Potrebujete poradiť s kúpou mobilu ? Napíšte SEM !
Re: Potrebujete poradiť s kúpou mobilu ? Napíšte SEM !
Niekde som čítal, že Motorola Moto G nemá slovenské prostredie? Je na tom niečo pravdy?
a nema ani cestinu
Môžeš uviesť aspoň 3 dôvody, prečo je tá Motorola Moto G 2014 oveľa lepšia voľba, ako spomínaný Asus Zenfone 5?KontrafaktNavzdy napísal:
Uff, výborný fotoaparát a kvalitný displej s veľkosťou do 4.7".. To bude problém.. LG G2 má výborný displej a dokonalý fotoaparát ktorý rozdupáva konkurenciu v podobe Samsungu/Sony/HTC ALE má 5,2" displej.. Každopádne by to nemusel byť problém, rámčeky toho zariadenia sú veľmi veľmi malé a celkovo je dosť kompaktný.. Ďalšie zariadenie je Lumia 1020, má najlepší fotoaparát aký bol kedy použítý v mobilnom telefóne, ale nemá Android.. Možno Sony Xperia Z1 Compact, tá ma ale fotoaparát dosť mizerný.. Celkovo je tá ponuka kvalitných mobilov s malým displejom veľmi obmedzená..
//autoeditácia príspevku (16 Dec 2014, 14:33)
Čo tak Motorola Moto G 2nd (2014)? To je istota, má slušný displej, slušnú výdrž batérie, excelentnú SW podporu, kvalitné stereo reproduktory, výborný fotoaparát a overený Snapdragon chipset.. Cena toho zariadenia je tiež veľmi prijateľná.. Rozhodne odporúčam všetkými desiatimi, je to oveľa lepšia voľba ako ASUS,Acer,Prestigio,BenQ,ZTE..
Benchmark v programe AnTuTu 5 pre tú Motorolu je s výsledkom 17856.
Benchmark v programe AnTuTu 5 pre ten Asus ZenFone 5 je s výsledkom 22971. Video ti ku tomu dávať nebudem, ten telefón vlastním.
-
KontrafaktNavzdy
Zablokovaný
No tých dôvodov je veľa:
1. Snapdragon chipset žerie a zahrieva oveľa menej a hlavne je oveľa vhodnejší čo sa týka SW podpory.
2. Displej aj fotoaparát má Moto G superior..
3. Moto G má Android 5.0 a aktualizácie na nový Android má okamžíté, spolu s Nexusom. ZenPhone dostane Lollipop možno o zopár mesiacov, ak vôbec.
4. Oveľa lepšia výdrž batérie
5. LTE
6. NFC
7. Čistý Android
8. Lepšie stereo reproduktory
ASUS má jedine 2GB RAM, všetko ostatné ma horšie.. O tej príšernej a zabugovanej nadstavbe ani nehovorím..
Moto G nemá slovenčinu ale dá sa tam nahodiť.. Angličtina je ale aj tak lepšia kedže na nej funguje Google Now..
1. Snapdragon chipset žerie a zahrieva oveľa menej a hlavne je oveľa vhodnejší čo sa týka SW podpory.
2. Displej aj fotoaparát má Moto G superior..
3. Moto G má Android 5.0 a aktualizácie na nový Android má okamžíté, spolu s Nexusom. ZenPhone dostane Lollipop možno o zopár mesiacov, ak vôbec.
4. Oveľa lepšia výdrž batérie
5. LTE
6. NFC
7. Čistý Android
8. Lepšie stereo reproduktory
ASUS má jedine 2GB RAM, všetko ostatné ma horšie.. O tej príšernej a zabugovanej nadstavbe ani nehovorím..
Moto G nemá slovenčinu ale dá sa tam nahodiť.. Angličtina je ale aj tak lepšia kedže na nej funguje Google Now..
-
guess.whoo
Redeemer
- Kontaktovať používateľa:
1. vhodnejsi na podporu?
