Politika

Diskusie na politické témy...

Ktorú stranu budete voliť?

1. Pirátska strana - Slovensko
0
Žiadne hlasovania
2. PRINCÍP
1
3%
3. Progresívne Slovensko
10
34%
4. Spoločne občania Slovenska
0
Žiadne hlasovania
5. OĽANO A PRIATELIA
0
Žiadne hlasovania
6. Komunistická strana Slovenska
0
Žiadne hlasovania
7. Maďarské fórum, Občianski demokrati Slovenska, Za regióny, Rómska koalícia, Demokratická strana
0
Žiadne hlasovania
8. Vlastenecký blok
0
Žiadne hlasovania
9. Modrí, Most-Híd
0
Žiadne hlasovania
10. Spravodlivosť
0
Žiadne hlasovania
11. Slovenské Hnutie Obrody
0
Žiadne hlasovania
12. Sloboda a Solidarita
11
38%
13. SME RODINA
0
Žiadne hlasovania
14. My Slovensko
0
Žiadne hlasovania
15. Slovenská národná strana
1
3%
16. Smer - Sociálna demokracia
0
Žiadne hlasovania
17. HLAS - sociálna demokracia
0
Žiadne hlasovania
18. SZÖVETSÉG - Magyarok. Nemzetiségek. Regiók. | ALIANCIA - Maďari. Národnosti. Regióny
1
3%
19. Srdce vlastenci a dôchodcovia - Slovenská národná jednota
0
Žiadne hlasovania
20. SDKÚ - DS - Slovenská demokratická a kresťanská únia - Demokratická strana
0
Žiadne hlasovania
21. Kotlebovci - Ľudová strana Naše Slovensko
0
Žiadne hlasovania
22. Demokrati
4
14%
23. Kresťanskodemokratické hnutie
0
Žiadne hlasovania
24. KARMA
1
3%
25. REPUBLIKA
0
Žiadne hlasovania

Celkom hlasov: 29

AllGoneDead
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

Re: Politika

Príspevok od používateľa AllGoneDead »

strapaty napísal:co je to moralka ..??? a treba si uvedomit ze este 2/3 ludi su vychovavany k tej hlinenej krestanskej moralke... alebo zili este vo svete ked sa vseobecne brala za normal... co ale za 20 rokov ked sa pomer ludi zmeni .... relativizmus hodnot bude pokracovat... relativizmus hodnot (cize bude sa upatnovat uhol pohladu a nie to ci skutocne je nieco dobre alebo zle... )
Rád by som vedel ako si prišiel k 2/3. Predsa sa stačí trochu zamyslieť a možno ti napadne že v Číne, Indii, Pakistane, Japonsku atď. kresťanov veľa nenájdeš(kresťanov je celosvetovo cca 35%). Hodnoty ostanú také ako boli pred 10, 100 alebo 500 rokmi. Ak si myslíš že "kresťanská morálka" je tá dobrá a správna tak mi prosím vysvetli čo bolo dobré na križiackých výpravách, či upaľovaní "čarodejok".
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa strapaty »

AllGoneDead

tak ale ja som nereagoval na nabozenske rozlozenie v celovm svete ... precitaj si posty predtym a skus prosim ta citanie s porozumenim ... .. ak chces rozoberat nabozenstvo a boha je tu na to tema(Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera) .. ja som hlavne poukazoval na europsku moralku a jej zaklady za poslednych 1000 rokov.. a ludi ktori v tejto moralke este vyrastali ...
matki
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa matki »

Dnes to Chmelar krasne opisal, neda sa nesuhlasit.

Spoiler
Chodí mi od vás veľký počet mailov s otázkou, aký je môj postoj k referendu o rodine. Je ich viac ako k akejkoľvek inej téme, vrátane ukrajinskej krízy, preto cítim povinnosť vyjadriť sa k nej zásadným spôsobom.

Už z toho obrovského množstva vášní, ktorými ma jedna i druhá strana konfliktu zahŕňa, jednoznačne vidieť, že je to téma, ktorá mimoriadne polarizuje spoločnosť. Polarizácia je historické prekliatie Slovenska, upozorňujem na to už roky aj ako historik, aj ako občiansky aktivista, aj ako človek, ktorý miluje svoju vlasť a má záujem na tom, aby sa pohla dopredu. A my si už nemôžeme dovoliť ďalšie iniciatívy rozdeľujúce spoločnosť. Vyčerpáva nás to a odoberá energiu nevyhnutnú pre dôležité výzvy, ktoré pred nami stoja. Veľmi rád by som videl oba tábory konfliktu, aby si uvedomili, ako ich postoje bránia pochopeniu tej druhej strany. Koľko je v nich nenávisti, hoci sa neuroticky oháňajú láskou. Ale zdá sa, že to momentálne nie je možné.

