Za pomoc moc ďakujem
Povolenie na natáčanie
Povolenie na natáčanie
Prosím vás ako to je s povoleniami na natáčanie? Chceli by sme konkrétne v Banskej Štiavnici natáčať.. Zrejme námestie a podobne, len si nie som istý či na to treba nejaké povolenie alebo nie. Prípadne kde a ako sa to vybavuje? Čo potrebujem na to aby som to povolenie dostal? Ide o školský projekt tak neviem 
Za pomoc moc ďakujem
Za pomoc moc ďakujem
-
K-u-b-i-a-k
Addict
Re: Povolenie na natáčanie
Myslím, že k tomu nebude treba nejaké špeciálne povolenie
Ale nech ma niekto opraví, keď sa mýlim 
Viem že na niektorých miestach je zakázané natáčať ako sú obchoďáky a stanice.. Na to povolenie treba len námestím a pešími zónami si nie som istý
-
Ryan Giggs
VIP
Je to verejne priestranstvo. Jasne že tam nič netreba. Nema tam nikto prečo čokoľvek vyžadovať.
A účel videa?
Na tie "verejné priestranstvá" pozor. Napr. za fotenie/natáčanie (na komerčné účely) na Karlovom moste v Prahe, alebo nočnej Eiffelovej veže v Paríži, alebo vraj aj skoro všade v Taliansku, sa dá schytať aj pokuta
Na Slovensku, potažmo v Štiavnici toto určite nehrozí, si myslím. Ak to nie je na komerčné účely, tak to určite nemôže byť problém.
Na tie "verejné priestranstvá" pozor. Napr. za fotenie/natáčanie (na komerčné účely) na Karlovom moste v Prahe, alebo nočnej Eiffelovej veže v Paríži, alebo vraj aj skoro všade v Taliansku, sa dá schytať aj pokuta
Na Slovensku, potažmo v Štiavnici toto určite nehrozí, si myslím. Ak to nie je na komerčné účely, tak to určite nemôže byť problém.
No bude to skôr prezentačné video do školy. Viem že pokiaľ je to pre školu tak mi nič nemôžu ale to práve nieje tak celkom a chcel by som to využiť aj mimo školy tak hlavne preto sa pýtam..
Ako ja si myslím že by to nemal byť problém. Dúfam no
Ako ja si myslím že by to nemal byť problém. Dúfam no
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Je to sice verejne priestranstvo, ale ak tam budu ludia, tak to problem moze byt. Pretoze ide o zasah do ich sukromia a treba povolenie od tych ludi. Ak ich bude 500 na namesti, tak smola. Ale treba to vziat z ineho hladiska, ze ked robia fotky z namesti atd..., tak si nikto nepyta povolenie pocas silvestrovskej noci atd...
-
94jakub
Guru wannabe
V rámci školy by sa to možno dalo brať ako umelecké účely ale mimo školy s tým nepochodíš.
Občiansky zákonník §11-§13
Neviem, či existuje o tomto ešte niečo viac.
Občiansky zákonník §11-§13
Neviem, či existuje o tomto ešte niečo viac.
-
Ryan Giggs
VIP
Vsade su priemyselne kamery. Takze tazko moze nieco niekto namietat. Takisto turisticke fotky, videa, reportaze televizii.... A hlavne s potrebou povolenia to nijako nesuvisi ze sa to nejakemu cloveku nepaci. To uz je problem iny.hojko napísal:Je to sice verejne priestranstvo, ale ak tam budu ludia, tak to problem moze byt.
-
hojko
Site Admin
Neviem ako to je, ale tusim u novinarov je to ine.
Tak sa budem snažiť vyhýbať ľudom.. Aj tak sa bude zaostrovať na niečo iné takže snáď to nebude vadiť.
A neviete mi poradiť akým miestam sa vyhnúť? že tam je to určite zakázané? Viem že obchodne centrá a stanice.
A neviete mi poradiť akým miestam sa vyhnúť? že tam je to určite zakázané? Viem že obchodne centrá a stanice.
Mozes si natacat co chces, je uz len na tebe co zverejnis.
-
Ryan Giggs
VIP
V čom je to ine? To je kravina.hojko napísal:Neviem ako to je, ale tusim u novinarov je to ine.
Natacal som pre komercne ucely (dokonca bola reklama vysielana v komercnej televizii), povolenie ti netreba, respektive ide o sikovnost, kedze ide o projekt do skoly, ani by som nepremyslal nad tym. Ked ides do nejakeho obchodu ci podniku, zavolaj veducemu.
-
hojko
Site Admin
Ryan: Tu je o tom napisane: http://sgsgeodet.edupage.sk/files/Fotog ... akonom.doc
Privolenie však nie je potrebné v prípade tzv. zákonných licencií:
1/ ak sa fotografie použijú na úradné účely na základe zákona (napr. v trestnom konaní na identifikáciu osoby, na evidenčné účely).
2/ Fotografie sa môžu bez privolenia fyzickej osoby vyhotoviť alebo použiť primeraným spôsobom tiež:
• na vedecké účely
• na umelecké účely
• pre tlačové, filmové, rozhlasové a televízne spravodajstvo.
Privolenie však nie je potrebné v prípade tzv. zákonných licencií:
1/ ak sa fotografie použijú na úradné účely na základe zákona (napr. v trestnom konaní na identifikáciu osoby, na evidenčné účely).
2/ Fotografie sa môžu bez privolenia fyzickej osoby vyhotoviť alebo použiť primeraným spôsobom tiež:
• na vedecké účely
• na umelecké účely
• pre tlačové, filmové, rozhlasové a televízne spravodajstvo.
Paráda
tam je zahrnuté presne to čo potrebujem
umelecké a filmové účely 
Ďakujem moc
Ďakujem moc
-
Ryan Giggs
VIP
No ved prave. To som predsa cely cas tvrdil.hojko napísal:Ryan: Tu je o tom napisane.