2. fotak by som netvrdil tak uplne ze ma lepsi
3. naco su ti aktualizacie, ked je system v zenfone bezproblemovy? a ked uz tak sa bude dat dohrat via xda
4. subjektivna vec, vacsia kapacita neznamena vyssia vydrz
5. beriem
6. kolko ludi realne vyuziva nfc? 2-5% mozno
7. cisty android je tiez len otazkou flashu
8. si jeden z tych, co chodia po ulici a pustaju si hudbu z telefonu? ak hej je mi ta luto, ak nie tak neviem naco ti su
2GB ram je ale vacsi plus ako tie polo minusy co si napisal
2. fotak by som netvrdil tak uplne ze ma lepsi
3. naco su ti aktualizacie, ked je system v zenfone bezproblemovy? a ked uz tak sa bude dat dohrat via xda
4. subjektivna vec, vacsia kapacita neznamena vyssia vydrz
5. beriem
6. kolko ludi realne vyuziva nfc? 2-5% mozno
7. cisty android je tiez len otazkou flashu
8. si jeden z tych, co chodia po ulici a pustaju si hudbu z telefonu? ak hej je mi ta luto, ak nie tak neviem naco ti su
2GB ram je ale vacsi plus ako tie polo minusy co si napisal
Lg g2,aj ked je kus väčší ako by si chcel, ale celkovo rozmery má prijateľné si myslím..alebo galaxy s4... Oba podľa mňa spĺňajú to čo požaduješ (až na tú veľkosť displeja no)Mick_14 napísal:Zháňam nejaký mobil do 250-300€
- max. 4,7" displej
- výborný fotoaparát
- kvalitný displej
- ideálne farba biela,červená
- android
-
KontrafaktNavzdy
Zablokovaný
1. Zle som sa vyjadril, ale na Qualcomm sa oveľa jednoduchšie portujú custom rom + existuje sranda ktorá sa volá Project Aurora.. To sú optimalizované zdrojové kódy od Qualcommu.
2. Foťák má lepší, ZenPhone má príšerný foťák zatiaľ čo Moto G 2nd má foťák špičkový, vyrovná sa aj oveľa drahším zariadeniam.
3. Podpora ZenPhonu s Intel chipsetom na XDA? Zabúdaj
4. Nie je to subjebtívna vec, Moto G MÁ lepšiu výdrž..
6. Súhlasím, ale je to funkcia k dobru.. + platenie cez NFC nie je na zahodenie..
7. To by ho najprv niekto musel preportovať na ZenPhone..
8. Áno, púštam si kontrafakt.. Ale nie, stereo reproduktory sú dobré napríklad na sledovanie filmov alebo hranie hier.. Je to dosť rozdiel..
Yogi120: Galaxy S4 ani neraď, LG G2 je lepší v každom aspekte.. Jedine nemá tie gestá, ale tie sú imho zbytočné..
2. Foťák má lepší, ZenPhone má príšerný foťák zatiaľ čo Moto G 2nd má foťák špičkový, vyrovná sa aj oveľa drahším zariadeniam.
3. Podpora ZenPhonu s Intel chipsetom na XDA? Zabúdaj
4. Nie je to subjebtívna vec, Moto G MÁ lepšiu výdrž..
6. Súhlasím, ale je to funkcia k dobru.. + platenie cez NFC nie je na zahodenie..
7. To by ho najprv niekto musel preportovať na ZenPhone..
8. Áno, púštam si kontrafakt.. Ale nie, stereo reproduktory sú dobré napríklad na sledovanie filmov alebo hranie hier.. Je to dosť rozdiel..
Yogi120: Galaxy S4 ani neraď, LG G2 je lepší v každom aspekte.. Jedine nemá tie gestá, ale tie sú imho zbytočné..
no ten lollipop zatiaľ viac na skodu ako úžitku 
Suhlasim s Kontrafaktnavzdy. Moto G vyjde z tejto dvojice urcite lepsie.
-
KontrafaktNavzdy
Zablokovaný
Mne funguje dobre v Nexuse 5..
Každopádne Google vydal novú verziu, 5.0.1 ktorá by mala opravíť množstvo chýb ktoré sužovali úžívateľov po aktualizácií, Motorola by ju mala uvoľniť každú chvíľu.. 
1. Robil si snáď nejaké merania, ktorý ten chipset menej energie spotrebuje a menej sa zahrieva? Alebo si len tak napísal prvé, čo ťa napadlo? Uveď nejaký vierohodný zdroj, kde to testovali.
2. Displej majú oba telefóny rovnaký. Rovnaká veľkosť (5"), rovnaké rozlíšenie (720 x 1280), rovnaká hustota pixelov (294ppi). Čo sa fotoaparátov týka, určite máš na toto tvrdenie vierohodný zdroj, kde sú oba fotoaparáty otestované a odborne zhodnotené.
3. Predstav si, že aj Asus ladí Android 5.0 pre radu ZenFone a mal by byť dostupný v Q1 2015. Ale keďže pár dní dozadu som si natiahol Android 4.4 a som spokojný, nebudem sa zbytočne ponáhľať so zbytočným upgradom.