Ako človek, ktorý presadzuje prehlbovanie demokracie na všetkých úrovniach a vo všetkých smeroch, som nesmierne sklamaný. Inštitút referenda bolo potrebné posilniť, aby občania získali možnosť domáhať sa svojich práv, zobrať moc do svojich rúk vždy, keď hrozí, že ich zvolení zástupcovia nie sú schopní alebo ochotní konať v ich mene a v súlade s ich životnými záujmami. Referendum nemá byť prieskumom verejnej mienky, ale najvyššou formou uplatňovania spoločnej vôle tak ako chápal demokraciu jej klasik Jean Jacques Rousseau. Tento postoj si vyžaduje značnú občiansku vyspelosť. Znamená to nestáť na strane väčšiny, ale na strane všetkých, pretože iba rovnosť je autentický humanistický postoj. A jeden z princípov pri presadzovaní rovnosti je nenechať si diktovať podmienky záujmovými mocenskými skupinami. Skutoční vlastenci budujú vlasť pre všetkých.

Je pre mňa naozaj nepríjemným prekvapením, že prvé občianske referendum, ktoré má šancu na úspech, sa netýka zásadných otázok nevyhnutných na zmenu skorumpovaného nefunkčného systému, akými sú napríklad legislatívne opatrenia na vrátenie rozkradnutého majetku, demokratizácia volebného systému, ústavné odmietnutie cudzích vojenských základní na našom území či oddelenie cirkvi a štátu. Týka sa necitlivého zásahu do práv jednej menšiny, ktorým chce netolerantná väčšina riešiť svoje zväčša neopodstatnené obavy. Týka sa arogantného odmietnutia rovnosti ľudí, ktorí svojím spôsobom života nikomu neubližujú, iba sú iní ako väčšina z nás. Týka sa uzákonenia predsudkov ľudí, ktorí chcú o svojich predstavách o iných hlasovať ešte skôr, ako im porozumejú, hoci už prezident Masaryk nás učil, že demokracia je predovšetkým diskusia, nielen hlasovanie.

Som rozčarovaný. Toto je naozaj pre vás to najdôležitejšie? Toto sú pre vás tí úhlavní nepriatelia, proti ktorým chcete bojovať? Netrúfate si na korporatívnych zlodejov a mafiánov, zbabelo opustíte osamelých jednotlivcov bojujúcich proti korupčnej chobotnici a necháte si nahovoriť, že za vaše životné problémy môžu gayovia a lesby? Kto bude ďalší, komu sa pokúsite odobrať práva? Rómovia? Ateisti? Bezdomovci? Alebo niekto ešte slabší? Stúpa počet rodín pod hranicou chudoby, alkoholizmus rastie tak, že Ľudovít Štúr by obnovil spolky miernosti, tretina detí vykazuje známky týrania a vy nás chcete presvedčiť, že najväčším problémom slovenskej rodiny, ktorý treba riešiť referendom, je intímny život sexuálnych menšín? A necítite sa pri tom ani trochu zbabelo a trápne?

Rovnaké sklamanie však prežívam aj zo svojich liberálnych priateľov. Som šokovaný, s akou nenávisťou dokážu bojovať v mene tolerancie, porozumenia a lásky. Bojujú proti Chromíkovi, Rostasovi či Kotlebovi často prízemnejšími nadávkami ako používajú oni sami, manifestačne sa nafukujú a v prítmí bratislavskej kaviarne „hrdinsky a nebojácne“, za potlesku celebrít, teatrálne deklarujú svoj kategorický postoj, ktorým uzatvárajú diskusiu, stupňujú nenávisť a neuvedomujú si, že väčšine obyvateľstva nestačí označiť niektoré myšlienky za nebezpečné alebo neprijateľné, že pravda sa rodí iba v komunikácii. Na tom stojí západný štýl života, na tom sa zrodila demokracia, na tom vyrástla európska filozofia od čias Sokrata. Diskusiu nemožno obísť skratkovitou deklaráciou. Tragédiou liberálnej demokracie je, že sa nezaoberá vlastnými zlyhaniami, iba svojimi nepriateľmi. Raz na to už doplatila – v tridsiatych rokoch minulého storočia – a dnes robí tú istú chybu, dôsledkom čoho je, že počet prívržencov extrémizmu neustále rastie. Armáda extrémistov sa regrutuje z radov sklamaných ľudí, ktorí sa cítia podvedení, ktorých otázky nikto nezodpovedá alebo zavráva, ktorí nepočujú argumenty, ale len vyhrážky. Ako to, že moji liberálni priatelia doteraz nezistili, že tento prístup je absolútne neefektívny, že neprináša nijaké výsledky a strháva nás do pekla? Liberáli sa nemôžu donekonečna schovávať za autoritatívne postoje o neslušnosti a nemorálnosti iných názorov ako ich vlastných, môžu zvíťaziť iba v otvorenom súboji hodnôt, inak bude demokracia strácať príťažlivosť pre čoraz väčšie skupiny obyvateľstva.

