Interstellar [Spoiler]
-
LukineskoNR
Expert
Interstellar [Spoiler]
Zdravím ľudia mohli by ste mi niekto vysvetliť koniec filmu Interstellar? Moc som nepochopil ten svet v ktorom sa prebudil Mcconaughey. Ci normálná zem zanikla a vytvorili takúto stanicu ktorá je obrazom zeme alebo ako ?
-
Old Dirty Bastard
Guru
Re: Interstellar
Spoiler
Zem bola dávno stratená. Nezanikla, ale nebola naďalej bezpečná/obývateľná. Drvivá väčšina populácie umrela na hlad alebo ako následok zdravotných problémov. Koniec filmu, po tom ako Cooper(Mcconaughey) úspešne zdelil správu svojej dcére prostredníctvom tesseractu, sa odohráva nejakých 70 rokov neskôr. Tesseract ho vypľuvol s časovým posunom. Čas vieme jednoducho vyvodiť z toho, že Cooperov vek prezradil v nemocnici doktor a takisto z toho ako vyzerala jeho dcéra. Tá stanica je tá, ktorú si videl na tej NASA základni (bývalý NORAD) a o ktorej hovoril profesor(Michael Caine). Prostedníctvom toho vzorcu sa im nakoniec podarilo pochopiť gravitáciu a mohli celú tú stanicu zdvihnúť zo Zeme a vyvolená "hŕstka" ľudí na nej odišla do vesmíru. Stanica sa na konci filmu nachádza pri Saturne, kde bola červia diera.
Následne sa môžeme len domnievať a teoretizovať, ktorá skupina ľudí bola tá, ktorá sa nakoniec vyvinula v 5-rozmerné bytosti, ktoré nám spätne vybudovali červiu dieru a tak nás a seba zachránili (predestinačný paradox, ktorého riešenie je len implementácia viacerých časových línii/paralélnych vesmírov). Buď to boli ľudia zo stanice, ktorá sa nakoniec niekde usadila alebo ľudia z plánu B v tej druhej galaxii, do ktorej už cesta nevedie, keďže červia diera zmizla.
Následne sa môžeme len domnievať a teoretizovať, ktorá skupina ľudí bola tá, ktorá sa nakoniec vyvinula v 5-rozmerné bytosti, ktoré nám spätne vybudovali červiu dieru a tak nás a seba zachránili (predestinačný paradox, ktorého riešenie je len implementácia viacerých časových línii/paralélnych vesmírov). Buď to boli ľudia zo stanice, ktorá sa nakoniec niekde usadila alebo ľudia z plánu B v tej druhej galaxii, do ktorej už cesta nevedie, keďže červia diera zmizla.
ty vole. vsetky temy davas tam kam nepatria a potom sem tresne spoiler. diky moc za tvoju regustraciu.
Re: Interstellar [Spoiler]
Chlapci, inak ako vsetko ok? 
Tí, čo film videli, pamätáte si scénu, kde na papier nakreslil dva body, a potom ohol papier a ceruzkou ich prepichol?
Presne takto bol vysvetlený ten princíp v jednom staršom filme, tuším tie dva body nekreslil na čistý papier ale na plagát nejakej ženy, neviete mi povedať, čo to bol za film?
Presne takto bol vysvetlený ten princíp v jednom staršom filme, tuším tie dva body nekreslil na čistý papier ale na plagát nejakej ženy, neviete mi povedať, čo to bol za film?
-
twardykamen
Medium Professional
Horizont události
Event Horizon
Event Horizon
Jasne! Díky moc, kuknem znova. 
-
mirak2
Hardcore addict
Old Dirty Bastard napísal:Spoiler
Tesseract ho vypľuvol s časovým posunom.
Spoiler
cele cestovanie v druhej galaxii prebieha s "inou rychlostou casu" (vid planeta c. 1)... takze to nevypluvol s casovym posunom, ale proste zili inac rychlo.
