GK a procesor do starsej zostavy

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
pietro007
Expert
Expert

GK a procesor do starsej zostavy

Príspevok od používateľa pietro007 »

Ahojte , momentalne mam v PC nvidiu GTS250 a procesor core2duo e8200 ...chcel by som upgradovat CPU a GPU
Momentalna zostava okrem gk a cpu je :
Doska intel dp35dp
6gb ram
Zdroj neviem asi Arctic (niesom si isty) a ma mozno viac ako 500W
Co by sa najviac oplatilo? Rozmyslam nad GTX650 ti alebo GTX750 a niektorym procesorom z rady core2quad
Kazda rada potesi :)
FlorQ
Star
Star

Re: GKa procesor do starsej zostavy

Príspevok od používateľa FlorQ »

procesor do tej dosky zozenies jedine z bazaru novy uz vobec. neviem vobec ci by sa oplatilo do toho aj nieco kupit, radsej dosporit a kupit komplet novu zostavu toto by boli vyhodene poniaze.
pietro007
Expert
Expert

Aj toto som zvazoval .. Kedze nesom az moc hardcore gamer ktory potrebuje 1080p a ultra detaily tak ma napadlo este nieco po browsovani lacnejsich intel procesorov..
Doska H81 so sc1150 (mozny upgrade v buducnosti) a intel pentium g3258 s otvorenym nasobicom(na nete pisu ze 4.5ghz s box chladicom je ok) a nejaka nvidia bud gtx650ti 2GB alebo gtx750 2GB. Bude to ok? Nebude GK moc brzdena procesorom?HW sa celkom nevenujem cize neviem ci som napisal dobru kombinaciu...
Este otazocka ... Bude takato novsia doska brat pamate DDR2 (ci tam niesu fyzicke rozdiely atd..)?
hrban
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hrban »

ak má doska DDR3 sloty, tak DDR2 sa tam nezmestia.
pietro007
Expert
Expert

Re: GK a procesor do starsej zostavy

Diky, a na tu zostavu nejaky nazor..? Ci to bude nejaky pokrok pri procesore...
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Podla mna ten g3258 ti velmi nepomoze, stale je to iba 2 jadro bez HT. Navyse na taktovanie potrebujes Z-kovy chipset, takze aj drahsiu dosku. Preto by som ti odporucil ostat pri H81 a priplatit radsej za i3 4160. Tym ziskas slusny vykon, sice to na najnovsie hry stale nebude ono, ale za danu investiciu ziskas urcite viac ako pri g3258. Single core vykon je podobny, ale napriklad uz Far Cry 4 zacalo eru nepodporovania menej ako 4 threadovych procesorov, takze na g3258 budes mat problem spustit to (udajne sa to da). A graficku dopln podla rozpoctu.
pietro007
Expert
Expert

Doska H81m-P33 od MSI umoznuje taktovat CPU ale asi az po flashnuti novsieho biosu to funguje dobre.
Co som pozeral benchmarky tak to pentium sa na 4.5 ghz sa celkom vyrovnalo i3... Aj na youtube su nejake videa jak na tom procaku idu hry a BF3 a BF4 vacsine ludi na MP neklesol framerate pod 40 fps.. Dosahovali aj 100 fps... Samozrejme tam bola nejaka high end GK.
Vzhladom na to ze ma dost tlaci rozpocet nebude i3 asi mozna ... Bude to fakt take strasne?
Tiez ma trochu zaraza ze nema hyper threading..
Gothar
Moderátor
Moderátor

Hm, tak to je pre mna novinka, bral som to tak, ze Intel tlaci na to, aby sa taktovalo iba na Z. Co sa tyka vykonu v hrach, tak rozdiely zavisia predovsetkym od hry. Ak nepotrebuje 4 thready, tak su vysledky porovnatelne, ale zaroven tam moze byt rozdiel aj 30-40%.
Tu je test: http://www.tomshardware.com/reviews/pen ... 849-4.html
V Arma 3 je priemerne fps 52 vs 74 v neprospech g3258 oproti i5 4690K, pretaktovany ma 63fps, ale napriklad v Tomb Raider je g3258 lepsi.
Ale ako som spominal vyssie, trend je jasny a smeruje k poziadavke viacerych threadov, takze g3258 ta uspokoji na kratsi cas ako i3.
pietro007
Expert
Expert

Zvazim este i3 ale ako som napisal financie moc niesu a keby chcem i3 musim usetrit na grafike..
Mimochodom graficku kartu som vybral dobru za tie peniaze ?
Gothar
Moderátor
Moderátor

Ano, tymi kartami nic nepokazis, tam treba vyberat podla ceny.
Napísať odpoveď