4. Toto nemáš čím podložiť. Pokiaľ otestuješ oba telefóny v rovnakých podmienkach, potom môžeš zhodnotiť a tvoj argument budem brať vážne.
5. Sú verzie ZenFone 5 aj s LTE. Takže pokiaľ niekto silou mocou bude chcieť LTE, kúpi si ZenFone 5, ktorý LTE má.
6. NFC, pre mňa totálne zbytočná funkcia. Nebudem používať telefón ako platobnú kartu (keďže aj to je jedna z možností využitia).
7. V tomto nevidím absolútne žiadnu výhodou pre Motorolu, prípadne nedostatok voči Asusu.
8. Nikdy som nepoužil reproduktor na prehrávanie hudby. Keď chcem počúvať hudbu, tak si pripojím slúchadlá.
A čo sa týka tej nadstavby, tak vieš o nej asi toľko, ako hus o pive. Doteraz je to asi najlepšia nadstavba, ktorú som mal možnosť používať.
2. Displej majú oba telefóny rovnaký. Rovnaká veľkosť (5"), rovnaké rozlíšenie (720 x 1280), rovnaká hustota pixelov (294ppi). Čo sa fotoaparátov týka, určite máš na toto tvrdenie vierohodný zdroj, kde sú oba fotoaparáty otestované a odborne zhodnotené.
3. Predstav si, že aj Asus ladí Android 5.0 pre radu ZenFone a mal by byť dostupný v Q1 2015. Ale keďže pár dní dozadu som si natiahol Android 4.4 a som spokojný, nebudem sa zbytočne ponáhľať so zbytočným upgradom.
4. Toto nemáš čím podložiť. Pokiaľ otestuješ oba telefóny v rovnakých podmienkach, potom môžeš zhodnotiť a tvoj argument budem brať vážne.
5. Sú verzie ZenFone 5 aj s LTE. Takže pokiaľ niekto silou mocou bude chcieť LTE, kúpi si ZenFone 5, ktorý LTE má.
6. NFC, pre mňa totálne zbytočná funkcia. Nebudem používať telefón ako platobnú kartu (keďže aj to je jedna z možností využitia).
7. V tomto nevidím absolútne žiadnu výhodou pre Motorolu, prípadne nedostatok voči Asusu.
8. Nikdy som nepoužil reproduktor na prehrávanie hudby. Keď chcem počúvať hudbu, tak si pripojím slúchadlá.
A čo sa týka tej nadstavby, tak vieš o nej asi toľko, ako hus o pive. Doteraz je to asi najlepšia nadstavba, ktorú som mal možnosť používať.
Podľa parametrov áno (na tie ale ja nikdy celkovo nedávam)KontrafaktNavzdy napísal:
Pokiaľ chce vymenitelnú baterku, sd kartu, prípadne zváži, že 5 palcov mu viac vyhovuje (chcel max 4,7"), tak pre neho môže byť s4 vhodnejší a lepší fon..
A čo tak Motorolu Moto X (prvej generácie)? Display-om a foťákom by spĺňal požiadavky. Akurát SD karta je problém.
-
KontrafaktNavzdy
Zablokovaný
1. Nerobil, ZenPhone zahrieva, Moto G nezahrieva ani trochu..
2. Displej nemajú rovnaký! ZenPhone má imho dosť zlé pozorovacie uhly, farby sa mi tiež nepáčili, Moto G má ale krásny displej. ZenPhone má fotoaparát otrasný, len si s ním skús niečo odfotiť, zrejme si ho ani v ruke nedržal..
3. Lollipop nie je zbytočný upgrade, je to najväčšia zmena v historíí Androidu a prináša výrazné zvýšenie rýchlosti a opravu mnohých bezpečnostných dier.
4. Je to tak, na ZenPhone KAŽDÝ nadáva že má zlú výdrž batérie, Moto G má výdrž špičkovú.
5. Môže byť verzia s LTE ale aká je cena? Už bude vyššia ako je cena Moto G.
6. NFC, pre teba zbytočnosť, pre druhého nie. Veľa ľudí má aj NFC reproduktory.
7. Čistý Android je veľká výhoda čo sa týka rýchlosti a spoľahlivosti.
