Aký espresso stroj?

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
fevlad
Light Expert
Light Expert

Re: Aký espresso stroj?

Príspevok od používateľa fevlad »

RATZINGER666 napísal:mlynec mas?
nie...
RATZINGER666
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

hm, no to sa budes asi skor pozerat po automate, tam Ti ale moc ja neporadim, okrem toho mas nizky rozpocet, uvidis, ci Ti ostatni odporucia... od 500e by sa dala mozno zohnat nejaka vyssia nivona alebo delonghi... pripadne gaggia new baby class plus mlyncek, ale to bude tiez cez rozpocet...
fevlad
Light Expert
Light Expert

RATZINGER666 napísal:hm, no to sa budes asi skor pozerat po automate, tam Ti ale moc ja neporadim, okrem toho mas nizky rozpocet, uvidis, ci Ti ostatni odporucia... od 500e by sa dala mozno zohnat nejaka vyssia nivona alebo delonghi... pripadne gaggia new baby class plus mlyncek, ale to bude tiez cez rozpocet...
mlyncek ma synator, on je barista, tak skus poradit niečo aj bez mlynčeka...poprípade aj nejaký automat aj ked cena bude vyssia ako moj rozpočet, ten zasa nie je taký problem navysit...dik
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

A musi byt automat? Ja by som radsej kupil pakovy a usetrene peniaze minul na nieco ine...
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

Ja by som si ''manual'' nekupil, niet nad ten pocit, ked si len stlacis gombik, a cerstva fajnucka kavicka je na svete :) Pripadne si to nacasovat na hodinu kedy vstavas, len prides do kuchyne a si v nebi :P

//autoeditácia príspevku (09 Dec 2014, 10:49)
Ked chces nieco lacnejsie tak pozri http://kavovary-espressa-cajniky.heurek ... magnifica/ (je to trosku nizsia trieda, ale cenovo vyhodna)
Tu nieco drahsie: http://kavovary-espressa-cajniky.heurek ... am-23_420/
A ked chces aj na latte a podobne tak pozri: http://kavovary-espressa-cajniky.heurek ... magnifica/

//btw, ked je syn barista, neporadi ti on?
fevlad
Light Expert
Light Expert

Fabo napísal:A musi byt automat? Ja by som radsej kupil pakovy a usetrene peniaze minul na nieco ine...
Aky pakovy by si doporucil?dik
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

fabo: usetris ako usetris, praveze tie hrackarske automaty byvaju dost lacne a nevalnej kvality :)

fevlad: tiez som robil baristu... ak zozenies mlynec a si ochotny prihodit este stovku, tak jednoznacne Silvia v3, je na urovni strojov za 800e... ale nema prietokovy ohrievac, takze musis nechat vodu zohrievat... teplota bude ale stalejsia...
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

Ale tak ok, v3 moze byt fajn stroj, no ked si to clovek kupuje ako spotrebic dodomacej kuchyne, tak by to mohlo lepsie vyzerat. Osobne by somsi v3 do kuchyne nekupil. Skor do nejakeho mensieho stanku s obcerstvenim.
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

RATZINGER666 napísal:fabo: usetris ako usetris, praveze tie hrackarske automaty byvaju dost lacne a nevalnej kvality :)

fevlad: tiez som robil baristu... ak zozenies mlynec a si ochotny prihodit este stovku, tak jednoznacne Silvia v3, je na urovni strojov za 800e... ale nema prietokovy ohrievac, takze musis nechat vodu zohrievat... teplota bude ale stalejsia...
na domace pouzitie dostanes do dvoch stoviek uplne vyhovujuci pakovy kavovar. Urcite lepsie ako automaticky za 300-400.
IMHO na domace pouzitie staci ak bude schopny naraz dodat zo dve salky maleho (alebo jednu salku "slovenskeho") s rozumnym tlakom, veci ako prietokovy ohrev, velka plocha na ohrev salok... niesu veci ktore su pre bezneho domaceho uzivatela prilis zaujimave. Vzhladom na pouzitie.

Hlavne sa nenechat zlakat hovadinami typu tassimo, nescafe dolce gusto a podobne vechetiny.
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Lubos: tak ano, niekomu zalezi aj na tychto veciach, pre mna je to ale kavovar, nie kus nabytku... kazdopadne ja ale mozem poradit iba v tom, co trochu poznam, a tie automaty mne nehovoria nic... a k tej kave stlacenim jedneho tlacidla - nuz, niekto sa aj s tou pripravou samotnou rad "pohra" :)

Fabo: skus vypisat nejake typy, mozem sa o tom informovat, ale slusny pakovy do 200e mi pride ako sen... prietokovy ohrev je vec komfortu na ukor kvality, plochu na salky tiez doma asi nevyuzijes, no a tlak 15 bar uz teraz pisu na kazdy druhy z tesca, to nie je vobec o tom, skor toho viac ovplyvnia moznosti nastavenia a aj samotny mlynec, ktory tiez nie je najlacnejsou zalezitostou, este k tomu, ked mas doma viac ako jeden druh kavy :) a s tym poslednym dodatkom mozem len a len suhlasit :)
fevlad
Light Expert
Light Expert

RATZINGER666 napísal:Lubos: tak ano, niekomu zalezi aj na tychto veciach, ja ale mozem poradit iba v tom, co trochu poznam, a tie automaty mne nehovoria nic... a k tej kave stlacenim jedneho tlacidla - nuz, niekto sa aj s tou pripravou samotnou rad "pohra" :)

