal vyssie, ozaj odporucam zvazit Xbox One, prip. pockat kym bude mozne ho pouzivat aj bezdrotovo, Microsoft slubuje ze bude fungovat pod Windows 10 aj na pocitacoch aj na tabletoch, takze podpora bezdrotovej verzie je celkom realna IMHO.
Navyse ked riesis vydrz baterii, asi nie si definitivne rozhodnuty, odporucam ti to iste, vyskusaj si One niekde v NAY, ak mozes, idealne Forzu, tie vibracne triggery ta dostanu, dam za to pravu ruk...avicu.
Inak pri One je vylepsena aj ta bezdrotova cast, pri 360 sa to muselo nejak pripajat, uz neviem, takze dalsie plus pre One.
Navyse ked riesis vydrz baterii, asi nie si definitivne rozhodnuty, odporucam ti to iste, vyskusaj si One niekde v NAY, ak mozes, idealne Forzu, tie vibracne triggery ta dostanu, dam za to pravu ruk...avicu.
Inak pri One je vylepsena aj ta bezdrotova cast, pri 360 sa to muselo nejak pripajat, uz neviem, takze dalsie plus pre One.