8. To že si ho nikdy nepoužil neznamená že ho nikto nikdy nepoužíje..
A dalej by som ocenil, keby si tie tvoje blbosti už nepísal.. Vidno že si ani jeden z týchto telefónov v ruke nedržal a ideš písať hovadiny vid že majú rovnaký displej a rovnaký fotoaparát.. To môže povedať iba slepec..
lukas: Motorola Moto X prvej generácie je dobrý telefón, ale jej cena je o stovku vyššia ako Moto G 2nd a za tú cenu je už napríklad LG G2 čo je mobil o niekoľko tried lepší..
2. Displej nemajú rovnaký! ZenPhone má imho dosť zlé pozorovacie uhly, farby sa mi tiež nepáčili, Moto G má ale krásny displej. ZenPhone má fotoaparát otrasný, len si s ním skús niečo odfotiť, zrejme si ho ani v ruke nedržal..
3. Lollipop nie je zbytočný upgrade, je to najväčšia zmena v historíí Androidu a prináša výrazné zvýšenie rýchlosti a opravu mnohých bezpečnostných dier.
4. Je to tak, na ZenPhone KAŽDÝ nadáva že má zlú výdrž batérie, Moto G má výdrž špičkovú.
5. Môže byť verzia s LTE ale aká je cena? Už bude vyššia ako je cena Moto G.
6. NFC, pre teba zbytočnosť, pre druhého nie. Veľa ľudí má aj NFC reproduktory.
7. Čistý Android je veľká výhoda čo sa týka rýchlosti a spoľahlivosti.
8. To že si ho nikdy nepoužil neznamená že ho nikto nikdy nepoužíje..
A dalej by som ocenil, keby si tie tvoje blbosti už nepísal.. Vidno že si ani jeden z týchto telefónov v ruke nedržal a ideš písať hovadiny vid že majú rovnaký displej a rovnaký fotoaparát.. To môže povedať iba slepec..
lukas: Motorola Moto X prvej generácie je dobrý telefón, ale jej cena je o stovku vyššia ako Moto G 2nd a za tú cenu je už napríklad LG G2 čo je mobil o niekoľko tried lepší..
Len aby si vedel, kto je ten slepec. Jasne som to napísal, že ten telefón vlastním.Noobsz DJ napísal: Benchmark v programe AnTuTu 5 pre tú Motorolu je s výsledkom 17856.
Benchmark v programe AnTuTu 5 pre ten Asus ZenFone 5 je s výsledkom 22971. Video ti ku tomu dávať nebudem, ten telefón vlastním.
1. Nerobil si žiadne testy, ale vraj sa zahrieva. Neuviedol si ani žiadny zdroj, ktorý by to potvrdil. Aj čo sa zahrievania týka, aj čo sa týka spotreby energie. Toto je tvoj čisto subjektívny názor.
2. K fotoaparátu. Robím občasné momentky, poprípade spravím nejaké fotky kvôli práci. Nikdy som nemal absolútne žiadny problém s kvalitou fotografie. Neboli rozmazané, roztrasené ani nič podobné. Pokiaľ budem chcieť mať profesionálne fotografie, použijem zrkadlovku. K displeju sa vyjadrím, až nájdem na nete, kto dodáva displej pre Asus a kto pre Motorolu. Vôbec nie je vylúčené, že to bude rovnako, ako pri rôznych výrobcoch TV, kedy dodávateľom panelov býva Samsung.
3. Hej, asi preto sa x ľudí po fórach sťažuje, že s ním majú problémy (dokonca aj tu na fóre som videl nejaké negatívne komentáre k Android 5.0).
4. Argument typu "jedna babka povedala". Máš ho čím podložiť?
5. Asus ZenFone 5 A500KL - 255€ // Motorola Moto G2 - 236€. Pri cenovom rozdiele 19€ Asus ponúka 16GB ROM a 2GB RAM. Zatiaľ čo Motorola má 8GB ROM a 1GB RAM.
6. Tie NFC reproduktory nebudú žiadna sláva, keďže NFC je funkčné do vzdialenosti cca 10cm. To je naozaj veľká výhoda!
7. Zaujímavé, že od júna (kedy som si telefón zaobstaral) som nemal jediný zádrhel, ani raz som nemusel resetovať telefón kvôli tomu, že by mi niečo zamrzlo. Ani raz sa mi systém nezosypal, nikdy som nemusel spraviť reset na továrenské nastavenia.
8. Áno, určite ho použije zopár pubertiakov, ktorí idú po ulici a z telefónu im na plné pecky niečo chrčí.