Fabo: skus vypisat nejake typy, mozem sa o tom informovat, ale slusny pakovy do 200e mi pride ako sen... prietokovy ohrev je vec komfortu na ukor kvality, plochu na salky tiez doma asi nevyuzijes, no a tlak 15 bar uz teraz pisu na kazdy druhy z tesca, to nie je vobec o tom, skor toho viac ovplyvnia moznosti nastavenia a aj samotny mlynec, ktory tiez nie je najlacnejsou zalezitostou, este k tomu, ked mas doma viac ako jeden druh kavy :) a s tym poslednym dodatkom mozem len a len suhlasit :)
nad tym poslednym bodom ani neuvazujem(tassimo atd) , tak skus poradit nejaky pakovy a popripade aj nejaky mlyncek.. dikes
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

RATZINGER666 napísal:Fabo: skus vypisat nejake typy, mozem sa o tom informovat, ale slusny pakovy do 200e mi pride ako sen... prietokovy ohrev je vec komfortu na ukor kvality, plochu na salky tiez doma asi nevyuzijes, no a tlak 15 bar uz teraz pisu na kazdy druhy z tesca, to nie je vobec o tom, skor toho viac ovplyvnia moznosti nastavenia a aj samotny mlynec, ktory tiez nie je najlacnejsou zalezitostou, este k tomu, ked mas doma viac ako jeden druh kavy :) a s tym poslednym dodatkom mozem len a len suhlasit :)
Co ja viem, nejaky prehlad extra nemam, ale nejake rozumne DeLonghi, mozno Krupsy. samo bez mlynceka ale mlyncek je otazka par eur.
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

fevlad: ved som Ti ich uz pisal...

fabo: no elektricky mlynec pod 100e bude problem, a to je ciastka, ktora zo 400e rozpoctu ukroji dost... delongi a nivona je take minumum v ramci automatov...
fevlad
Light Expert
Light Expert

RATZINGER666 napísal:fevlad: ved som Ti ich uz pisal...

fabo: no elektricky mlynec pod 100e bude problem, a to je ciastka, ktora zo 400e rozpoctu ukroji dost... delongi a nivona je take minumum v ramci automatov...
este aku kavu by si mi dopruil na presso , tvoj tip... resp. aku pouzivas na presso ty? dik
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

fuha, no to je velmi subjektivna zalezitost, neviem, co sedi Tebe, ci pijes cistu arabicu, resp. ake pomery... ale vo vseobecnosti mi neberu nejake extra fajnove alebo exoticke kavy... z tych beznych poskusaj piacetto, pascucci, danessi, illy, atd... mne najviac vyhovuju kavy od trombetty...
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Ratzi, ja nehovorim o automatoch (?)

Co sa tyka mlynceka, ano, poriadny mlyncek so zasobnikom, davkovacom etc.. nebude lacny, ale zas, bavime sa o domacom pouziti, kde toto IMHO netreba. Nejaky maly mlyncek povedzme 50g, s nastavitelnou hrubkou mletia, do 20 eur, na obcasne domace pouzivanie IMHO staci.
Alebo potom podla narocnosti konzumenta je moznost kupovat aj rovno mletu kavu - samozrejme je to niekde inde... ale ked su schopni ludia pit kavu z kapsli...
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

fabo: no ony sa hentie znacky skor sustredia prave na lacnejsie automaty, preto som to pisal...

tak neviem, za 20e je vobec problem kupit nejaky rucny... plus investovat 400e do stroja a potom si mliet kavu rucne, no to by ma asi nikto neukecal :)

...a inak na tych kapsliach nie je nic zle, ono to technologicky uz nie je ako kedysi, len proste mas obmedzeny vyber znaciek... iba cloveka nemozu ihned napadnut take tie prve plastove kapsulaky, pripadne stroje ako tassimo, nescafe dolce gusto, atd...

Kód: Vybrať všetko

Kapsľový kávovar

Často neprávom podceňovaný, no v skutočnosti veľmi kvalitný a v Taliansku i Európe stále obľúbenejší kávovar pre domácnosti i kancelárie. Kapsľový systém bol vymyslený samotnými talianmi, ktorí chceli piť kvalitné espresso nielen v kaviarni ale aj doma. V každej kapsli je čerstvo zomletá a medzi dvoma sitkami špeciálne utlačená káva presne podľa predpisov talianskych kaviarníkov. Vám už stačí len vybrať si kávu podľa svojej chuti, vložiť ju do kávovaru a vychutnať si pravé talianske espresso.

Pre koho je určený: pre ľudí, ktorí majú radi kvalitnú taliansku kávu, radi striedajú typy a chute káv, chcú využiť kávovar aj na prípravu kakaa, čokolády a nechcú investovať do pristroja veľa peňazí.

Plusy kapsľového kávovaru:
+ nízka cena
+ veľmi kvalitná káva
+ kompaktné rozmery
+ tichá prevádzka
+ individuálne dávkovanie
+ veľa druhov káv
+ možnosť prípravy kakaa
   čokolády a čaju	

Mínusy:
- chýba ponuka odrodových káv
zdroj: http://www.cafepoint.sk/
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Tak dobre, je rozdiel ci sa bavime o niecom v zmysle Easy Serving Espresso, alebo SladkyGustav "late mačato" kapsliach :) ja som mal na mysli to druhe
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

RATZINGER666 napísal:elektricky mlynec pod 100e bude problem
A co taky Krups? Spolubyvajuci kupil model gvx2 a ako lajk si myslim ze melie v pohode. Zatial mame ale len kotogo.

Ja uvazujem o kavovare LELIT PL 41 EM ako alternativu RANCILIO SILVIA V3

/ Tak som objednal RS V4 :P
Napísať odpoveď