Najviac ma mrzí, že dva mesiace bude spoločnosť traumatizovaná úplne nepodstatnými témami, ktoré budú odvádzať pozornosť od najvážnejších problémov tejto krajiny. Toto referendum je nešťastné a nezmyselné. Nie preto, že je drahé – takéto argumenty by nemal používať nikto, kto sa považuje za demokrata, lebo podľa tejto logiky je najlacnejšia diktatúra. Je nešťastné a nezmyselné preto, lebo nič nerieši, iba rozoštváva ľudí. Jedna z týchto otázok je už riešená v ústave, druhá v zákone o rodine a hádam si niekto vážne nemyslí, že parlament v tejto spoločenskej atmosfére by na tom niečo menil. Obávam sa, že toto referendum nástroj ľudového hlasovania iba zdiskredituje, že vzrastie strach z jeho liberalizácie, že sa ešte dlho bude používať ako príklad jeho zneužitia. Najradšej by som preto videl, keby spoločnosť využila túto traumu na posilnenie solidarity a tolerancie. Keby prívrženci referendových otázok z úcty k menšine zostali doma a odporcovia referenda išli k urnám a postavili sa za svoju dôstojnosť. Keby ich podporilo čo najviac ľudí, aby nikto nemohol spochybňovať konečný výsledok. Ale keď pán Chromík vyhlasuje, že ak to nevyjde, o tri roky to skúsia zasa, je to pre mňa signál, že tento človek si pokoj neželá a jeho hry treba odmietnuť. Pre neho totiž referendum nie je vyjadrením rešpektu voči ľuďom, ale hlbokým pohŕdaním ľudskej dôstojnosti. Preto sa na tejto fraške odmietam zúčastňovať.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

Veľmi pekne napísané.

//autoeditácia príspevku (08 Dec 2014, 19:42)
Sú to síce všetko šašci, ale majú pravdu.
butthead
Darca
Darca

Príspevok od používateľa butthead »

Hvoreckeho sice nemusim, ale s tym poslednym statusom ohladne referenda suhlasim

https://www.facebook.com/michal.hvorecky?fref=ts
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

matki

skutocnym dovodom nie je netolerancia... alebo nenavist, neprajnost...
http://www.alianciazarodinu.sk/preco/

od registrovanych partnerstiev k skorej sexualizacii... takto to dopadlo v nemecku .. ak tam mate niekto znamich urcite vam to potvrdia

preco je manzelstvo benefitovane statom ... preco ma osobitne postavenie ... nie je to koli manzelom ze sa ludia ...
http://www.williamgairdner.com/deklarcia-manelstva/

omyl zvany gender

nik nema problem z homoparmi .... ale s ideologickymi tlakmi a co nasleduje potom ... bohuzial sme v EU cize nasa suverenita je okresana medzinarodnymi zmluvami ktore sme dobrovolne podpisali... a zaviazali sa .. referendem je jedina sanca ochranit buducnost nasich deti... ako aj nas samotnych ...
matki
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa matki »

Pozri, ak si myslis, ze sem hodis hodinove video, nic k tomu nenapise, tak moc necakaj, ze ti na to bude niekto reagovat.

