Jazda vnoci - problem
Jazda vnoci - problem
Cavte mam taky problem, nosim trosku silnejsie bioptrie, cez den nemam problem z jazdou vsetko vidim atd, ale ked sa uz zotmie tak uz nastava problem, nevidim poriadne odbocky, nevidim pruhy a znacky na cestach a o neosvetlenych cestach ani nehovorim, svetla mi takisto nepomahaju a ajked mam hmlovky zapnute tiez nepomahaju, okuliare do dialky mi okuliare vobec nepomahaju...naposledy som jazdil jak keby som sedel za volantom prvykrat, chodil som z jedneho pruhu do druheho lebo som ich nevidel a tak som sa radsej drzal svetiel aut co su predomnou..........nocnym a vecernym jazdam sa uplne vyhybam alebo jazdim len tam kde to poznam, z okuliarmi do dialky som len nieco videl a bez okuliarov by som bol jak slepy, preto by som sa chcel spytat ako by ste to riesili vy? neexistuju nejake specialne okuliare?
-
Traktorista
Guru
- Kontaktovať používateľa:
Re: Jazda vnoci - problem
prestan soferovat lebo to zle skonci
No v noci nejazdim, nechcem nikoho ohrozovat 
-
xH4wK
Operacia podla mna.. mas asi zakal na sosovke a tym padom v noci ti sosovka neprepusta svetlo na sietnicu
Ja mam to iste, akurat len v pociatocnom stadiu takze vidim v pohode, tiez budem musiet na operaciu
V dnesnej dobe to robia bezne takze sa nie je coho bat, no viac ti povie asi ocny lekar.
A v dalsom pripade mozno mas nieco take http://cs.wikipedia.org/wiki/%C5%A0eroslepost
Ja mam to iste, akurat len v pociatocnom stadiu takze vidim v pohode, tiez budem musiet na operaciu
V dnesnej dobe to robia bezne takze sa nie je coho bat, no viac ti povie asi ocny lekar.
A v dalsom pripade mozno mas nieco take http://cs.wikipedia.org/wiki/%C5%A0eroslepost
ja mám tiež niečo pododbné vnoci ak som bez okuliarov velmi ťažko vidim pruhy a na cestu.Najhoršie to je keď prší a všetko sa v noci leskne od svetiel aut vtedy sa absolutne nedokažem orientovať kde som, ako su vzdialene odomňa auta,neviem odhadnuť vzdialenosť na ničom a nikde.S okuliarmi však keď prší je to ovolačo lepšie (mám do dialky okuliare) ale nie velmi.Stále mám aj s okuliarmi problem odhadnuť vzdialenosť keď sa všetko leskne od svetiel na mokrej ceste.Jediné čo tie okuliare sparvia (mám -0,5 dioptrie na obidve + cylinder na jedno oko lebo mám astigmatizmus) je že vidím ovolačo ostrejšie ale nieje to žiadne terno..takže v mojom prípade je to tak a asi budem mať aj málo vitamínu A lebo ja vitamíny takmer vobec neprijimam roky lebo ovocie nejem zeleninu minimalne atd atd..takze tak..mal by som to zmeniť..Raz som vnoci už tak zle videl,že aj ked som si všimol odbočovaci pruh a videl som že je tam značka prikázaneho smeru obchadzania vpravo tak som to skoro nakaroval do dodavky lebo som si myslel že už treba odbočiť,ale bolo treba o dva metre dalej čo som tak zle videl,vlastne som ani cestu nevidel lebo keď somsa pozrel kde mala byť cesta taka ko keby som do uplnej čiernej tmy pozeral takže som sa nevedel orientovať ale prave vtedy som sa napevno rozhodol ze musia ist okuliare bo to bol už extrem
Šeroslepota, veľmi veľa ľudí s tým má problém.
Ach jo,myslel som si že to bude ono:/ aa ono to je na operáciu?
no ak mas 75 rokov, tak by som uz na operaciu kaslaldekarbon napísal:Ach jo,myslel som si že to bude ono:/ aa ono to je na operáciu?
-
Fabo
Hardcore addict
Ja tiez nevidim extra dobre v noci... preto ked som kupoval teraz auto, jedine s xenonmi.
Fabo: Ked nevidis ty, tak aby nevideli ani ti oproti tebe?
(joke)
tie xenony uz pomenej oslepuju ako kedysi co si vsimam...teraz je to len sem tam nejake auto zo zlym nastavenim
najhorsie je ale ked taky sa nalepi na zadok
najhorsie je ale ked taky sa nalepi na zadok
Hehe.. melon.. presne tak! 
Inak, ja v noci vidím šoférovať, jedine mám problém so svetlami áut idúcimi oproti. Dávnejšie som doslova videl veľké ho..., keď šlo niečo oproti, videl som len lúče zo svetiel áut. A keď k tomu prišiel dážď, odrazy svetiel sa zdvojnásobili.. nehovoriac o debiloch, ktorí si ešte prisvietili cestu hmlovkami.
Neskôr som dostal kontaktné šošovky a s nimi sa to zlepšilo.. a potom ešte neskôr s novšími okuliarmi s antireflexnou a neviem akou vrstvou už to je podstatne lepšie. Akurát, tá nočná vozovka v daždi, kým ešte voda stojí na ceste, ma stále máta.

Inak, ja v noci vidím šoférovať, jedine mám problém so svetlami áut idúcimi oproti. Dávnejšie som doslova videl veľké ho..., keď šlo niečo oproti, videl som len lúče zo svetiel áut. A keď k tomu prišiel dážď, odrazy svetiel sa zdvojnásobili.. nehovoriac o debiloch, ktorí si ešte prisvietili cestu hmlovkami.
Neskôr som dostal kontaktné šošovky a s nimi sa to zlepšilo.. a potom ešte neskôr s novšími okuliarmi s antireflexnou a neviem akou vrstvou už to je podstatne lepšie. Akurát, tá nočná vozovka v daždi, kým ešte voda stojí na ceste, ma stále máta.
-
Fabo
Hardcore addict
Samozrejme, xenony original, s cockou a fungujucim automatickym nastavovanim
ziadna samodomo HID sada znacky ten-technicak-mi-mozu-zobrat-tak-ci-tak 
-
tacosi
Moderátor
jj tak,,ziadne bixenony neoslepuju,teda ak su spravne nastavene.Oslepuju len starsie klasicke xenony,ktore nemaju cocku a svietia iba ako tlmene.
A tusim ze klasicke xenony nemaju autonastavovanie.Maju iba parabolu a dnu xenonovu vybojku,ale tym nastavovanim si niesom na 100%isty
A tusim ze klasicke xenony nemaju autonastavovanie.Maju iba parabolu a dnu xenonovu vybojku,ale tym nastavovanim si niesom na 100%isty
-
Fabo
Hardcore addict
Vacsina xenonov dnes znamena cocku, v poslednej dobe sa rozsiruju aj projektory s klasickymi halogenovymi ziarovkami. Za aktualnych aut viem len o Rapide ze ma xenon s parabolou - tym padom aj bez automatickeho nastavenia - to suvisi s vynimkou na nizsiu svietivost.
Rapid má aj pri low xenónoch (do 2000LM) projektor (čočku). Akurát nemusí mať ostrekovače a autoniveláicu