Nový TV - SAMSUNG / LG

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
dako77
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Nový TV - SAMSUNG / LG

Príspevok od používateľa dako77 »

Ahojte,
poprosil by som vás o radu. Chcem kúpiť nový TV a neviem, ktorý bude lepší. Vyberám medzi značkami SAMSUNG a LG. Mám doma monitory obidvoch týchto značiek a oba sú zatiaľ v pohode, bez problémov :)
Mám vybraté tieto dva modely:
http://3d-televizory.heureka.sk/samsung-ue40h6200/
http://3d-televizory.heureka.sk/lg-42lb670v/

Ktorý z nich bude lepší? Už som o nich niečo prečítal, pozrel. Ten Samsung je taký dobrý základ všetkého potrebného, LG má toho o niečo viac, lepší panel,... Takže je aj drahší. Uhlopriečka u mňa nerozhoduje,... Chcel som okolo 40“ :)
Myslíte, že ten LG stojí za to cca tú stovku si priplatiť?

Dííík moc ;)
Ryan Giggs
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Re: Nový TV - SAMSUNG / LG

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

LG lepsi panel nema. Po obrazovej stranke sa priplacat neoplati.
Oboje su 100 Hz, LG ma IPS panel takze je treba ratat s podpriemernym kontrastom a tmavosivou namiesto ciernej. Zato ma dobre uhly. Samsung ma VA panel, teda 3-4 nasobny kontrast, podstatne lepsiu ciernu a horsie uhly.
IPS panely su vyborne do telefonov, tabletov pripadne aj do monitora. Ale pouzitie do TV kde je primarne pouzitie sledovanie filmov uz velmi nie.

Samozrejme subjektivne sa ten obraz IPS niekomu moze pacit viac. Ale to neznamena se je lepsi. Pri priamom porovnani a v tmavej miestnosti zistis preco.

Priblizne v cene Samsungu su dobre aj Panasonic 40AS640E (ten je hodnoteny lepsie ako Sam)a Toshiba 40T5453DG. A potom drahsi Philips 40PFS6609 ktory ma ako bonus Ambilight.
dako77
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Díík za info, ešte som dačo pozeral a rozhodol som sa pre ten LG, bol som ich aj v predajni porovnávať kde ich mali veďla seba. Je pravda že ten SAMSUNG mal belšiu farbu a ten LG take živšie, mierne do žlta, ale viac mi hrápre ten LG tak beriem ten.
A pre info:
LG má frekvenciu 700/200 a SAMSUNG 200/100 :)
Ryan Giggs
VIP
VIP

LG nema 200 Hz. Ma 100 Hz panel tak ako Samsung.
Tohto roku nema LG 200 Hz panel v žiadnom televizore. A keby aj mal tak určite nie v tejto kategorii ale bol by v niektorom z top modelov.
dako77
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Po troch rokoch televízor stále funguje. LG je super a nechcel by som iný, na WebOS sa dobre zvyká, má vela drobností celkovo ten TV, ktoré často potešia :)
Ryan Giggs
VIP
VIP

To si este vymakol cas ked LG robil dobre TV. Tie ich UHD modely LCD su vsak hnus. Su to najhorsie TV na trhu. Takze ked sa budes chciet najblizsie rozhodovat pre novy TV, tak LCD od LG sa urcite vyhni. Od nich jedine oled.
Napísať odpoveď