Je to môj prvý kurz, tak to nemám s čím porovnať, no odporúčam.
Coursera - predmety prestiznych univerzit zadarmo
Re: Coursera - predmety prestiznych univerzit zadarmo
Dnes mi začal kurz Competitive strategy. Videl som zatiaľ len 2 prednášky a boli fajn, perfektný profesor, výborná komunita študentov, som milo prekvapený 
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
mne dnes začal Algorithms: Design and Analysis, Part 1 a tiež vyzerá veľmi zaujímavo, aj keď dosť náročne. Aspoň podľa prvých úloh vidno, že budem mať čo robiť. Ale to je fajn
-
lowmanek
Light Professional
Sakra, audio, to som si dal aj ja a to mam iba ciste zaklady C 
Uvidim, co a ako, ale MergeSort poznam a to nasobenie som si naprogramoval v pohode...dalej som sa zatial nedostal, nemam cas, hadam prejdem
Uvidim, co a ako, ale MergeSort poznam a to nasobenie som si naprogramoval v pohode...dalej som sa zatial nedostal, nemam cas, hadam prejdem
-
audiotrack
VIP
ja som sa k tym uloham este nedostal, ten cas bude najvacsi problem aj u mna
-
lowmanek
Light Professional
No, ja som to po prvom tyzdni vzdal...tie ulohy na programovanie su v pohode, ale na tie teoreticke problemy mi matika z kvinty nestaci 
Môj kurz Holokaust je v plnom prúde, ale z viacerých dôvodov to nemôžem brať vážne. KAždý modul sa skladá z odporúčaných kapitol v knihách, ktoré nemám ako zohnať (keby som bol v BA, tak možno aspoň časť zoženiem cez univerzitku), rôzne filmy a dokumenty, ktoré sú tiež dosť neznáme a ťažko zohnatelné a video lekcie - aspoň tie budem sledovať, nech sa niečo dozviem. No a ako inak, čistá história - kvantum textov = kvantum času. A aj pri terajšom intelektuálnom vyčerpaní by som to fakt nedával, heh, to minimu, čo mi zostalo, by som mal využiť na prípravu bakalárky.
Ale inak fajn, ak by to človek poctivo plnil a čítal, snažil sa, tak mu to určite veľmi veľa dá. Takisto ma prekvapilo veľmi aktívne fórum, kde sú stovky príspevkov, takže človek sa môže vyžiť a prípadne aj čosi nové dozvedieť aj tam.
Ale inak fajn, ak by to človek poctivo plnil a čítal, snažil sa, tak mu to určite veľmi veľa dá. Takisto ma prekvapilo veľmi aktívne fórum, kde sú stovky príspevkov, takže človek sa môže vyžiť a prípadne aj čosi nové dozvedieť aj tam.
-
audiotrack
VIP
Dnes som spravil posledný test z Networked life a spokojnosť. Celkovo 202 z 216 bodov, čo je nejakých 93,5%
Kurz bol zaujímavý, miestami dal zabrať ale niektoré kapitoly boli zase v pohode. Bral som to ako nadväznosť na graph theory čo som mal na výške. Prednášky typu slovenská stredná škola - text ktorý čítal a podčiarkoval takže to mohlo byť aj lepšie, ale páčilo sa mi že v testoch boli veci čo neboli v prednáške, a nútili rozmýšlať.
Kurz bol zaujímavý, miestami dal zabrať ale niektoré kapitoly boli zase v pohode. Bral som to ako nadväznosť na graph theory čo som mal na výške. Prednášky typu slovenská stredná škola - text ktorý čítal a podčiarkoval takže to mohlo byť aj lepšie, ale páčilo sa mi že v testoch boli veci čo neboli v prednáške, a nútili rozmýšlať.
Ja som prave spravil Learn to Program: The Fundamentals. Velme dobry kurz, pre toho kto sa chce naucit programovat v Pythone. Videa su kratke a k veci co mi maximalne vyhovuje, lebo nemam rad dlhe prednasky, kde sa dlho hovori o jednej veci. Cvicenia by mohli byt aj tahsie, hlavne zaverecny exam, ale predsa len je to zaciatocnicky kurz.