-
Old Dirty Bastard
Guru
Spoiler
Cestovanie v druhej galaxii neprebieha "inou rýchlosťou", čas v blízkosti čiernej diery, ktorá sa nachádza v druhej galaxii plynie inou rýchlosťou. Mimo to plynie čas všade rovnako (takmer). Aj na iných planétach ďalej od čiernej diery v druhej galaxii plynie rovnako.. tam ovplyvňovala plynutie času len masívna gravitácia čiernej diery.. preto aj tie masívne prílivové vlny na prvej planete. a samozrejme v tesseracte neplynie čas nijako, keďže je to iná dimenzia mimo nášho času. preto ho zrejme nevedeli časovo zaradiť po zrušení tesseractu alebo to len proste nebolo možné a tipujem, že môže byť rád, že ho to hodilo "len" 68 rokov do budúcnosti od doby, kedy opustil Endurence a bol pohltený čiernou dierou (keďže nikto nevie koľko rokov skutočne uplynulo od doby kedy opustili ľadovú planétu a spravili obrat okolo čiernej diery, keďže to im tiež stiahlo pekné roky v závislosti k pozemskému času.. pravdepodobne aj podstatne viac rokov ako tých 68... čiže napr. tá ženska Anne Hathaway sa nachádza podstatne ďalej v budúcnosti vzhľadom na dobu, kedy sa McConaughey znovu objaví pri Saturne). Vo filme to aj spomínali, že tie bytosti vedia zobraziť každý časový úsek v jednom mieste trojrozmerného priestoru, ale nevedia presne vypichnúť určitý moment v čase. Preto ho tam pravdepodobne aj potrebovali, aby tie kľúčové momenty v živote svojej dcéry našiel on sám.
Myslím, že nie je potrebné dávať to do spoileru, keď je to téma o spoileroch (viď. názov), pre ľudí, ktorí to videli.
Pokiaľ viem, tak 68 rokov nemalo ani tak nič spoločné s tesseractom, ale to bola proste dilatácia času pri gravitácií tej Gargantui, a po 68 rokoch skutočne pokračovala Amelia s plánom B. Na druhú stranu, potom sa dá to, že ho tesseract vyhodil presne tam, kde sa "napravila" aj časová línia Amelie, považovať za pekne veľké šťastie.
Tu je inak dosť podarene spracovaná grafika časovej osy: http://cdn.film-book.com/wp-content/upl ... 8x1610.jpg
Pokiaľ viem, tak 68 rokov nemalo ani tak nič spoločné s tesseractom, ale to bola proste dilatácia času pri gravitácií tej Gargantui, a po 68 rokoch skutočne pokračovala Amelia s plánom B. Na druhú stranu, potom sa dá to, že ho tesseract vyhodil presne tam, kde sa "napravila" aj časová línia Amelie, považovať za pekne veľké šťastie.
Tu je inak dosť podarene spracovaná grafika časovej osy: http://cdn.film-book.com/wp-content/upl ... 8x1610.jpg
-
Old Dirty Bastard
Guru
no ja som pôvodne nemal prvý post v spoiler tagu, ale mod upravil názov témy a hodil to do spoilerov, tak neviem no.. nech rozhodnú príslušné orgány 
tá infografika je tak strašne zbytočne komplikovaná
ale aspoň, že je to pekne nakreslené 
ale osviežilo mi to pamäť taktiež, film som videl len raz. editol som predošlý post. 68 rokov bola doba posunu, za ktorú mohol tesseract. keby nebol pohltený čiernou dierou (ktorú upravili bytosti, aby sa ocitol v tesseracte), tak sa nachádza niekde úplne inde v čase. možno aj tisíce rokov v budúcnosti, ale nad tým je zbytočne lamentovať, keďže fyzicky by ani horizont události nemohol prekonať.
23 rokov bola doba posunu v čase, za ktorú mohla gargantua. čiže dokopy aj s cestou v Endurance od kedy opustil Cooper Zem a opäť sa zjavil pri Saturne uplynulo cca 93 rokov (pre ľudí/Zem, pre neho to trvalo vďaka kryospánku, časovému posunu a skoku v tesseracte len niekoľko hodín, ak nerátame štart zo Zeme)
a ako som písal, Tesseract ho nevyhodil v dobe, kedy Amélia pokračovala s plánom B, tá sa nachádza niekde ďalej v bližšie neurčenej budúcnosti
a keďže so zmiznutím Tesseractu zmizla aj červia diera, tak sa s ňou Cooper aj tak nikdy opätovne nestretne, cesta raketou by mu tam trvala možno aj milióny rokov, ak nie miliardy.
//to s tou červou dierou inak povedal v interview sám Nolan (alebo jeho brat, už neviem), čo ma aj trochu zmiatlo.. lebo ten koniec spravili tak, že sa chystá na cestu za ňou..
