Aké nové slúchadlá?

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
DropDead
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Aké nové slúchadlá?

Príspevok od používateľa DropDead »

tak, ak sú títo tu
http://www.headfonia.com/fiio-e10k-classic-reborn/
http://headfonics.com/2014/08/the-fiio- ... 2-by-fiio/
tak to vyzerá ako príjemný upgrade

takže z tých troch vyzerá najlepšie Audinst ? E10k by mala mať o niečo vybalansovanejší "prejav", teda basy čistejšie a lepšie výšky podľa tých recenzií (teda, ak to ponímam správne, čo nemusím)
čo sa týka RCA lineout, tak tam by som musel kupovať kábel nový
teda dalo by sa povedať, že ak by som chcel niečo také allinone ready to rock, tak E10k a ak by som vedel neskôr využiť možnosť výmenu zosilňovača, tak audinst? resp. v porovnaní s E10 je hudmini zvukovo na tom trošku lepšie, dobre rozumiem? k hudu ešte, tam je možné mať naraz dve slúchadlá, teda jeden cez klasický a druhý cez mini jack ?

váham váham, stále nevím

ináč, pri recenzii na hud mini sa recenzent vyjadril nejako takto "I was so surprised when I started to listen to the HUD-Mini. I didn’t understand the sound that Audinst was trying to create here. It had a good bass, but nothing else. The sense of space was non existant, the midrange very congested, the sound extremely grainy. Immediately I was disappointed. Not only did the Mini fall short of the MX1, but I would even choose the Fiio E10 over this. I tried listening to it for a few days, and still my impressions were the same. There is no way I can recommend something that sounds like this."
Ryan Giggs
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

Jeden vystup je klasicky jack 3,5, ten druhy velky 6,3.
DropDead
Addict
Addict

jo, ja viem, bral som to, že 6,3 bol štandard a 3,5 je skôr taký mini...
no zvládne to aj dve slúchadlá naraz ? nie, že by to bolo slovo do vojny a voľba č.1, len bral by som to ako peknú vec na porovnanie slúchadiel a podobne, čo človek môže využiť raz za uhorský rok a či by to vôbec utiahlo dve naraz (že by záviselo od impedancií?)

takže späť k veci, osobne by si šiel do HUD-mini ? potreboval by som nejaký taký kábel http://www.muziker.sk/studio-podium/kab ... BB-410-3-M , že ? Ono opamp, teda iný, ktorý by sa tam mohol hypoteticky dať by mohol zmeniť charakteristiku zvuku, či ? mám pocit, že niečo také som kedysi bohvie kde zachytil
Ryan Giggs
VIP
VIP

Na vyssich modeloch viem urcite ze hraju naraz z oboch. Mini asi nebude vynimka.

Iny opamp meni charakter zvuku.
DropDead
Addict
Addict

t.j. nejaký opamp môže spôsobiť, že zvuk začne mať basovejšiu charakteristiku, iný môže pomôcť k takej flat charakteristike ? ak áno, tak ďalší bodík pre hud-mini

ináč po stránke SW ? fiio by mal byť bez ovládačov, audinst má nejaké ?

no každopádne hud-mini nedostupné, e10k je tiež s dostupnosťou 5-10 dní, no lepšie, než nič
z ebayu by hud-mini bolo za 90+€

takže tým pádom sme späť na E10k a keďže cube akosi odpadol, tak asi je rozhodnuté; ten audiotrak je taký, že pod E10(pôvodnou) a hud-mini?

možno ešte pre zaujímavosť...aký je rozdiel približne medzi diskutovanými DAC a nejakými dedikovanými asus/creative v tých cenách do 100?
Ryan Giggs
VIP
VIP

Tak sa to vyriesilo samo.

Rozdiel je taky ze tie dacy maju vacsinou lepsiu zosilovaciu cast ako interne zvukovky do 100. Tym vobec netvrdim ze su zle, ale nemaju vacsinou ani dedikovany vystup resp. tam chyba sluchatkac. A je tam aj nejake riziko rusenia z PC. Plus externa krabicka je praktickejsia. Ma to potenciometer a vies to pripojit k akemukolvek PC. Zvukovka ma zas aj surround a vselijake dalsie technologie.

