Aké nové slúchadlá?

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Ryan Giggs
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Re: Aké nové slúchadlá?

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

To je napr. ten ktory tu uz v teme bol niekolkokrat spomenuty. Bud oficialny obchod Xiaomi alebo ibuygo.
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

dobre ale mi nehovor ze za rok to stale predavaju iba 2 obchody :D
Ryan Giggs
VIP
VIP

Nie ale o tych viem isto ze tam kupis oridzo. Jasne ze su aj ine. Ale s tymi ti ja nepomozem, lebo neviem. Ine obchody by si si musel vygooglit.
Pigesko
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pigesko »

Zdravím, viete mi poradiť nejaké bezdrótové slúchadlá do 60€? Zatial sa mi najviac pozdávajú SONY MDR-RF865RK...využitie bude hlavne na sledovanie filmov a len občasné počúvanie hudby z pohodlia postele. Nejde mi ani tak o kvalitu zvuku (viem že to ajtak nebude boh vie čo), ako skôr o kompatibilitu s plazmou od Panasonicu a hlavne s mobilom a tabletom (Xperia Z1c, Xperia Tablet Z)...pretože niektoré kúsky od iných značiek to proste neberie, napríklad Sennheiser, Samsung.

Ďakujem za každú radu :)
Ryan Giggs
VIP
VIP

Akoze to niektore kusky neberie? Tomu nerozumiem.
Ved sa to pripaja cez klasicke audio konektory. Funguje to normalne so vsetkym co ma audio vystup. Je uplne jedno co zaznacku to je.
Pigesko
King
King
Kontaktovať používateľa:

Tak mal som doma viacero slúchadiel, napríklad teraz tu mám normálne drátové od Philips, Razer, SteelSeries...väčšina sú staršie modely ktoré som používal k PC na hranie, na TV/PC normálne fungujú, no na mobile ani tablete nie. Ani slúchadlá ktoré boli k Samsungu S3 alebo od Nokie proste na mobile/tablete nefungujú...ale napríklad také HP alebo Speed-Link za 5€ z Tesca idú bez problémov ^^. Od kamaráta som mal požičané bezdrótové Creativ, ktoré síce na mobile/tablete fungovali, ale zas na TV nie. Preto viac vsádzam na značku Sony, kde by mala byť kompatibilita s mobilom/tabletom na 99% zaručená a u TV je to tak 50/50.

Dávnejšie som si písal s podporou Panasonicu a bolo mi povedané, že všetky "drótové slúchadlá" musia na TV fungovať, no u bezdrótových nie je kompatibilita zaručená, ak sa nejedná o slúchadlá Panasonic.

Podpora Sony mi zas napísala jednou vetou, že zaručujú 100% kompatibilitu všetkých zariadení značky Sony. K tomu že mi na mobile/tablete niektoré slúchadlá inej značky nefungujú sa vyjadriť nechceli :)
Ryan Giggs
VIP
VIP

To nie je o znackach sluchadiel. Nie je absolutne ziaden dovod aby to nefugovalo pokial to ma stanardne 3 pinove konektory.
Problem je ten ze sluchadla ktore ti nesli su vsetko headsety. A tie maju naviac pin na mikrak a tam existuju standardy 2 kde su tie piny inak osadene A ked sluchadla podporuj jeden standard a zariadenie druhy, tak to robi problem.
Ale bezne sluchadla bez mikrofonu budu fungovat vsade, tam je to unifikovane. To plati aj pre bezdrotove kde su standardne 3 pinove diery resp. stereo RCA.
Takze kludne vyberaj aj od Sennheiseru ci inych vyrobcov. Fungovat to bude vsade.
Pigesko
King
King
Kontaktovať používateľa:

Ok, to som potreboval počuť :) Skúsim sa poobzerať aj po iných značkách a prečítať nejaké recenzie...ono v tej cene ajtak nie je moc na výber. V každom prípade díky za pomoc. :wink:
DropDead
Addict
Addict

Príspevok od používateľa DropDead »

nepozná niekto alternatívu k modmic od antlionu ? http://www.modmic.com/

taktiež slúchadlá do 150€ ?
http://www.alza.sk/akg-k-612-pro-d476008.htm
http://www.alza.sk/audio-technica-ath-a ... 568604.htm
trebárs aj do 200€
využitie ? hudba všetkého druhu - nájdu sa rôzne metalcore, hardcore srandy, občas sa pripletie aj nejaká elektronika, dosť soundtracky - teda často aj orchestrálne veci; filmy a hry
mám rád, ak slúchadlá sú aj trošku basovejšie, no neurazí ma flat, no chcem, aby tie basy boli aspoň prirodzené, aby som tam nejaký push/kick počul a cítil, samozrejme nechcem nejaký prebasovaný zvuk, to by bolo nechutné...

taktiež nejaký poriadny DAC ? chápem, že 100€ je naozaj minimum...chcel by som mať zpredu konektor pre slúchadlá a mikrofón a vzadu možnosť napojiť aspoň 2.0 repro :)
Bobr
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Bobr »

Ja mam AKG k551, neviem kupoval som ich par mesiacov dozadu a nemozem si ich vynachvalit, aj ked kazdemu vyhovuje nieco ine...
Ich cena bola daleko za hranicou 200e ale teraz sa daju kupit aj za 130 co je myslim v pohode cena, najlepsie by ale bolo aby si si ich vyskusal :)
BTW. znacku AKG teda mozem urcite odporucit aj v pripade modelu, ktory si vybral.

tu je aj nejaka, recenzia: http://forum.avmania.e15.cz/viewtopic.p ... &t=1191527
Ryan Giggs
VIP
VIP

Dropdead

Co sa tyka mikrofonu, pohladaj tu alternativu modmic na dx, aliexprese a tak pod. Alebo je moznost pouzit mikrofon so stipcom a pripnes ho na kabel sluchadiel.

