Mechanika v notebooku - raz napáli, raz nie
Mechanika v notebooku - raz napáli, raz nie
Zdravím, brat má notebook, nie je starý a je v dobrom stave. Povedal mi, že mu pri napaľovaní asi v 1/4 procesu vyhodí nejakú chybu, a že skúšal 4 CD značky Verbatim. Dnes som skúsil CD-RW Memorex, proces prebehol bez chyby, ale súbory, ktoré som dal napalovať mi nezobrazilo a systém sa ma pýtal či má pri CD použiť formátovanie ako USB alebo ako prehrávač diskov, potom som skúsil Verbatim a tam prebehol proces takisto bez problémov a súbory mi napálilo a normálne načítalo/zobrazilo. Potrebujem radu, či je potrebné vymeniť mechaniku a či existuje software na diagnostiku mechaniky, nie na diagnostiku CD/DVD.
-
K-u-b-i-a-k
Addict
Re: Mechanika v notebooku - raz napáli, raz nie
Cez aký program ich napaľuješ ? Skúšal si aj iný okrem jedného ? 
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Videl by som to na chybu napalovacky, ak teda pocas napalovania padne. Dnes su viacmenej vsetky media na vysokej urovni, problemom moze robit len vysoka rychlost napalovania, ktora je dnes standardom. Myslim, ze zbytocne budes nieco skusat, trapit sa a testovat. Prakticky to nemas ani ako otestovat, jedine tak skusit inu napalovacku.
-
hrban
Addict
- Kontaktovať používateľa:
aký je to notebook (značka) a aký procesor tam je ? nie je tam náhodou sandy bridge ?
Sandy bridge to nie je, typovo je to ASUS PRO66IC, a napaľujem cez ashampoo, iný som neskúšal, idem na to.
-
K-u-b-i-a-k
Addict
Ja osobne používam Nero 7. Tie novšie sa mi nejak nepozdávajú 
Takže skúsil som to normálne cez windowsácky vstavaný software, išlo nahrať na cd-rw bez problémov, potom som pozrel do "programy a súčasti" tam som si všimol 2 odlišné verzie ashampoo burning studio, vymazal obe, resetol, nainštaloval najnovšie ashampoo, disk bez problémov vymazal a znova na neho nahral data, čiže mechanika funguje, problém bol v softe. Ďakujem za pomoc.