Nazdar, chcem spraviť na stránke formulár, ktorým by ľudia odosielali informácie, ktoré by sa uložili na server, porovnali s inými záznamami a vyhodilo by to zhodu.
Len neviem, ako to robiť. Robí sa to cez databázy? Môžete mi poradiť, ako zhruba by to malo vyzerať?
Ďakujem
Formulár -> Databáza?
-
harrison314
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Re: Formulár -> Databáza?
kedze si nenapisal nic konkretne, tak sa neda poradit nic konkretne,
o ake data ide? ma to byt presna zhoda, alebo sa maju vyhodnotit aj podobne, aky jazyk, aka databaza,.....
o ake data ide? ma to byt presna zhoda, alebo sa maju vyhodnotit aj podobne, aky jazyk, aka databaza,.....
No ja len potrebujem vediet, akým sposobom to urobit.
Zatiaľ mam skúsenosť iba s HTML a CSS, co som v minulosti zbuchal stranku.
Tie údaje by mali byť niečo ako meno, miesto, čas. A porovnávala by sa zhoda miesta a približný čas.
Tie údaje by mali byť niečo ako meno, miesto, čas. A porovnávala by sa zhoda miesta a približný čas.
Pozri si databazy, napr. MySQL a jazyk SQL. A k formularu budes potrebovat aj trosku PHP.
Odoslal by si tie udaje z formulara do databazy, do nejakej tabulky a potom by si robil len selecty nad tabulkami aby si nasiel kolko zhod je tam a podobne a na zaklade toho neico vypisoval.
Odoslal by si tie udaje z formulara do databazy, do nejakej tabulky a potom by si robil len selecty nad tabulkami aby si nasiel kolko zhod je tam a podobne a na zaklade toho neico vypisoval.
-
harrison314
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Tiez si myslim ze PHP+MySQL, na ete je plno navodou ako zacat, aj v slovencine. ja som sapreto pytal na data, lebo od toho zalezi, ci tu kontrolu budes robit na urovni databazy, alebo v PHP.Rad8) napísal:No ja len potrebujem vediet, akým sposobom to urobit.
Ďakujem chlapi, pomohli ste mi - už viem, čo sa mám učiť. 
Zajtra po práci sa do toho pustím.
Zajtra po práci sa do toho pustím.