Mam 31 rokov, manzelku, jedno 2 rocne dieta, uvazujeme o druhom. Rodicia su stale spolu, tiez sa pokusim vydrzat, dokonca som verny. Myslim si, ze ja som ta tradicna rodina. Ako ma prosim Ta idete chranit ? Alebo mi pomoct tymto referendom? Ake ideologicke tlaky? Idete ublizovat jednej nepodstatnej minorite. Ked sa povolia registrovane, bude to par desiatok parov.
mLuks
Addict
Addict

Príspevok od používateľa mLuks »

strapaty napísal:bohuzial sme v EU cize nasa suverenita je okresana medzinarodnymi zmluvami ktore sme dobrovolne podpisali... a zaviazali sa ..
naša suverenita je okresaná protiústavnou vatikánskou zmluvou, proti nej nič nemáš? Medzinárodné zmluvy EU aspoň nie sú protiústavné. Ideologickým tlakom je toto referendum.

v tejto téme som ti už písal:
"Napr. v tom, že im nie sú priznané práva partnerov (ako páru). Homo páry spoločne v láske prežijú celý život a nemôžu ani jeden po druhom automaticky dediť, ak nemajú závety? Úrady, banky atď, ich ako partnerov neuznávajú. Prečo by si dvaja homoši nemohli vybaviť hypotéku a spoločne si kúpiť byt, keď sa už rozhodli spoločne žiť? A s tým súvisiace bezpodielové spoluvlastníctvo manželov (v tomto prípade partnerov). Atď... je kopu vecí, v ktorých sú tieto páry znevýhodnené, nerovné a ktoré by sa registrovaným partnerstvom vyriešili. A pritom sú to problémy, ktoré sa nijako netýkajú teba ani nikoho iného, len ich, daných partnerov."

Ako priznanie týchto práv ohrozuje tradičnú rodinu? Ako toto ohrozuje teba a tvoje deti? Aký vplyv to môže mať na teba?

skorá sexualizácia?
...taktiež som i už písal v tejto téme k čomu má viesť sexuálna výchova, polistuj dozadu a prečítaj si to znovu. Mimochodom, v dnešnej dobe internetu už aj 10 ročné deti vedia o týchto veciach viac ako dosť. Aj od svojich spolužiakov zo školy, kamarátov z vonku. O čom bude ďalšie referendum? O zákaze internetu?
Nie je podľa teba lepšie, ak sa pedagóg (ktorého úlohou je aj vychovávať, nie len učiť) bude s deťmi baviť o tom, že na internete a soc. sieťach na nich čakajú rôzni zvrhlíci a úchyláci, aby si dávali pozor s kým sa kontaktujú, čo robia a čo od nich kto žiada a v prípade nech to ihneď oznamujú rodičom? Alebo je lepšie mlčať a potom vyplakávať do televíznej kamery, že mi úchylák uniesol či zneužil dieťa? - Rodičia túto časť evidentne zanedbávajú a najmä tí kresťanskí, keďže pre nich je sex pred deťmi tabu.

Bojujete proti niečomu, čo ani neexistuje, proti vymyslenému nepriateľovi na základe svojej nenávisti.
Solo_Kamen
King
King

Príspevok od používateľa Solo_Kamen »

strapaty napísal:matki

od registrovanych partnerstiev k skorej sexualizacii... takto to dopadlo v nemecku .. ak tam mate niekto znamich urcite vam to potvrdia

Niekde som videl článok o nemeckom páre, ktorý po 6 rokoch manželstva nevedeli, ako si spraviť deti... tam by sme zrejme mali dospieť my všetci. :smt006

EDIT nemožem ten článok nikde vyhrabat, nemáte niekto odkaz?
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

matki On-line

tak 1. odkaz mas preco referendum tam asi nie je co komentovat ... 2.odkaz je k poslednej otazke co sa tyka sexualnej vychovy ...priklad kam taka sexualna vychova v skolach dospela vo vyspelych statoch... 3. odkaz je preco je dnes manzelstvo benefitovane oprotiostatnym partnerstvam... kedze homo spoluzitie nema pre spolocnost ziaden prinos preco benefity....??? 4. linku je vysvetlene omyl gender ideologie a chore pretlacanie do vsetkych sfer spolocnosti ...

//autoeditácia príspevku (14 Dec 2014, 19:29)
nieco malo o americkeych vojnach .. a spravodajstvi ... novinaroch ..

//autoeditácia príspevku (14 Dec 2014, 19:59)
..... Este jedno info .... jedna otazka z referenda nebola vylucena preto ze bola proti ustavna .... ale ze nebola jednoznacna ... http://www.postoy.sk/content/anton-chro ... dignorovat ale to sa v mediaach nedozvieme...:(
Siberian
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Siberian »