A ty nie si ten, kto mi bude diktovať, čo písať budem a čo nie. A nie je vidno, že ja som nedržal ani jeden ten telefón v ruke. Vidno je len to, že nie si schopný si uvedomiť, že asi ten telefón mám, keď som to vyššie spomenul. A ešte jedna vec. Nikde som nenapísal, že majú rovnaký fotoaparát. Pýtal som od teba zdroj, kde sú oba fotoaparáty otestované a odborne zhodnotené. Lebo niekoho subjektívne názory nemám dôvod brať do úvahy.
Noobsz DJ: Dá sa zohnať aj lacnejšie http://www.mp3.sk/motorola-moto-g-2014- ... 52438.html
-
94jakub
Guru wannabe
- Kontaktovať používateľa:
Ja len k tým NFC reproduktorom. NFC sa používa len na spárovanie a samotný prenos dát zabezpečuje Bluetooth.
-
KontrafaktNavzdy
Zablokovaný
1. Osobná skúsenosť
2. Fotoaparát je strašný, fotí ako kompakt za 40€, absolútny odpad.. To iba ty si nejako veľmi nenáročný..
3. Ja nemám žiadne problémy
4. Prečítaj si akúkoľvek recenziu alebo užívateľské skúsenosti a uvidíš.
5. To si uviedol snad najdrahšiu Moto G na Slovensku xD
6. Lol, ty si ale sprostý.. NFC je iba na spárovanie
7. Zaujímavé, zrejme máš nejaký golden telefón
8. Takže reproduktory sa dajú využiť iba na prehrávanie hudby na ulici? ach jaj, škoda sa s tebou rozprávať..
2. Fotoaparát je strašný, fotí ako kompakt za 40€, absolútny odpad.. To iba ty si nejako veľmi nenáročný..
3. Ja nemám žiadne problémy
4. Prečítaj si akúkoľvek recenziu alebo užívateľské skúsenosti a uvidíš.
5. To si uviedol snad najdrahšiu Moto G na Slovensku xD
6. Lol, ty si ale sprostý.. NFC je iba na spárovanie
7. Zaujímavé, zrejme máš nejaký golden telefón
8. Takže reproduktory sa dajú využiť iba na prehrávanie hudby na ulici? ach jaj, škoda sa s tebou rozprávať..
Prízemné "argumenty" na úrovni ich autora, gratulujem. Doteraz si napísal iba svoje subjektívne názory, ktoré nemáš čím podložiť. Okrem podpory zo strany Google pri Androide nemáš čím iným argumentovať. Za to ja som uviedol oblasť, kde Motorola zaostáva. A je to HW, kde je na tom Asus lepšie. Taktiež čo som prebehol x testov, všade dopadol Asus lepšie a umiestnil sa na vyšších miestach, ako Motorola. Keď budeš mať nejaký zdroj, ktorý potvrdí tvoje dohady (kvalita displeja a fotoaparátu, výdrž baterky...) tak potom sa ozvy. Dovtedy sú tvoje argumenty iba ničím nepodložené domnienky.
A to svoje titulovanie si ponechaj pre svojich rovesníkov, poprípade pre toho, koho uvidíš v zrkadle, keď sa pred neho postavíš
A to svoje titulovanie si ponechaj pre svojich rovesníkov, poprípade pre toho, koho uvidíš v zrkadle, keď sa pred neho postavíš
-
KontrafaktNavzdy
Zablokovaný
Nič si pre seba nenechám, môže mať super motorolu a ty mu balamutíš hlavu trápnym asusom ktorý robí telefóny pol roka aj s cestou..!
Prečítaj si recenziu:
https://www.mojandroid.sk/asus-zenfone-5-recenzia/
Slúchadlá zle držia v 3,5mm jacku, priemerná kvalita displeja, priemerné pozorovacie uhly, nezvyčajný pomer strán, nabíjanie telefónu 2x denne (zdvôrazňujú VEĽMI slabú výdrž batérie).. Takže už drž hubu s tým zasratým ASUSom, ASUS nech si robí dosky a grafiky.
Prečítaj si recenziu:
https://www.mojandroid.sk/asus-zenfone-5-recenzia/
Slúchadlá zle držia v 3,5mm jacku, priemerná kvalita displeja, priemerné pozorovacie uhly, nezvyčajný pomer strán, nabíjanie telefónu 2x denne (zdvôrazňujú VEĽMI slabú výdrž batérie).. Takže už drž hubu s tým zasratým ASUSom, ASUS nech si robí dosky a grafiky.