Historické budovy v slovenských mestách

Čo beží v kine, rádiu, tv...?
KaptMichal
King
King
Používateľov profilový obrázok

Historické budovy v slovenských mestách

Príspevok od používateľa KaptMichal »

Ahoj, hľadal som podobnú tému ale nenašiel som žiadnu podobnú, ani neviem, či existujú ľudia, ktorých by takáto téma mohla zaujať. Ale často sa mi stáva, že pri prechádzkach po Bratislave ale aj iných mestách (V BA bývam, takže najčastejšie tam) rozmýšľam na čo tá - ktorá budova slúžila, kedy bola postavená, kto ju postavil atď... Existuje miesto, stránka na nete alebo niekto, kto má informácie o týchto budovách? Nemám na mysli tie najznámejšie budovy ako paláce, kostoly, hrady... Ale skôr budovy, okolo ktorých sa bežne chodí a nikto si ich nejak extra nevšíma.
Bol by som veľmi vďačný za akékoľvek návrhy, kde o nich získať informácie, hlavne o budovách, ktoré sa nachádzajú v Bratislave.
jackb
Redeemer
Redeemer

Re: Historické budovy v slovenských mestách

Príspevok od používateľa jackb »

moji spoluziaci, ktori mali temu Bratislavsky region na to asi hodili bobek, ale velmi dobrym zdrojom mne boli tri diely Supisu pamiatok na Slovensku. je to vydane v roku 1968, takze nazvoslovie ulic bude dobove a vo vela mestach vela budov uz stat nebude... knihy su okrem kniznic dostupne aj na oblubenom ceskom servery.

z Vlastivedneho atlasu cerpa web e-obce.sk no ma len vybrane pamiatky.
Bobr
Guru
Guru

Re: Historické budovy v slovenských mestách

Príspevok od používateľa Bobr »

Mohol by si uviest aj nejake priklady, ktore budovy konkretne ta zaujmaju?
Napísať odpoveď