//možno to zbytočne komplikujem, tak skúsim jednoduchšie.. hodina na prvej planéte vďaka gargantue trvala na Zemi 23 rokov. a to si zober, že boli len na planéte, ktorá niekde v relatívnej diaľke obiehala okolo čiernej diery. na poslednej ceste v Endurance využili gravitačný ťah čiernej diery, aby to vymrštilo Améliu smerom k treťej planéte, kde ona neskôr spustila plán B. vieš si predstaviť aká doba behom toho ich obratu okolo čiernej diery musela uplynúť na Zemi? predstavujem si, že celkom signifikantná, keďže len pobyt na planéte, ktorá bola od centra čiernej diery vzdialená podstatne ďalej znamenal 23 rokov. oni tú čieru dieru cestou v Endurance prakticky oblízali.
a teraz prečo je rozdiel medzi Cooperom a Améliou? no preto, že ona ostala v Endurance, vymŕštilo ju to ďalej na cestu, ale ten objazd čiernej diery a s tým spojenú časovú dilatáciu si odžila. Cooper zmizol v čiernej diere, dostal sa mimo náš čas. a po návrate z čiernej diery/tesseractu sa zjavil prakticky v minulosti (vzhľadom na časovú os Amélie). ale toto je len moja teória
rád si vypočujem iné.
tá infografika je tak strašne zbytočne komplikovaná
ale osviežilo mi to pamäť taktiež, film som videl len raz. editol som predošlý post. 68 rokov bola doba posunu, za ktorú mohol tesseract. keby nebol pohltený čiernou dierou (ktorú upravili bytosti, aby sa ocitol v tesseracte), tak sa nachádza niekde úplne inde v čase. možno aj tisíce rokov v budúcnosti, ale nad tým je zbytočne lamentovať, keďže fyzicky by ani horizont události nemohol prekonať.
23 rokov bola doba posunu v čase, za ktorú mohla gargantua. čiže dokopy aj s cestou v Endurance od kedy opustil Cooper Zem a opäť sa zjavil pri Saturne uplynulo cca 93 rokov (pre ľudí/Zem, pre neho to trvalo vďaka kryospánku, časovému posunu a skoku v tesseracte len niekoľko hodín, ak nerátame štart zo Zeme)
a ako som písal, Tesseract ho nevyhodil v dobe, kedy Amélia pokračovala s plánom B, tá sa nachádza niekde ďalej v bližšie neurčenej budúcnosti
//to s tou červou dierou inak povedal v interview sám Nolan (alebo jeho brat, už neviem), čo ma aj trochu zmiatlo.. lebo ten koniec spravili tak, že sa chystá na cestu za ňou..
//možno to zbytočne komplikujem, tak skúsim jednoduchšie.. hodina na prvej planéte vďaka gargantue trvala na Zemi 23 rokov. a to si zober, že boli len na planéte, ktorá niekde v relatívnej diaľke obiehala okolo čiernej diery. na poslednej ceste v Endurance využili gravitačný ťah čiernej diery, aby to vymrštilo Améliu smerom k treťej planéte, kde ona neskôr spustila plán B. vieš si predstaviť aká doba behom toho ich obratu okolo čiernej diery musela uplynúť na Zemi? predstavujem si, že celkom signifikantná, keďže len pobyt na planéte, ktorá bola od centra čiernej diery vzdialená podstatne ďalej znamenal 23 rokov. oni tú čieru dieru cestou v Endurance prakticky oblízali.
a teraz prečo je rozdiel medzi Cooperom a Améliou? no preto, že ona ostala v Endurance, vymŕštilo ju to ďalej na cestu, ale ten objazd čiernej diery a s tým spojenú časovú dilatáciu si odžila. Cooper zmizol v čiernej diere, dostal sa mimo náš čas. a po návrate z čiernej diery/tesseractu sa zjavil prakticky v minulosti (vzhľadom na časovú os Amélie). ale toto je len moja teória
potom kde sa chystal Cooper na konci filmu?