Na metal a elektroniku ci na hranie celkom tie AD500x a K612 nie su. Sadnut ti ale samozrejme mozu. Take dobre univerzalne sluchadla su napr. Beyerdynamic DT 880 pro. Su nieco cez 200€.

Externe Dac-y nemaju vstup pre mikrofon. Ten ale mozes pouzivat tak ako doteraz na internej karte. Vo Windows sa da nastavit vstup a vystup nezavisle. Teda ze vystup zvuku obstara DAC a vstup obstata stavajuca zvukovka.
100 € je naozaj minimum, taky slusnejsi zaklad je napr. Fiio E10K. Zalezi na rozpocte.
DropDead
Addict
Addict

teoreticky v rozpočte beyera custom one pro ?
Ryan Giggs
VIP
VIP

Napriklad aj tie. To su ale konstrukcne trochu specificke sluchadla.

Pokial nepotrebujes izolovat, nie je vela dovodov preco kupovat uzavrete sluchadla.
fraqer
Expert
Expert

Príspevok od používateľa fraqer »

Nevie niekto či sú toto fake? Nezdá sa mi tá cena lebo čierne stoja 2x viac :roll:
http://www.mobilonline.sk/?cls=stoitem&stiid=52733
Ryan Giggs
VIP
VIP

Nie je to fake. Su to ale MH1, takže na novšich zariadeniach nemusia fungovať korektne.
fraqer
Expert
Expert

Príspevok od používateľa fraqer »

Hej hej o tom viem. Super že sú to neni fake, ďakujem, už sú objednané :)
DropDead
Addict
Addict

Ryan: E10k nie je náhodou nový model ? pamätám, že staré bolo ffio e10
každopádne kúpil som cloudy (kingston), tak akosi premýšľam, či nezoberiem rovno aj DAC..cenovo by to bolo naozaj do tých 100€, nech to je už poriadne
teda pre ten rozpočet najlepšou voľbou je E10k olympus 2 ?
radšej DAC, teda nech to je externe, možno to je prílišne puntičkárstvo, no celkom súhlasím, teda príde mi to rozumné, čo som videl v tek syndicate, kde bol s jedným človekom z mayfloweru, pokiaľ sa nemýlim a padlo tam niečo v zmysle, že všetko, čo sa týka zvuku preč preč preč z PC, kde je toho rôzneho rušenia až až :)
ináč, nebol by problém ani absencia mic jacku, cloudy majú dlhý extension, tak by som si ho nechal pri dacu a slúchadlá do dacu a mic do predlžováku

nakoniec, pre pripojenie mojich B77 (obrázok interface-u)
http://www.ferra.ru/images/313/313636.jpg
do E10k dozadu do line out ide klasicky 3,5mm jack, ktorý sa pichal aj do zvukovky ?
Ryan Giggs
VIP
VIP

Ano, E10K je to upgradovany E10. Ma lepšie švaby. A ano, ma to klasicky jack.

Do 100 eur je napr. aj Audinst HUD-Mini, Prodigy Cube (ten ma aj vstup pre mikrofon)... plus dobrych činskych krabičiek je kopa. Aune, Topping...
DropDead
Addict
Addict

rozumiem...pozrel som aj recenzie a vyzerá to ako na jemný upgrade v každom smere

takže povedal by som, že
Cube 69,44€ http://www.k24.sk/product/146011/Elektr ... e_USB.html
E10k 74,99 http://www.hifisluchadla.sk/sluchadla/e ... -Olympus-2
Hud-mini 83,24€ http://www.k24.sk/product/181774/Elektr ... B_DAC.html
fakt, že hud mini je z 2012 a cube z 2009 nie je problémom ? verím, že nie a z hľadiska audia aj 10 ročné veci môžu byť rovnako dobré ako "žhavé" novinky, no len pre istotu sa pýtam :)

ťažké rozhodovanie...priznám sa, páči sa mi hud-mini a cube aj kvôli tomu, že by ich dodali do vianoc, no celkovo...nemôžem povedať, že sa vyznám natoľko, aby som dokázal teraz povedať, čo by bolo najlepšie, teda, čo by si bral ty ? aké by mali byť rozdiely medzi tými troma?

takže len zosumarizujem
repro - microlab B77 (do leta by to mohli byť aj solo6c)
HP - kingston cloud (tieto pobudnú ešte dlho u mňa) + mic na nich
štuple - soundmagic es18 (tieto na pc aj tak nepoužívam, no dajme tomu, že by som zobral dac so sebou, hodil to do firemného NB a použil štuple) - jedno slúchadlo sa rozlepilo a odlomili vodiče od meniča, takže to sa fixne, no tu tiež premýšľam, že neskôr príde upgrade napríklad na vsonic vsd1s alebo niečo podobné
Ryan Giggs
VIP
VIP

V tejto cenovej sa to až tak často nemeni. Taka najnovšia vychytavka ktora ma pozitivny vplyv na zvuk je asynchronne USB. To ale maju až trochu drahšie pristroje (napr. uDac3, HRT Microstreamer resp. do 100 € Dacy bez sluchatkača).

Vyhoda Audinstu je v tom že sa daju meniť operaky, pre niekoho aj 2 vystupy na sluchadla. Plus ma RCA lineout a najvykonnejši amp. Je asi trochu lepši stary E10 ale E10K som nepočul, tak tam to môže byť už o inom.
Napísať odpoveď