-
Michaelo
Hardcore addict
Markoff: Pre teby by bol vhodny aj An Introduction to Interactive Programming in Python.
Ja som chcel aj ten co si skoncil, hold som nebol doma a premeskal som ho cely, no ten vyssie psomenuty kurz je IMO fakt super (maju aj vlastny web v ktorom robis programy a aj ich tam pustas, takze nepotrebujes python v PC a pri posielani prace nemusis posielat subory ani kod, len link).
Ja som chcel aj ten co si skoncil, hold som nebol doma a premeskal som ho cely, no ten vyssie psomenuty kurz je IMO fakt super (maju aj vlastny web v ktorom robis programy a aj ich tam pustas, takze nepotrebujes python v PC a pri posielani prace nemusis posielat subory ani kod, len link).
hej na ten kurz som prihlásený len neviem či naňho budem mať čas
-
audiotrack
VIP
Pre programátorov odporúčam Bioinformatics Algorithms
Páči sa mi na tom kurze, že je na vás v akom jazyku si budete programovať. Robí sa to cez systém Stepic ktorý si prepojíte s courserou. Úlohy sú zamerané na algoritmizáciu, takže zatial najdlhší program čo som robil mal 55 riadkov (prešiel som zatial 6 úloh) ale treba trošku aj rozmýšlať. Dostanete zadanie, vzorový vstup a vzorový výstup.
úloha vyzerá napr: jednotlivé termíny máte vysvetlené v prednáškach ktoré k tomu kurzu patria, takže sa naučíte niečo aj o tej bioinformatike a nie je to len strojové programovanie
Páči sa mi na tom kurze, že je na vás v akom jazyku si budete programovať. Robí sa to cez systém Stepic ktorý si prepojíte s courserou. Úlohy sú zamerané na algoritmizáciu, takže zatial najdlhší program čo som robil mal 55 riadkov (prešiel som zatial 6 úloh) ale treba trošku aj rozmýšlať. Dostanete zadanie, vzorový vstup a vzorový výstup.
úloha vyzerá napr:
Kód: Vybrať všetko
Clump Finding Problem: Find patterns forming clumps in a string.
Input: A string Genome, and integers k, L, and t.
Output: All distinct k-mers forming (L, t)-clumps in Genome.Re: Coursera - predmety prestiznych univerzit zadarmo
Čaute, otvorím po čase túto tému. Robíte niekto ešte nejaké kurzy ? Rád by som vedel ako je to s kvalitou, či to má stále úroveň alebo to závisí na kurze. Chcem sa postupne pustiť do nejakých (najmä financie a ekonomika), tak aby som nezabíjal zbytočne čas, tak či nemá niekto nejaké novšie skúsenosti. 
To zavisi fakt od skoly. Coursera tie kurzy nerobi. Ale z businessu som tam toho vela zaujimaveho nenasiel, snad len Financial Markets, co robi laureat nobelovej ceny z Yalu a potom Informatika pre ekonomov, ale ten je v nemcine. Treba si to ale prejst, mozno teba tam nieco zaujme.
Ktorý je taký menej náročný kurz čo sa týka programovania? Pripadne nejaká analýza dat a pod
Ďakujem za info, určite sa na to pozriem. Škoda tej informatiky, tá mohla byť fajn. Niečo si snáď vyberiem tedaMarkoff napísal:To zavisi fakt od skoly. Coursera tie kurzy nerobi. Ale z businessu som tam toho vela zaujimaveho nenasiel, snad len Financial Markets, co robi laureat nobelovej ceny z Yalu a potom Informatika pre ekonomov, ale ten je v nemcine. Treba si to ale prejst, mozno teba tam nieco zaujme.
-
audiotrack
VIP
to záleží hlavne od tvojej úrovne. Niekto kto má titul z informatiky a niekoľkoročnú prax povie že to bolo ľahké, iný čo je ešte na strednej a nemá ani teoretické základy OOP povie že to bol hardcore a nedokončil to. Takže to sa nedá takto zhodnotiť, treba ten kurz iba začať a uvidíš či zvládaš alebo nie. Keď nedokončíš, nič sa nedejedynamics2 napísal:Ktorý je taký menej náročný kurz čo sa týka programovania? Pripadne nejaká analýza dat a pod