-
Old Dirty Bastard
Guru
inak tá vaša teória je o dosť lineárnejšia, podľa mňa až moc jednoduchá
teda.. počas toho obratu okolo gargantui ubehlo na Zemi 68 rokov. Následne sa Cooper zjavil pri Saturne v rovnakom momente v čase, kedy vstúpil do čiernej diery? Prečo sa teda zjavil na úplne inom mieste (zjavil sa dokonca v úplne inej galaxii), keď išlo len o posun v čase (vzhľadom na pozemský čas) vplyvom čiernej diery a Tesseract s tým nemal nič spoločné? Ale v takom prípade by aj tak bol medzi Cooperom a Améliou rozdiel vo veku, keďže aj tak v gravitačnom ťahu čiernej diery nestrávili obaja rovnakú dobu a dokonca to na nich nevplývalo ani na rovnakom mieste v priestore (ako som spomínal ja, čím bližšie k čiernej diere, tým rýchlejšie čas plynie).
mufazo: no veď to.. Cooperova dcéra mu na smrteľnej posteli povedala, nech ide za Améliou.. ako sa tam mal dostať, to nám nepovedali. Oveľa väčší zmysel by malo, keby nechal režisér tú červiu dieru otvorenú. A tak som to aj pochopil, keďže vo filme neukázali ako zmizla (až kým som neprečítal to interview)
//inak taký malý bonbón. mená robotov TARS, CASE a KIPP sú presmyčky slov SPACE, STAR a KIP (Thorne - fyzik, ktorý pomáhal s vedeckým aspektom filmu)
//a veľmi krátky prequelový komiks o doktorovi Mannovi a o tom, ako sabotoval misiu http://www.wired.com/2014/11/absolute-zero/
mufazo: no veď to.. Cooperova dcéra mu na smrteľnej posteli povedala, nech ide za Améliou.. ako sa tam mal dostať, to nám nepovedali. Oveľa väčší zmysel by malo, keby nechal režisér tú červiu dieru otvorenú. A tak som to aj pochopil, keďže vo filme neukázali ako zmizla (až kým som neprečítal to interview)
//inak taký malý bonbón. mená robotov TARS, CASE a KIPP sú presmyčky slov SPACE, STAR a KIP (Thorne - fyzik, ktorý pomáhal s vedeckým aspektom filmu)
//a veľmi krátky prequelový komiks o doktorovi Mannovi a o tom, ako sabotoval misiu http://www.wired.com/2014/11/absolute-zero/
Tak ubehlo dost rokov od vyriesenia gravitacie. Cize tie nove stroje co tam mali postavene ktovie ako rychlo cestovali.
A na Konci sa Cooper vratil k Saturnu cez Worm hole a podal ruku Amelii. A asi ho tam vratili 5D bytosti.
//Pre zaujimavost, povodny script Johna Nolana pre Spielberga, ktory potom Nolan prerobil. http://www.slashfilm.com/interstellar-s ... fferences/ Dost sa toho teda zmenilo a nejak sa mi to moc nelubilo z toho co som si precital.
http://www.imsdb.com/scripts/Interstellar.html
A na Konci sa Cooper vratil k Saturnu cez Worm hole a podal ruku Amelii. A asi ho tam vratili 5D bytosti.
//Pre zaujimavost, povodny script Johna Nolana pre Spielberga, ktory potom Nolan prerobil. http://www.slashfilm.com/interstellar-s ... fferences/ Dost sa toho teda zmenilo a nejak sa mi to moc nelubilo z toho co som si precital.
http://www.imsdb.com/scripts/Interstellar.html
-
Old Dirty Bastard
Guru
nóó, na tom tiež niečo bude.. ubehlo takmer storočie, určite sa behom tej doby technika prepravy vesmírom zdokonalila.. a v podstate, pokiaľ vedeli ovládať gravitáciu, tak možno už na tomto princípe vedeli aj cestovať celým vesmírom a nebolo to obmedzené len na spaľovacie motory.. však keď vedeli tú masu betónu zdvihnúť zo Zeme bez paliva.. lenže tam na konci bolo vidno ako nastupuje v hangári do nejakej maličkej "stíhačky".
To by som neriešil, keď som videl tú stanicu pri Saturne, tak nepochybujem že by nevedeli cestovať úplne inak, ako sa cestuje dnes, ciže aj bez červej (ako sa skloňuje červia?
) diery by to nemal byť problém.
Skôr som rozmýšľal nad tým, čo povedal ODB, že Amelia v tej kolónií je časovo úplne inde, ako Cooper na stanici. Ako si na toto došiel? Lebo som to nepochopil z príspevkov tvojich. Záber na konci filmu bol tuším, že už tam tá Amelia mala niečo vybudované, čiže asi jej to nejaký čas trvalo, a vzhľadom na to, že bola v gravitačnom pôsobení gargantui oveľa dlhšie, a plus robota na kolónií, muselo to byť strašne veľa rokov. Cooper sa ale po tom "tripe" ocitol na úplne "náhodnom" mieste v čase, nie? Neviem, či si to vybral on, alebo ako to bolo - musím si to znova pozrieť, ale nejde mi do hlavy, že ak je v inom čase ako Amelia, prečo ho tam jeho dcéra poslala, a ak je v rovnakom čase, ako to Amelia vedela - že sú zosynchronizovaní.