Este do uvahy prichadza aj Fiio E07k. Je to prenosny dac/amp da sa pouzit ako zvukovka k pc, ako prenosny zosilovac a aj ako prenosny dac k niektorym android zariadeniam ktore podporuju audio out cez usb. Nevyhoda je ze to treba nabijat.
DropDead
Addict
Addict

poskytlo by e07k nejaké zvukové vylepšenie, či črevá.sú rovnaké?
ak nie, tak ja to aj tak budem mať 90% času na pc, takže tam problém nie je

teda prodigy cube nie?
Ryan Giggs
VIP
VIP

E70k prinesie hlavne viacero moznosti pripojenia.
Prodigy Cube som nevylucil. Hraje o chlp horsie ale to neznamena ze ho treba vylucit. Tie rozdiely nie su velke. Moze ti vyhovovat viac.
DropDead
Addict
Addict

tak pozerám práve na http://audiotrack.net/en/index.php?docu ... =1&mid=usb
celkom sa mi to páči, tiež je možné meniť opamp, čo pravdepodobne aj tak nevyužijem
premýšľam, páči sa mi, len s kuriérom to celé vyjde na 76,36€ a E10k 74,99€ aj s poštovným

takže už zhrnutie - z hľadiska zvuku by prodigy malo byť o niečo horšie ako E10, teda ešte o trošku viac niečo horšie ako E10k, teoreticky plus je možnosť vymeniť opamp a mikrofónový vstup, pričom nový opamp by zase stál peniaze (z recenzie, kde týpek v hud-mini menil opamp a cítil zlepšenie vysvitlo, že ten opamp stojí 20$)
Ryan Giggs
VIP
VIP

Rozhodnutie uz je na tebe.
DropDead
Addict
Addict

ešte posledný dotaz, robí nejaký rozdiel, ak je lineout na E10k v podobe konečného 3,5mm jacku alebo je to robené osobitne cez cinch pre ľavý aj pravý channel ako napríklad na prodigy/hud?
Ryan Giggs
VIP
VIP

Ci cinch ci jack, je to take iste stereo.
DropDead
Addict
Addict

vnútorné nahrávanie, teda zvuk v PC ? cez "směšovač stereo" sa tiež bude realizovať cez dac ? či to pôjde znovu cez integrovanú ?
prodigy by to nahrávalo už cez seba, či ?
Ryan Giggs
VIP
VIP

Keby si mal DAC bez mikrofonu, tak ako vstup zvuku sa použije integrovana. Kedže Prodigy ma vstup pre mikrofon (ADC) tak je to plnohodnotna zvukovka. Tym obideš integrovanu uplne. To je v podstate rozdiel medzi Dacom a zvukovkou.

V pripade Prodigy si ho nastaviš ako prehravacie aj nahravacie zariadenie. V pripade DACu bez mikraku si nastaviš prehravacie zariadenie DAC a nahravacie tu integrovanu.
DropDead
Addict
Addict

zisšlo by sa mi to, cítim, že pri niektorých trackoch od blake neelyho (komponuje soundtrack pre mentalistu), kde rád používa tie rezonancie, tak v spojení s vyššími tónmi cítiť až pukanie, teda, že to istým spôsobom nedokáže ani daný rozsah frekvencií nahrať
uvidím, nejako si to už zosumarizujem a nejaké to rozhodnutie vyrieknem

osobne si myslím, že neoľutujem žiadnu možnosť a všetko prinesie naozaj príjemný posun :)
Johnnny
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Johnnny »

Viete mi poradit nejaky kabel na prepojenie FiiO E10 a HA 610 ? Nechcem to riesit cez jack, podla mna tym utrpi kvalita. Vdaka.
Ryan Giggs
VIP
VIP

A ako to chceš inak riešiť, keď E10 ma vystup len v podobe jacku?
Johnnny
Guru wannabe
Guru wannabe

Ja som myslel, ze by to slo nejak vyviest line-outom ...
Ryan Giggs
VIP
VIP

To je ok, ako inak si to chcel pripojiť? Veď z lineoutu. Ale ten lineout na E10 je tiež v podobe jacku.

Konektor lineoutu aj sluchadlovy vystup je rovnaky 3,5 mm jack. Rozdiel je v tom že lineout je vystup priamo z dacu. Vystup na sluchadla je zo sluchadloveho zosilovača. A je jasne že pripajať k sluchadlovemu vystupu externy zosik je blbosť.

Teda z lineoutu Fiia kablom jack - 2x RCA do HA 610.
Johnnny
Guru wannabe
Guru wannabe

Ok, vdaka. Ospravedlnujem sa za vlastnu hlupost. Mne tak nejak trklo, ze pripajat to k sluchadlovemu vystupu je hlupost, ale nevedel som, ze line-out je tiez jack (ani som to neskusal). Cakal som, ze to chce iny kabel, ale funguje to :-)
Napísať odpoveď