strapaty napísal: ..... Este jedno info .... jedna otazka z referenda nebola vylucena preto ze bola proti ustavna .... ale ze nebola jednoznacna ... http://www.postoy.sk/content/anton-chro ... dignorovat ale to sa v mediaach nedozvieme...:(
Nezmysel. ÚS jasne píše v rozhodnutí, že nejednoznačnosť nie je dostatočným dôvodom na vyslovenie nesúladu s Ústavou, ale dôvodom je to, že tretia otázka narúša základné právo, pretože ju tak možno interpretovať:
88. Predloženú tretiu otázku podľa názoru ústavného súdu možno pri komplexnom pohľade na jej dikciu interpretovať dvojakým spôsobom, buď tak, že sa vzťahuje na okruh práv a povinností garantovaných v súčasnosti slovenským právnym poriadkom iba manželom a žiadnemu inému spolužitiu osôb (párom), alebo aj tak, že ide o práva a povinnosti, ktoré charakterizujú nielen manželstvo, ale sú typické aj pre iné právnym poriadkom v aktuálnom právnom prostredí uznané formy spolužitia osôb. Takto sa spolu s predchádzajúcimi argumentmi tretia referendová otázka s ohľadom na rôznosť možného výkladu dostáva do konfliktu s aspektom právnej istoty. S ohľadom na vymedzenie rozsahu a metodológie prieskumu ústavného súdu v konaní podľa čl. 125b ústavy (bod 28 a nasl.) však tieto aspekty samotnej formulácie samy osebe nepostačujú na vyslovenie nesúladu tejto časti predmetu referenda s ústavou. (Zároveň by však mohli viesť k úvahám o jej nezákonnosti z hľadiska § 1 a § 2 zákona Národnej rady Slovenskej republiky č. 564/1992 Zb. o spôsobe vykonania referenda v znení neskorších predpisov, posúdenie ktorej však nepatrí k úlohám ústavného súdu).

89. Ústavný súd zo všetkých už uvedených dôvodov uprednostňuje v tomto prípade druhý (možno povedať doslovný) výklad tejto referendovej otázky a konštatuje, že prijatie návrhu obsiahnutého v tretej referendovej otázke prináša so sebou zníženie štandardu základného práva na ochranu pred neoprávneným zasahovaním do rodinného života určitej skupiny adresátov pôsobenia práva, čo je vzhľadom na určené limity jeho prieskumu (bod 39) podstatným hodnotiacim prvkom. Ústavný súd preto uzatvára, že predmetom posudzovanej tretej otázky referenda, ktoré má byť vyhlásené, je základné právo na ochranu pred neoprávneným zasahovaním do súkromného a rodinného života zaručené čl. 19 ods. 2 ústavy v podobe, akú čl. 93 ods. 3 ústavy nepripúšťa.
Zdroj: http://www.concourt.sk/SearchRozhodnuti ... isu=559427

Teda je protiústavná. Ale možno keby ju formulovali inak...
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Atómové hodiny obsahujú atómy a ohrozujú tak naše životy a zdravie. :lol:
Waagbistritz69
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Waagbistritz69 »

pomaly sa už aj tu zisťuje, že existuje nejaký Putinov Valdajský prejav, ideológia Eurázijskej únie, fašizoidný poradca Kremľa Alexander Dugin atď. paradoxne, písať sa o tom začína kvôli referendu "za rodinu"
http://www.jetotak.sk/svet/putinova-sva ... -za-rodinu
tumblr_inline_mybcdo3HV71rujja2.jpg
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

Siberian

cize ak som to spravne pochopil tak sa priklonili k protiustavnemu vykladu a preto ju vylucili ... (tym ze sa dala vylozit ako protiustavna ...)

//autoeditácia príspevku (16 Dec 2014, 11:06)
inac je mi luto ze pred zbieranim podpisou aliancia nedala podnet na preskumanie otazok... mozno by stacilo preformulovat ... ale to by sa vysledku tak skoro nedockali ....
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

A hlavne by sa tým ústavný súd pochopiteľne ani nezaoberal, keďže nemá v pôsobnosti skúmanie možných otázok, možného referenda s ústavou...jedine, že by si dali vypracovať právnu analýzu
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

strategie nam rasu ako huby po dazdi ... http://www.hlavnespravy.sk/strategie-pr ... umu/479745

//autoeditácia príspevku (22 Dec 2014, 15:50)
...tak co ja viem pravna analyza bola ... ale tu rozhoduje 13 ludi ...
Makovnik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Makovnik »

seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

http://www.sme.sk/c/7576788/kdh-pride-s ... nosti.html Tu už nepomôže ani facepalm. KDH+. Prvý, kto mi napadol, je Chromík. Uvidíme, nechám sa prekvapiť, aké "hviezdy" tam katoliban vytiahne.
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

parada oplati si to pozriet dokonca
Napísať odpoveď