Skôr som rozmýšľal nad tým, čo povedal ODB, že Amelia v tej kolónií je časovo úplne inde, ako Cooper na stanici. Ako si na toto došiel? Lebo som to nepochopil z príspevkov tvojich. Záber na konci filmu bol tuším, že už tam tá Amelia mala niečo vybudované, čiže asi jej to nejaký čas trvalo, a vzhľadom na to, že bola v gravitačnom pôsobení gargantui oveľa dlhšie, a plus robota na kolónií, muselo to byť strašne veľa rokov. Cooper sa ale po tom "tripe" ocitol na úplne "náhodnom" mieste v čase, nie? Neviem, či si to vybral on, alebo ako to bolo - musím si to znova pozrieť, ale nejde mi do hlavy, že ak je v inom čase ako Amelia, prečo ho tam jeho dcéra poslala, a ak je v rovnakom čase, ako to Amelia vedela - že sú zosynchronizovaní.
-
Old Dirty Bastard
Guru
Riešime tu Interstellar s intenziou otázky svetového hladomoru 
Ako som na to došiel? No však som rozpísal ako som to pochopil ja. Ale len ja, čiže brať s rezervou
Dosť dlhý čas strávila v tesnom kontakte s gargantuou, keď ju oblietala. Pochopil som to tak, že čím bližšie ku gravitačnému ťahu/centru čiernej diery, tým ubieha čas rýchlejšie. Cooper sa nechal vystreliť do centra čiernej diery, po návrate sa (vďaka Tesseractu) zjavil na úplne inom mieste v priestore a podľa mňa aj v inom čase. Preto ten rozdiel medzi nimi. Za ten rozdiel môže proste pobyt v Tesseracte. Ale ak je moja teória správna, tak aj bez neho by boli inak starí, ak by sa opätovne stretli. Keďže každý z nich strávil v gravitačnom poli tej čiernej diery rozdielnú dobu = rozdielná zmena času. Ak by obaja zostali na palube Endurance a obleteli tú čiernu dieru, pokračovali v ceste ďalej.. tak očividne by to bolo iné a žiadny rozdiel v čase by medzi nimi nebol. Lenže to sa nestalo.
Amélia na tej tretej planéte nemala nič vybudované
Aká robota na kolónii? Vôbec to tam nebolo zreteľné. Videl som len ju, základňu a nejaké svetlá rozložené na perimetri, ak sa dobre pamätám. To bola ale rovnaká základňa, akú mal doktor Mann na druhej planéte. Tú tam postavil Edmundson či ako sa volal. Ten týpek, s ktorým bola v romantickom vzťahu na Zemi. Počítam, že všetkých 12 lodí z misie Lazarus malo rovnakú výbavu a každý mal po pristáti na svojej planéte zriadiť tú základňu a odtiaľ ísť podľa okolností ďalej.
Z toho krátkeho záberu na Améliu bolo jasné len to (teda ja som to tak pochopil), že tam akurát pristála, našla Emundsona mŕtveho (vraj ho zavalil zosuv pôdy, tiež som to čítal v nejakom interview a tuším ho bolo vidno aj na pozadí - poškodená základňa) a začala ho pochovávať.
//Podľa mňa by to bolo "viac cool", keby ho tam našla mŕtveho, pričom zistila, že umrel od staroby, z čoho by bolo jasné, že tam čakal na nejaký kontakt veľmi dlho a aj tak zbytočne.
čítal som aj teóriu, že tú jeho nehodu v úvode filmu tiež spôsobili 5-rozmerné bytosti
celkom zaujímavé a možno na tom niečo bude. vo filme spomínali, že za haváriu jeho stroja mohla "gravitačná anomália".
neviem čo myslíš tou synchronizáciou.
Ako som na to došiel? No však som rozpísal ako som to pochopil ja. Ale len ja, čiže brať s rezervou
Amélia na tej tretej planéte nemala nič vybudované
Z toho krátkeho záberu na Améliu bolo jasné len to (teda ja som to tak pochopil), že tam akurát pristála, našla Emundsona mŕtveho (vraj ho zavalil zosuv pôdy, tiež som to čítal v nejakom interview a tuším ho bolo vidno aj na pozadí - poškodená základňa) a začala ho pochovávať.
