nenasiel som taku temu,tak som zalozil novu
poznate v Ba nejaky klub/bar/kruzok alebo ja neviem co, kde sa stretnu ludia (vacsinou cudzinci) a rozpravaju cisto nemecky, zoznamuju sa ? taka komunita co hovori len nemecky. nieco take som pocul ,ale neviem nic viac. nechcem platit za drahe jazykovky alebo nieco. dufam ,ze viete co myslim
nemecka komunita
Re: nemecka komunita
neviem, ci je to to, co som mysle 
-
mackousko007
Expert
no ja o nicom netusim som bol v nemecku 5 mesiacov nenaucil som sa nic pretoze k tomu nemam vztah. Viem anglicky. Ale kolegovia ktory boli so mnou sa hodne polepsili v nemcine. Inak je pekne ze hladas priestor kde su cisto nemecky hovoriaci ludia je to spravny krok bohuzial nemcou u nas moc nenajdes a viem preco. Kazdopadne moja skusenost s nemcami je neskutocna v dobrom slova zmysle. Myslim ze by sme sa od nich mali hodne ucit. Viem ze som ti neporadil ale zaciatkom ako sukromnym ucitelom ktory ti pomozu sa nevyhnes. Drzim palce sa dostat prec je to cesta k lepsiemu. Ja mam podobnu cestu.
dakujem
ja vlastne navstevujem tento rok jednu skolu v rakusku, ale nebyvam tam a chcel by som mat tu nemcinu aj vo volnom case. Tak ma napadol tento rok. Ale planujem, ze od januara pojdem niekde na ubytovnu.
Tak oni tam su dost mili, ze mi pomahaju aj zopakuju a celkovo mi dobre vysvetlia
Tak oni tam su dost mili, ze mi pomahaju aj zopakuju a celkovo mi dobre vysvetlia
A čo taká ZA, existuje v Žiline niečo ako nemecká komunita?
Alebo aspoň niekde kde sa stretávajú nemecky hovoriaci ľudia, rád by som si precvičil nemeckú konverzáciu, no zatiaľ o ničom neviem, ak by to bolo možné niečo mimo jazykovky, normálne len si tak posedieť a pokecať, hmm?
Alebo aspoň niekde kde sa stretávajú nemecky hovoriaci ľudia, rád by som si precvičil nemeckú konverzáciu, no zatiaľ o ničom neviem, ak by to bolo možné niečo mimo jazykovky, normálne len si tak posedieť a pokecať, hmm?