//Podľa mňa by to bolo "viac cool", keby ho tam našla mŕtveho, pričom zistila, že umrel od staroby, z čoho by bolo jasné, že tam čakal na nejaký kontakt veľmi dlho a aj tak zbytočne.
keď tak nad tým rozmýšľam, ani nemuselo ísť o náhodu. ocitol sa tam v dobe, kedy mu zostávalo už len zopár minút kyslíku, akurát pred tou stanicou, kde ho stihli zachrániť. A akurát zopár dní predtým, než jeho dcéra zomrela.Hensym napísal:Cooper sa ale po tom "tripe" ocitol na úplne "náhodnom" mieste v čase, nie?
čítal som aj teóriu, že tú jeho nehodu v úvode filmu tiež spôsobili 5-rozmerné bytosti
neviem čo myslíš tou synchronizáciou.
S tou základňou máš pravdu, zabudol som že to budovali tí prieskumníci ešte pred nimi.
Tou synchronizáciou myslím to, že ak na zemi (alebo kdekoľvek, kde sa nachádzala Murphy) plynul nejaký čas, a zároveň plynul úplne rozdielny čas tam, kde práve bola Amelia. Prečo Murphy otcovi prikázala, aby šiel za Ameliou, nemala ani šancu vedieť, či sú vôbec v rovnakom storočí. Alebo nie?
S tou nehodou som začal rozmýšľať ešte v kine. Mna skôr napadlo, že si tú nehodu nejakým spôsobom spôsobil sám - neviem aký by mal na to už konkrétne dôvod (asi aby nejaké veci dopadli tak, ako dopadnúť mali), musím si to pozrieť znova.
Tou synchronizáciou myslím to, že ak na zemi (alebo kdekoľvek, kde sa nachádzala Murphy) plynul nejaký čas, a zároveň plynul úplne rozdielny čas tam, kde práve bola Amelia. Prečo Murphy otcovi prikázala, aby šiel za Ameliou, nemala ani šancu vedieť, či sú vôbec v rovnakom storočí. Alebo nie?
S tou nehodou som začal rozmýšľať ešte v kine. Mna skôr napadlo, že si tú nehodu nejakým spôsobom spôsobil sám - neviem aký by mal na to už konkrétne dôvod (asi aby nejaké veci dopadli tak, ako dopadnúť mali), musím si to pozrieť znova.
-
Old Dirty Bastard
Guru
Tak.. nemala šancu vedieť kedy je.. ale vedela kde je. A sme tu rozoberali, že za storočie, ktoré ubehlo na Zemi už mohli prísť na nejaký nový spôsob cestovania vesmírom, kde by to trebárs stihol a dostal by sa k nej veľmi skoro/instantne, who knows
Možno už vtedy vedeli vytvoriť červiu dieru aj ľudia zo Zeme. Ako.. ja beriem ako keby to interview s Nolanom neexistovalo.. nechápem prečo to tak skomplikoval, možno si z nás strieľal
Beriem len to, čo bolo distribuované filmom.. On sa zjavil pri Saturne, zachránili ho, červia diera tam ostala, keďže neukázali ako mizne a následne ju využil na opätovnú cestu za Améliou a basta.
(už len dúfať, že medzitým zostarla len o nejakých 10-15 rokov, aby na tom s vekom boli podobne
haha.. prípadne, že sa hodila do kryo)
AK by si tú nehodu spôsobil sám, tak by to určite ukázali v Tesseracte. Skôr niekto iný, už zbytočne nechceli komplikovať veci a tak im to lepšie sedelo do scenéru, imho.
AK by si tú nehodu spôsobil sám, tak by to určite ukázali v Tesseracte. Skôr niekto iný, už zbytočne nechceli komplikovať veci a tak im to lepšie sedelo do scenéru, imho.
Vsak ale ten jej muz na 3. planete zomrel. A ja som z toho zaberu na konci mal taky pocit, ze uz tam prisli aj iny ludia, ale to bolo asi sposobene tym, ze tam svietilo vela svetiel a tak to vyzeralo. . Amelia sa asi z tej planety ozvala na zem, Cooper bol nejaky cas mimo, cize ked Murph zobudili zo spanku, tak bola informavana o tom co sa stalo, kedze cesta jej trvala nejaky cas. Alebo po tom co nasli Coopera tak im povedal co sa stalo a oni to povedali Murph a Amelia sa nemusela ozyvat.